רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
http://www.mako.co.il/cars-cars-news/new-cars/Article-d4524f79346bc21004.htm&sCh=cf404569c706a210&pId=786102762
הודעה אחרונה מאת mihax209, -
-
יצא לכם לתדלק את הרכב שלכם ביממה האחרונה? פשוט טירוף, המחיר ממש הרקיע שחקים ועם ישראל מחריש, לא מפריע לכם??? לא ירחק היום ובני המעמד הבינוני לא יוכלו להרשות לעצמם את הלוקסוס של רכב פרטי (אפילו ישן) מה קורה לנו שנהיינו אפתיים?אני מציע שנתארגן כל חברי הפורום ונרים צעקה ננסח מכתב לשר האוצר/תחבורה ונזעק עכשיו לא נחכה שליטר יעלה 8 ש"ח אם נפתח פתח קטן מי יודע אולי נשנה משהו! דעו לכם שמחירי הנפט בעולם ירדו אבל בגלל שבישראל מעדכנים מחיר רק פעם בחודש וכבר עידכנו אותו אנחנו נשלם בגדול מי מוכן להרתם ליוזמה? הצעות רעיונות קדימה חברה!
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
- 2 תגובות
- 988 צפיות
w0w!
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מחפש הצעות לחברות ביטוח שיביאו לי מחיר טוב לביטוח חובה. הנני בן 20 אוטוטו רשיון באותו היום יהיה כבר שלוש שנים. אני רוצה לעשות ביטוח חובה על פולקסווגן בורה 2002 1.6 שכבר מבוטחת בהראל.(שם הם לא עובדים היום) אשמח לייעוץ. תודה .
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 1 תגובות
- 785 צפיות
קיבלתי מחבר את גלאי הרדר של BEL דגם X65 עכשיו הוא לא מודיע על מצלמות נכון לעכשיו או שלפעמים מודיע ולפעמים לו,משוגע לגמרי.. מישהוא יודע עפ הגלאי הזה בכלל שווה השקעה?הוא יעיל? כמו כן איך מכוונים אותו? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת גיא .ב, -
- 2 תגובות
- 927 צפיות
היי חברה יש לי דהיטסו שרייד 1997 והייתי רוצה לעשות אותה יותר יפה. מה אני יכול להחליף בא ? התקציב שלי הוא 500 ש"ח
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אני מתעניין ברכישת רכב חדש עבור המשפוחה. בעיקבות הטרנד החדש שניקרא ליסינג פרטי אני שוקל האם כדאי לחפש משומשת בת שנה שנתיים (מאחת החברות בשוק) או לרכוש דרך אחת החברות בתצורה של ליסינג פרטי. מישהו כבר עשה את החישוב הזה ? מה אתם אומרים ? מדובר על רכב משפחתי סטנדרטי סטייל מזדה 3, פוקוס, I30 או אולי אפילו בראבו.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
אתמול אני וחבריי יצאנו לשבת באיזה פאב קבוע שלנו, אנחנו מנתניה והפאב נמצא בכיכר העצמאות למי שמכיר ,כרגע מבצעים בחנייה של הפאב שיפוצים ,ולכן צריך להחנות רחוק יותר. אחרי שחניתי את הרכב שמתי לב לחנייה "הגאונית" של הטנדר שתראו בתמונות. אני הייתי חייב לצלם ולדעתי הבנאדם ממש חוצפן, אך אחד החברים שלי אמר לי שאני טועה והבנאדם לא מפריע לאף אחד ,אז נכון שזה באמצע הכביש אבל הכביש הוא מבוי סתום ובסוף אז מה אם הרכבים שהוא חוסם יצטרכו לעשות איזה 6-7 פעמים רוורס וקדימה רוורס וקדימה כדי לצאת. (יש עוד רכב מאחורי הטנדר שלא רואים בתמונות, בתמונה שצילמתי את הטנדר מאחורה אז הרכב נמצא בדיוק לפניו ,בתמונה זה יוצא מאחוריו). בקיצור, מה דעתכם האם זה בסדר להחנות ככה באמצע הכביש? לדעתי גם אם…
