רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 937 צפיות
לא נראה שיש ירידה עקב עליית הדלק , שבת תיהיה אינדיקטור טוב יותר . מה אתם אומרים ?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אני יודע שעד חודש ינואר לא היה אפשרי לייבא קאמרו בגלל התקינה של הפנסים ואמרו לי שכנראה מינואר זה אפשרי השאלה האם זה נכון שלא יהיה מצב שאני אתקע עם הרכב בנמל ולא יאשרו לי להכניס אותו? תודה
הודעה אחרונה מאת smallars, -
- 1 תגובות
- 870 צפיות
השר ישראל כץ הציג היום תוכנית הכוללת שלילת רישיונות, טיפול מהיר בעברייני תנועה וכן זירוז הטיפול בבתי המשפט לתעבורה ■ נהגים שביקשו להישפט והורשעו - יוכפל הקנס שהושת עליהם במסיבת עיתונאים שכינס הבוקר (ג') משרד התחבורה פרסם השר ישראל כץ תוכנית למלחמה בתאונות הדרכים, שאושרה פה-אחד על-ידי ועדת השרים לענייני בטיחות בדרכים בראשותו. בין היתר תכלול התוכנית מעצר נהגים על עבירות תעבורה חמורות, פסילת רישיון עד תום ההליכים, הרחבת העבירות בהן ניתן להשבית רכב, תיעוד עבירות תנועה בווידיאו, מתן עדיפות בבתי המשפט לטיפול ב"תיקים אדומים" (תיקים של נהיגה בשכרות/ללא רישיון נהיגה/תאונות פגע וברח) ומתוך כוונה לזרז הצעות חוק ממשלתיות. הוועדה ממליצה, בין השאר, להגדיל את מספר העבי…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
כפי שסיפרתי בעבר יש ברשותי שברולט קרוז החל מנובמבר 2009 ולה בעיות קשות בתיבת ההילוכים. הרכב לא יודע לשמור על ההילוך כמו שצריך, לכן לא סוחב בין 80-100 קמ"ש ועושה רעש של טרקטור. גם בין הילוכים נמוכים לפעמים יש מעברים לא חלקים ועוד לא דיברתי על הצורך להמתנה עבור חימום הרכב כל בוקר לפני הנסיעה... אתמול נפגשתי עם מנהל שירות אזורי של UMI כדי שיבדוק את הרכב בנסיעה. לא ציפיתי להרבה שכן נאמר לי בשמו על ידי מוקדנית שירות "לא לצפות להרבה שכן זוהי התנהגות הרכב". בבדיקה אתמול ניסה להוכיח לי המנהל שירות שאני בעצם לא יודע לנהוג ברכב, שכן כשהוא נהג בעליה הרכב התנהג מצויין לדעתו. אלא שאני הראתי לו שהוא לוחץ כ"כ חזק ל הגז באופן קבוע כך שאנחנו נוסעים על 4000 סל"ד זמן ארו…
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3557366,00.html
הודעה אחרונה מאת 12cobra12, -
- 1 תגובות
- 824 צפיות
אהלן , ערב טוב . אני מבקש לדעת האם בתא מנוע הזה רואים אם זה הזרקה או קרבורטור , תודה רבה .
הודעה אחרונה מאת carbonfiber, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 685 צפיות
היום קרה לי מקרה שבו הייתי חייב לתת סטארטר בהילוך ראשון ע"מ להזיז רכב של שכן שסירב להניע ועלו בי מספר תהיות : א. אם הרכב עם בלם יד משוך, ואני מניע אותו בהילוך ראשון. הרכב קופץ כביכול אבל לא זז כי הבלם יד משוך. האם יכול להווצר לחץ מסויים על חלקים מסויימים (תושבות,בוכנות מנוע,בלמים?) והאם יכול להגרם נזק לרכב מביצוע פעולה זו? ב. אני אמור להזיז את הרכב מספר מטרים כאשר המנוע קר (כבר לא היה מונע מספר ימים) רק בעזרת כוחו של הסטארטר,השמן כמובן שלא חם, והמנוע כאמור מסתובב בכל זאת אבל לא מונע. יש מצב לנזק כלשהו במצב כזה? תודה רבה והמשך ערב טוב.
