רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
איזה אודי A3 עדיף : 1600 1800 1800T או לא כדי לקנות בכלל אודי?? או גיפ פגרו קצר 98??
הודעה אחרונה מאת ALOK, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, הבוקר הלכתי להעביר את הקטנוע טסט. הקטנוע 2006 יד שלישית. הכל עבר חלק חוץ מזה שמצאו ליקוי במספר מנוע. ספרה אחת מהמספר לא תואמת את מה שרשום ברשיון (1 במקום 2). הם אמרו לי ללכת למשרד הרישוי ולשאול אותם מה לעשות. למישהו יש נסיון עם מקרה כזה? יש לי הרגשה שאני לפני טרטור רציני שהולך לעלות לי בימי עבודה. תודה, יוני.
הודעה אחרונה מאת yonimiata, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
שלום, מדובר על רכב חדש, יש לי אפשרות להתקין קודן + עלוקה או איתוראן SAVE (שניהם על חשבוני) - מה עדיף מבין השניים ולמה? תודה
הודעה אחרונה מאת עידן ו, -
- 6 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אני מקבל מחר רכב חדש וקראתי את ההמלצות בנוגע לבדיקות שמומלץ לבצע במעמד המסירה. אחת הבדיקות הייתה לעשות נסיעת מבחן על מנת לזהות רעשים קירקושים וכו' זה באמת אפשרי לבצע כזו נסיעה לפני החתימה?
הודעה אחרונה מאת dkny2, -
- 5 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
שלום לכולם! אני מקווה שאני במקום הנכון ברצוני לקבל הסברים לגבי מונית וכל מה שמסביב וקושר למונית אני רוצה ליקנות מונית חדשה/משומשת רק שאין לי מושג לגי כל העניין הזה של המע"מ וכל מיני החזרים וכל מה שצריך או לא צריך אם יש מישהו וותיק מהתחום אני ישמח לכל הסבר הפשרי שילמד אותי קצת על כל הנושא הזה שניקרא מונית אני מודה מראש לכולם ניתן לישלוח הודעות לפרטי או למייל
הודעה אחרונה מאת אוקסימורון, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
אתמול נסעתי בש"י עגנון בת"א ברמזור שפונה שמאלה ללוי אשכול עמדתי עם הרכב קצת אחרי המעבר חציה. כי פספסתי את הרמזור. וכל הרמזורים התחלפו וכשהגיע התור של הרמזור שלי של הפניה שמאלה הוא נשאר אדום! והשאר המשיכו להתחלף במשך 5 דק' שאלתי איך זה יכול להיות ומישהו אמר לי "שיש משקולת בכביש" שאם עוברים את המעבר חציה או משהו כזה זה מונע מהמרמזור להתחלף ולמרבה הפתעתי כשזזתי קצת אחורה עם האוטו הרמזור התחלף לו יש דבר כזה? המעבר חציה היה נראה סטנדרטי לחלוטין וגם הצומת רגילה בלי שום מצלמות או משהו משוכלל בסגנון..
הודעה אחרונה מאת אנלוגי, -
-
שוטרים עם כבוד ? 1 2
מאת Avishai22-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
למען האמת לא היה לי שמץ של מושג איך לקרוא לדיון. אז בואו אני יספר את הסיפור הקצרצר והמוזר שקרא לי היום : במהלך נסיעה שגרתית (עבודה) ירדתי לאילון בלה גרדיה מכיוון מזרח, באותו זמן ממולי הגיעה ניידת ופנתה ברמזור גם היא לאילון (צפון) בלי להתייחס בכלל האצתי בצורה מתונה ושמעתי את הניידת מפעילה את הרמקול . "יונדאי תיסע מאחורי לא לעקוף" ומסתכל עלי במבט שגרם לי לחשוב שעשיתי עבירה חמורה. בלי לחשוב פעמיים היתי בטוח שהוא רוצה לעצור אותי בצד אז האצתי לכיוונו ונסעתי מאחוריו וכאן מתחיל הסיפור ההזוי. הניידת האיצה לנתיב הפנימי ונסעה במהירות 80 וצפצפה לכל רכב שניסה לעקוף ופשוט השוטר צעק לא לעקוף וסימן עם היד. כבר ראיתי סרטון עם מקרה דומה עם שוטרת באילון , אבל למען האמת עד שלא …
הודעה אחרונה מאת Citroën Visa, -
-
- 3 תגובות
- 928 צפיות