הודעה אחרונה מאת nimnim, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 5 אלף צפיות
פרוסם באתר של גלובס: מהיום תוכלו לתת גז: משרד התחבורה הודיע היום (ה') על כניסתן לתוקף של ההנחיות החדשות המתירות את העלאת מהירויות הנסיעה בכבישים מרכזיים בארץ. מהירות הנסיעה בכביש החוף (כביש 2) תעלה החל מהיום ל-100 קמ"ש. מהיום תעלה גם מהירות הנסיעה בכביש 4, בין ראשל"צ לאשדוד, ל-110 קמ"ש. בימים הקרובים תעלה מהירות הנסיעה המותרת בכביש 431 (בקטע הכביש שבין מחלף נס ציונה למחלף ענבה) ל-110 קמ"ש ובשבוע הבא תעלה המהירות המותרת בכביש 77 ל-100 קמ"ש. ב שבוע הבא תעלה המהירות גם בכביש ירושלים-ת"א (כביש 1) ל-110 קמ"ש, בקטע שבין מחלף לטרון ועד לקטע הכביש המשותף עם כביש מספר 6, סמוך למחלף בין שמן. עוד בשבוע הבא: מהירות הנסיעה בכביש 5, בקטע שבין מחסום שער שומרון ועד צומת…
הודעה אחרונה מאת skyline, -
-
בעוד פחות מ 5 שעות ישודר הספיישל הגדול של טופ גיר שאמור לכלול גם את ישראל ! מאז סדרת הפלייאוף של ג'ורדן נגד יוטה, לא זכור לי שחיכיתי כך לשידור טלוויזיה, איזה כיף ! אעדכן כאן ברגע שיהיו לינקים מוכנים להורדה, אני מאמין שתוך שעה שעתיים מסוף השידור כבר יהיו לינקים מוכנים ! שיהיה לילה טוב לכולם http://www.finalgear.com/
הודעה אחרונה מאת DareDevil, -
- 1 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
קניתי רכב חדש אך עדיין לא מכרתי את הישן שעליו יש תו חניה תל אביבי, האם אני יכול לקבל תו לרכב החדש או שאני חייב להחזיר את התו הישן קודם? תודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת Pilon, -
- 3 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, חבר של עבר אתמול טסט לאופנוע והצעתי לו ללכת היום לקניון ראשון לציון ולהוציא מעמדות לשירות עצמי של משרד הרישוי את הרישיון. כמובן שיש לו כרטיס אשראי בבעלותו. רציתי לדעת אם העמדה הזאת עדיין נימצאת שם ואם היא עובדת היום ?
הודעה אחרונה מאת srack, -
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום אני לא חדש בפורום איך גם לא וותיק, רוצה לשתף אתכם בבעיה שלי, אולי אפשר לקבל כמה המלצות מה לעשות, חניה בו חונה הרכב היא ממש צמודה. ויש לא מעט פעמיים שאנשים פשוט פותחים דלתות ולא שומרים על רכבים שעומדים מצדדים ושורטים אותם כמו שקורה לי, כל שבוע אני רואה עוד שריטה ועוד שריטה, המליצו לי לשים פסים כהים, איך גם הם לא עוזרים במאה אחוז. שמעתי על ווקס או פוליש האם כדאי לעשות כל שנה לפחות? זה יכול להציל אותי?
