Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כנראה שאמא שלך מבינה משהו ברכב. החזקת הרכב בעליה עם הקלאץ' לחוץ חלקית (זה מקור הביטוי "חצי קלאץ'") אכן שוחקת אותו ומקצרת את חייו משמעותית. אני מניח שמה שאתה קורא "להרעיד את האוטו" הוא מצב דומה, ולכן נזק דומה.

איני יודע באיזה שיטה לימדו אתך לזנק בעליה. השיטה שאני למדתי מצריכה תאום של לחיצה על הגאז, שחרור הדרגתי של הקלאץ' ושחרור בלם היד בצורה מתואמת, כך שהזמן שהקלאץ' נשחק הוא קצר ביותר. כיון שנהיגה - כמו שחיה - לא לומדים בהתכתבות (זכור - מסיפורי פוגי אפשר ללמוד!) עדיף שתפנה למישהו שמכיר את השיטה כדי שילמד אותך. אולי אפילו אמא שלך.[/

quote]

אז מה אני צריך לעשות בעליה תלולה וארוכה בפקק כשהתנועה זזה מטר מטר ?

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לא מעט מצבים לא אופטימליים עם פתרונות לא אופטימליים.

לדעתי - תן לרכב שלפניך להתרחק ואז בצע זינוק בעליה עם שחרור שלם של הקלאץ', התקדם 10-20 מ' וחוזר חלילה. האמת היא שאני לא יודע עד כמה זה שוחק את הקלאץ' פחות מאשר נסיעה על חצי קלאץ', אבל אני מניח שזה חוסך הן בדלק והן בשחיקת הקלאץ'.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
יש לא מעט מצבים לא אופטימליים עם פתרונות לא אופטימליים.

לדעתי - תן לרכב שלפניך להתרחק ואז בצע זינוק בעליה עם שחרור שלם של הקלאץ', התקדם 10-20 מ' וחוזר חלילה. האמת היא שאני לא יודע עד כמה זה שוחק את הקלאץ' פחות מאשר נסיעה על חצי קלאץ', אבל אני מניח שזה חוסך הן בדלק והן בשחיקת הקלאץ'.

לא להייחס לצפצופים מאחורה ?

או לרדת אליהם ולהסביר בנימוס שאני שומר על הקלאץ' ?

פורסם
שלום איתמר,

תשובתך הפתיעה אותי מעט. כשלמדתי נהיגה לא חשבתי שיש לי בעיה עם זינוק בעליה (הייתי עושה זינוק בעליה בצורה מושלמת! עם חצי קלאץ').

בצורה הזו כל המורים מלמדים זינוק בעליה..

אגב, כשלמדתי "גלישה" (מעין זינוק בעליה במישור) המורה נהיגה לימד אותי להחזיק חצי קלאץ' וכשרוצים לעצור מכניסים את הקלאץ' כשרוצים לנסוע מהר יותר משחררים עוד קצת את הקלאץ'.

הוא אמר לי שככה עושים בפקקים.

האם גם פה יש בעיה?

מתנצל על ריבוי השאלות, פשוט אני לא מבין. אתם אומרים שלי שכל מה שלמדתי עם מורה הנהיגה שלי מסוכנת לאוטו שלי.

לפי מיטב הבנתי (ואני לא מבין בזה) קלאץ' יקר. כל כמה זמן מורי נהיגה מחליפים קלאץ'? לא יותר פשוט ללמד שיטה אחרת?

תודה.

מורים מלמדים נהיגה, אבל הם לא מלמדים איך לנהוג :wink:

השיטה של החצי קלאצ' היא השיטה היחידה שתמנע ממך להתדרדר אחורנית עם הרכב, אבל בחיי היום יום זה לא ישים. אתה תראה שעם הזמן אתה תתרגל וזינוקים בעלייה יהיו עניין שבשגרה, לאחר שתפתח את אותה הקורדינציה.

לגבי הגלישה, גם כאן, ברכב בנזין קשה מאוד לעשות גלישה במתכונת שתיארת. ברכב דיזל זה אפשרי. בחיים האמיתיים בכל פעם שמרימים את הקלאצ' יש גם משחק עם הגז.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
מה הכוונה לחיצה חלקית ?

