רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,567 נושאים בפורום הזה
-
היי, עשיתי סיבוב שופינג היום ובמקרה עברתי ליד סוכנות סובארו, אז ניכנסתי. סקרתי את ה- STI בגרסת 5 דלתות, 300 כ"ס, אותו דגם שבארץ,ייצור יפני). ואז ריפרפתי בדף המידע של המפרט הטכני ומחיר. מחירה על הכביש (דגם 2010) 359,000 דולר הונג קונגי, שזה בעברית 166,000 שקלים. אם תסכימו לקבל אותה בצבע שחור או כסף (שזה מה שיש כרגע במלאי מיידי) תזכו בהנחה נוספת של 30,000 דולר הונג קונגי, מה שיוריד את המחיר העברי לכדי 152,000 שקלים. אלה כאמור מחירים לפני מיקוח, מה שנקרא- מחיר מחירון. כדי שיהיה לכם ראש שקט תקבלו על הרכב גם 8 (!!!) שנים אחריות או 160,000 ק"מ, הראשון מהשניים. למה היבואנים בארץ כל כך "חזירים" שהם גם דופקים אותך פעם אחת במחיר מ-א-ו-ד גבוה …
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
- 2 תגובות
- 34.5 אלף צפיות
בוקר טוב, אני לקראת קנייה של פורד קונקט ארוך חדשה כרכב להסעת נכה. בביטוח לאומי (המממנת של הרכב)מבקשים את קוד דגם הרכב לפי קוד רישוי של משרד התחבורה. לסוכנות הרכב אין את הקוד (יש להם רק את הקוד של יצחק לוי, שזה משהו אחר). האם מישהו יודע היכן אני יכול להשיג את הקוד? אבי.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום האיביזה שלי אמורה להגיע בתחילת חודש שישי ורציתי לברר כמה שאלות לגביי הביטוח . אמרו לי שהביטוח שלה מאוד יקר בגלל שהאוטו נחשב אוטו ספורט ולמי שלא יודע אז האוטו הוא סאט איביזה 1400 מהמבצע . רציתי לדעת אם מישהו כאן עשה ביטוח נהג חדש לאוטו הזה וכמה עלה לו ? שמעתי שבין 8 ל10 אלף וזה נראה לי קצת יקר ... האם אלה המחירים בערך ??? תודה רבה לעונים !
הודעה אחרונה מאת itamarcohen, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אני מנסה להבין את התופעה שראיתי אתמול. בכביש גני התערוכה במקביל לספורטק חנו מכוניות לאורך כל הנתיב כשאבני המדרכה מסומנים באדום לבן. חשוב לציין שיש חנייה מוסדרת ופנוייה בעלות של 20 ש"ח ליום,שאותה העדפתי. אך נראה שיותר רכבים חנו בחוץ מאשר בחניון. חניית המכוניות בעצם חסמה נתיב נסיעה שלם לאורך מאות מטרים. האם העובדה שמדובר ביום שבת מאפשרת חנייה באדום לבן? בכל מקרה הייתה שבת נהדרת וממש כייף לבלות בפארק . שבוע טוב!
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום, יש לי פורד פוקוס מודל 2006 ושלשום נכנס בי מאחור רכב (סופארו אימפרזה 2002). לרכב שלי נראה שיש פגיעה קלה בטמבון ולרכב הפוגע הלך מכסה מנוע, פנס ורדיאטור. נהג הרכב הפוגע ביקש לא להפעיל את הביטוח, מאחר ויש לו השנה כבר 2 תביעות, ומציע לי לתקן במוסך שהוא מכיר בעלות של 1600 ש"ח שכמובן הוא ישלם. מוסך של פורד אמר לי שהנזק מתחיל ב 2500 ש"ח ויכול גם להגיע ל 6000 ש"ח. האם ניתן לסמוך על מוסך שאינו מורשה יבואן שיתקן כל נזק (המוסך הוא מוסך מורשה של משרד התחבורה) מוסך פורד רק הסתכל מבחוץ על הנזק לעמות המוסך השני שגם העלה את הרכב ובדק מלמטה ואמר שאין פגישה יותר מקוסמטית ושהו יחלייף את הטמבון. האם הטמבון שיוחלף צריך להיות מקורי של פורד או שיכול להיות שגם…
-
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=EbCZutKX2Lw דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת Boris002, -
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יצא לי להיות יומיים עם יונדאי i120 1.4 מושכרת. הצמיגים אמנם במידה המקורית של 175/70 R14, אך שנים שלא נתקלתי בצמיגים כל כך גרועים. אם אני לא טועה, אלו היו צמיגי kumho. השאלה אם אלו הצמיגים המקוריים ואם כן... טוב נו, גם צמיגים טובים לא היו משפרים בהרבה את הדבר המחריד הזה שקוראים לו יונדאי i20.