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי חברה טובה של איבדה את המפתח הרזרווי של הרכב (רנו מגאן 2009) האם יש למישהו מפתח ישן או לחילופין שהוא לא צריך... (המפתח נראה כמו כרטיס אשראי) עוד שבוע החברה צריכה להחזיר את הרכב עם זוג מפתחות,וכרגע יש רק אחד... תודה ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת davidn200, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם הסיפור הוא כזה: אבא שלי עשה ביטוח לרכב שלו במסלול "40+" במחיר מוזל. ז"א שרק הוא ואמא שלי רשאים לנהוג ברכב (או כל בן אדם אחר מעל גיל 40) בשביל לאפשר לי לנהוג באוטו (נהג בן 21), צריך לבטל את הביטוח ולעשות ביטוח חובה חדש. הסיפור לא פשוט בכלל, כי ביטוח חובה חדש יעלה לי 2500 ש"ח. אני לא צריך ביטוח לשנה שלמה, אלא לחודשיים בלבד. האם יש אפשרות לעשות ביטוח חובה בישבילי לחודשיים בלבד? או שיש פתרון אחר? תודה מראש לעוזרים. ניב
הודעה אחרונה מאת Niv A, -
- 2 תגובות
- 887 צפיות
שלום רב לכולם. ברשות בני רשיון קצת יותר מ3 שנים. במהלכן הוא הורשע במספר עברות, כמו נהיגה ללא מלווה, עבירת מהירות, קנס על חגורה וקנס על עיכוב תנועה, וקנס על ישיבה מאחור בלי לחגור. אשמח לדעת כמה הנקודות על עבירות הללו, אך עיקר שאלתי היא האם הנקודות באמת מוכנסות למאגר המחשב? בפעם האחרונה שבדק, על העבירות של מלווה, חגורה, ועיכוב התנועה כלל לא הצטברו לו נקודות, חוץ מ2 נקודות אשר התווספו על החגורה מאחור. גם אני כנהג מאוד וותיק, לא תמיד הצטברו לי הנקודות, לא אכשיו ולא בשיטה הישנה. עבירת המהירות שלו הייתה 86 במקום 50 בעיר, שמחייבת נקודות מן הסתם. ומתי הוא יהיה אמור לעבור קורס בעקבות הצטברות הנקודות? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לצערי , יבואני הרכב בישראל ממשיכים לעשוק את הציבור ובגדול, למה? בדקתי את שערי הדולר \ אירו בתאריך 4.1.2010: דולר ארה"ב - 3.76 ש"ח אירו - 5.42 ש"ח בדקתי מחיר ב 4.1.2011: דולר ארה"ב - 3.528 ש"ח אירו - 4.72 ש"ח כלומר הדולר איבד כ 6.5% , והאירו ביצע צלילה של כ 14.8% האם מחירי הרכב המיובאים מארה"ב ירדו ב 6.5% , ואילו מאירופה ב 14.8% ? עובדים עלינו בעינים יבואני הרכב, אותם יבואנים אשר מייצרים מחירים זהים בטווח של אלפי שקלים בודדים ובעצם מייצרים מונופול כמעט בלתי חסין אשר לא מאפשר התמקחות על מחירי הרכב החדש. אני מקווה שיבוא הרכב המישני יתפוס תאוצה כעט , במיוחד מאירופה, שחיקה של 15% באירו אומר קניה רכב במחיר שיקלי נמוך הרבה יותר = כדאיות יבוא גב…
הודעה אחרונה מאת Matanel, -
-
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
