רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
סתם מעניין אותי אם זה זוג אנשים מהפורום ,זה היה בין אוקטביה VRS שחורה לבין איביזה קופרה שחורה . זה מישהו מהפורום אולי ? נ.ב האוקטביה לקחה :
הודעה אחרונה מאת חגי107, -
היי. הפקחים הרעים שנותנים דו"חות על ימין ועל שמאל סתם נהנים מזה או שהם מקבלים אחוזים מהקנס? (אם לא אחוזים אז X כסף על כל ד'ו"ח או מה שלא יהיה, לא חשוב... - השאלה היא האם הם מרוויחים מזה.) כמו כן מה לגבי השוטרים? אם כי על הפקחים זה הרבה יותר מעניין.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 1 תגובות
- 959 צפיות
גולשי הפורום שלום רב ושבת שלום. רציתי לשאול כמה המיכל דלק של שברולט סבאנה 6.6 טורבו דיזל. תודה.
הודעה אחרונה מאת Alex_b, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לא מצאתי נתונים על צריכת דלק של סקודה פאביה 2005-אוטומט-בנזין (נפח 1400). אם מישהו כאן יודע מהי זה יעזור לי מאוד. ועוד שאלה כללית יותר, איזה מכוניות חסכוניות נוספות יש בטווח המחירים של פיאט פונטו ספייס רובוטית מהדגמים החדשים (אחרי 2004)? עדיף בגודל של סופרמיני.
הודעה אחרונה מאת gt11, -
יש מכוניות שיוצא לך לנהוג עליהן, שאיתרע מזלך והן היו שם. חלקן עושות לך משהו, מיעוטן גורם להתעלות הנפש - ואז אתה מרגיש שבאמת זכית במשהו. אתמול זכיתי לנהוג בפיז'ו RCZ. מכונית שנראית נפלא. מכונית שנוסעת נפלא. מכונית שמזכירה לעולם שפיז'ו יוצאת מהקומה אליה נקלעה בתחילת העשור, עם הצגת המכונית מהסדרה השביעית, כלומר X07. ב-RCZ יושבים נמוך, עמוק בתוך המכונית ולא מעליה, כמו באימה הורתה, 308. רואים מעט ממכסה המנוע מלפנים, הכנפיים המעוגלות האחוריות ניבטות דרך מראות הצד. אם 308 מרגישה קצת כמו ואן, RCZ מרגישה כמו מכונית ספורט משובחת. תנוחת הנהיגה נהדרת, הרגליים שלוחות הרחק לפנים, ההגה מגיע בדיוק למרחק הרצוי. מוט הילוכים קצרצר נופל ליד ימין, גבוה. ממושב הנהג, היית מהמר שלמכוני…
הודעה אחרונה מאת איתן_כ, -
- 13 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
פעמים 400 מסוג רכב X ופעמים 1200 מסוג רכב Y שזה הפרש של 800 שח אז אני אקח בחשבון בקניית רכב הקרובה בעז"ה.. באיזה קרטריונים הוא מתחשב ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת TheTool, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 926 צפיות
אני עושה את דרכי לאט לאט בעולם הרכב, ועקב כך השאלה היא כזאת: אייך יצליח אדם, כל אדם אם ירצה, להבין עד כמה המנועים שלפניו הם טובים, ויכול לעשות זאת מהתבוננות בפרטים. ואם לדייק, אייך אפשר לדעת איזה מנוע מנצל טוב יותר את הכוח שטמון בו בהשוואה לאחר באותה קטגוריה. בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת R1pper, -
-
- אחראי פורום
- 40 תגובות
- 10 אלף צפיות
שלום לכולם. לא לפני הרבה זמן הוצאתי רישיון על רכב ידני (ואוטומט). לא נהגתי על רכב אוטומט אבל אני מתקשה להבין אנשים שאוהבים לנסוע ברכבים אוטומטים (זה נראה לי כמו משחק וידיאו: יש כפתור להגביר את המהירות וכפתור להוריד את המהירות) בכל מקרה, כשנהגתי עם אמא שלי כמלווה היא טענה שאני מזיק לקלאץ' (הקלאץ' הוחלף לפני כחצי שנה). האם זה נכון שככול שלוחצים יותר זמן על הקלאץ' הוא נהרס מהר יותר? האם זה נכון שלגרום לאוטו לרעוד (לשחרר מעט את הקלאץ') מזיק לאוטו? האם יכולה להגרם בעיה אם בעליות אני מחזיק את האוטו עם הקלאץ'? (מרים מעט את הקלאץ' ולא לוחץ על הברקס- האוטו לא מדרדר ולא מתקדם) כיצד ממולץ להתחיל נסיעה בעליה מבלי להזיק לקלאץ'? וסליחה על הבורות: מה …