יש גם אנשים שנוהגים כשרגל שמאל "נחה" על הקלאץ' במקום ב"דוושה המתה" שמשמאל לו, ובכך מקצרים את החיים שלו משמעותית מאוד.

רוני - אני חולק עליך לגבי הדרדרות, לעתים אנשים נדבקים אליך מאחור או שהזינוק קשה וצריך לצמצם את ההדרדרות למינימום. עדיף ללמוד לבצע זינוק בעליה "בלי למעוך קופסת גפרורים".

מסכים שאם מישהו נדבק אליך מאחור צריך להזהר שבעתיים, או לעבוד בשיטת הבלם יד, אבל במרבית המצבים אין בעיה להתדרדר טיפה אחורה אם תופסים את האוטו מהר ומתחילים בנסיעה.

לא להייחס לצפצופים מאחורה ?

או לרדת אליהם ולהסביר בנימוס שאני שומר על הקלאץ' ?

באופן כללי מומלץ לשים ז*& על נהגים אחרים בפקק, שנדחפים, נתקעים ונוהגים בצורה בזבזנית ומיותרת (גם בגלל שלרובם יש תיבה אוטומטית). בכל מקרה אני מקווה בשבילך שאתה לא נתקע יותר מדי בפקקים בעלייה. זה נשמע לא כיף.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

באופן כללי מומלץ לשים ז*& על נהגים אחרים בפקק, שנדחפים, נתקעים ונוהגים בצורה בזבזנית ומיותרת (גם בגלל שלרובם יש תיבה אוטומטית). בכל מקרה אני מקווה בשבילך שאתה לא נתקע יותר מדי בפקקים בעלייה. זה נשמע לא כיף.

רוני

אבל לא כולם מתגוררים במישורי תל אביב .

יש בחיפה הרבה פקקים בעליות .

כך גם בנצרת .

כך גם בעיר הקודש .

ולאחרונה נתווספו פקקי ענק בעליות לבית אורן ממזרח וממערב .

פורסם
יש גם אנשים שנוהגים כשרגל שמאל "נחה" על הקלאץ' במקום ב"דוושה המתה" שמשמאל לו, ובכך מקצרים את החיים שלו משמעותית מאוד.

צריך לדעת לנהוג

מסכים שאם מישהו נדבק אליך מאחור צריך להזהר שבעתיים, או לעבוד בשיטת הבלם יד, אבל במרבית המצבים אין בעיה להתדרדר טיפה אחורה אם תופסים את האוטו מהר ומתחילים בנסיעה.

מעולם לא ביצעתי זינוק בלי בלם היד, ואני חיפאי, כך שאני מזנק בעליה עשרות פעמים ביום. הנושא כל כך הושרש בי עד שאני עושה זאת גם עם אוטומט (לא יודע אם זה טוב או רע, אבל זה כוחו של הרגל).

+3

אני משתדל לנהוג בצורה חסכונית גם באוטומט, בלי האצות ובלימות מיותרות. לפי מחשב הדרך זה כנראה לא יותר מדי מסובך.

רוני

ההערות באדום

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לדעתי SRONIS מתכון למנוחת הרגל רק בקטע של הפעלת מסב הלחץ עוד בטרם האצבעות החלו להלחץ .

אלא אם כן לא ירדתי לסוף דעתו .

זה מה שהתכוונתי. אבל כמובן שגם מצב של "חצי קלאץ'" הוא לא רצוי.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מרוב מומחים ללימוד נהיגה לא רואים את היער...

התחלת נסיעה בעליה, היא פעולה שדורשת קוארדינציה טובה, פיתוח מיומנות ורגישות ברגליים והמון תרגול.

מורה לנהיגה לא יכול ללמד את התלמיד הממוצע לנהוג כבר בהתחלה כמו נהג מנוסה, הוא חייב ללמד אותו קודם ללכת, צעד צעד.

לכן, שיטת הלימוד הזו היא כורח המציאות.