הודעה אחרונה מאת Muzic4Ever, -
- 0 תגובות
- 652 צפיות
ישנם כמה חלקים שחסרים לי ברכב ולאחר מאמץ לא הצלחתי להשיג אותם במוסך המורשה. שאלתי היא אם מישהו מוכן לתת לי מספר פירוקיות באיזור כפר סבא-רעננה! תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת yossi000, -
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום רב אני מחפש נואשות חברת ביטוח שתבטח לי תרכב אני מעוניין לקנות יום ראשון תרכב ואני לא מוצא אף חברת ביטוח שמסכימה לבטח אשמח מאוד עם תוכלו להמליץ לי על מקומות שניתן לבטח דגם זה תודה מראש וחג שמח
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
שלום רב לחברי הפורום להלן בשורה משמחת לשם שינוי. בימים הקרובים יפורסמו התיקונים בצו מס קניה (פטור) ובצו תעריף המכס, בהתאם להחלטת הממשלה מיום 15/6/10 שתכליתה מתן הקלות במס לתושבים חוזרים. בהתאם להחלטה האמורה, נקבע: ההקלה הקיימת במס קניה, מכס ומע"מ לגבי יבוא רכב על ידי עולה, תחול גם על תושבים חוזרים ששהו בחו"ל למעלה משש שנים, ובתנאי שהם או בני זוגם לא היו מועסקים בחו"ל באמצעות משרד ממשלתי או מעסיק ישראלי, אלא אם עברו 5 שנים מתום השליחות. בנוסף, הוחלט להחיל את ההקלות במס קניה, מכס ומע"מ הקיימות היום לתושב חוזר השב לאחר שהות של שש שנים בחו"ל, והכוללות רשימת כל חפצי הבית כהגדרתם בצו ומכונות ומכשירים לעסק, גם על תושב חוזר השב לאחר שהות של שנתיים בחו"ל. התיק…
הודעה אחרונה מאת dkn1, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום, אני מעוניין להתקין וו גרירה בטויוטה וורסו 2010 (מאיזור המרכז) יש הפרשים עצומים בין המחירים במקומות השונים. אשמח להמלצה על מקום אמין ולא יקר.
הודעה אחרונה מאת gillsh, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רציתי לשאול כמה שאלות בקשר ללאון, 1. אמרו לי בחברה שאין קסנון ללאון 1.8 TSI.. איך יכול להיות? 2.הרכב מגיב טוב להורדת הילוך חזקה? או שסיאט מגזימים כשהם אומרים שהרכב עושה 7.8 למאה שעצם הוא יעשה אפילו קרוב ל9? 3.איך הרכב אוחז בפניות? האם הרכב יציב בשבירות הגה פתאומיות? 4. האם הבקרת יציבות מתבטלת לגמרי שמבטלים אותה או שעדיין נשאר זכר? וזה נכון שבשביל לבטל את בקרה צריך ללחוץ מספר שניות על כפתור הESP? 5. הפדלים שיש בהגה [של הטיפטרוניק] מגיבים מהר? כמו ההעברה רגילה של ה [במידה ויש לך אוטומט]DSG? 6. מה המצב של הדלק ברכב? כמה ליטר הוא שותה ל100 ק"מ? גם שמתנהגים אליה קצת בארסיביות. 7. האם קשה לה לסחוב הרבה משקל ברכב [גם כשיש מזגן] או שזה לא ממש …
הודעה אחרונה מאת KhaledF, -
- 2 תגובות
- 867 צפיות
שלום לכולם, ברשותי פיגו 205 GR שנת 94'. בקרוב אני צריך לעשות טסט לאוטו ושמתי לב שקבוצת הרישוי ברישיון היא 2 !? זה אוטו מאוד פשוט שהגיוני שישתייך לקבוצה 1.. אני חושב שיש טעות ברישום הרכב.. אשמח אם מישהו עם רכב כזה או מכיר בעלים של כזה רכב יכול להגיד לי מה קבוצת הרישוי שרשומה ברשיון הרכב שלו. תודה, עידו.
הודעה אחרונה מאת wa11a, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הרכב עדיין במהלכי תקינה וכנראה שנראה אותו על כבישי ארצנו בקרוב מאוד במהלך עמידה במקום האוטובוס מדומם מנוע, נסיעה עד 20 קמ"ש נוסע על החשמל וגם ברוורס חשמל בלבד מצורפות תמונות לעיניכם, האיכות דרך הסלולר אז לא להתרעם
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שאלה עבר חודש וחצי מתום הטסט , האם אפשרי להעביר בעלות עדיין ? אם אנחנו בינואר כעת ,הטסט נגמר במחצית נובמבר 2010 . יש לי אפשרות להעביר בעלות למי שרוצה לקנות את הרכב ? להיכן ניגשים ? דואר ? או משרד רישוי ?