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 0 תגובות
- 763 צפיות
שלום אני מצרף סרטון (2 חלקים) המתאר פיתוח מנוע V6 Cosworth חדש למרוצי פורמולה 1. הסרטונים משנת 1006 אבל מעניינים לא פחות. החלק הראשון מתרכז בפיתוח המנוע. החלק השני במכונית ובמסלול. למי שלא שולט באנגלית, וגם למי שכן, אני ממליץ לשים לב לצוותים. איך כל אחד עושה את תפקידו ולא מתערב במה שאינו בתחומו. שימו לב איך המכונית נכנסת לפיט. אף אחד לא מתנפל ולא נדחף. מי שאין לו מה לעשות מסתכל מרחוק. כל מי שעובד יכול לעשות מה שצריך בלי הפרעות. כמעט כאילו שהכל מבויים, אבל זה לא. תענוג לראות מקצוענים עושים כמו שצריך. סליחה אם זה ישן. תהנו הרצל http://www.motoiq.com/magazine_artic...e-block.aspx?3
הודעה אחרונה מאת הרצל פרנקל, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
אתמול בערב יצאתי להתסכל בחלון בעקבות צפירות נוראיות מרכב - ראיתי רכב שמנסה לצאת מחניה קצת צפופה, כנראה שהרכב שלפניו חנה קצת צמוד אליו - זה לא שהוא לא יכל לצאת הוא פשוט היה צריך לתמרן קצת יותר. בקיצור אנשים יצאו לחלון והעירו לו שהוא מצפצף בפראות ושיהיה בשקט, הוא נבח על כולם, קילל ואיים עליהם עד שהם סגרו את החלונות מהפחד. אחרי שהוא יצא מהחניה הוא עצר ליד הרכב שלידו ופשוט נכנס במראת הצד שלו בכוח עד שהוא פרק אותה לגמרי. בזמן שהלכתי לרשום את מס' הרכב, הרכב השני כבר יצא ולא הספקתי להשאיר לו הודעה. אפשר לעשות משהו נגד הונדליסט? פשוט מרתיח שהעבריינים יוצאים ללא פגע והקורבנות נאלצים להתקפל בגלל איומים!
הודעה אחרונה מאת xtr2004, -
- 5 עוקבים
- 22 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
האם אתם מוצאים קשר בין צבע הרכב לאופי בעליו או לסוג המכונית? למשל, בעידן הליסינג שמתי לב שלאנשים לא ממש אכפת משיקולים פרקטים הנוגעים לצבע ויש הרבה יותר מכוניות בצבע שחור שלא בדיוק מתאים לאקלים ארצנו שופעת השמש (אבל למי אכפת, כל זמן שלא צריך לשלם על צריכת הדלק המוגברת להפעלת המזגן....).
הודעה אחרונה מאת haimy, -
- 3 תגובות
- 778 צפיות
שלום היה כתוב שמדובר בקורס מכונאות לחסרי ידע בשיתוף איגוד המוסכים וחברת כלמביל. מישהו שמע על זה משהו?
הודעה אחרונה מאת renault5, -
יוצאים מקרים אני נוסע בנתיב שמאלי על 110-115 ואנשים מתחילים להצמד לי לתחת של האוטו על מנת שאני אעבור לנתיב ימני כאשר אין לי מספיק מקום לעשות זאת,ואז הם גם ממשיכים לצפצף לי כאילו זאת אשמתי שאני לא יכול לעבור לנתיב ימני,לפעמים פשוט בא לי לתת בלימת חירום ושהם יכנסו לי לתחת של האוטו ואחרי זה ישלמו את הנזק בעצמם בגלל שלא שמרו מספיק מרחק. גם לכם זה קורה?
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
האם KIA עשתה את זה? עשתה שינוי משמעותי ברכבים שלהם, ומגיע כבר לרמה של הרכבים הגרמניים? היפניים המודרניים? כאילו, אני אחד שאמרתי, שאני אוהב רק את הגרמניות, אין מאז ומתמיד רכבים נהדרים, ואני עדיין חושב כך. אך לא מזמן נהגתי על כמה קיות ובואנה, הרכב הזה סבבה לגמריי. המחירים שלהם נוחים, אחריות 7 שנים ועוד תכשיטים. אז מה, עשו פייט לפולקסוואגן, טויטה, מאזדה ועוד רכבים בשוק הישראלי?
