רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום. האם המבצע שהיה בחודשיים האחרונים של הליאון עדין בתוקף? ואם כן מה המחירים (בערך) לגרסאות השונות של הליאון? ואיזה עוד הטבות קיימות במבצע? תודה.
הודעה אחרונה מאת חאלד, -
- 1 תגובות
- 784 צפיות
שלום רב! במסגרת לימודי לתואר ראשון אני צריך לכתוב עבודה על תאי דלק מימנים. אם למישהו יש חומר בנושא הנ"ל, אני אשמח לקבל אותו. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת anertsuk, -
http://www.mako.co.il/news-money/consumer/Article-2ac953076c02d21004.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=1575680455 7.10 ש"ח לליטר!
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 775 צפיות
בבדיקה היתגלה שיש למאזדה 323 שנת2001 פגיעה בקצה השילדה .מנוע וגיר מעולים כמה להוריד.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש גריל לסובארו B4 שנת 2004 מנוע 3000 האם מישהו יכול לעזור בנושא ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת fish, -
שלום לכולם, כידוע לכם מהשרשור הזה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=354431 , הולכים לעלות את מחיר הדלק ב35-40 אגורות ובמקום לשבת ולשאול "מתי מישהו יעשה משהו?" הגיע הזמן לפעול. אמנם השתתפתי בהפגנות ושביתות אך אין לי מושג איך מארגנים דבר כזה, כך שמי שכן יודע ויש לו נסיון, שיפנה אליי בבקשה ונתחיל לארגן את זה. מספיק להתלונן וקדימה לעשות! כולנו עובדים/לומדים/מגדלים ילדים ובכל זאת יכולים לפנות זמן בשביל להלחם על משהו כל כך מרכזי בכל חיינו.
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
הסיפור היה בנהריה היום! בזמן העומסים הכבדים של שישי בצהרים בצומת די פקוקה אני לאט לאט גולש לכוון הצומת כאשר הנתיב שאותו אני חוצה, הנוסע משמאל לימין פקוק לגמרי, כמובן שנמצא האדם הישר האחד שנתן לי מקום לגלוש ולחצות את הצומת (לפנות לנתיב הנגדי הנוסע מימין לשמאל). פתאום אני רואה מסחרית של VW שעפה לכווני (להזכירכם האיזור מאוד מאוד עמוס) מהכיכר הצמודה לצומת שבה אני נמצא (מרחק 30 מטר). אני כמובן בולם בחוזקה והמסחרית של אדון מאוד מבוגר (כבן 60/70) שמתחיל לבלום רק לאחר שעבר את הרכב שלי. האדון פותח מייד את הדלת שלו וקופץ מהרכב! יש להזכיר כי הרכב שלו כנראה עדיין בהילוך ומתדרדר קדימה. אני פותח את החלון וצועק לו שהרכב שלו מתדרדר, הוא חוזר ומדומם. לאחר מכ…
הודעה אחרונה מאת smallars, -
-
- 6 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול אם מישהו מחברי הפורום יכול להמליץ על שמאי אמין באזור השרון / המרכז בעקבות תאונה. הבנתי שעדיף לקבל חוות דעת משמאי פרטי ולא משמאי שעובד עם חברת הביטוח. חיפשתי קצת בפורום ולא מצאתי המלצות (לא יודע אם מקובל להמליץ על בעלי מקצוע בפורום). תודה בכל מקרה
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
רציתי לשאול אם אני יכול לערער על הקנס.. יצאנו מהחניה והתחלנו לנסוע (הינו עדיין באזור של החניון) רכב ניסה לעבור מהצד השמאלי שלנו והיה מעבר צר חבר שישב ליד הנהג קילל את הרכב בחורה יצא מהרכב והוא קילל אותה כנראה זה היה רכב של סמויים הם יצאו מהאוטו ועשו לנו בדיקה באוטו כאשר שפכו את המעפרה על הכיסא של הנהג עשו בלאגן הוציאו דברים מהבגז ולא החזירו כלום.. הוצאתי את הפלא צילמתי בוידאו את מה שהם עשו באה אליי השוטרת וביקשה תעודת זהות והביאה לי דוח על שלא חגרתי חגורת בטיחות.. 1הם לא הזדהו לא הראו תעודות 2 הם הביאו את הדוח כי הם לא מצאו כלום אם אני יערר נראה לכם שזה יתקבל?