הודעה אחרונה מאת דן דנינו, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם אני בן 16,לומד נהיגה על אופנוע 125סמ"ק (A2) היום היה לי טסט. המצב הוא כזה,כביש דו סיטרי שמוביל לכיכר,מהכיכר ישנן 4 יציאות,שמאל ישר,ימין ולכיון ממנו באתי. מהכיוון שבאתי,אם אני ממשיך ישר,הכביש הוא כביש שמשמאלו ניתן לעשות פרסה ולחזור אל הכיכר. במהלך השיעורים שלי עשיתי את המסלול מספר פעמים ככה שאני נכנס אל הכיכר,ממשיך ישר עושה פרסה ומשמה חוזר אל המגרש במשרד הרישוי. היום בטסט,הטסטר אמר ישר עד הסוף(לפני הכיכר),תלמידה שלפני פנתה ימינה,אני המשכתי ישר ותלמיד שאחרי לקח גם הוא ימינה,והם עצרו בצד.אני המשכתי קדימה,הטסטר בא אחרי אמר לי לעשות פרסה,שוב להיכנס לכיכר ולחכות איפה שהם עמדו. בזמן שעשיתי פרסה הוא אמר לי "ראית שהיא התברברה לא נורא לא נורא" ואחרי ש…
הודעה אחרונה מאת סהר007, -
- 2 תגובות
- 781 צפיות
אהלן , לפני שבוע רכשתי אסטון מרטין ביבוא אישי לארץ ...כמה בעיות. חח סתם , בקיצור חזרה הFR מצ'מפיון , ורציתי המלצה לגבי מוסכים בת"א אמינים ומקצועיים , שיוכלו לתת חוו"דים לגבי העבודה שלהם , ולבדוק את החלקים ... האם מישהו מכיר מקומות כאלה?
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 878 צפיות
אני חבר דיי ותיק בפורום ולא ביקרתי פה המון זמן. אז אני שמח לחזור... פעם היתה רשימה מלאה פה של איפה יש מצלמות אמיתיות ואיפה יש דמה... עלו בי כמה שאלות לגבי המצלמות בכביש 9 החדש בירושלים. אשמח אם מישו שיודע יוכל לעדכן אותי...
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הונדה מציגה גרסה היברידית לג'אז הקטנה, זמן קצר לפני ההשקה הרישמית בתערוכת פריז. המערכת ההיברידית תתבסס על מערכת ה-IMA של הונדה, המוכרת מהאינסייט וה-CR-Z המשווקות גם בישראל. הונדה ג'אז היברידית
הודעה אחרונה מאת עידן ו, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
סתם רציתי לשתף אותכם אני נסעתי לפני כמה ימים לירושלים בבוקר למרכז העיר , עד שעשיתי סידורים וזה כבר היה מאוחר כלומר 6-7 בערב חושך כאחד שלא מכיר את ירושלים ורוצה הכוונה ליציאה לכיוון הביתה הוצאתי את ה gps, כמובן כתבתי לו לאן אני צריך להגיע ולחצתי על סע. חישב מסלול וכו' והתחלתי לנסוע לפי ההוראות שלו כמובן אני גם ער לשלטים שבדרך וכו', בקיצור אני נוסע ה gps מוציא אותי לכביש 60 עובר שתי מנהרות ונוסע לפי ה gps. לאחר חצי שעה נסיעה-40 דקות אני +כביש+שטחים (לא מאוכלס) אני אומר לעצמי וואלה בטוח ה gps יוציא אותי לכביש הראשי ואין טעם לחזור אחורה (סתם איבוד זמן) ממשיך לנסוע ורואה שלטים שכתובים עליהם כול מיני ישוביים ערביים ממשיך לנסוע עוד כ 20 דקות והרדיו 91.8 ו 99.00 הופ…
הודעה אחרונה מאת haimvrt, -
-
יש לי גולף חדשה מזה מספר חודשים , יש לי גיר טיפטרוניק + מצב S כלומר ספורט ( בנוסף ל D , חסכוני ) אני נוסע בעיר , לא יצא לי עד כה להשתמש כלל ב S ובמצב טיפטרוניק מפני שלא ראיתי צורך בכך , וזאת בנסיעה רגילה , בצפיפות ואולי בכבישים לא מרכזיים , אולי אני טועה ?