השבוע הגיע אליי לקוח עם רכב שמתחמם במהירויות גבוהות. הרכב היה ללא טסט כ-3 שנים! לאחר פטרון הבעיה יצאתי עם הרכב לנסיעה ובמרחק 300 מטר מהמוסך עמדה ניידת.! זומנתי למשפט בעוד כחודשיים! כל התשובות וההסברים עלו בתוהו... שמרו על עצמיכם... אשמח אם מישהו שיודע מהו העונש על נסיעה ללא טסט כ3 שנים יעדכן... בברכת נסיעה חלקה
הודעה אחרונה מאת re_ilan, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, לא יודע כמה מכם נתקלים כמעט באופן יומיומי בערפל כזה, אבל זה פשוט בלתי נסבל. כשרכשתי את הפאביה לקחתי בחשבון שאני גר בצפון וכדאי לקנות רכב עם פנסי ערפל קדמיים, אבל איך (לכל הרוחות) משתמשים בהם כדי שלא יסנוורו אותי? מאז תחילת חודש נובמבר ועד היום מהשעות המאוחרות של הלילה ולתוך הבוקר (בחלק גדול מהימים) מתפתחים ערפילים כבדים בעמק יזרעאל והגבול המערבי שלו (אני מדבר על כביש 70 וכביש 722). בבוקר נוסעים על 50 קמ"ש עם אורות ערפל קדמיים ואחוריים, אבל מה קורה בלילה בכביש חשוך? אורות גבוהים - כמובן אני מסנוור את עצמי. אורות נמוכים? מסנוור אבל פחות. אורות ערפל מאירים את החלק התחתון הקרוב של הרכב, אבל אורות החזית הנמוכים מפריעים. מצד שני היצרן מאפשר לכבות לגמר…
הודעה אחרונה מאת אומי5, -
-
פערים מוטוריים
מאת Croc-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היום קיבלתי מגזין אוטו אחרון עם מכוניות השנה מובחרות על השער: וגם היום קיבלתי גיליון של EVO בריטי - וגם שם שער ראשי מוקדש למכונית השנה. רק שכאן לא שמו את המנצחת בכל קטגוריה אלא טוענות לכתר של מכונית השנה. ואלו מועמדות - זיכרו רק אחת מהן "שווה" כל השאר לא היו שוות זכיה: וגוים האלו לא רק בחרו לפי תמונות ודפי נתונים - הם לקחו את כל המועמדות לסיבוב פירפורים קבוצתי כדי להחליט מיהי המלכה: אני (ורובינו) הייתי מוכן להסתפק בכל אחד מהמועמדות שנכשלו (לאמרות שאני די בטוח שלא הייתי מסוגל להחזיק אף אחת מהן) אי אפשר שלא לשים לב לפער המוטורי שקיים בין שתי המדינות. אז מי אמר שהיאוש בלונדון לא יותר נוח?.............
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בכמה ימים הקרובים אני צריך לקבל סיאט לאון מצ'מפיון. רציתי לדעת מה כדאי לי לבדוק במיוחד שאני מקבל את האוטו, ראיתי פה אחד שקיבל את האוטו עם מצלמת רוורס לא תקינה. אם יש משהו חשוב שאני צריך לבדוק? גם רציתי לדעת בתקופת הרצה הבנתי שהזמן הוא בין 1500 ל3000 ק"מ ולא כדאי לעבור את ה4000 סל"ד ועדיף לנסוע על מהירות משתנה כמו 90,100,110. האם זה נכון?
הודעה אחרונה מאת Hatch_a, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
או שמא אתה האדיוט שרואה 3 רכבים עם אורות רוורס, עוקף אותי כשאני עומד 10 מטר מאחוריהם, ונעצר חצי מטר מהאחרון? לא, זה לא צחוק, זה קרה לי פעמיים היום (בהלוך ובחזור), כמות המטומטמים שיש על הכביש היא מדהימה. אתה רואה שהוא נוסע רוורס אז מה אתה נעצר חצי מטר ממנו?! או שאתה לא יודע מה זה אור רוורס בכלל...