הודעה אחרונה מאת broshm, -
- 1 תגובות
- 842 צפיות
שוב שלום לחברי הפורום. מחפש עצה - איך אני יודע את הקילומטר'ז של הרכב אם אין ספר רכב? יש לי רק 5 ספרות בלוח שעונים ולכן אני לא יכול לדעת את הקילומטרז' הכללי שהרכב עשה. מישהו יודע ?!
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בפיג'ו ההגה הרבה יותר קשה,כבד לעומת הקולט שהיה ממש קליל ולא הייתה בעיה לפנות עם יד אחת למשל בניגוד לפיג'ו. הייתי רוצה לדעת מה כל הגה בא להשיג פה?,מה רצו היצרנים להשיג ולהעביר לנו הנהגים בחוויית הנהיגה דרך ההגה? לילה טוב
הודעה אחרונה מאת Epicz, -
-
- 3 תגובות
- 9.8 אלף צפיות
ראיתי לא מעט מודעת על רכבים חדשים עם מימון 100% ללא מקדמה. למשל מזדה 2 ב1150 בחודש. קניית רכב כזה הוא מאבד ערך יותר מהר 1150 בחודש אז זה נראה כמו עסקה טובה לכאורה, מה לא מספרים כאן? האם יש התחייבות ארוכת תווך בעסקאות האלה, מתי אפשר להחזיר את האוטו ולהפסיק תשלומים? תודה.
הודעה אחרונה מאת Enc0der, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
קונספט ברוח התקופה האחרונה המשלבת שטח עם ספורט. לא ממש מצליח לעכל את העיצוב, שנראה כמו טוארג שטרף שירוקו וקינח בג'וק. Concept T
הודעה אחרונה מאת broshm, -
-
אני חוגג כבר את השבוע השני עם היוקון ורוצה להתחלק איתכם ברשמים הראשונים שיש לי מהרכב הזה. הרכב שלי מצוייד במנוע שברולט 350 (זה הנפח שלו ב"אנגלית", ב"עברית" זה 5700) מדגם VORTEC בתצורה V8. המנוע הוא מנוע הזרקה רב נקודתית, בעל 45 קג"מ מומנט ו-250 סוסים. המנוע משתייך למשפחת מנועי CHEVROLET SMALL BLOCK אשר נימצא ברשימת כבוד של עשרת המנועים הטובים ביותר של המאה הקודמת (בלוק וראש ברזל, טיימניג פוש רוד). יצרו כ-90,000,000 יחידות של המנוע הזה בשלל גירסאותיו. אצלי מערכת זרימה חופשית, הסאונד של מנוע הזה פשוט ממכר - ככה צריך להשמע V8 אמיתי. אצלי גיר אוטומטי בעל 4 מהלכים, יחסי העברה מאוד ארוכים - דבר שמשמח אותי. 110 על 1900 סל"ד. אני מרוצה מתפקוד של הגיר, הוא מעביר את…
הודעה אחרונה מאת TDS, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
היום בדרך לחולון בשעה 11 בבוקר לערך, חלפתי ליד תחנת הרכבת החדשה שנבנית אחרי צומת קיבוץ גליות ולפני מחלף וולפסון. כשהתקרבתי לאתר הבניה של תחנת הרכבת החדשה שנמצא בין איילון צפון ודרום ראיתי 3 דמויות עומדות בקצה תחנת הרכבת שנבנית בגובה כל כ5 מטרים מעל הכביש. הדמיות, שהיו לבושות בווסט זוהר, שידרו משהו חשוד מאוד והיה אפשר לזהות גם במהירות שבה נסעתי שהם מתכננים משהו. החלטתי להגביר מהירות ולהכין את עצמי לחפץ שישולח לעבר הרכב. לא הופתעתי כשתחושתי התבררה כנכונה והרגשתי משהו פוגע בחלקו התחתון של מרכב הרכב ממש בין הגלגלים האחוריים, מבט מהיר במראה האחורית והנה לה אבן לבנה מקפצת על הכביש. חשבתי לעצור ולהתאמת עם חלאות האדם אבל אז הבנתי שהם פשוט יגידו שהאבן הייתה על הכביש, גם …
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
-
סמל"ת, יבואנית פיאט לישראל, מודיעה על הוזלה משמעותית במחירה של הפנדה. במסגרת מבצע עם המשביר לצרכן יוזל מחירה של פנדה ידנית ויעמוד על 67 אלף ש"ח בלבד. פרטים נוספים בקישור - פיאט פנדה מוזלת
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בימים הקרובים אני מתכוון לסדר ברכב שלי (גולף דור 4) כמה דברים קטנים כמו צבע שהתקלף בטמבון, וכול מיני עבודות על פיבר בעיקר. אני צריך המלצה לצבעי באיזור המרכז או הדרום שיודע לעבוד עם פיבר, מבחינת לצבוע אותו ולהצמיד אותו לרכב בצורה יפה. (הצבעי שצבע לי את הטמבונים עשה עבודה גרועה על הטמבון הקדמי וממש אין לי חשק לחזור אליו.) כמו כן חשבתי על הדרך לצבוע את הגג בשחור, מה דעתכם? חשוב גם שהצבעי יהיה בעל מחירים נוחים.