קניתי רכב במצב טוב מאישה לפרוייקט שלי לשיפוץ הרכב. מבחינה קוסמטית הרכב מעולה אבל מה שגיליתי כשעשיתי אוברול ועוד דברים זה הדהים אותי!!! כשפירקתי ראש מנוע הוא היה גמור הלכתי לחיפה במקום שמתעסקים עם ראשי מנוע אמרו לי שהראש מנוע גמור והשסתומים בראש מנוע בכלל לא שייכים לסוג זה. טוב הלאה אחרי החלפת רצועת טיימינג,אלטרנטור ומחזיר שמן אחד הוחלט להחליף משולשים,אני ועוד חבר החלפנו ונדהמנו לגלות שלא הוחלפו כלל משולשים אני לא יודע איך האוטו עבר טסט המשולשים היו גמורים!! החלפנו ובמשולש השני גילינו שהחליפו ציריה ולא שמו לה את פין האבטחה וכל השמן גיר נזל החוצה ממש משמח,לא לוקחים סיכונים מחליפים גם מחזיר שמן לשקט הנפשי. בכל מקרה זה פשוט זוועה בגלל שהיא אישה עבדו עליה במוסך כזאת עב…
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
חבר שלי שיש לו אודי A3 היה עם אוטו אחר, שאלתי אותו למה? אמר שהתקשרו אליו מצ"מפיון ואמרו לו לבוא להחליף את הקלא"צ למשופר יותר, ושאין לא בעיה באוטו בכלל. הוא השאיר את האוטו שלו שם ונתנו לא אוטו במקום עד שיגמרו. האם זה יכול להיות?
הודעה אחרונה מאת adler212, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום רב. היום נהגתי בדרך לוי אשכול ליד קניון קריית אונו, להפתעתי יש שלט אלקטרוני חדש שהיה בו היה0 כתוב "מהירותך: 62" מהבהב, ומתחת לזה "מהירות מותרת 50" קודם כל שאפו לעירייה, זה מקפיץ לך את רמת המודעות באותו הרגע חבל"ז. לא שמתי לב להתקן המצלמה\מגלה מהירות ... האם מישהו מכיר? האם צולמתי? או רק "הוזהרתי" לדעתכם? משמאלי נסעה מכונית במהירות גבוהה יותר, איך אפשר לדעת את מי היא קלטה? (סביר את הימני שבו נסעתי)
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולכם אני רוצה לייבא מכסה מנוע עם מכסה מוגדל לאויר של טורבו, כנף ימיני, גריל קידמי וכריות הגה לפורד מוסטנג מודל 2005 השאלה אם המכס לא יעשה לי בעיות כשהחלקים יגיעו לארץ ? או שיש אפשרויות אחרות כמו לייבא דרך יבואן? חשוב לי לצמצם עלויות. אשמח לפרטים מלאים. תודה עידן
הודעה אחרונה מאת sshh, -
-
- 0 תגובות
- 923 צפיות
שלום רב לגולשי הפורום ושבת שלום, רציתי לשאול אם למשהו יש אתר או איזה מקום שאפשר לקבל ספר רכב עבור סקודה פליסיה שנת 95' (1.3 GLXI) תודה.
הודעה אחרונה מאת Felicia, -
- 4 תגובות
- 959 צפיות
ערב טוב. לפני 8 חודש בארך [בערך] נגנב לי רכב מסוג הונדה סיוויק קופה. ידעתי באיזה אזור הוא נמצא, אך לא מצאתי כלום. לפני מספר ימים קיבלתי טלפון ממשטרת טייבה. הם אמרו לי שתפסו מנוע בדרך למכירה בטיבה, ואמרו לי שזה רשום על שמי. הם רצו לוואדות [לוודא] שבאמת הרכב נגנב. בכול מקרה. הם אמרו שהענין בחקירות ויצרו איתי קשר. רציתי להיתעץ [להתייעץ] איתכם מה עליי לעשות? העם [האם] אני יכול לצאת למשפט נגד הגנב או משהו בסיגנון? תודה מראש. אינהה [הנה] קישור מהרכב שנגנב http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=324793
הודעה אחרונה מאת boelne, -
מורה נהיגה
מאת ariel-ro- 0 תגובות
- 592 צפיות
אהלן, אני צריך למצוא מורה לנהיגה שיודע ללמד טוב לקרוב משפחה שלי. מישהו מכיר מורה נהיגה מומלץ באיזור בקעת אונו? אריאל
הודעה אחרונה מאת ariel-ro, -
- 0 תגובות
- 660 צפיות
אז ככה.. שדרוג הרכב! המשפחה מעוניינת לשדרג את הרכב הנוכחי לרכב קצת ויתר מעניין : ) הרכב הנוכחי הוא מאזדה 6 מנוע 2.0 (כמה עממי). הרכב שיחליף אותו הוא רכב בתקציב בין 190-210 אלף טבין ותקילין. הרכב צריך להיות רכב מנהלים. לכן חשבתי על מספר אפשרויות אופציונאליות: סקודה סופרב אלפא 159 פולקסוואגן פסאט אופל איסיגניה (?!) מאזדה 6 מנוע 2.5 פתוח לאפשרויות! נ.ב יש מספר אפשרויות, ויש לציין שעל אף אחד מהרכבים לא נהגתי אז אני מצד אחד אובייקטיבי לגבי כל האפשרויות, ומצד שני מושפע מביקורות שקראתי (כרגע, מתוך רפרופי באינטרנט אני מבין שהסופרב היא המעניינת בקטגוריה..).
