Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

משרד התשתיות נועץ עוד סיכה בבלון שנקרא מכונית חשמלית, בכתבה של בן-גדליהו ב"גלובס" :

"תינתן בשלב הראשון עדיפות לצריכת חשמל ביתית, עסקית ואחרת על פני טעינת הרכב החשמלי, בכל נקודת זמן שבה ייווצרו מגבלות אספקה".

קראנו את הסעיף הזה שלוש פעמים כדי להאמין.

מה שכתוב כאן הוא, שבימים בהם יהיה עומס כבד על מערכת החשמל הארצית או האזורית - ימי חורף קרים, ימי קיץ לוהטים וכו' - המערכת המנוהלת פשוט "תסגור את הברז" לכלי רכב חשמליים, ולא תאפשר להם לטעון. סעו בטקסי.

מומלץ לקרוא את הכתבה המענינת הזו במלואה.

יהודה

פורסם

בצדק. למה שלילד שלי יהיה קר/חם, אם מישהו רוצה לנסוע ברכב חשמלי והמדינה לא יכולה לספק לשנינו? באמת שייקח מונית. עדיף אוטובוס.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

שום סיכה, אלא יישום של הרעיון של מכונית החשמלית כפי שהוא.

המכונית אמורה להטען בלילה, הזמן שאין יותר מדי שימוש בחשמל. והימים בשנה שאנו מגיעים לפיקים של שימוש בחמשל הם כ5 בשנה. אז אנשים לא יטעינו את האוטו ב12 בצהריים, יחכו ל5. לא נורא.

פורסם

מעניין כמה זמן יקח עד שמישהו יפרוץ את מערכת ניהול הטעינה הזאת. כמה חבל שאני לא מכיר מהנדסי חשמל בהתמחות של מתח גבוה והנע חשמלי 8-)

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
בצדק. למה שלילד שלי יהיה קר/חם, אם מישהו רוצה לנסוע ברכב חשמלי והמדינה לא יכולה לספק לשנינו? באמת שייקח מונית. עדיף אוטובוס.

+1

שום סיכה, אלא יישום של הרעיון של מכונית החשמלית כפי שהוא.

המכונית אמורה להטען בלילה, הזמן שאין יותר מדי שימוש בחשמל. והימים בשנה שאנו מגיעים לפיקים של שימוש בחמשל הם כ5 בשנה. אז אנשים לא יטעינו את האוטו ב12 בצהריים, יחכו ל5. לא נורא.

+1

מה גם, שצריך להיות ממש כשרוני כדי לא לטעון את הרכב שלך בלילה של אחד מ-5 הימים הללו.

Bimmer

פורסם

כשהייתי בביקור באתר של "better place", שאלתי את הדיילות שאלה דומה.

האם מדינת ישראל ערוכה מבחינת תשתיות לכניסה של כמות גדולה של צרכני חשמל? (הם צופים מכירה של עשרות אלפי מכוניות בשנה. לא כ"כ מופרך...)

אני רק חושב מה יהיה כשרק 20% מהמכוניות ינסו לטעון את הרכב באמצע היום. כמה הפסקות חשמל יהיו/כמה חלקים בארץ "יוחשכו".

פורסם
מעניין כמה זמן יקח עד שמישהו יפרוץ את מערכת ניהול הטעינה הזאת. כמה חבל שאני לא מכיר מהנדסי חשמל בהתמחות של מתח גבוה והנע חשמלי 8-)

מה שבטוח יש לזה כבר שם: Hack the sheka

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לא נראה לי שיהיה אדם פרטי שיסכים לקנות רכב שנטען רק ממערכת "מנוהלת".

אין שום סיכוי.

לדעתי עמדות טעינה מהירה "מנוהלות" בקניונים/מקומות עבודה/תחנות "דלק" וכו' זה הגיוני.

אבל חייבת להיות אפשרות טעינה איטית (230V 16A, כמו הספק של מזגן בינוני) משקע ביתי רגיל בלי שום ניהול.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אני מניח שאם תיווצר בעיה כזו (שכנים שגונבים חשמל משאר הדיירים) הוועד יפעל להפסקת התופעה.

בשביל מה בכלל יש שקע בחניון תת קרקעי של בניין מגורים?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

השקע הוא לא ברחבת חנייה עצמה, הוא נמצא בחדר גנרטור שנמצא בצמוד לחנייה. עם כבל מאריך של כשני מטר מגיעים לחנייה ואם יסוו אותו בתבונה לא יראו אותו.

שָׁכֵן שיבצע את הטעינה בשעות הלילה, סיכוי קלוש שמישהו יקלוט אותו.

פורסם

שכן יכול גם לעקוף את שעון המים וכך לגנוב מהמים המשותפים. שכן נחמד יכול גם להשתלט על שטחים משותפים.

אין פה איזו המצאה חדשה מהבחינה הזאת, רק פירצה חדשה.

פורסם

הבעייה העיקרית של הרכב החשמלי היא שבסופו של דבר הוא ייתקע עם הטווחים המצחיקים שמדברים עליהם.

אשרי בעלי הגררים, תהיה להם תעסוקה מפוארת

פורסם

איזה מן שטויות את מדבר?

פיאט פנדה חשמלית לנסיעות בתוך תל אביב - יש יותר מזה?

טוב אולי לא דווקא פיאט אבל הבנת את הרעיון :wink:

Bimmer

פורסם

עם רכב החשמלי יש כמה בעיות:

1. זיהום אויר (חשמל שמיוצר כרגע מפחם, אבל למי אכפת: תחנות כוח הרי בפריפריה, העיקר מרכז יהיה נקי)

2. הסוללות, ואני יסביר: סינים מספקים את מרבית המתכת הדרושה לייצור סוללות כאלה. כרגע הם הגבילו את היוצוא של המתכת הזאת ויצרני הסוללות ורכבים היברידיים מאוד מודאגים.

3. הסוללות ואני שוב יסביר: תהליך מחזור רעיל.

לדעתי, רכב חשמלי נולד מת. נניח שמנו את עינין זיהום אויר בצד, הרי זה לא באמת מעניין אף אחד, העיקר שפליטה של הרכב עצמו היא 0 אז אומרים לא מזהם. יש את עינין הסוללות שדורשת מתכות יקרות ונדירות (המשאבית האלו יקרים ומוגבלים), יש בעיות עם יצוא של חומרים האלו מסין. יצרני הרכב מחפשים אלטרנטיבות, אבל כרגע אין שום דבר באופק.

לכן, מנוע בעירה פנימית עוד יש עתיד של כמה עשרות שנים לפניו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...