Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עם כל החיבה לטווינגו (בעיקר לדור הראשון, השני איבד לדעתי את רוב הייחוד והקסם), הסיכויים לראות כאן מכונית שלוש דלתות

ידנית מבית קרסו אפסי. היבואנית בוחרת בתקופה האחרונה להתמקד במכוניות משפחתיות-אוטומטיות לליסינג, ועם תג המחיר

הצפוי לטווינגו והצפי הנמוך למכירות, סיכוייה להגיע ארצה אפסיים. נתנחם בכך שלמרות הכשלון עד עתה, קרסו לא הרימה ידיים

משיווק הגרסאות הספורטיביות של הקליאו והמגאן...

אותו כנ"ל לגבי מורתה ורבתה של קרסו, דלק מוטורס, שהסיכויים שתייבא לכאן פורד שלוש דלתות(!) ידנית(!!!) נמוכים עד לא

קיימים. במקרה הזה באמת שלא הפסד גדול, מכיוון שממילא מדובר בפיאט 500 מחופשת (שאף מיוצרת על-ידי פיאט), כשהמקור

האיטלקי אטרקטיבי בהרבה.

רועי, ה500 אטרקטיבית ללא ספק, אך יקרה באופן משמעותי מהC1 או האלטו, עם כל היחודיות והאטרקטיביות, הפרש של כ35K זה לא מעט כלל :-(

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הרבה שנים מכוניות קטנות הגיעו עם 3 דלתות (פיאט 127, פיאסטה) ואפילו שתיים (חיפושית ושאר דגמים בעלי מנוע אחורי). לא מדובר בחידוש גדול.

כן, אבל באותם שנים לא היה משהוא אחר ולא הייתה אפשרות לבחור.

בפיאט 127 גירסת 5 דלתות נוספה רק בשנים האחרונות של היצור ואצל אחרות היא בכלל לא הייתה קיימת.

בשנות ה 80 כשהופיעו מכוניות כמו פיאט אונו ופיז'ו 205 גירסת 5 דלתות תפסה מייד 80-90 אחוז מהמכירות, למרות שגירסת 3 דלתות הוצעה במקביל והייתה זולה יותר.

פורסם
רועי, ה500 אטרקטיבית ללא ספק, אך יקרה באופן משמעותי מהC1 או האלטו, עם כל היחודיות והאטרקטיביות, הפרש של כ35K זה לא מעט כלל :-(

אם אתה חושב שההפרש בין טווינגו או קא ל-C1 ואלטו יהיה קטן משמעותית, אתה אופטימי מאוד.

תוסיף לכך מרכב שלוש דלתות לעומת חמש בשתי הזולות ביותר, ותקבל מתכון לכשלון מהדהד.

פורסם
עזבו הכל!!!

הנה רכב -החסכוני- קטנה,חסכונית וקומפקטית

נטענת ע''י אוויר דחוס.

יש לרכב הזה קוי אויר לטעינה המחוברים למושבים? כך אפשר להגדיל טווח נסיעה אם אוכלים שועית לפני. :lol:

מעניין למה דומה סאונד כאשר רכב כזה נוסע. אני יכול לדמיין שהסאונד מאוד מזכיר סאונד טבעי המוכר לכולנו.

אם ברצינות, כמה שאני יודע גם ישראל רכשה זכויות שימוש בפטנט הזה. מה שמתאיג אותי, מה יקרה לבלון במקרה של פיצוץ. למשל צמיגי מטוס, כאשר בודקים אותם, מנפחים עם מים, כי אם ינפחו עם אויר וזה יתפוצץ, הדבר הזה יפרק את הבנין ומאוד מסוכן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
המאתיס, שהיתה הטובה במכוניות דייהו, עלתה 60K כשמישפחתיות עלו 80-85K ולכן לא היתה אטרקטיבית דייה.

אותו כנ"ל היונדאי אטוס, שהצליחה להימכר בעיקר בשל הסיבה שהיתה לה גירסה אוטומטית.

האלטו והפיג'ו 107\סיטרואן C1 מצליחות להימכר בעיקר בשל מחירן הזול שהופך אותן לאופציה ראוייה למכונית משומשת, ולא בשל שום סיבה אחרת.

עוד 10K למחירן וגורלן היה כשל הדייהו מאטיס והטווינגו המקורית.

עד היום בקפריסין ויוון אפשר לראות מלא מאטיס בכבישים.

היום אבל הגיעו למצב שהמאטיס נמכרת מעל המחירון.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

האלטו מצליחה מכמה סיבות:

1) מבחוץ היא לא נראית קטנה במיוחד ובעיקר, לא נראית זולה!

2) אנשים שמגרדים את ה-50,000 לרכב, פשוט מעדיפים רכב חדש עם אחריות.

3) השם סוזוקי, עדיין עושה את שלו כרכב נטול בעיות.

4) עלויות התפעול הן באמת נמוכות (למרות שצריכת הדלק רחוקה מהצהרת היצרן).