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מישהו יודע מתי טויוטה וורסו S מגיעה? וכמה אמורה לעלות? יש פרטים נוספים?
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
ערב טוב. אני מחפש מנורות מסויימות לרכב, משהו בסגנון כזה: איך קוראים למנורות האלה? איפה ניתן לרכוש אותן בבאר שבע וכמה הן עולות? אני רוצה לשים מנורות כאלה שייתנו יותר אור מהמקורי וגם יותר יפה. תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Seat Ibiza Tsi, -
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כי אחרת אני לא יכול להסביר למה בכל פעם שנגנב רכב צבאי/של מישהו חשוב הוא נמצא אחרי כמה שעות תמיד(!) אבל במקרה וזה רכב של אזרח פשוט אז חוץ מתלונה במשטרה לא יקרה כלום. הינה דוגמא לגנבה כזאת שהתרחשה השבוע: http://www.ynet.co.il/home/1,7340,L-815-18444-28930542,00.html זאת סתם דוגמא מלפני כמה שנים מתוך רבות אחרות. http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/617/858.html אותי זה מרגיז .
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן חבר'ה. רציתי לדעת האם מבחינה חוקית מותר לרכוב עם אופנוע על שולי הכביש? אם כן, האםיש תנאים ספציפיים(כביש מהיר, רק בצד ימין, בשעות העומס בלבד וכד')? כמה אנשים אמרו לי שלאופנועים זה מותר, אך רציתי לוודא במאה אחוז האם זה נכון. אגב, חיפשתי כבר בפורום ולא מצאתי מידע ברור בנושא. תודה
הודעה אחרונה מאת אומי5, -
-
נפתח בזה שאני לא ערס... אני גם לא ילדון שרק קיבל רשיון... אני פשוט בחור בן 27 עם פיוז קצר (לצערי) על הכביש. היום בבוקר יצאתי מהבית עם חברתי לכיוון העבודה, נסעתי בכביש הכיכרות בראשון לציון מי שמכיר, כביש עירוני עם אתרי בניה סביבו, בלי מדרכות ובלי הולכי רגל אשר בסופו יש עבודות שיפוץ עם כל מיני חורים ומהמורות בכביש אז אני נוסע שם ממש לאט, בכל זאת, לא נעים מהמורות וחורים על קופרה מונמכת... בכל מקרה, מאחורי מגיע במהירות בחור בפיז'ו 206, נצמד אליי, מהבהב לי עם האורות, מצפצף, ואני על 30 קמ"ש לכולה קטע כביש של 20 מטר בערך. בסופו של הקטע יש מין עיקול שמוביל לכביש מהיר יחסית של 3 נתיבים, אז לאחר העיקול שיכולתי קצת להאיץ, הנהג של הפיז'ו עוקף אותי ונוסע במקביל אלי…
הודעה אחרונה מאת michaelbe6, -
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם. התחדשתי לאחרונה ברכב כהה, בצבע אספלט, וממש קשה להבחין בו בשעות החשיכה- עד כדי כך שדפקו לי כבר את הכנף ואת הבמפר תוך שבוע. אני רוצה לקנות מגני במפרים מחזירי אור ואין לי מושג איפה אפשר לקנות (בארץ), כמה אמור לעלות דבר כזה ומה כדאי בכלל לקנות (עם הדבקה טובה שלא פוגעת בצבע של הרכב ושזה לא יהרס מפגיעה~ שתיים...) ראיתי באייס משהו ב-80 ש"ח אבל זה לא היה מחזיר אור וסתם נראה פשוט מידי תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת I.G, -
- 1 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
האם מישהוא יודע מה צריך כדי לקבל רשיון להסעת נוסעים?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
דוח על מעבר מנתיב ימני לשמאלי ועליה על אי תנועה
מאת Guest rtd- 2 תגובות