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
היום קיבלתי את הרכב ואני מרוצה ממנו אבל יש לי שתי שאלות שמציקות לי: 1. המנוע רועש מאוד עושה רעש קצת שמזכיר DIESEL זה יפסק בערך אחרי ההרצה נכון? 2. היום עליתי מחניה תת קרקעית והDSG השאיר לי את ההילוך על שני, הכנסתי לטיפטרוניק והורדתי לראשון ועליתי. כעבור 10 שניות שכחתי שאני על הטיפטרוניק יצאתי מרמזור אדום נתתי בערך רבע גז והסל"ד טיפס במהירות לכיוון ה6K סל"ד והיא עשתה רק 50 ק"מ. אחרי זה היה ריח של פלסטיק חדש שרוף כזה שבא לתא הנוסעים ונעלם אחרי דקה. מזה יכול להיות? עוד שאלה ככה על הדרך: אם מגיעים למהירות גבוהה כמו למשל 120-130 יכול לקרות משהו? זה ממש פוגע באמינות ובצריכת דלק בעתיד וגם בביצועים?
הודעה אחרונה מאת Hatch_a, -
צהריים טובים, מראש מתנצל אם השרשור נפתח לא בפורום המתאים, עמכם סליחה, מנהלים - מבקש להעביר למקום מתאים יותר. ראשית הקדמה - לאחר מחשבות רבות וארוכות של מה יעלה בגורלי בהמשך דרכי, ללמוד לא ללמוד, מה ללמוד, איך וכמה, לא שללתי גם אפשרות של פתיחת עסק קטן ולהיות עצמאי. כמובן שהעדפה שלי בפתיחת עסק היא בתחום שיותר קרוב לליבי ושיהיה לי עניין לאו דווקה כספי לעבוד בו. מפה ושם הגעתי לרעיון של פתיחת פנצ'ריה על מנת למכור ולהתקין צמיגים, לפחות בשלב ראשוני. אין לי שום מושג מה הדרישות היבשות לפתיחת פנצ'ריה ואיזה הסמכות\קורסים עליי לעבור, היכן אפשר לברר? מאיפה להתחיל? אשמח לקבל דעות והכוונות מבעלי ידע בתחום. המשך יום מצויין
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בבעלותי רכב ללא טסט כבר שנתיים הרכב (לא מכרתי את הרכב בגלל משפט נגד המוסך שטיפל בו- ורציתי שתיהיה לי הוכחה ) בכל מקרה במשפט ניצחתי לפני מעל שנה ואת הרכב שמרתי למקרה שאחי הקטן ירצה אותו לאחר הצבא והוא לא רוצה אותו. את הרכב אני לא מעוניין לסדר ולהעביר טסט העיקר להעיף אותו (אפילו אם אני מפסיד כמה אלפים בדרך - אני פשוט לא רוצה להתעסק איתו) הבנתי שאי אפשר להעביר בעלות על רכב ללא טסט? ואם אני מוכר אותו לפירוק יש משהוא שאני צריך לעשות לפני? כדי שלא יהיה לי בלגן משפטי אם מישהוא נוהג בו?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם. יש לי סוזוקי ליאנה 2007, ושאלתי היא. האם מישהו יודע איך אני אמור לנהוג עם ה O/D OFF או ?ON כלומר האם ללחוץ על הלחצן של ההילוך ה 4? או שזה מיותר? אינני יודע האם בכלל אני אמור להשתמש בו אם רוב נסיעותי הם בעיר.
הודעה אחרונה מאת ba323f, -
- 2 תגובות
- 968 צפיות
היו אמורים להיות שינויים מינואר. אז מאיזו שנה ניתן להעביר רכב לגריטה ??
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, אשמח לשמוע המלצות על מורה לנהיגה ביבנה ומה המחיר המקובל לשעה... תודה.
הודעה אחרונה מאת silver_kitten, -
- 0 תגובות
- 615 צפיות
שלום כמו שכתוב בכותרת, יש קולות של אזעקה, לסירוגין, יחד עם האיתות שמאלה. לפעמים התופעה נעלמת ולפעמית חוזרת מישהו נתקל בדבר כזה? הא, וכשפותחים וסוגרים את הרכב, רק הויקרים בצד ימים מאותתים ולא כולם יחד תודה
הודעה אחרונה מאת Mzd121, -
- 3 תגובות
- 892 צפיות
רציתי לדעת כמה יעלה לעשות לרכב גולף צבעע לכול האוטו ?