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 690 צפיות
שלום לכולם, לאחרונה נגנבו מרכבי (פוקוס 2002) כיסויי פנסי הערפל מהפגוש הקדמי וכן פס שחור מהפגוש האחורי אני ממש לא מעוניין לקנות חדש ומחפש מפירוקים ולא מוצא, 1. אודה מאוד אם מישהו יכול לתת לי את המספר הקטלוגי של החלפים 2. אם מישהו יודע היכן ניתן להשיג את החלפין במחיר סביר אודה מאוד גם כן תודה רבה
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לצורך מחקר פרטי אני מחפש נתונים סטטיסטיים על תאונות דרכים בעולם, יחסית למספר כלי הרכב. מישהו מכיר מקור? תודה וסעו בזהירות הרצל
הודעה אחרונה מאת הרצל פרנקל, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
מישהו יודע האם זה אפשרי לנסוע בלילה דרך כביש 395 לרמת-רזיאל? אני לא מתכוון לכביש כולו, רק לקטע הצר מתחת לרמת-רזיאל שמופיע באתר של הכבישי נהיגה אני מגיע מחולון וצריך לנסוע לשם מחר בערב לחתונה וזה יהיה כבר אחרי השקיע. אולי כדאי לי לבוא דרך כביש 1 למרות שזה מאריך לי את הדרך ? זה הקטע הצר שאליו אני מתכוון:
הודעה אחרונה מאת דן דנינו, -
-
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
השאלה היא תאוריטית במהותה אבל אולי יש דוגמאות מעולם המרוצים פיזיקאלית למיטב הבנתי מנוע שפועל בטמפ' עבודה גבוהה יותר (נניח 200 מעלות לצורך הדיון) יהיה חזק יותר ויעיל יותר ממנוע הפועל בטמפ' המקובלות מכיוון שהגאזים הנוצרים בהצתת הדלק יתפסו נפח גדול יותר = לחץ גדול יותר על הבוכנות. באופן מעשי לחלוטין ניתן (אני מניח) לבנות מנוע שפועל בטמפ' הללו ע"י תיכנון מוקדם ושימוש בנוזלים מתאימים, ואפילו דלק באוקטן גבוהה יותר אפשר למצוא. מדוע אם כך לא יוצא לשמוע על מנועים כאלו?
הודעה אחרונה מאת favorite 1, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 956 צפיות
היי, לאחרונה שמתי לב שברכבי VAG אפשר להפעיל את פנסי הערפל בצורה כזו שרק אחד מן האורות עובדים. מישהו יכול להסביר לי מה עומד מאחורי זה?
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
שלום, היום היה לי טסט שלישי. בראשון - אין בעיה, חתך אותי אופנוע. נהג חרא, והוא בלם אותי, וסבבה מוצדק לגמרי! בשני - הטסטר ממש בנאדם זבל שמחפש את הקטנות, הכשיל אותי על זה ששמתי איתות ביציאה לכיכר מאוחר וגם איזה משהו שלא הסתכלתי במראה. אני מקבל! בשלישי - שזה היום.. הוא הכשיל אותי על בלימה. אבל.. הוא לא בלם אותי! לא היה שום קטע של בלימה, לא נגע לי בהגה, נסעתי בצורה מושלמת! והוא הכשיל אותי על בלימה! השאלה אם אני יכול לערער פה??? כי הוא לא בלם אותי בכלל! וד"א הטסט היה למעלה מחצי שעה, והמורה שלי אמר לי שזה מוגזם מאוד וכל טעות אחרי ה20 דק' לא נחשב. (קשה לי להאמין לו). בכל מקרה, אני רוצה לדעת אם זה אפשרי לערער? כי אין לו שום סיבה מוצדק…
הודעה אחרונה מאת dk87, -
שלום לכולם לאחר שעברתי על כל המידע ע"י חיפוש בנושא הנ"ל החלטתי לשם מגני רוח, אבל עדיין לא הצלחתי להבין מה עדיף מגן הנתפס ע"י דבק או קליפסים. דבר נוסף האם כדאי לקנות מקורי או אפטר מרקט , האם יהיה הבדל משמעותי באיכות ? תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת -moshe-, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 987 צפיות
שלום לכולם, מחפשת מידע על צריכת דלק לרכבים: פיג'ו 207 יונדאי אלנטרה סיטרואן C3 תודה רבה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 251 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- GTאי
- Supertigre
- FROGIE
- מור 1
- srool
- גולדן191
- Fazer
- Avia
- Moshe c
- BoazB11
- gpm11
- mcaspi