הודעה אחרונה מאת mishmash19, -
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אנא אנשים תנהגו בזהירות ובחורף היו יותר זהירים אני מבקש. אף אחד לא מתייחס לזה ברצינות עד שלא הופכים לחלק מן הסטטיסטיקה. בן דוד שלי נהרג בתאונת דרכים,בן 22 במותו. בבקשה היו זהירים שלא תגיעו למצבים מצערים כאלו,עכשיו כל המשפחה כואבת וסובלת והכאב בלתי נסבל והכי כואב שהוא בן יחיד. בכל מקרה תיהיו זהירים זה מציל חיים...
הודעה אחרונה מאת Style, -
-
- 2 תגובות
- 840 צפיות
אני מעוניין לייבא סט חישוקים לרכב שלי, מדובר בחישוקים מקוריים במחיר שקשה לי לסרב. אני מודע למכס שיעשוק אותי ב46% מס. השאלה הנשאלת היא האם דרך UPS (ולא דרך דואר ישראל), אני צפוי לקשיים בהכנסת החישוקים לארץ, או שמא אני יהיה צריך לעבור תהליך מייגע דרך משרד התחבורה וכו' (הספיק לי פעם אחת בחיים) לUPS יש עמילים עצמאיים, השאלה כמה ניתן "למתוח" אותם. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת eli z, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום המחיר של תדלוק ליטר גז הוא בערך 40% ממחיר של ליטר דלק עם העלאות מחירי הבנזין האחרונות, וכנראה שזה עוד לא הסוף. מבחינתי לפחות, היה מסוכן עד עכשיו לעבור להנעה בגז כי תמיד יש את הסיכוי שיחליטו להטיל מס בלו על הגז ואז הלכו לפח 8000 שקל של התקנת מערכת גז. לאחרונה התחלתי לחשוב שאחרי תגליות הגז האחרונות של תשובה הוא לא יתן כ"כ מהר להטיל מיסים על הגז שהוא מפיק כי זה יפגע לו ברווחים... אז מה אתם אומרים, עם עליית מחירי הדלק מצד אחד, והעובדה שיש עכשיו סוג של גב לאזרח הקטן נגד מיסוי הגז, זה בדיוק הזמן להפסיק לתדלק בבנזין?
הודעה אחרונה מאת gt11, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מדוע בחלק מהטלפונים אני מגיע למספר של יד 2 ולא של המוכר? האם המוכר בוחר אם לעשות זאת? (כדי להסוות את היותו סוחר). מה המטרה?
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
10 בספטמבר 03' - נחתם זכרון דברים ביני לבין שי, הבחור שמכר לי את ה-33. 12 בינואר 11' - נחתם טופס העברת בעלות ביני לבין המאושר שרכש ממני את ה-146. 7 שנים ועוד כמה חודשים - זוהי התקופה שלכל אורכה הייתי בעליה הגאים של מכונית מתוצרת אלפא רומיאו. היום, לצערי, התקופה הזאת הסתיימה. אין לי מילים להביע עד כמה זה מצער אותי, למרות שאני מבין שבטווח הארוך עשיתי את המעשה הנכון, גם עבורי, ובעיקר עבור ה-146, שנאלצה למצוא את עצמה בחודשים האחרונים יותר ויותר מעלה אבק בחניה. אז מכאן, אשלח ברכות חמות לרוכש המאושר, שאם ירצה יחשוף את עצמו. אני מאחל לו שיהנה ממנה לא פחות ממה שאני נהניתי, ובעיקר שישמור עליה טוב טוב. באמת שכבר לא עושים עוד כאלה. בינתיים אני מתנייד לי בריקשה ה…
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי רנו קליאו שנת 2001, כאשר מחירון הרכב הוא בסביבות 14K. הגיע הזמן לחדש את הביטוח ואני מתלבט האם לבטח חובה+צד ג' או לרכוש ביטוח מקיף. לפי מה שביררתי עד עתה, ההפרש בין מקיף ל-ג הוא בסביבות 1500 ש"ח (חובה+ג=2500, מקיף=4000). היות ואני סטודנט, מקרה של גניבה יהווה עבורי בעיה קשה (אין לי כסף מיותר לרכב חדש), אך מצד שני ערך הפרמיה ביחס לשווי הרכב הוא מאוד גבוה. אני ממש בהתלבטות קשה, מה הייתם ממליצים?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
פעם ראשונה שאני רואה סרטון ונופלת לי הלסת, כאילו הייתי בפנים. בחיים לא ראיתי דבר כזה!