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
הוצאת רישיון בחו'ל 1 2
מאת RedLaveL- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 7.3 אלף צפיות
אני ארגנטינאי ובחופש אני טס לארגנטינה, רציתי לדעת אם אני יכול להוציא שם רישיון ואז מתי שאני חוזר לארץ להמיר אתזה לרישיון ישראלי? תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
ככה תראה הג'וליה, מחליפת האלפא רומיאו 159: http://www.autoexpress.co.uk/front_website/gallery.php?id=410974 לבריאות.
הודעה אחרונה מאת RK, -
הרכב גם כן קטן ואני מניח יוכלו למצב אותו בערך באותו המחיר, רק חיסרון אחד יכול להיות מרכב ה3 דלתות בהשוואה ל5 דלתות באלטו ובC1. עוד דגם שיכול להיות נחמד מאוד אם ייבאו אותו זה הפורד קא. אמן סלה!
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני די נסגרתי על רכב חדש- פורד אדג' החדש, רכב די מרשים. בשיחה עם נציג מכירות הוא סיפר לי ובין היתר השחיל - טיפול כל 10K או חצי שנה. זה קצת הימם אותי בפרט שרכבים אחרים נותנים כל לפחות 15-20K (יונדאי למשל- כל 30K ק"מ). באותו רגע עצרתי, אמרתי לו רגע רגע תן לחשוב. אני נוסע 3000 ק"מ בחודש ובטח לא מתאים לי להיות כל 3-4 חודשים במוסך ובטח לא להוציא סכום של מעל 1000 שקל כל פעם כזו. השאלה שלי היא האם היבואן קובע טיפול בזמן כלכך תכוף בכדי להגדיל את רמת ההכנסות שלו מטיפולים שכידוע לא הכי זולים? מה הקטע ולמה זה ככה?
הודעה אחרונה מאת kramer1, -
- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני מעוניין להביא לארץ הונדה CRV מארה"ב בדקתי לגבי ארץ הייצור ונאמר לי שאם ה-VIN מתחיל במספר (במקרה שלי "5") אז זה בסדר כי האוטו יוצר בארה"ב האם היבואן עדיין עושים בעיות בקבלת מכתב אישור שירות? האם למישהו יש המלצה על מוסך מורשה שייתן לי מכתב? כמה בערך ייקחו לי על זה? תודה
הודעה אחרונה מאת shaharp, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני יודע שהכותרת טיפה מוזרה , אני גם לא האמנתי כלכך עד שחקרתי את הנושא וראיתי את זה מולי. יש לי מיני one 2002 . הרכב לעצמו תקין , אך כל הדגמים מהשנים האלה 2002-2004 "נולדו" עם בעיות הן בתיבת ההילוכים cvt שלהם ועד למשאבת הגה חשמלית שנוטה למות (עולה 6500 שקל בחברה) אני נמצא בטיול בצרפת והיום חשכו עיניי כשראיתי מיני קופר s עולה בלהבות. משיחה עם הקהל שהיה שם , ומקריאה באינטרנט, מדובר ב"תופעה" חריגה של הרכב. קצת קשה להאמין הא? . אז זהו שזה רציני , למי שמתעניין וחוקר יש לא מעט כתבות , החל מה BBC ועד לצילומים חובבניים של כמה וכמה רכבי מיני קופר שעלו פשוט באש. המטרה של הכתיבה כאן היא לא להשמיט או כל דבר אחר , בתור בעלים מרוצה + - של מיני , אני ממש ממש מודאג מהנוש…
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום! אני מתחיל לחקור את הנושא ואשמח לכל מידע: ברשותינו טויוטה פריויה 95 עם 275K ק"מ, רובם עירוניים. אני חושב על החלפתה בפריויה חדישה יותר/טרייה יותר. עד כמה שידוע לי עולה חדש יכול להביא רכב, אפילו שהוא משומש, לארץ, עם הנחה מכובדת במכס. האם אפשרי, הגיוני ומשתלם שחבר שלי, עולה חדש טרי, יקנה בארה"ב פריויה כזו, יביא אותה ארצה, וכמובן שאקנה אותה ואשלם את פער המכס הדרוש? ואם התשובה היא כן, האם אוכל להביא גם גרסה של פריויה שלא נמכרה בארץ, כגון פריויה כפולת הנעה או פריויה עם מגדש על? שני האחרונים, אגב, נמכרו באופן סידרתי בארה"ב אך לא יובאו לארץ. תודה.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 0 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היכן ניתן לרכוש בארץ מדבקות שחור מט לפי גודל? ומהם טווחי המחירים? לא מדובר על הדבקה אצל בעל מקצוע, אלא רק לקנות את המדבקה ולעשות זאת לבד. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת DaniAv, -
