Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5665 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים

אולי לא הבלעדי, אבל העיקרי, ובאחוז גבוה מאוד לדעתי.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

א. הגיון פשוט מראה שהוא צודק.

אין גורם אנושי - אין תאונות.

 

ב. טיפול בתשתיות אכן יכל לצמצם את מספר התאונות ואת מספר הנפגעים, אך בסופו של דבר חלק גדול מהתאונות כן נגרמות בשל הגורם האנושי.

 

איבוד אחיזה, סטיה מנתיב, אי שמירת מרחק, אי תשומת לב, אי הקפדה על הכללים וכו...

אם הכבישים היו רחבים, עם שוליים בשני הצדדים הפרדה בין כיווני הנסיעה וכו, אולי מספר התאונות היה מצטמצם או התוצאות היו הרבה פחות חמורות. אך עדין, בכל המקרים שמוזכרים לעיל ועוד, הנהג הוא האשם העיקרי בתאונה למרות הכל.

פורסם

מה פתאום הנהג

 

זה הרכב!!

 

לא היה רכב לא היו תאונות.

 

עוד משפט לא חכם של אדם לא חכם .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני חייב לציין שמצב התשתיות השתפר דראסטית בעשור האחרון, מספיק לראות מה הולך בצפון - גדרות הפרדה, כבישים מודרניים. יש עדיין בעיות רבות אבל זה הרבה יותר טוב ממה שהיה כאן לפני 10 שנים.

 

יש מקומות ספציפיים בהם התשתיות גרועות, והם אכן מועדים לפורענות, אבל אחוז ניכר נגרם בגלל הגורם האנושי, וזה מוחמר על ידי הצפיפות הבלתי נסבלת של התנועה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

 

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אולי כל המלעיזים והציניקנים יסבירו מה לדעתם הגורמים העיקריים לתאונות הדרכים?

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

שילוט לא נכון, פסי הפרדה שמשפדים אותך במקום להציל, חוסר הקפדה על צמיגים תקינים, פסים בכביש במצב זוועתי, סיבובים מסוכנים עם זווית שזורקת אותך החוצה ועוד כל מני אלמנטים שקשורים במידה מסוימת לאנשים אבל לא תמיד לנהג.

פורסם

מצד אחד,באמת הכעיסו אותי דבריו של השר,שאין דרך אחרת לכנותו מאשר בבון.

מצד שני אחרי קריאת הכתבה קשה לי להאמין שיש פה עוד אנשים שתומכים בדבריו של הבבון.

להלן כמה ציטוטים מהכתבה שלפי דעתי הם אלו העיקריים במלחמה אמיתית בתאונות דרכים ולא במלחמה על דעת הציבור שהנה אנחנו עושים משהו להצדיק את המשכורת המנופחת שלנו:

"לפני עיוור לא תיתן מכשול"

 

"טעות אנוש היא חוליה בשרשרת"

 

חברי ועדת שיינין סיפקו את הסיכום ההולם ביותר לסוגיית הגורם האנושי: "הוויכוח הקיים על הגורמים המרכזיים לתאונות דרכים וחלוקת האחריות, בין הגורם האנושי לתשתיות, אינו רלוונטי לנושא הבטיחות בדרכים"

 

הבעיה היא לא מי אשם!!! תבינו את זה כבר,תשנו דפוסי חשיבה. במדינה שבה רק מחפשים למצוא אשמים ולתלות אותם בכיכר העיר בטח שלא ילחמו באמת בתאונות הדרכים.

חברי הועדה,אנשים קצת יותר חכמים ומלומדים וממני ומכבוד הבבון,אמרו את הדברים בצורה הכי ברורה שיש.

טעויות אנוש קרו,קורים,ויקרו,ולא רק בנושא הנהיגה. כל אחד עושה טעויות על בסיס יומי בחיי היום יום שלו.

זה לא תירוץ,ולא סיבה. באיטליה נהגים לא עושים טעויות? בשוויץ? בארה"ב? בגרמניה? רק פה לא יודעים לנהוג?

 

ולחשוב שרק לפני שנה,התגאה כבוד השר ולשכתו ביחד עם מפכ"ל המשטרה בירידה של כמה אחוזים בהרוגים בתאונות דרכים וסיגלו את כל השבחים לעצמם,כמו שממשיך כבוד השר לעשות כיום שהוא מפריח לחלוטין את יעילות מערך הטראומה.

בגלל זה הוא פוליטיקאי,בספינים הוא באמת מומחה.

וסליחה מראש על השפה הבוטה,יותר מדי רון קופמן ויציע העיתונות :)

"that is petrolhead heaven,

and as we've always maintained,the only way you can get there,is in an alfa romeo"

jeremy clarkson - top gear

פורסם
ימונה לאלתר אחד מעיתונאי הרכב בארץ לשר התחבורה , אולי אז מס' התאונות ירדו .