- 5 אלף צפיות
עצר אותי מתנדב על זה שבמהלך המעבר מהנתיבים עליתי על אי תנועה. אמרתי לו שלא נתנו לי להכנס לנתיב והייתי חייב לפנות שמאלה. חוץ מזה עליתי ממש טיפה. בקיצור הוא הלך להתייעץ עם עוד איזה שוטר וראיתי שהוא רושם מלא, חשבתי ייתן לי דוח ואז בא ואמר שאני אקבל דוח הביתה מקצין תעבורה. כמה הדוח אמור להיות? יש סיכוי שבכלל לא יגיע וזה סתם חרטא? מתנדבים חסרי חיים ממתי נותנים דוחות על דבר כזה דרך אגב הוא עצר אותי באמצע צומת ואמר לעלות על המדרכה עם שני גלגלים וחסם את התנועה. אני בכל מקרה אלך להשפט.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום, רציתי לברר מה אתם חושבים על הקבוצת רכישה לסקודה רומסטר, זה דיל טוב? להלן לינק לפרטי קבוצת הרכישה http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=355062 תודה
הודעה אחרונה מאת senda, -
-
- 5 תגובות
- 982 צפיות
שלום וערב טוב, אני מעוניין לדעת מה צריכת הדלק של שני הרכבים האלו בנסיעה בין עירונית\עירונית רגועה. העם יש הבדל משמעותי בצריכת הדלק בין שני כלי הרכב? (לי זה מאוד משמעותי בגלל שאני חייל, והולך לנסוע 60ק''מ ביום מהבסיס לעבודה ואז לבית) עם אפשר לדעת בערך מה המספרים, תודה והמשך שבוע מצוין!
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
קניתי עכשיו איביזה חדשה קופה מנוע 1600 מישהו יכול לעזור לי עם הביטוח ??? הכי זול שקיבלתי זה 8500 אני נהג חדש וראיתי שכמה עשו ב6500 אם מישהו יכול לעזור לי עם זה אני אשמח בתודה מראש!!!
הודעה אחרונה מאת smallars, -
-
- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום חברים, אשמח אם תוכלו לעזור לי לחשב ,מהו כלי התחבורה הזול ביותר מבחינתי. הנסיעה מראשל"צ למכללת ספיר=כ60 ק"מ לכיוון אחד. הרכב הוא ניסאן טידה-ממוצע של 12 ליטרים ל100 ק"מ,בהנחה שרוב הנסיעה היא בכביש מהיר,הצריכה עשויה להשתפר במעט. עלות ליטר בנזין -תעלה מתחילת ינואר ותעמוד בסכום של כ7 ש"ח. החלופה לרכב היא אוטובוס אחד מראשון לציון למכללת ספיר ושני אוטובוסים חזרה . בשעות שאני מסיים את הלימודים ,האפשרות היחידה היא לקחת אוטוסוב לת"א (תחנה מרכזית) ואוטובוס נוסף לראשל"צ. את מחירי הכרטיסים אינני יודע. יש לי תעודת נכה ותעודת סטודנט,אולי אחת מהשתיים תוזיל את עלות הכרטיס. אני לומד 3 פעמים בשבוע. תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
חונה ליד ביתי (לא בחנייה פרטית) חיפושיט כבר כחודשיים באותו מקום, ללא שום תזוזה כלל. יש לה טסט לבינתיים. היא תורמת לבעיית חנייה, והגיע הזמן אולי לאתר את הבעלים הגאה שלה, ולבקש שיזיז את הרכב למקום טוב יותר (גריטה???... או סתם במעלה הרחוב, איפה שיש הרבה חנייה כי אף אחד לא חונה שם כי זה רחוק לכולם). למי אני אמור להתקשר? (ולא, אל תגידו לי "מכסחי השדים") תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת lidor, -
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 247 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- amlh
- PASHUT
- hgilad123
- דוד דרעי
- ELI001
- אברהם א
- קיורטוש אוטומוטיב
- רפי לין
- Camaro 92
- FROGIE
- נירו72
- iAmital