אבל, זה לא קשור לבגרות של הצרכן הישראלי. כאן בישראל רכב כמו האלטו, לא נרכש כרב עירוני אלא לא פעם כרכב עיקרי ולכל מטרה וטווח נסיעה. זו הסיבה שדגם 3 דלתות לא יצליח, פשוט כי אנשים לא רוכשים את הרכבים האלו כרכב נישה או כרכב שני, לכן ממד הפרקטיות תופס מקום נכבד. רק בסביבתי הקרובה, 3 אמהות חד הוריות רכשו אלטו, הן בשמחה היו רוכשות סופרמיני מתקדמת יותר לו יכלו. רוב רוכשי הרכבים בישראל לא יכולים להרשות לעצמם רכב במעל 100,000 ש"ח, מכירה של סופרמיני בישראל.

הטווינגו אמנם קטנה, אך לא זולה וגם לא מרגישה כך ולכן, היא תהיה רק רכב נישה.

פורסם

אנשים עושים יחס מחיר-תמורה ומכוניות קטנות לא היו מספיק משתלמות. בשנים האחרונות יבואני הרכב לא הציעו מכונית קטנה מספיק זולה כדי שהציבור יעדיף לרכוש אותה חדשה מאשר משפחתית בת 3-4 שנים. האמת? אחרי נסיעה באלטו, לדעתי, המכונית לא מספיק זולה.

פורסם
המאתיס, שהיתה הטובה במכוניות דייהו, עלתה 60K כשמישפחתיות עלו 80-85K ולכן לא היתה אטרקטיבית דייה.

אותו כנ"ל היונדאי אטוס, שהצליחה להימכר בעיקר בשל הסיבה שהיתה לה גירסה אוטומטית.

האלטו והפיג'ו 107\סיטרואן C1 מצליחות להימכר בעיקר בשל מחירן הזול שהופך אותן לאופציה ראוייה למכונית משומשת, ולא בשל שום סיבה אחרת.

עוד 10K למחירן וגורלן היה כשל הדייהו מאטיס והטווינגו המקורית.

הנה קטלוג המחירים של דייהו:

http://www.carmarket.co.il/Catalogue/?LType=2&CateID=28

55K, לא 60K. זה היה זול מאוד.

פורסם
55K, לא 60K. זה היה זול מאוד.

ממש לא זול מאוד, המחיר היה יקר ובגלל זה לא קנו.

אם נעשה חישוב פשוט לפי המחירים של הנובירה והלאנוס שאז עלו 77 ו 87 אלף שקל בהתאמה והיום מכוניות מקבילות עולות 105-115 אפשר לראות שהמחיר של מאטיז 800 סמ"ק ידנית בשנת 2000 היה כ 75 אלף שקל בכסף של היום, לא זול בכלל.

פורסם

מאטיס עדיין מיוצרת תחת המותג שברולט אבל לא מיבאת לארץ וחבל כיוון שיכלה להיות להיט מכירות ולפי דעתי יכלה להימכר במחיר נמוך יותר מאלטו.

פורסם
ממש לא זול מאוד, המחיר היה יקר ובגלל זה לא קנו.

אם נעשה חישוב פשוט לפי המחירים של הנובירה והלאנוס שאז עלו 77 ו 87 אלף שקל בהתאמה והיום מכוניות מקבילות עולות 105-115 אפשר לראות שהמחיר של מאטיז 800 סמ"ק ידנית בשנת 2000 היה כ 75 אלף שקל בכסף של היום, לא זול בכלל.

צודק.

רק מה, אני בטוח שגם אז המחירון היה פיקציה וחברות ההשכרה קנו את הרכב במחיר שבו קונים כיום אלטו.

פורסם

טויוטה אייגו לכל דבר. מייצרים את האוטו בצ'כיה ומדביקים את הלוגואים ואת הגריל השונה. תיגשו ל סיטרואן או לפג'ו , תפתחו את תא הנוסעים ותיראו.מנוע של טויוטה,מערכות רבות של בוש עם הלוגו של טויוטה, הכל טויוטה.

אחרי שראיתי את מקור הרכיבים ואת איכות ההרכבה של הסוזוקי אלטו, אני סבור כי הטויוטה אייגו המוכחת והאמינה כבר 5 שנים עם מליוני מכירות, עם כל הרכיבים של טויוטה היא תשובה טובה יותר וכעת גם במחיר של הסוזוקי.

גם הרוחב שלה והצורה נעימה יותר מהסוזוקי הגמלונית, אבל זה ענין של טעם אישי.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

כל הזמן חוזרים ואומרים שה- C1 וה- 107 הן טויוטה אייגו.

לא מדוייק. שלושתן הן פרי פיתוח משותף של PSA וטויוטה כדי לייצר רכב עירוני מתאים לשוק האירופאי.

כל חברה תרמה מהידע שלה והרכבים מיוצרים באותו מפעל בצ'כיה.

לכן, לומר שה- C1 היא בעצם טויוטה אייגו עושה לה עוול, בדיוק כמו שלא נכון לומר שהטויוטה אייגו היא בעצם סיטרואן C1 :roll:

שלוש המכוניות זהות, מלבד נגיעות עיצוב קטנות שמאפיינות את חברת האם.

אם הייתי עומד היום בפני בחירת רכב הייתי שוקל ברצינות את ה- C1, למרות שאני מרוצה מאוד מהאלטו...

Mazda Miata NB

Honda CBR500R

• תוכן חדש...