- 20 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
חברה נתקלתי קצת בבעיה,אני לא ממש יודע איפה אני רוצה בכלל לשים את המדבקה,ואשמח אם תוכלו לעזור לי בזה.. הינה כמה תמונות של הסלון של הרכב: תודה
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
אובכן, כמו שאתם יודעים, רוצים לרכוש רכב?, לוקחים אותו לנסיעת מבחן, מתרשמים ומביאים ציון, ואז חושבים אם לרכוש או לא. איך זה מתנהל?, האם אפשרי לקחת את הרכב לכמה ימים שיהיה אצלי, האם נסיעת המבחן בכלל מתלווה בנציג מהחברה? מה העלות של זה? וכדומה..
הודעה אחרונה מאת dkny2, -
- 2 תגובות
- 658 צפיות
שבוע טוב 1. אני מעוניין לדעת : איך אני יכול לדעת את הקילומטרז' של הרכב שלי (פורד פיאסטה שנת 96') כאשר יש לי רק 5 ספרות בצג האנלוגי ואיני יכול לדעת בכללי את הקילומטרז' עזרתכם נדרשת , בתודה . 2. מה דעתכם על סוזוקי בלנו שנת 2000 ?! יד ראשונה ?! חסכון בדלק ?! החלקות ויציבות?!
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
הבראבו החדשה 1 2 3 4 5
מאת alfa_draco- 2 עוקבים
- 70 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
הבראבו הגיעה בשבוע שעבר, תוך שהיא שוברת שיא במהירות הזמנה מיוחדת - תוך חודש מהזמנה היתה אצלי (לעומת 3 חודשים בסטנדרט, וחודש וחצי שהבטיחו לי לנסות). זה שהיא יפה, איכותית ומאובזרת עד השיניים לא מפתיע - הכל בהתאם לנסיעת המבחן וההזמנה. למי שלא מכיר - מדובר במשפחתית קומפקטית זריזה בהחלט, ובנויה היטב. ההגה עצמו, אמנם פחות טוב מאשר בג'ולייטה (האחות לבית אלפא רומיאו), אבל ההיגוי ותגובות השלדה, דווקא עדיפים בעיני - יותר צפויים ומדוייקים, מה שבעידן ההגה האילם חשוב בעיני לא פחות מאשר אחיזה וביצועים כלליים. הבראבו עושה בדיוק מה שאתה מצפה שהיא תעשה. הנסיעה בה קצת פחות מעודנת מאשר, נניח, בגולף, אך זה מרכיב בלתי נפרד מהמאפיינים הכלליים שלה: יותר שובבה, גלגלים אחוריים מעט יותר נכוני…
הודעה אחרונה מאת amitai88, -
- 29 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=1spzeR-giq4&feature=player_embedded דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת arama, -
מסתבר שהאבארת' כבר כאן, אבל לא מצאתי אף פיסת מידע על המחיר. בעבר נזרקו כאן הערכות סביב 150-160K, מה שלא נשמע כל כך מופרך בהתחשב בתמחור של קטנות ספורטיביות מסויימות (מיני ושות'). למישהו (אולי אחד מכתבי הרכב שגולשים כאן) יש מושג? תודה
הודעה אחרונה מאת alexk, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מנחה תוכנית הרכב הפופולרית "טופ גיר" ב-BBC, ג'יימס מיי, נפצע קלות במהלך צילומים של ספיישל חג המולד בסוריה. לפי "הטלגרף" הבריטי, מיי נפל ונפגע בראשו מאבן כשניסה לעזור לחברו, מגיש התוכנית ג'רמי קלרקסון. לאחר שעבר סריקת ראש בבית חולים, הוא אמר בצחוק כי "ההליך הרפואי בוצע רק בגלל שהסורים התלהבו מהאפשרות להשתמש בסורק חדש". מי יוצא למרדף?
