Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי אשם בתאונה?

סאמי
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

נסעתי אתמול על כביש 2 לכיוון המרכז, באמצע נסיעה על מהירות בסביבות 90, פתאום הרכב שהיה לפני עצר פתאומית, אני מיד נסיתי לעצור אבל לא הצלחתי לעצור לגמרי ונכנסתי בו, הייתי כל הזמן מרוכז על הכביש, הברקסים שלי טובים פשוט הוא עצר ממש פתאומית עצירה מוחלטת כך שלא יכולתי לעצור לגמרי, עכשיו, הא רוצה לתבוע מהביטוח שלי על הנזקים שלו ואני רוצה לתבוע מהביטוח שלו הניזוקים שלי.

מי אשם בזה, ומה יהיה ההמשך?

תודה מראש לכל העונים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אשם הוא הנהג שנכנס מאחור, מכיוון שלא שמר על מרחק שהיה מספיק כדי לעצור.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הינך אשם.

מה הקשר ברקסים טובים, ברקסים לא טובים.

יש את חוק ה 2 השניות, וזהו המרחק המינלי שצריך לשמור.

אתה אשם, תשלם על הנזקים!

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אלא אם תוכל להוכיח ששמרת מרחק סביר לבלימה.

היו על כך תקדימים משפטיים.

אך הדבר בהחלט קשה להוכחה. אלא אם תמצא סימני בלימה באורך מסויים על הכביש.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אשם לא אשם.

תחשוב איך להבא לא תקלע למצב כזה.

זה מה אני הייתי חושב.

אם אתה בכל זאת מתעקש, בעיני הכלל של מי שנכנס מאחור אשם אינו קשיח לחלוטין (אוי ויי איזו אמירה) וניתן להגמישו

אם הרכב הנפגע עצר ללא סיבה אולי אולי יש איזה קייס.

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אשם הוא הנהג שנכנס מאחור, מכיוון שלא שמר על מרחק שהיה מספיק כדי לעצור.

אתה אשם.

הינך אשם.

מה הקשר ברקסים טובים, ברקסים לא טובים.

יש את חוק ה 2 השניות, וזהו המרחק המינלי שצריך לשמור.

אתה אשם, תשלם על הנזקים!

בפעם המיליון, לא אשם אוטומטית מי שפגע מאחור.

לפותח השרשור אם הרכב שפגעת בו עצר באופן בלתי סביר, וללא סיבה מהותית, ואתה נהגת ושמרת מרחק באופן סביר, ואתה יכול לטעון זאת בבית משפט ולשכנע את השופט, יש לך סיכוי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

+1 ^

מתוך משטרת ישראל נגד שמעון בטש:

לאור הקביעות האמורות, הרי סבור אני שהתנהגות הרכב שלפני הנאשם אשר סטה באופן פתאומי לפני רכב הנאשם "חתך אותו" ובלם באופן פתאומי הינה התנהגות שעל נהג מן היישוב לא מוטל לצפות ואם אכן כך היו פני הדברים, הרי הנהג שלפניו ביצע "מעשה בריונות" בלשון המעטה.
ניתן לקרוא את פסק הדין כאן: http://www.robolo.co.il/7/06/09/17/Robolo_53060.asp

אמנם המקרה שונה אבל אם ניתן להוכיח שהבלימה לא הייתה צפויה\ראויה יש קייס.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בית משפט עלול לקחת בחשבון את מכלול הנסיבות. כך למשל יהיה קשה לשכנע את בית המפשט למה לבן אדם לעצור פתאום באמצע הכביש, כל שכן הוא כופר בזאת. אך אם בסמוך למקום הייתה למשל פניה למחלף אשר אותה הוא הלך לפספס זו כן יכלה להיות הסיבה לעצירת פתאום, שעדיין כמובן איננה מהווה הוכחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חוק של שמירת מרחק! אני יכול לבלום בחוזקה כי עבר כלב למשל, או בעיר יכול ליות גם ילד קטן, אז אני לא רוצה לחשוב פעמיים לפניי שאני לוחץ על הבלמים, הרכב שמאחוריי לא יכנס בי אם שמר מספיק מרחק.

איפה שאני גר יש קטע כביש עם איסור פניה שמאלה, אבל ללא איסור לפניית פרסה, וכמעת כל יום אני מבצע שם פניית פרסה כדי להיכנס לרחוח שאני גר בו, וכל יום מישהו צופר לי מאחורה כאילו אני מפריע לו, אפילו שלכביש שתי נתיבים ואני עוצר בנתיב השמאלי, ראבאק מה יש לצפור לי? אני לא מבצע שום עבירה, אולי זה מעצבן את הנוהג מאחוריי אבל אם מישהו יכנס בי הוא ישא בתוצאות (גם מבחינת חוק וגם ממני) בשורה התחתונה מי שלא שומר מרחק ולא מרוכז מספיק בנהיגה אז שישא בתוצאות!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה אומר שאני לא יכול לתבוע הנזקים שלי מהביטוח שלו? כי אין לי מקיף

אתה הולך לשלם 900 שח השתתפות עצמית,

וחברת הביטוח שלך משלמת לו על הנזק שגרמת.

את הנזקים שנגרמו לרכבך,

אתה משלם מכיסך הפרטי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...