רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
פורסמה כתבה בוואלה תחת הכותרת "צפוי מחסור חמור בצמיגים" , האם אתם חושבים שיש אמת מאחורי הפרסום או שמוקדם מידי לדעת מה יהיה ? קישור לכתבה http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1779237
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
-
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
השמועה אומרת שיצא חוק חדש שאוסר על נהגים צעירים (מתחת לגיל 24) לשתות אלכוהול בכלל ולנהוג. מישהו שמע על דבר כזה?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 4 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מתחיל ב1:23 ,יש לו כפתור על ההגה ,שלפני הלחיצה על הגז הוא לוחץ עליו. מה זה ? הזרקת מתנאול אולי? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
אהלן חברים קצת מאוכזב שלא הצלחתי לתמרן ולצאת מהברוך הזה, לפני כשעה עשיתי תאונה שלא באשמתי התוצאה היא טמבון + כנף קיבלו שיפשופים והג'אנט + הצמיג (צמיג חדש מלפני שבוע בערך) קיבלו את המכה ויש גם עליהם שפשופים אני מפחד שיש נזק יותר גדול מרק שפשופים כי זה היה במהירות של 30-40 קמ"ש בגדול בכביש של מספר נתיבים ששנים מתוכם הם פנייה שמאלה אני הייתי בימני והנהג השני היה בנתיב השמאלי והנהג השני סטה לנתיב שלי ופגע לי ברכב. לקחתי את כל הפרטים של הפוגע, השאלה היא איך ממשיכים מפה? תמונות של המכה, תמונות לא משהו http://www.siz.co.il/my/mfdinzwemnf2.jpg http://www.siz.co.il/my/y2meujyydwzn.jpg
הודעה אחרונה מאת GOLF GTI MK4, -
- 0 תגובות
- 862 צפיות
אני כבר זמן מה מתכנן לרכוש סטרטר לרכב שלי מחול. השאלה שלי היא האם יש בעיתיות מבחינת המכס להכניס לארץ חלק כזה, או שפשוט אני אמור לשלם את המס הכנסה לארץ ופה זה נגמר. ואם מישהו עשה דבר כזה אז אפשר בבקשה לקבל הסבר לגבי התהליך. הייתי מעדיף לרכוש בארץ אבל המחירים של חלקים מסו גזה פשוט הזויים ברמות לא הגיוניות. נ.ב עשיתי חיפוש ולא מצאתי כלום רלוונטי ואם אפשר אתר אני ישמח רנו קנגו 2001. תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת mmoti6, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני צריך רכב ל 10 נוסעים למשפחה, אני רוצה לקנות טרנספורטר, אלא שקשה למצא במצב טוב עם קילומטרז' נמוך, חשבתי על אפשרות לקנות טרספורטר משא ולהוסיף לו: 4 חלונות- 4000 ש"ח, 10 כסאות 10,000 ש"ח. אשמח לשמוע תגובות לנושא.
הודעה אחרונה מאת eyal528, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ראו פרטים כאן http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000615013 כל מילה נוספת מיותרת ..... ירון
הודעה אחרונה מאת dk87, -
- 0 תגובות
- 670 צפיות
ברשותי אודי עם מפתח מקורי 3 כפתורים פתיחה נעילה ופתיחת תא מטען. כמובן החלוןנות נסגרים עם לחיצה ממושכת על כפתור סגירה וחלונות נפתחים על לחיצה ממושכת על פתיחה. אבל אין אזעקה סירנהבנגיעה באוטו . ברצוני להתקין אחת כזאת אך האזעקה MVP באה עם שלט אחר . יש איזו אזעקה שתתחבר שלשט המקורי?
הודעה אחרונה מאת dk87, -
- 0 תגובות
- 984 צפיות
שלום, ברשותי מאזדה 3 2006, ACTIVE ללא שליטה על המערכת מגלגל ההגה. האם ניתן להרכיב את הרכיב על הגלגל ההגה? במקום המתאם? ראוי לציין כי הכבל נראה קצר מכדי שיגיע למערכת...
