Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איפה מוצאים מלווה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עם אפס נסיון אתה שולח אותו ישר לנהיגה מתקדמת ? - רק לי זה נראה לא הגיוני ?

.

תעשה הפרדה בין קורס נהיגה ספורטיבית לבין קורס נהיגה מתקדמת.

בנהיגה מתקדמת אתה יכול לבקש שהדגש יהיה על הפן הבטיחותי, קרי התמודדות עם מצבי בלימה שונים (בלימה בפניה, בלימה על כביש רטוב וכו'), איבודי אחיזה והשבת אחיזה וכו'.

אין שום בעייה עם קורס כזה למישהו חסר נסיון, זה רק ייתן לך כלים להפוך להיות נהג טוב יותר, הרי לא צריך להיות נהג מיקצועי בשביל להתקל ב-2:00 בלילה בפנייה מהירה שבדיוק צמוד אליה יש ממטרות שבהתאם לחוק מרפי משקות את האספלט במקום את הצמחייה הסמוכה.

נהג חסר נסיון (כמו פותח השרשור) עלול בטעות להמשיך את נסיעתו לקראת הפנייה באותה מהירות ואז לעלות על הקטע הרטוב באמצע הפנייה ולאבד אחיזה בשנייה ולהזרק לשוליים.

אותו נהג חסר נסיון לאחר קורס נהיגה מתקדמת "עלול" ללמוד שצריך תמיד להסתכל רחוק, הוא יקלוט מרחוק את קטע הכביש הרטוב וייאט את מהירותו מראש או לחילופין יידאג להרפות מעט מהגז תו"כ הפנייה במטרה למנוע תת היגוי שיעיף אותו לקיבינימט.

זו ב-ד-י-ו-ק המטרה של קורס נהיגה מתקדמת, להבדיל מנהיגה ספורטיבית שמלמד אותך לעשות זמן מהיר.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן,

אני יודע מה ההבדל.

לא באים לקורס נהיגה מתקדמת עם רכב שאתה עוד לא מכיר.

לא באים לקורס נהיגה מתקדמת כשאתה מפחד לנהוג נהיגה שגרתית.

אם לנסוע בכביש רגיל בין מכוניות הוא חושש, על אחת כמה וכמה בכביש רטוב ועמוס.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

סליחה, אני לא מסכים איתך.

כן באים לקורס נהיגה מתקדמת גם אם אתה לא מכיר את הרכב כי זו המטרה של הקורס, ללמד אותך את מגבלות הרכב ואיך לשלוט בו אם עברת את המגבלות או יותר נכון איך להשתלט עליו.

כן באים לקורס נהיגה מתקדמת אישי ומדגישים שרוצים לבצע חלק ממנו או את רובו בכבישים ציבוריים במטרה לצבור ביטחון.

לא חייבים להתחיל מיד מכביש עמוס ורטוב, אבל כן צריכים להיות מוכנים לכך, הרי אותו בחור שעכשיו מתחיל את צעדיו בכביש "צדדי ושקט" עלול מחר להגיע לכביש עמוס ורטוב, והוא עלול להגיע לשם לבד, ואז מה ? מכבים מנוע ומחנים את הרכב בצד עד שהכביש יתפנה ויתייבש ?

המנעות יזומה מהמצבים האלה לא אומרת שהם לא ייקרו, ההמנעות היזומה הזאת ממצבים "מורכבים" רק אומרת שהם יקרו בצורה ספונטנית ודווקא בסיטואציה הכי מלחיצה (למשל כשאתה לבד ברכב וכל העולם ואישתו צופרים לך).

אז למה לא לקחת מדריך נהיגה מתקדמת, לצאת איתו אפילו לשעתיים-שלוש בכבישים עירוניים ופשוט להתמודד עם התנועה בסיועו ?

אחרי שתסיים את זה תגיע איתו למגרש סגור ושם תתרגל איך לשלוט ברכב בצורה מיטבית.

זו הדרך הנכונה לדעתי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עידן,

אם לנהג אין נסיון בנהיגה כלל והוא לא מכיר את הרכב, אין טעם שיגיע לשלב המתקדמת.

הוא עוד לא יודע לאמוד מרחק במראות שלו. הוא עוד לא יודע איך הוא מגיב בבלימה, הוא עוד לא יודע איך הוא מאיץ.

אז עכשיו שיבזבז זמן יקר עם מדריך, להכרת הרכב ולנסיעה שגרתית כדי להתיידד עם הרכב והסביבה ?

לנהיגה מתקדמת מגיעים כשכבר יש מעט נסיון. אין הכרח שמדובר בניסיון של שנים, אבל בהחלט גם לא עם נסיון אפס.

