רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אם מחפשים את הפירוש של המילה "שלמות", התמונות הבאות יתארו אותה הכי טוב: http://www.teamspeed.com/forums/458-430-360/52478-twin-turbo-458-italia-underground-racing.html
הודעה אחרונה מאת TheOne23, -
אהלן, האם סובארו מתכננים איזה צורה חדשה לאמפריזה בשנים 2010 או 2011? האם יתכן שיחזירו את המאפריזה ויבטלו את הB3 הצעצוע הזאתי? תודה.
הודעה אחרונה מאת Avishai22, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אני רוצה לשים נורות כחולות כנורות ראשיות ברכב השאלה אם זה חוקי או עובר טסט? ולא led
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 33 אלף צפיות
שלום לכם. אני מעוניין לעשות הסדר כלשהוא עם אבי, מאחר והרכב שהוא קנה לא נוח לו לנסיעות ארוכות, שישתמש ברכב שלי. הוא מתעקש על כך שזה יהיה בצורה מוסדרת, ולכן אני מבקש את עזרתכם. עלי לחשב עלות אמיתית של ק"מ נסיעה ברכב שלי. החישוב שעשיתי הוא כדלקמן: נסועה שנתית - 30K. עלות ליטר סולר - 5.15, (כן, זו העלות. אל תיכנסו לפרטים). הרכב צורך בממוצע 1:16 5.15/16= 33 אג' לק"מ. טיפולים - בערך 1000 ש"ח לכל רבעון, סה"כ 4000 ש"ח. 4000/30000= 14 אג' לק"מ. ביטוח מקיף, חובה וטסט - 6000 ש"ח. 6000/30000= 20 אג' לק"מ. סה"כ - 67 אג' לק"מ. (גם בחישוב של 7 ש"ח לליטר סולר זה יוצא 77 אג'.) זה החישוב שאני יודע לעשות, אבל לאור ההחזרי נסיעה שאני מכיר שמשלמים לאנשים, (0.85-1.7…
הודעה אחרונה מאת קאר סרוויס, -
-
חלונות כהים
מאת El Negro- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
צהריים טובים.. אני רוצה להכהות את2 החלונות האחוריים הצדדים שלי אני נוהג באיביזה FR 2005 מה העלות בערך ומי מתעסק עם זה באיזור הדרום (באר שבע והסביבה) תודה
הודעה אחרונה מאת El Negro, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בעיקר בכביש המהיר. אפשר לתת ווינקר ימני או שמאלי (בהתאם) או לתת את כל הווינקרים. לדעתי זה יכול להעיר נהגים מאחור ואולי למנוע גלישה לשוליים שרוב הסיכויים תיגמר בכתבה ענקית בעיתון היומי. אני עושה כך אם אני בנתיב הימני ביותר, ובשוליים הימניים עומדת מכונית. אני לפחות נוהג כך. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת ברמונדו, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 779 צפיות
http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?ElementId=skira20110111_1208922 איזה בלוף. במעטה של מיסוי ירוק, מחירי כל הרכבים, לרבות היברידיים וחשמליים, צפויים לעלות בקרוב. "הפרה החולבת" של מדינת ישראל מגבירה את תפוקתה.
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
פורד מצטרפת למגרש המשחקים החשמלי, ומציגה את הגרסה החשמלית של הפוקוס. צפויה לעלות על הכביש לקראת שנת 2013. פורד פוקוס חשמלית
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם, מישהו אולי יודע האם השנה בפסח תתקיים תערוכת רכב ויותר או תערוכה בסיגנון? ניסיתי לחפש מידע אבל לא הצלחתי למצוא שום דבר. תודה רבה לכל מי שיעזור. המשך יום טוב.
הודעה אחרונה מאת lei1989, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אתמול נסעתי בנתיב המהיר לת"א ולמרבה ההפתעה הגעתי 25 דקות לפני הפגישה המתוכננת... שאלתי היא האם לדעתכם נכון להוציא כ-20 ש"ח (תעריף סביר להמשך) על הנסיעה? אני לוקח בחשבון את הוצאות הדלק בפקק (שאני לא יודע כמה הם) ואת הבלאי של הרכב - אל תשכחו שברכב רגיל סופרים ק"מ בעוד בציוד בדר"ך סופרים שעות מנוע כי גם לבלאי כזה יש משמעות... מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני גר באזור ירושלים. איפה כדאי לפרסם מכירת רכב, חוץ מפה, לוח yad2 , וWinwin ? פרטי רכב: [אנחנו לא נפרסם פה את הרכב שלך]
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
מי אשם בתאונה? 1 2
מאת סאמי-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
נסעתי אתמול על כביש 2 לכיוון המרכז, באמצע נסיעה על מהירות בסביבות 90, פתאום הרכב שהיה לפני עצר פתאומית, אני מיד נסיתי לעצור אבל לא הצלחתי לעצור לגמרי ונכנסתי בו, הייתי כל הזמן מרוכז על הכביש, הברקסים שלי טובים פשוט הוא עצר ממש פתאומית עצירה מוחלטת כך שלא יכולתי לעצור לגמרי, עכשיו, הא רוצה לתבוע מהביטוח שלי על הנזקים שלו ואני רוצה לתבוע מהביטוח שלו הניזוקים שלי. מי אשם בזה, ומה יהיה ההמשך? תודה מראש לכל העונים
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מישהו מזה ?? יודע?? רכב שחנה מתחת לבית ואין לי מושג מה זה ?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1761046&m=1&mid=104665 איזה יופי של מנועים. איזה כיף.