שימוש במצמד צריך להיות מינמלי. אבל בניגוד לכמה הסברים מוזרים שניתנו כאן, בהחלט יש צורך בתחילת נסיעה להחזיק "חצי קלאטש" - מה שקרוי "גלישה".

הגלישה משמשת לנסיעה מאוד מאוד איטית ומבוצעת רק בהילוך ראשון (או רברס).

מי שחושב אחרת, מוזמן לבצע תמרון חניה מסובך למשל, ללא אותה גלישה.

חוסר הרגישות ברגל שמאל (ובכלל) של נהג חדש (ולפעמים גם של ותיקים) תגרום לבלאי גדול יותר למצמד ולמכונית בכלל.

פורסם

רציתי להוסיף:

אין שום סיבה גם לעמוד ברמזור אדום עם הילוך משולב ולחיצה על הקלאץ', זה הורס את הקלאץ.

הסיבה שמלמדים ככה היא כמו שאמרו תהייה מוכן לנסיעה ולא תתגלגל אחורה.

קובי

פורסם

רק דקה,אני קצת לא מבין את העניין,אשמח להבהרה.

באופן עקרוני ,חד משמעי ונחרץ הבנתי שללחוץ על הקלאץ' ברמזור כאשר ההילוך הראשון משולב(בתוספת הברקס,שגם ככה צריך להיות לחוץ) הוא מתכון מעולה להריסת הקלאץ'(אני לא מבין גדול שמבין את ההבדל בין הכבל,המיסב והצלחת).

אז לקחתי את הדברים לתשומת ליבי:

רמזור אדום,מעבירים לניוטרל,ובולמים(עם הברקס) עד לעצירה,מחכים לצהוב,מעבירים לראשון ומתחילים במה שקרוי "גלישה",זאת אומרת משחק בין הגז לברקס עד אשר ניתן להרגיש את הנקודה בה ניתן לבצע "פעולת מספריים" בין שני הדוושות ולהתחיל לתקדם(ממש כמו בגיר אוטומטי)

(*)אם נניח,יש רמזור אדום,העברתי לניוטרל והתחלתי בהאטה אל עבר הרכב שמולי,אך שברגע מסויים,התחלף לו הרמזור-לפי שהספקתי לעצור לגמרי,הגיע הזמן לנוע?הנהיגה ה'נכונה' מכתיבה שאני צריך להביט על מד המהירות שברכבי,לתאם את ההילוך למהירות,ללחוץ על הלאץ'(בלי גז) להעביר את בורר ההילוכים להילוך המתאים) ולהתחיל לנסוע ממש כמו ב'"גלישה"?

הבנתי שיש שתי גישות עיקריות,אלה שמעבירים לניוטרל לפני רמזור ואז מאטים,ואלא שמעבירים הילוך הילוך,עד שעוצרים.

אני לא שואל איזו גישה יותר טובה('נכונה') אני שואל האם התיאור שסומן ב(*) הוא נכון והגיוני(בהנחה שאני מעדיף את גישה א').

בנוגע לזינוק בעלייה-ובכן כאן יש לי הרבה מה תהיות,אישית למדתי על קורולה ידנית-כן,יש דבר כזה(שנת 09 אם אני לא טועה או 10) והעברתי מספר שיעורים לא מבוטל,רק בזינוק בעלייה(זאת אומרת,זה היה המרכז של השיעור).

לא זכורה לי העמידה עם 'חצי קלאץ'' וגם לא בעזרת בלם יד.אלא שהייתי מאט,מעביר הילוכים בהתאמה,עוצר(בגלל התמרור עצור) מעביר להילוך הראשון,עם קלאץ' לחוץ וברקס,ותאמינו לי,שלקח לי הרבה זמן להבין איך לשלוט בזה,להעביר את הרגל לגז,להתחיל לשחרר קלאץ' ל"תפוס" את הרגע,להתחיל ללחוץ על הגז(במידה הנכונה) והופ,הרכב מתקדם לאט לאט,אבל עם מעט הדרדרות,תלוי כמה זמן לקח לי ל"תפוס" את הרגע,והנה עברתי את הצומת.