הודעה אחרונה מאת igalkr11, -
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום ובוקר טוב לכולם, אזור החנייה הקבוע שלי במשרד וגם בבית ככל הנראה התמלא בסוג העבריינים הנחות ביותר, אלו שנהנים לעבור עם מפתח ולהטביע את חותמם על היצירה. בכל אופן, ניסיתי לחפש כבר כמה זמן כיסוי איכותי לרכב (הוא גם אדום אז אני מרוויח פעמיים) ולא מצליח למצוא אחד שמתאים למידותיו הצנועות. כל הכיסויים שמצאתי ,אפילו במידה הקטנה ביותר פשוט ענקיים ומתעופפים ברוח. באותה נשימה, פעם שמעתי מיודע דבר שכיסוי הפלסטי הסינטטי הוא אסון לצבע מאחר ובשמש הוא פשוט שורף את הצבע. האם נכון הדבר? מישהו יודע להמליץ או לתת כתובת באזור תל אביב של מקום כזה? זו אבארט 500 . תודה לכל מי שישיב ויום טוב. יהונתן.
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
משרד התשתיות נועץ עוד סיכה בבלון שנקרא מכונית חשמלית, בכתבה של בן-גדליהו ב"גלובס" : "תינתן בשלב הראשון עדיפות לצריכת חשמל ביתית, עסקית ואחרת על פני טעינת הרכב החשמלי, בכל נקודת זמן שבה ייווצרו מגבלות אספקה". קראנו את הסעיף הזה שלוש פעמים כדי להאמין. מה שכתוב כאן הוא, שבימים בהם יהיה עומס כבד על מערכת החשמל הארצית או האזורית - ימי חורף קרים, ימי קיץ לוהטים וכו' - המערכת המנוהלת פשוט "תסגור את הברז" לכלי רכב חשמליים, ולא תאפשר להם לטעון. סעו בטקסי. מומלץ לקרוא את הכתבה המענינת הזו במלואה. יהודה
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 1 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
שלום אני רוצה למכור רכב שרשום ע"ש אח שלי ואני משתמש בטופס יפוי כח, השאלה שלי היא אם אפשר להציג את הרשיון שלו או את הדרכון שלו במקום תעודת זהות כי בכל מה שבדקתי כתבו שצריך תעודת זהות לא תעודה מזהה אחרת ואחי הטמבל איבד את הת.ז שלו תודה למי שיודע ועונה לי
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
יש לכם המלצה לאתר של חברת השכרת רכבי יוקרה בישראל כמו קורבט, יגואר XK או משהו יוקרתי וספורטיבי אחר ? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Lamborghini SV, -
יפנאוטו, יבואנית סובארו לישראל, מתחילה בשיווקה של הסובארו XV - מכונית קרוס-אובר המבוססת על הפלטפורמה המוכרת של הסובארו B3. פרטים נוספים בקישור - סובארו XV הגיעה לישראל.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום , שאלתי היא כזאת . לא ממזמן הוצאתי רישיון נהיגה דרגה (B) עד 3500 ק"ג (רכב) . עכשיו , שאלה א' - בתמונה יצאתי לא משהו , יש דרך לשנות אותה ? (עוד לא קיבלתי את הפלסטיק) . שאלה ב' - רציתי לדעת אם אני בן (17) , יוכל לקנות רכב בליסינג או בתשלומים וכו' . זה אפשרי ? תודה מראש , יום טוב איליה .
הודעה אחרונה מאת harel91827364, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4002420,00.html ימונה לאלתר אחד מעיתונאי הרכב בארץ לשר התחבורה , אולי אז מס' התאונות ירדו .
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בקניה קבוצתית דרך האתר "גרופר", למי שמכיר: http://www.grouper.co.il/telaviv/deal/311329 שאר הפרטים בלינק, ההצעה תקפה לשלושה ימים הקרובים. מוגש כשירות לחברי הפורום, ללא כוונות או מניעים נסתרים. בברכה.
הודעה אחרונה מאת אייל,
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 250 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- mcaspi
- tan tan
- פריג'י
- hans
- Itzik-b
- eliharel
- פינדר
- הרקוליטו
- flytomars
- yohai71
- Alloytoy
- Avia