הודעה אחרונה מאת locus, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
http://www.desktopmachine.com/press/1224/Kia_Optima_Hybrid//19307/
הודעה אחרונה מאת dkn1, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן חברה, השבוע נתקלתי במשהו מוזר. במקרה הסתכלתי על פיאט גרנד פונטו 1.4 סמ"ק טיפטרוניק (רובוטי) בנתוני יצרן רשום שהרכב מאיץ מ0-100 ב13.2 שניות. ביוטיוב נתקלתי בשני סרטונים של הדגם הספציפי שאני ראיתי בעל ה77 כ"ס שהוא מאיץ סביב ה11 שניות למאה. מה הולך כאן? האם ביוטיוב הם עושים קומבינות או שפשוט נתוני היצרן טעו?
הודעה אחרונה מאת kobic9, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום! קבלתי היום דוח חניה על חניה במקום אסור, מודה באשמה עברתי על כל הפרטים בדוח ומצאתי שהתאריך המעודכן בדוח הינו תאריך שלא מקביל למציאות, אי שם בשנת 2004, גם השעה אינה נכונה. כנראה שהמכשיר של הפקח לא היה מסונכרן עם התאריך של היום, וכל הנקנסים היום קבלו דו"ח משנת 2004. האם יש לי עילה לביטול הדוח? תודה!
הודעה אחרונה מאת Monro, -
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב לאחר התייעצות בפורום, חבר משפחה מעוניין לרכוש יונדאי i30 חדשה. האם ישנה תחרות בין מרכזי המכירה של היבואן השונים, האם ניתן לקבל הצעות שונות או שכל ההצעות אחידות בין כל מרכזי המכירה של היבואן?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, אפשר לגרום לנהג לקבל קנס ע"י העברת פרטי העבירה ומס' רכב למשטרה? האם מתבצעת בדיקה כלשהי? תודה
הודעה אחרונה מאת dk87, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 5 אלף צפיות
האם "גג נפתח" רשום ברישיון הרכב? אם הוא לא רשום האם זה בעייתי לרשום אותו?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום רב אחותי בת 23 ויש לה פיגור שכלי כבד ביותר. היא זקוקה להשגחה 24 שעות ביממה. אוצר המילים שלה מוגבל לעשרות מילים בודדות, היא עדיין עם חיתולים והיא לא מודעת לסכנות ועוד... היא מוכרת באקי"ם. ומוכרת בביטוח לאומי. האם יש לה איזושהיא הנחה בקניית רכב ? מבחינת מוגבלות בניידות, זה לא מצב אידיאלי להסתובב איתה באוטובוסים כי חייבים לוודא שהיא לא רצה לכביש, וכו'... היא לא נכה פיזית ומסוגלת ללכת, אך כמו שאמרתי, זה לא אידיאלי ללכת איתה כי היא מסוגלת פתאום להחליט שלא בא לה ללכת ולהתיישב על המדרכה באמצע הרחוב ולא להסכים ללכת. אשמח לכל עצה בעניין, היא ילדה להורים גרושים וצריכה להתנייד בין שניהם בהשגחה מלאה ובאוטובוסים או מוניות. אם היא לא זכאית למוגבלות בניידות, למה היא …
הודעה אחרונה מאת Enc0der, -
-
איפה מוצאים מלווה? 1 2
מאת mike99- 3 עוקבים
- 24 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום חברים! אני בן 26, אבל נהג חדש. לא נהגתי מאז שקיבלתי רישאון לפני שנה. אני קונה רכב חדש בקרוב ולמרות שתקופת הליווי אצלי הסתיימה די מפחיד לנסוע לבד בפעם הראשונה. להורים ואחי אין רישאון. אוכל לבקש חברים שיסעו איתי מדי פעם, אבל אין מצב למצוא מישהו שיסע איתי באופן קבוע. מה עושים במצבים כאלה? כמה זמן לדעתכם עדיף לנסוע עם מלווה בהתחלה?