הודעה אחרונה מאת Kionnnnnn, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ערב טוב לכולם! שאלה קצרה שמעניינת אותי. ברשותי רנו מגאן 96 RN . דלתות 5. 1600 סמ"ק הייתי רוצה לדעת כמה עלה הרכב כשהיה חדש? תודה. יעקב.
הודעה אחרונה מאת yakov1987, -
-
שלום לכולם, אנחנו עומדים להכנס כאן לאחד הניסויים המעניינים בתולדות האינטרנט הישראלי. כפי שידוע לכם - בעשור האחרון עלה הבלו, מס הדלק - בצורה בלתי פרופורציונאלית. ב-2003 העלו לנו את המס בשביל לממן את גדר ההפרדה, זוכרים? http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2842727,00.html מאז המס רק עלה ועלה, כל פעם עבור מטרה אחרת - אבל גם כאשר הפרוייקט מסתיים - המס לא יורד. ביולי 2008 מחיר הדלק עמד על 7 ש"ח, כאשר מחיר חבית היה בסביבות 150 דולר. בינואר 2011 מחיר הדלק יעמוד על 7 ש"ח, כאשר מחיר חבית הוא בסביבות 90 דולר. אז למה המחיר זהה? כי הממשלה דואגת להעלות לנו את מס הבלו - מס שאין שום צורך להביאו לאישור. על מנת להעלות את המס - מספיקה חתימה של שר האוצר ב…
הודעה אחרונה מאת shlomiyan, -
רכב לחתונה
מאת arturanna-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 797 צפיות
שלום לכולם!!! מחפש רכב לחתונה רצוי ג'יפ ועדיפות באזור אשקלון...תודה על היעוץ מראש!!!
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
- 2 תגובות
- 921 צפיות
שלום, רציתי לדעת האם ישנה בעיה כלשהי להזמין מחול פילטר דלק לרכב? (זה לא פילטר רגיל שעולה כמה שקלים). האם צפויים בעיות במשרד הרישוי/מכס/דואר? תודה
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
אחד המבחנים המסקרנים של השנה. אני חייב להגיד שאני מסכים עם כל מילה. שאפו לפולקסווגן בהחלט 911 לעניים
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום יום הולדתו של בעלי מתקרב ואני רוצה לתת לו מתנה קורס אתגרי ומגניב ואשמח לשמוע את דעתכם כי אין לי מושג... אני מעדיפה קורס קצר יחסית ולא "מופרע" מידי (שאני ארגיש שזה בטוח...) אבל כן עם אדרנלין ונראה לי שעדיף על רכב ספורטיבי (ראיתי שיש קורסים על הרכב הפרטי). הוא נהג מאוד מנוסה (גם על רכב וגם על דו"ש) אשמח לשמוע עצות, יעלי
הודעה אחרונה מאת עידן., -
-
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי יונדאי טוסון בנזין 2,700 V6 שנת 2006. מישהו יודע מה המשקל העצמי של הרכב הזה ובעיקר מה חלוקת המשקל בין סרן קידמי לאחורי? תודה
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 0 תגובות
- 900 צפיות
מחפש המלצות למוסך אמין ומקצועי בכפר סבא.... הרכב שברשותי הוא סוזוקי בלנו שנת 96 אוטומטית. אשמח להמלצות. עזרא.
הודעה אחרונה מאת עזרא,
-
מי מחובר 70 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 307 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- לירון .ה.
- איציק נ.
- DareDevil
- discoTD5
- chezik
- FROGIE
- pooh-bear
- asix
- NAPOLEON
- santiago
- shlomiko
- om2