הודעה אחרונה מאת shayohad11, -
עברתי טסט כבר לפני שבוע אם זה מעניין מישהו. ראיתי כל הזמן במוניות שירות ובמוניות שהם נוהגים על הילוכים מתי שהם הולכים לעצור הם מעבירים לניוטרל וככה גם כשהם עוצרים לגמרי....במקום עם הברקס ועם הקלאץ' אז כאילו משלבים לניוטרל ואז רק עם הברקס אני משער וככה הם נמצאים כל הרמזור עד שהם משלבים ראשון ומתחילים לנסוע. רציתי לדעת למה הם עושים את זה האם זה סתם כי לא נוח להיות עם הקלאץ' והברקס כל הזמן או שיש לזה עוד סיבה
הודעה אחרונה מאת PsyRax, -
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3 אלף צפיות
היי אני בעל סובארו אימפרזה 98 וברצוני לשים קיט שלם כמו של אימפרזה GT הגעתי דרך מישהו אל בנאדם באזור התעשייה בעטרות [לפני ירושלים] אל מקום שבו עושים את הדברים האלו המקום הזה נקרא Maximum-Tuning מישהו פה שמע על המקום ? היה במקום ? אם כן תנו לי חוות דעת האם לעשות אצלו
הודעה אחרונה מאת vic4, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני משתמש חדש שנרשם לפורום מתוך תקווה לקבל עצה ואהדה לבעיה שיש לי. אז ככה, לפני שנתיים רכשתי מכונית קטנה וחמודה, סוזוקי יורוסוויפט מודל 2000, עם טסט לשנה. הכל טוב ויפה, אחרי שעברה שנה ראשונה ושמונה חודשים עם אפס תאונות, אפס בדיקות שיגרתיות, ונסעתי במהלך השנה בקושי 5,000 קילומטר. בכניסה לאיזור התעשייה ראש העין, עצר אותי שוטר לביקורת שיגרתית ותפס אותי עם טסט פג תוקף 8 חודשים. הייתה שם ניידת בטיחות של משרד התחבורה שביטל לי את רשיון רכב בגלל טסט ורשם גם בגלל צמיג יבש. עוד באותו יום חזרתי הביתה, חיפשתי את המסמך של הרשיון רכב, שילמתי אותו בדואר ויום למחרת הגעתי למכון רישוי להעביר את הרכב טסט. הצגתי בטסט את האגרה ששולמה, ביטוח חובה ורשיון נהיגה. לא ע…
הודעה אחרונה מאת kobic9, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
בזמן חיפושיי ביוטיוב אחר פרטים לגבי האסטרה החדשה (מסתבר שלא כלכך חדשה) ניתקלתי בסרטונים האלו: באחד הסרטונים (שפורסם לא מזמן) ציינו שהיא תוצע למכירה בתחילת 2011 (מן הסתם לא בישראל) אבל האם יש עוד פרטים?משהו טיפה יותר עסיסי?
הודעה אחרונה מאת Slonya, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום, אני עומד לקבל רכב חדש שהזמנתי (פאביה TSI DSG) ואני בודק מחירי ביטוח כי אני צריך להודיע מיידית לסוכנות איזה מיגון להתקין על מנת שקבלת הרכב לא תתעכב. הבעיה שלי שחלק מהחברות דורשות מיגון של איתורן SAVE או POINTER MAX שעלות ההתקנה שלו 1090 ש"ח + דמי מנוי של כ 30 ש"ח לחודש ככה שאני ישלם על זה כל הזמן ולא נראה לי שהדרישה הזאת מוצדקת (קצת מוגזמת - זה עדיין לא רכב יוקרה). יתר החברות דורשות דמי ביטוח גבוהים בהרבה (בין 1000 ל-2000 ש"ח יותר) השאלה שלי: אם יש לכם רכב חדש (במיוחד כזה), איפה אתם מבוטחים ואיזה מיגון יש לכם ברכב? נ.ב בשירביט הציעו לי ביטוח בזול ועם קודן בלבד אבל שמעתי מכמה אנשים שעדיף לא לעבוד איתם. יש למישהו נסיון איתם?
הודעה אחרונה מאת Eyalw, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז ככה, מדובר ברבב של חבר, יש לו מאזדה 6 במצב ממש מעולה. אך יש לו פה ושם שריטות דיי שטחיות שמציקות לו, אמרתי לו שאני יסדר את הבעיה, עכשיו לעולם לא עשיתי פוליש לרכב מטאלי, רק לרכבים לבנים יצא לי. בכל אופן, יש גם את הדבר הזה פלסטלינה? זה עוזר?, מדובר באמת על שריטות שטחיות.. או פוליש?, ואיזה פוליש לבחור, ואיך לעשות שיצא פיקס! תודות..