הודעה אחרונה מאת Style, -
אהלן, את האלטו הדנדשה שלי בת ה6 חודשים אני מוכר ומעביר בעלות מחר בבוקר. הבחור לא מעוניין בבדיקת רכב בכלל. כיוון שעוד לא נתקלתי בסיטואציה כזו, השאלה היא כזו: האם יש איזשהו מסמך שכדאי לי להחתים אותו עליו שאומר שהוא מודע למצב הרכב ושלא יבוא אלי בעתיד בשום טענה במידה והתהיה אחת כזו? האם צריך במקרה כזה משהו בשביל לכסות אותי או שאני מגזים?
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
האם הסמק הוא זה שקובע את כוחות הסוס? בכל מקרה יש לי דייהטסו שרייד שנת 92. אשמח אם תאירו את עיניי לגבי הכוח סוס שלה.
הודעה אחרונה מאת חגי107, -
-
- 0 תגובות
- 745 צפיות
פשוט חייב שהיה לי משהו כזה! קיים בכלל בארץ? מקליט את הכביש בנסיעה.
הודעה אחרונה מאת ValeK, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מנסיוני המצומצם אני יודע דבר אחד - שיפוע הדרך מאוד משפיע, בין אם מדובר בשיפוע צד או בעליה\ירידה. השאלה היא מהי ההשפעה? ההגיון שלי אומר שירידה תוביל להעברת משקל קדימה ולהפחתת הנטיה של השלדה לתת-היגוי, בייחוד בשילוב עם האטה מצד הנהג. אבל, כאשר אני נכנס לסיבוב בירידה ללא בלימה מצדי, נוצרת האצה, והאצה אמורה לגרום להעברת משקל אחורנית. אותו דבר לגבי עליה שאמורה לגרום להעברת משקל אחורה, אך מאיטה את הרכב (ולכן אמורה כביכול לגרום להעברת משקל לפנים). מה ההשפעה המעשית על יציבות הרכב, ומה דרך ההתמודדות המשתמעת ממנה? כלומר, כדי להגיע לאותו איזון שאותו אני משיג במישור על ידי גז קבוע -- האם אני צריך לבלום בירידה (מה ששומר את הרכב במהירות קבועה) או להאיץ כדי למנוע העברת משקל שאמורה …
הודעה אחרונה מאת sronis, -
גלאי שוטרים?
מאת Boxster- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האם יש דבר שנקרא גלאי שוטרים? שמעתי שיש משהו בסגנון GPS שהוא מגלה איפה יש ניידת משטרה קרובה למקום או מצלמה בקרבת מקום.. אם כן איפה אפשר לקנות את זה ומה העלויות של זה? תודה.
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מאוד רוצה לצבוע את הקאליפרים או לשים להם כיסויים, יש כיסויים של ברמבו בהרבה צבעים מעניינים, השאלה היא האם הם יעמדו בחום? מישהו ניסה ויכול לתת חוו"ד? ד"א מי שמתעניין בארץ נתקלתי במחירים לא זולים אבל כנראה שאזמין מחו"ל סט של 4 ב50 דולר... אוכל לתת את האתר אם מישהו ירצה
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
- 3 תגובות
- 964 צפיות
שלום לכולם רציתי לברר מה עלות ביטוח חובה+צד ג', וכן מקיף לטנדרון משנתונים 2000 - 2003. האם המדובר בעלות גבוהה מזו של רכב פרטי (במקרה שלי - מאזדה לאנטיס 1999 )? האם עלות הטסט השנתי אף היא גבוהה יותר?
הודעה אחרונה מאת shablull, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שאלה שעלתי אצלי: למה כמעט כל יצרני הרכב מסתפקים בתיבה בת 4-6 הילוכים? ברוב המכוניות שנהגתי עליהן, כאשר משייטים בתחום של 110-120 קמ"ש, הסל"ד נמצא על 2500 לפחות, בחלק מהרכבים אפילו עובר את ה3000 במהירויות האלו - ואני מדבר על רכבים מהעשור האחרון ולא על כאלה עם מנוע קטן במיוחד. למה לא להוסיף עוד הילוך יתר או שניים, ולחסוך את כל הרעש\צריכת דלק\בלאי? שלא לדבר על מדינות אחרות, בהם משייטים במהירויות גבוהות בהרבה. הרי להוסיף עוד יחס העברה לא כרוך בתוספת משקל משמעותית, לא בסיבוך מכאני ולא בכסף משמעותי. אז למה לא בעצם?
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
מי מחובר 40 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 247 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- amlh
- PASHUT
- hgilad123
- דוד דרעי
- ELI001
- אברהם א
- קיורטוש אוטומוטיב
- רפי לין
- Camaro 92
- FROGIE
- נירו72
- iAmital