Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי אשם בתאונה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש חוק שמחייב לשמור מרחק של לפחות שניה אחת מהרכב שלניך. השיטה לשמירת המרחק היא שיטת שני שניות. לכן, מי שלא שומר מרחק ונדבק לפגוש של הרכב לפניו למעשה עבריין תנועה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לכל אלה שעברו בחינות לרשיון נהיגה לפני זמן רב או סתם לוקים בבעיות זיכרון

הכלל הוא מי שנכנס ברעהו מאחור אשם. ( אפילו בתנך :-D)

כמובן שלכל כלל יש את היוצאים מהכלל.

אחת מהם היא שאסור לבלום בפתאומיות ללא סיבה.

ריווח בין רכב לרכב

49. (א) לא ינהג אדם בעקבות רכב אחר אלא תוך שמירה על ריווח המאפשר לעצור בכל עת את הרכב ולמנוע תאונה, בהתחשב במהירות הנסיעה של שני כלי הרכב, במצב הדרך ובמצב הראות והתנועה בה.

(ב) בלי לגרוע מן האמור בתקנת משנה (א), לא ינהג אדם רכב בעקבות רכב אחר הנוסע לפניו באותו נתיב אלא אם כן הוא שומר על מירווח זמן של שניה אחת לפחות כדי לעבור, במהירות נסיעתו אותה שעה, את המרחק שבין שני כלי הרכב.

נסיעה בשיירה

50. (א) כשכלי רכב נוסעים זה אחר זה בדרך שאינה דרך עירונית, ישמור הנוהג ברכב על ריווח מספיק בין רכבו ובין הרכב הנוסע לפניו, כדי להבטיח זרימה תקינה של התנועה וכדי לאפשר לרכב הבא מאחוריו, אשר מהירות נסיעתו עולה על שלו, להיכנס ללא סיכון לאותו ריווח.

(ב) רכב מחובר, רכב מורכב או רכב הגורר רכב אחר דינם לענין תקנה זו כרכב אחד.

(ג) הוראות תקנה זו לא יחולו על לוויות ותהלוכות.

בלימת פתע

53. לא יבלום נוהג רכב את רכבו פתאום, אלא לשם מניעת תאונה שאי-אפשר למנעה בדרך אחרת או אם הדבר הכרחי מטעמי בטיחות התנועה; האמור בתקנה זו לא יחול על בלימת רכב לשם ניסוי בלמיו, בתנאי שלא יערוך אדם ניסוי כזה אלא לאחר שנקט בכל אמצעי הזהירות הדרושים והבטיח שאין הניסוי עלול לסכן או להפריע לרכב הנוסע בדרך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
יש חוק שמחייב לשמור מרחק של לפחות שניה אחת מהרכב שלניך.

אסמכתא, יש?

הנה ישה הביא.

ועכשיו לך תוכיח שהיתה או לא היתה שנייה.

חוק חסר משמעות (בניסוח של השנייה), שעדיין לא קובע שמי שפוגע מאחור אשם, כי אתה יכול לפגוע מאחור גם אם שמרת מרחק.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

איפה שאני גר יש קטע כביש עם איסור פניה שמאלה, אבל ללא איסור לפניית פרסה, וכמעת כל יום אני מבצע שם פניית פרסה כדי להיכנס לרחוח שאני גר בו,

אתה אמיתי?? :shock: פניית פרסה אסורה במקרה שאסורה הפנייה שמאלה!

פורסם

לא נכון.

מותרת פרסה היכן שיש איסור שמאלה בלבד.

מה שאסור זה לבצע פניית פרסה היכן שהיא יוצרת הפרעה לתנועה.

פורסם
כי אתה יכול לפגוע מאחור גם אם שמרת מרחק.

החוק מכסה גם את המקרה הזה, אם נכנסת במישהו שבלם בפיתאומיות, אתה אשם כי לא שמרת מרחק:

49. (א) לא ינהג אדם בעקבות רכב אחר אלא תוך שמירה על ריווח המאפשר לעצור בכל עת את הרכב ולמנוע תאונה, בהתחשב במהירות הנסיעה של שני כלי הרכב, במצב הדרך ובמצב הראות והתנועה בה.

הנהג מלפנים שבלם בפתאומיות יכל לעשות את זה מ-1001 סיבות. אם יש לו תירוץ מוצדק, כמו למשל במקרה הזה שהוא אמר שמישהו לפניו בלם בפתאומיות, הרי זה אומר שהוא שמר על המרחק ופעל נכון.