הודעה אחרונה מאת SaarG, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הכונה שני מכוניות שניהם אותו תאוצה מ 0 עד 100 . אבל נפח מנוע שונה. מי מהמכוניות תהיה יותר מהירה אחרי מאה? האם זאת עם נפח המנוע היותר גדול? או שזה לא תמיד? מדובר על נפח מנוע 1.4 ו 1.8
הודעה אחרונה מאת kobic9, -
- 4 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לדעת כמה כוחות סוס יש למזדה 3 מנוע 1600 סמ"ק וכמה כוחות סוס יש להונדה סיויק שנת 97 1600 סמ"ק ?
הודעה אחרונה מאת invent, -
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ראיתי פרסומת באחד התחנות בטלויזיה .על מנועי 1.4 TSI . אמרו שהמנוע הזה הוא שווה למנוע 2200 CC . מה הכוונה?
הודעה אחרונה מאת בן ה, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 983 צפיות
http://www.economist.com/blogs/dailychart/2011/01/daily_chart_traffic_cameras_and_road_safety באקונומיסט מופיע כל יום גרף עם תיאור קצר. הפעם ישראל על המפה בתיאור היחס בין מצלמות ותאונות. התוצאה של הגרף לא מובהקת כי חסרים עוד פקטורים. ישראל קצת בולטת בחוסר יעילות, כמובן התשתית עולה כגורם.
הודעה אחרונה מאת Pilon, -
- 1 תגובות
- 755 צפיות
אהלן בוקר טוב חיפשתי באיביי חלקים ללאנסר 92 שלי ומשום מה אין לאנסר כזאתי, חיפשתי בגוגל והתוצאה שקופצת על לאנסר זה או לאנסר החדשה או סופר לאנסר יכול להיות שיש ללאנסר הישנה שם אחר בעולם ? אשמח לעזרה בסוגיה מוזרה זו . תודה
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 918 צפיות
היום נסעתי חזרה לבית, בדרך לבית אני עובר ברחוב חד סטרי. אני נוהג בטרנספורטר, כך שמרווח הראיה שלי הוא גדול. אני ראיתי רכב נוסע כנגד כיון הנהיגה. הרכב נסע מולי מתחילת הרכב עד שנפגשנו איפשהו באמצע הכביש, צפרתי לו ואמרתי לו שהוא נוסע כנגד כיון התנועה, הנהגת התחילה לעצוק ולנפנף בידים כשהיא ברכב. הבנתי שהיא כנראה עושה זאת בכוונה ולא ממש אכפת לה אז שלפתי את הפלאפון וצילמתי אותה, כשהנהגת ראתה שאני מוציא פלאפון היא עשתה רוורס ורצתה להסתובב, לצערי צילמתי אבל התמונה לא יצאה טוב- כלומר לא רואים את כל הרחוב אלא רק שהרכב כבר חוסם את הכביש, ושהרכב בתנועה ולכן גם התמונה מעט מטושטשת, אך רואים את המספר כשמגדילים את התמונה. הנהגת עצרה את הרכב, לאחר שהיתפנה לי מעט מקום לעבור, פתאום…
הודעה אחרונה מאת talroze, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מעוניין להוסיף לאוטו שלי חיישני רוורס פשוטים (בלי צג, פשוט שיעשו את העבודה ויצפצפו..) ומחפש מתקין איכותי בירושלים לצורך כך. אשמח לשמוע המלצות שלכם מאחר וחיפושים בפורום הניבו המלצות ישנות למדי בנושא. ערן
הודעה אחרונה מאת זהר33, -
אנשים דואגים לכם, מארגנים הפגנה, משיגים אישור המשטרה, מזמינים תקשורת וצלמים, ואתם כלום ... הייתי היום בגלילות ונסעתי עם השיירה עד י"ם. הגיעו בערך 100 איש, (זה יותר טוב מ 20 שהיו פעם קודמת). סיקרו את המחאה ב YNET, ועד עכשיו יש כ 400 תגובות. נניח ש 50% טוקבקיסטים בתשלום, מה עם עוד 200 איש? מגיע לנו שמעלים לנו את מחיר הדלק, מחיר המים, מחיר הלחם, מחירי הטיסות, הארנונה וכל המיסים העקיפים. כולם חכמים ומתחבאים מאחורי המקלדת וכותבים כמה רע, אבל אף אחד לא עושה כלום. חבל.
הודעה אחרונה מאת ברמונדו,
-
מי מחובר 49 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 233 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- מחכה
- אביתר א.
- pooh-bear
- HybridBoy
- `Infinity
- nglancer
- גולדן191
- עוזי ל
- Derish
- bigfoot7375nadav
- vigi
- Paprika-Metuka