גם נהג ותיק ומיומן, לא מומלץ שילך לקורס נהיגה מתקדמת עם רכב שרק אתמול הוציא מהניילון - הוא עוד לא מכיר את הרכב ותגובותיו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

עצה לפותח השירשור - תשתדל שהרכב הראשון שלך יהיה עם גיר ידני והגה יחסית מתקשר. ככה תלמד להכיר ולהרגיש את הרכב.

אני הייתי במצב דומה - הוצאתי רישיון בגיל 22, ולא היה במשפחה לא רכב ולא מי שילווה אותי, אז מה שעשיתי זה לתת לחבר עם אוטו 20 שקל לדלק ולעשות סיבובים בעיר כשאותו החבר לידי (כמובן שקודם וידאתי שהביטוח שלו מכסה אותי). ככה למדתי נהיגה. הנסיעה העצמאית הראשונה שלי הייתה כשאותו החבר סמך עליי מספיק וביקש לקחת את האוטו שלו למוסך כשהוא בעבודה.

אז בסופו של דבר חיכיתי את ה-3 חודשי מלווה וקניתי את האוטו הראשון שלי, סיטרואן ZX מודל 1994 עם גיר ידני ובלי הגה כח. אני זוכר שכשבאתי לנסוע בפעם הראשונה עם הרכב, הוא נכבה לי 3 פעמים, אבל אחרי זה מה שלמדתי בשיעורי נהיגה איכשהו חזר אליי לבד.

אז מה שאני אומר כאן, זה שיש פתרונות יותר פשוטים מלקחת עכשיו קורסי נהיגה מתקדמת, במיוחד לא כשאתה חסר ניסיון ועכשיו רק קונה את האוטו הראשון שלך.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תציע לחברים שלך לעשות טיול ארוך כשהדלק על חשבונך.

נסיעה רחוקה בכביש בין עירוני תעזור לך לצבור בטחון ולהכיר את הרכב.

אם אתה ממש מפחד על האוטו החדש, תשכור מכונית ליום - יומיים לצורך הענין

פורסם
תודה על כל העצות!

הבעיה בשעורי נהיגה היא שנוסעים באותם דרכים שאני כבר מכיר בעיר. יותר קשה עם מקומות חדשים.

עשיתי כמה נסיעות מבחן עכשיו על רכבים חדשים כדי לבחור איזה רכב לקנות (אגב אני כנראה אלך על i10 החדשה ב73k ) ונראה לי שאני פשוט לא מוכן לנהות לבד. התגובה שלי די איטית, ובמהירויות גבוהות הרגשתי שאני עלול לאבד שליטה על הרכב. עד 50 קמ"ש בדרך כלל אין לי בעיה, אבל יותר מזה נהיה מלחיץ בעיקר בפניות ועקומות ויש הרבה בחיפה - האם זה רגיל לנהגים חדשים?

קורס נהיגה מתקדמת נראה מעניין מאוד, אבל האם זה מתאים לנהגים חדשים?

האם לדעתכם יש טעם לנסוע עם קרוב משפחה כמלווה למרות שאין לו רשיון?

אחרי כל מה שכתבת, מומלץ לך לקחת כמה שיעורים עם מורה וכמו שהמליצו תגיד לו אתה איפה אתה רוצה לנהוג.

פורסם
אם אתה ממש מפחד על האוטו החדש, תשכור מכונית ליום - יומיים לצורך הענין

אם חלילה הוא יפגע ברכב החדש הוא יאלץ גם לשלם על הנזק.

הפתרון הכי טוב שהציעו לו כאן, הוא לקחת ריענון נהיגה עם מורה לנהיגה.

ולאחר מכן לנהוג עם רכבו הפרטי בקרבת הבית במקומות מוכרים שלא דורשים התמצאות במרחב, אלא רק תפעול של הרכב ונהיגה על פי התמרורים.

הבטחון יעלה עם הזמן ועם צבירת ק"מ מאחורי ההגה, אם וא מרגיש בנוח עם אדפ נוסף ברכב ולא עם מלווה שידריך אותו, כל חבר קרוב יתנדב לכך.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אני מאמין שיש לך יותר מ-3 חברים בעלי רישיון עם "וותק" - בקש מהם שיסעו איתך, אפילו סתם בעיר, לשבת לאכול או משהו בסגנון. כל פעם עם מישהו אחר, שלא תתעלק עליהם.

כמובן שהממלצה הרווחת היא קודם כל לנהוג במקומות שאתה מכיר היטב, בשעות סבירות ולא עמוסות.

שיעור מורה נהיגה גם יכול אופציה מעולה, אך מדובר פה בהוצאות כספיות נוספות.

בתכלס, כשהייתי בתקופת המלווה נסעתי גג 30 נסיעות (וזה היה די ויותר), מה שאומר שאם תנהג עם מישהו שאתה מכיר לא יקח המון זמן לצבור בטחון.

אגב, בחור בן 26 הוא לא ילד בן 17, ככה שמספר הטעויות שתעשה די מצטמצם פה.

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

• תוכן חדש...