הודעה אחרונה מאת Vw-golf, -
- 30 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
תודה לבחורים הטובים שיש בירושלים בשכונת פסגת זאב. איפה אפשר לקנות סמל בירושלים?
הודעה אחרונה מאת eladns, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אני יודע שהשאלה נשמעת דיי מפגרת אבל מעניין אותי לדעת, מה ההבדל בין אותה מכונית , בגרסה ספורטיבית ובגרסה לא ספורטיבית, חוץ מהשינוי במנוע (ובמתלים) למשל, בגולף דור 4, אני קורא בפורום שדגם הV5 לא נחשב לרכב ספורטיבי, ובעוד הGTI כן, מה ההבדל ביניהם, הרי ההספק של המנוע הוא אותו הספק (ואל תגידו "הבדלי שלדה" הרי הבסיס הוא אותו בסיס, מעניין אותי מה שינו)
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
-
- 7 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
קיבלתי היום דוח מהירות על נסיעה במהירות 119 קמש במקום 80 במהירות שנמדדה ע"י הממלז כתב השוטר 119 אבל במהירות אחרי הפחתה כתב 14 קמ"ש האם זו עילה לביטול הדוח? האם ניתן לבטל אותו בלי להגיע לבית משפט? תודה
הודעה אחרונה מאת Dr_Janana, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חזרתי לרכב אז ראיתי דו"ח ממשטרת ישראל על החלון, אני לא יודע שום סיבה לקבלת דו"ח, מה שהשוטר כתב אי אפשרי לקרוא, יותר גרוע מכתב של רופאים (ד"א לפי דעתי צריך כבר להוציא חוק ע"ז שמה שהשוטרים כותבים צריך להיות ברור), מה שכן אפשר לקרוא עבירה על סעיף/תקנה: (א) 22 סמל הסעיף: 5913 סכום הדו"ח 250 ש"ח אולי משהו יכול לעזור לי, תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Dr_Janana, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היום ניסיתי להתקשר אליהם לחנות , ויש הודעה שהטלפון איננו מחובר האם ידוע למישהו שאכן החנות נסגרה ?
הודעה אחרונה מאת smallars, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 960 צפיות
תקנות חדשות של שר התחבורה נשמע מעולה, הוסיפו חצי שנה שלילה מעל הנהוג היום לנהג הצובר 72 נקודות בשש שנים והוסיפו תנאי מעבר טסט נוסף. ובנוסף שוקלים לבטל עונש של נקודות לעבירות המוגדרות קלות יותר. נשמע טוב מכדי להיות אמיתי, מישהו אשכרה חושב שם למעלה.
הודעה אחרונה מאת lulisa, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, לפני כשנה וחצי רכשתי סוזוקי גרנד ויטרה חדשה קצרה, כעבור זמן מה שמתי לב כי בשתי הדלתות החלק התחתון שלהם מעט בולט כשהם סגורות, כלומר לא משתלבות ב 100% עם שאר הרכב אלא רק מחלק התחתון קצת בולט . את האמת לא ייחסתי לזה חשיבות והתעלמתי מזה, עד שהיום ראיתי רכב דומה והסתכלתי אצלו בדלתות וזה שונה משלי, ברכב השני זה נסגר פרפקט. השאלה הנשאלת היא הייתכן והרכב עבר פגיעה טרם נמסר אליי, ואם כן מה עליי לעשות ? חשבתי ללכת למכון בדיקה על מנת לבדוק את הנושא, מה אתם אומרים ? ואני הולך צעד אחד נוסף קדימה , במידה והרכב עבר פגיעה (טפו טפו טפו חס וחלילה) האם אני יכול לבוא בטענות ליבואן כעבור שנה וחצי אע"פ שהרכב עדיין באחריות אני מקווה שאני פרנואיד כי ת'כלס זה כמעט בלתי מורגש, אבל …
הודעה אחרונה מאת Avinusha, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, יש לי ידיד, שמתעניין ברכישת טויוטה פריוס מודל 2008-2009. הנסיעות ב 90% בתוך העיר (אשדוד). הוא שמע מבעל מקצוע בתחום הרכב, שלרכב היברידי חיוני מאוד לפחות פעם בשבוע לנסוע מחוץ לעיר, כדי להטעין את הסוללה. האם הדבר נכון, ועד כמה זה חשוב? לפעמים שבועיים-שלושה אין נסיעות בין עירוניות. למרות שהנסיעות הן בתוך העיר, הרכב עדין צפוי לנסוע 15 אלף ק"מ בשנה. תודה על המידע.