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 980 צפיות
האם הרכבים האמריקאים בעיקר , SUV או מנהלים , יכולים להיות אלטרנטיבה לרכבי ספורט יקרים ? מה שבעצם אני מנסה להבין האם הSUV הגדולים עם המנועים הענקייים וכוחות הסוס המרובים באמת יכולים להתחרות בביצועים של רכב אירופי ספורטיבי ?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום, אני בבקשה מעוניין לדעת מה עלות הדלק היומית שלי. נסיעה מבאר יעקב לת"א (20 ק"מ לפי המסלול בוואלה!) בשעות הבוקר משמע 1 שעה נסיעה. נסיעה חזרה הביתה אבל ללא פקקים (80 קמ"ש ממוצע). אוטו: פורד פוקוס 2001 עושה בערך 1:10 - 1:9 תודה רבה ראיתי באתר KML שזה בערך 0.62 לק"מ אך לא ברור לי מה קורה כשעומדים בפקק שעה
הודעה אחרונה מאת broshm, -
עמותת "אור ירוק" יצאה נגד שר התחבורה ישראל כץ. למה? כי ישראל כץ סירב לכמת את כמות ההרוגים כיעד שנתי. (לא הבנתי מעולם מה בדיוק יש כאן לכמת) בעקבות כך "אור ירוק" יצאו בקמפיין אישי -"שמע ישראל" כשהכוונה היא לישראל כץ. מתגובת השר עולה שמי שעומד מאחורי קמפייני העמותה הם לא אחרים מאשר אנשי קדימה. כשהיועץ הראשי הוא ראובן אדלר הידוע כקדימאי מובהק. עוד נחשף שיו"ר העמותה העונה לשם אבואב הוא איש פוליטי ממפלגת קדימה. מתוך: ישראל היום. עוד משהו מעניין בקשר http://www.themarker.com/tmc/article.jhtml?log=tag&ElementId=skira20061025_998874
הודעה אחרונה מאת שמואל יוסף, -
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב לכולם. בשעה טובה אני טס לגרמניה, הייתי רוצה לקבל את עצתכם בקשר לכמה אביזרים שאנירוצה להביא עימי. הדבר שהכי חשוב לי זה ווקס איכותי מאוד לרכב, לא משנה לי המחיר. מי שמבין, היה בגרמניה, ומכיר מותגים או אולי אפילו מקומות שמוכרים את המוצרים הללו אשמח מאוד לדעת. אני גם מחפש להביא עימי פילטר אינבוקס, למאזדה 3 2.0. אם מישהו מעוניין במוצר כלשהו, ורוה אני אשמח להביא עימי בשבילו כל מה שירצה. מי שמעוניין שיצור קשר בפרטי. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת ron215, -
- 5 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
סוגיה שביקשו ממיני לברר לגבי אגרה של מבחן תיאוריה (44 ש"ח או משהו כזה) - האם אפשר לשלם אותה בדואר כמה ימים לפני המבחן עצמו? או שזה חייב להיות משולם ביום המבחן? תודה מראש לכל העונים
הודעה אחרונה מאת The Phoenix, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 28 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1773059 אז אנא לא להעלב לכל בעלי האוטומת אבל זו האמת המרה בארצנו. מקס.
הודעה אחרונה מאת אנלוגי, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום בשע טובה מכרתי היום את הגלגלים שלי שהיו פשוט דבר מזעזע(לא מבין איך קניתי אותם) וכבר עכשיו אני מחפש משהו חדש לקנות. בנתיים אני חצי סגור על מגנזיום אחד אבל אני ישמח לשמוע עוד איפה אתם ממליצים לקנות וליראות. ואם יש אתרים שאפר ליראות וליקנות בארץ. למשל כמו זה http://www.gantim.com/gant_list.php?5-100=1 בנתיים הוא היחידי שמצאתי.אם יש לכם אתרים נוספים אני ישמח. אזורים בארץ לא כזה משנה. תודה
הודעה אחרונה מאת 12cobra12, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 823 צפיות
שלום כבר לא מעכשיו אשר אני שואל את עצמי מה פירוש צמד המילים לייבא רכב(מבחינה כלכלית) ורציתי בבקשה מי שיודע ומבין שיכתוב לי את עיקרי הפעולות אשר אני צריך לעשות אחרי שבחרתי את סוג הרכב ואני רוצה לייבא אותו ארצה וכמה זמן לוקח תהליך הפיכתו אם בכלל לרכב עם מספר לוחית רישוי ישראלית! תודה לעונים!!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 29 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
אהלן, אני מקווה שזה הפורום המתאים לשאלה. יש לי רנו מגאן שהמכסה דלק שלה כרגע בחוץ (רק הפקק נשאר ולא בעיה להוציא אותו) אתמול התעוררתי לגלות ששכן איתו אני מסוכסך מילא לי שקית שלמה של סוכר לתוך המיכל דלק.. רציתי לשאול כמה דברים לגבי זה. -עדיין לא התנעתי את האוטו ולא עשיתי שום דבר. 1. מה עליי לעשות? מה צריך לנקות או לעשות בדיוק בשביל שלא יהיה נזק כשאני אתניע\אסע? 2. מה הנזק בש"ח אחרי הטיפולים הדרושים? 3. למקרה שיש פה מבינים בתחום המשפטי - איך עליי לנהוג? כבר הגשתי תלונה במשטרה וברצוני לתבוע את הנהג. לא התנעתי את הרכב במזל גדול בגלל שמישהי שהיתה במקום אמרה לי על המקרה אז אני מניח שנמנע נזק רב. אני רוצה לתבוע על סיכון חיי אדם בנוסף לנזק לרכוש פרטי, האם יש לי …
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 251 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- GTאי
- Supertigre
- FROGIE
- מור 1
- srool
- גולדן191
- Fazer
- Avia
- Moshe c
- BoazB11
- gpm11
- mcaspi