אם כבר, אז צריך לשים את הטוקבקיסטים שם לכהן כשרי התחבורה בתורות

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

 

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אמנם יש המון גורמים שמשפיעים על התוצאות של התאונות (הקשות והטלניות כפי שנאמר) ואם היו מטפלים בהם אז היו הרבה פחות כאלה, אבל הגורם האנושי הוא עדיין הגורם המרכזי בגרימת תאונות.

אם תנהג כמו בנאדם, לא תעשה תאונות

אם תשמור מרחק, לא תעשה תאונות

אם תתן זכות קדימה למי שמגיע ולא תזגזג בין נתיבים, לא תעשה תאונות

אם תעריך נכון את הדרך, לא תעשה תאונות

אם לא תירדם על ההגה, או תנהג אחרי 3 בקבוקי וודקה, לא תעשה תאונות.

אם תבדוק אוויר בצמיגים ותתחזק את הרכב שלך כמו שצריך, לא יפתיעו אותך כל מיני כשלים מכאניים באמצע איילון על 130 שיגרמו לך לעשות תאונה.

 

מעקה הבטיחות, השוליים הרחבים, גדר ההפרדה, הESP ו17 כריות האוויר אולי יעזרו לך לא למות, אבל לתאונה כבר גרמת.

כמובן שאין מה לעשות ותמיד ותמיד יהיו כשלים מכאניים או תשתית קלוקלת שיכולים לגרום לתאונה, אבל האחוז הוא קטן.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הבאתי את הכתבה על מנת לראות את התגובות ,

עד כה היה רק אדם אחד שהעמיק וקרא את השטויות שהבבון אמר , לכן הספין של שר התחבורע הצליח .

 

הגורם האנושי -> תראו איך מחר יעלו את הקנסות עוד יותר ממה שהם ככה , הצעד הבא הוא מיסים על הקילומטרז' השנתי שלנו !:roll:

 

אני עדיין מחפש תשובה למה דו"ח של רמזור אדום לנהג הוא אלפייה ושל הולך רגל הוא אפילו לא חצי מזה . לזה אני קורא חוסר היגיון .

 

תתעוררו !

הוא יורד על מערך הטראומה ? למה מי הוא ? הוא יורד על רופאי טראומה ? כמה חיים הוא הציל כבר ?!? מוש*ן שכמוהו !:evil:

אישית אם הייתי ראש מחלקת טראומה באחד בתי החולים הגדולים , הייתי מתייחס אלייו באותו צד מטבע ומחזיר לו !

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם
שילוט לא נכון, פסי הפרדה שמשפדים אותך במקום להציל(פס הפרדה שמשפד אותך הוא לא הגורם לתאונה, הגורם זה מה שגרם לך להגיע אליו בכלל), חוסר הקפדה על צמיגים תקינים (אה וזה לא גורם אנושי?), פסים בכביש במצב זוועתי (תוריד מהירות ותבין מה מי ומו), סיבובים מסוכנים עם זווית שזורקת אותך החוצה (תיסע במהירות המתאימה לתנאי הדרך ולא תזרק החוצה) ועוד כל מני אלמנטים שקשורים במידה מסוימת לאנשים אבל לא תמיד לנהג.

 

פעם לפני הרבה שנים חשבתי כמו רובכם עד שהתחלתי לנהוג לפרנסתי ולהמצא בכביש רוב שעות היום, לא יעזרו גם התשתיות הכי טובות בעולם עם נהגים דראק כאלה שהקשר בינם לבין הבנה של כל הקטע הזה שניקרא נהיגה הוא רופף ביותר.

אני יכול לתת אין סוף דוגמאות אבל בוא נתחיל מאחת: פרוייד בחיפה, גשם ראשון, ספרתי ארבע תאונות ביום אחד. וזה לא מנע מנהגים לעקוף אותי על 100+ בירידה בכביש חלק לגמרי. צריך להיות גאון בישביל להבין שבגשם לא יורדים כזה כביש במהירויות כאלה וגם לא בשיבעים שהחוק מתיר שם. אבל אף אחד לא יסע 60-50 נכון כי זה לא בכבוד שלו.

פורסם

אף אחד לא עולה לכביש ואומר היום אני הולך לעשות תאונה.

 

אבל טעויות קורות, ואם תחבר את הטעות לכביש לא ראוי מבחינה בטיחותית קיבלת מתכון לתאונה.

 

כלי הרכב הפכו ליותר בטיחותיים עם כל האותיות של ABS ESP וכו' ומסייעים לנהג ללהיחלץ ממצבי קיצון.

 

מדובר עם כן במערכה רב תחומית ויש לטפל בכל כדי להוריד את עקומת התאונות.

 

להפיל את הכל רק על הנהג , זו התעלמות משאר מרכיבי המשוואה , וכתוצאה מכך הסטה של דרכי הפעולה , לכיוונים שלא יביאו בהכרח לפתרון.

 

אבל הם קלים לשר , כי הם לא דורשים ממנו וממשרדו להתאמץ.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

×
×
  • תוכן חדש...