מרחק של שנייה הוא מרחק המינימאלי, אני לרוב משתדל לשמור על מרחק גדול יותר, בצורה כזאת כבר ניצלה גברת אחד שהייתה בסוזוקי סויפט שנת 89 שהחליטה לבלום בפתאומיות כדי להסתכל מה קורה על השוליים. אני מניח שאם BMW שלי הייתה (אז נהגתי על BMW) נכנסת בה זה היה נגמר רע מאוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שמרתי מספיק מרחק לרכב שלו, רק לוקח שניה עד שאני קולט שהוא עוצר עצירה מוחלטת, כי בדרך כלל אין עצירות מוחלטת באמצע כביש מהיר סתם, אז חשבתי שהוא רק מוריד מהירות, רק אחרי שניה שכבר שמתי על הברקס ראיתי שהוא ממש מתקרב אלי, אז לחצתי על הברקס עד הסוף וכבר לא עצר לגמרי, ולא ראיתי שום רכב שהיה מלפניו, להיפך נסעתי אחריו בערך 2-3 דקות שנינו על הנתיב השמאלי וכל הזמן התפלאתי למה הוא מעכב סתם את הנתיב כי היה רק לפניו.

פורסם

לא הבנת את החוק.

כתוב "בהתחשב במהירות הנסיעה, במצב הדרך וכו'...".

אם בלם הרכב שלפנים בלימת פתע, ללא סיבה, בניגוד לחוק, אי אפשר להאשים את הרכב מאחור, שנהג "בהתחשב במהירות הנסיעה ומצב ובלה בלה בלה", בוודאי שלא באופן בלעדי.

הכל, בסופו של דבר, נבחן במבחן הסבירות, וביחס לחוקים אחרים.

ואם אתה רוצה, אני מכיר מישהו שבלם באיילון בגלל חתול, וחטף גם כניסה מאחור וגם בבית משפט, כי השופט לא השתכנע שבלימת החירום שלו היתה מוצדקת.

ושנייה זה לא מרחק מינימלי. שנייה זה הזמן שעובר מרגע שנוצר מצב חירום ועד שאתה מגיע לדוושת הבלם, במקרה הטוב.

פורסם
שמרתי מספיק מרחק לרכב שלו, רק לוקח שניה עד שאני קולט שהוא עוצר עצירה מוחלטת, כי בדרך כלל אין עצירות מוחלטת באמצע כביש מהיר סתם, אז חשבתי שהוא רק מוריד מהירות, רק אחרי שניה שכבר שמתי על הברקס ראיתי שהוא ממש מתקרב אלי, אז לחצתי על הברקס עד הסוף וכבר לא עצר לגמרי, ולא ראיתי שום רכב שהיה מלפניו, להיפך נסעתי אחריו בערך 2-3 דקות שנינו על הנתיב השמאלי וכל הזמן התפלאתי למה הוא מעכב סתם את הנתיב כי היה רק לפניו.

לו אסור לבלום, ואתה אמור לשמור מספיק מרחק.

השאלה היא מה אתה יכול להוכיח, ולמי יאמין השופט.

פורסם
יש חוק כזה?

אני התכוונתי לחוק שמחוץ לחוק, נו אתה יודע למה הייתה כוונתי:roll:

זה משהו שכולם צריכים לעשות שלא יגיעו למצבים האלה של תאונה מאחורה:?

פורסם
לו אסור לבלום, ואתה אמור לשמור מספיק מרחק.

השאלה היא מה אתה יכול להוכיח, ולמי יאמין השופט.

השופט ב 99.9999999999% יקבל את גירסת הנפגע שנכנסו בו מאחור בערך כמו שבאותו אחוז מתקבלת גירסת השוטר מול האזרח.

ושאלת התם של השופט " לאיזה עיניין היה לנהג שלפניך סיבה סתם לעצור ללא צורך":shock:

והתשובה " הא הערס חשב שחתכתי אותו אז הוא עקף אותי בפראות חתך אותי ונתן בלימת חירום ללא צורך אדוני השופט":-D

במקרה כאן שניהם על מסלול שמאל ללא צורך.

ואמיתי , כתוב שם שניה לפחות.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
השופט ב 99.9999999999% יקבל את גירסת הנפגע שנכנסו בו מאחור בערך כמו שבאותו אחוז מתקבלת גירסת השוטר מול האזרח.

ושאלת התם של השופט " לאיזה עיניין היה לנהג שלפניך סיבה סתם לעצור ללא צורך":shock:

והתשובה " הא הערס חשב שחתכתי אותו אז הוא עקף אותי בפראות חתך אותי ונתן בלימת חירום ללא צורך אדוני השופט":grin:

לא יודע מהיכן היידע בסטטיסטיקה משפטית, אבל ניחה.

לגבי שנייה רווח, תחכה שנייה או אפס שניות, תקבל פחות או יותר אותה תוצאה - לא תספיק להתחיל לבלום לפני שתפגע ברכב לפניך.

• תוכן חדש...