הודעה אחרונה מאת ariel-ro, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לאבי רכב מסוג פולקסווגן גולף TSI 160 כוחות סוס שהוא (ואני ) מאוד מרוצים ממנו. תיבת הDSG לדעתי פשוט מדהימה. מה שאני מנסה להבין קשור בפעולה שלה. לדוגמא, בתיבה ידנית, כאשר מעלים הילוך, ה'טריק' להעברת הילוך חלקה הוא לתת לטורים "ליפול" עד למהירות המנוע שתתאים למהירות הרכב (בהתאם להילוך אליו אני מעבירים). אם נעביר לאט מדי נהיה עדים לבלימת מנוע ועליית הטורים, ואם מהר מדי- לזינוק קל של הרכב וירידה מהירה בסל"ד. בתיבת הDSG העלאת ההילוך נעשית בקצב מהיר ביותר, וצריך להתרכז כדי לעקוב אחרי מחוק הסל"ד כאשר הוא יורד בעת ההעברה. מה שקשה לי להבין זה איך הטורים של המנוע יורדים כל כך מהר, הרבה יותר מהר מהקצב של "ירידה טבעית" (כמו לאחר הכנסת קלאצ' ברכב ידני), ובנוסף- בצורה חלקה ל…
הודעה אחרונה מאת כפר סבאית, -
-
- 0 תגובות
- 755 צפיות
יש לי רכב זהה לשלי, לצורך תרומת איברים. הוא עומד אצל פחח באיזור כפ"ס. ואני מירושלים. הוא נתן לי חודש לפני שהוא זורק את הרכב. ויש שם חלקים חיוניים היות והרכב מאוד נדיר בארצנו וגם בחו"ל (רכב אספנות). לגרור את הרכב עד לירושלים זה סיפור של 700 שקל, שכבדים עליי. אם יש כאן חובבי רכב שמוכנים לעזור בגרירה (עם רכב מתאים) או בפירוק של הרכב עד לרמת השלדה, השלדה תימכר לברזל בעבודה משותפת, אני מאוד אשמח ואודה לכם. מנת שווארמה לוקסוס עליי.
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 933 צפיות
ראיתי את זה באיסוזו טרופר ועד כמה שזכור לי יש את הקטע הזה גם בסוזוקי ויטארה. השאלה בעצם מדוע לעזאזל הרכב מגיע עם פנסים מאחורה, אבל משום מה עושים חור בפגוש האחורי ודוחפים לשם פנסים. הכוונה בחור היא לתמונה הבאה: יש היגיון כלשהו מאחורי זה ? אני זוכר בוודאות שהפנסים שבצדדים לא פועלים אלא רק אלה שבפגוש.
הודעה אחרונה מאת micha, -
-
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, בשיעורי נהיגה המורה שלי טוען שאין זה חובה להוריד הילוכים לפני עצירה (רמזור למשל) ושאפשר אפילו מהילוך חמישי ללחוץ ברקס עד למצב עצירה, כמובן שלפעמים אנחנו מתרגלים הורדת הילוכים לפני עצירה בשביל לגלוש במידה ויתחלף לירוק. אני חושב שתמיד עדיף לבלום את הרכב ע"י הורדת הילוכים מהבחינה שזה יותר בריא למנוע. מה דעתכם בעניין ומי צודק ? תודה
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
מישהו יודע איפה אפשר לקנות פאנל כזה, ומה המחיר?
הודעה אחרונה מאת asafk, -
- 0 תגובות
- 576 צפיות
מה נפח המיכל דלק בסיאט איביזה 2001 נפח מנוע 1.4???
הודעה אחרונה מאת dannys2004,
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 276 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yahaga
- yoni162
- Nemesis
- srool
- meny5
- הדוקר משידור חוקר
- Pavlik
- FROGIE
- יובל .מ.
- Loder
- EliC25
- RedLabel