אז השאלה שלי,האם זו הדרך הנכונה לבצע זינוק בעלייה?כי המורה שלי לימד רק את הדרך הזו,והתעקש שלא אוותר.

סליחה על החפירה,תודות לעונים.

לילה טוב,אריאל.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

מה שמתואר אצלך ב* הוא אכן נכון.

בקשר לזינוק בעלייה:המורה לימד אותך את השיטה הנהוגה והישימה ברכב בנזין.

חצי קלאץ ללא גז ברכב בנזין "יחנוק" את המנוע והוא יכבה.

השיטה שהמורה לימד אותך היא הפופולרית ביותר,יחד עם השיטה שכוללת בלם יד לשם אי הידרדרות אחורה במצב שאינך מצליח להחזיק את הרכב,או רכב מאחוריך עומד קרוב מידי.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם
מה שמתואר אצלך ב* הוא אכן נכון.

בקשר לזינוק בעלייה:המורה לימד אותך את השיטה הנהוגה והישימה ברכב בנזין.

חצי קלאץ ללא גז ברכב בנזין "יחנוק" את המנוע והוא יכבה.

השיטה שהמורה לימד אותך היא הפופולרית ביותר,יחד עם השיטה שכוללת בלם יד לשם אי הידרדרות אחורה במצב שאינך מצליח להחזיק את הרכב,או רכב מאחוריך עומד קרוב מידי.

תודה רבה על התשובות,במיוחד לאור העובדה שיש לך לפי החתימה והסמלון רכב בעל אופי ספורטיבי אשר בד"כ מצריך מיומניות גדולה יותר מאשר רכב בעל אופי 'אפור' יותר(ממה שהבנתי משיטוטים ברחבי הפורום מאז שנרשמתי לכאן).

יש לי שאלה נוספת בנוגע לרכבים ספורטיבים(ידניים),ואין צורך אני מאמין בפתיחת שרשור נוסף,האם תחילת הנסיעה אפשרית שתיהיה מהירה יותר ברכב ידני?או שמא האפשרות העקרונית והלא מזיקה היא ה'גלישה' אשר בד"כ היא די איטית(?) ולעומתה עומדת האופציה האוטומטית שדורשת לחיצה על הגז ותו לו.מה שהופך את תחילת הנסיעה נאמר 'לא הוגן' בין שני סוגי הגר ואם ירצו מתישהו להתחרות במרוץ סוג של דראג(שוד ושבר,ברור שלא בארץ,הרי אסור הדבר :roll: ) אז יתרון זה הופך משמעותי יותר הלא כך הדבר(הנחת יסוד:הרכבים זהים בכל המאפיינים למעט הגיר)?

או שבעצם הסחרור הגלגלים ב'פתיחה'(לחיצה עמוקה ולא מדודה של דוושת הגז ברכב האוטומטי) היא גורם עיקרי לחוסר אחיזה ובעצם זה סה"כ יתרון 'פסיכולוגי' ותחילת הנסיעה של הרכב הידני(הזהה בדגם למעט סוג הגיר) היא זו שתעניק לו אחיזה טובה יותר,ותחילת נסיעה אפקטיבית יותר.אם מישהו מוכן לתת הסבר כללי על תחילת הנסיעה האפקטיבית ביותר והספורטיבית ביותר בהינתן התייחסות אל מול האופציה האוטומטית.

משום מה,בכל הזמן שאני גולש בפורום,לא ממש נתקלתי בתשובה מספיק מעמיקה(אם בכלל).כן ברור לי שזו התייחסות לנושא די ילדותי,הרי מה לי ולנושא ירוד של תחילת נסיעה מהירה(אינני בעל רכב בעל אופי ספורטיבי,והתיבה שברכב בו אני נוהג היא אוטומטית) אולם העניין גדל כאשר אני נחשף לכך מידי פעם ופשוט לא מבין איך לעכל את מה שעיני רואות,האם סה"כ אני מדמיין יתרון,או שמא מדובר באיזה אדם שלא מבין בהתנהגות הגיר שברכבו והוא לא יותר מהורס את מכלולי הגיר.

שוב תודה על העונים.

אריאל.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

• תוכן חדש...