Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5649 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עזוב דקה את הפרסום הממוקד לנכים, שבעים אלף, שבעים אלף !!!!!!!!!!!!!!!!!!

רק בארץ ב70 אלף אתה יכול להביא פחונית בשם אלטו עם מנוע של מכסחת דשא :(

Of all the things I've lost, I miss my mind the most

פורסם

מיועדות בעיקר לנשים?

גם אני נוהג על ידני אבל כשמישהו שומע את זה הוא פשוט לא מאמין לי.

הרוב המוחלט של הגברים בישראל היום נוהגים על אוטומט.

לראות רכב ידני היום זה דבר נדיר, בדיוק כמו שנדיר לראות היום רכב אוטומטי באירופה (אני מדבר על רכבים "סטנדרטיים" ולא על רכבי יוקרה שהרבה פעמים מגיעים רק כאוטומט גם באירופה).

שים לב שכמעט ואין היום רכבים משפחתיים בגרסה ידנית בכלל, פשוט לא מוכרים.

פורסם

כשהייתי בסוכנות קרסו ושאלתי על מגאן ידנית, נציגת המכירות הסתכלה עליי כמו על חייזר, היבואנים לא בדיוק אשמים, אם למכשירי תנועה לא משתלם לשווק סוויפט ידנית אז הבעיה בקונים, ולא במוכרים, לדברי ידיד שסוחר הרבה עם צ"מפיון הגולף היחידה שניתן להתמקח עליה היא הידנית.

פורסם

גם אם יהיה ידני, (כימעט) אף אחד לא יקנה.

מי ירצה לעבור לגיר ידני אחרי 10 שנים על אוטומט? זה נכון שהיתרונות הכלכליים כולם הם של ידני.

פקקים, עצלנות והרגל גורמים לכך שאנשים ימשיכו לקנות אוטומט.

באירופה על אוטומט נוהגים בעיקר אנשים עם מגבלויות. בארה"ב רוב הנהגים עצלנים, בארץ אוהבים להיות כמו ארה"ב ונוסעים על אוטומט.

זה כבר הושרש ואי אפשר להוציא את זה. מעבר לזה העתיד הוא אחרי גיר שמעביר את ההילוכים לבד (אוטומט הידרו מכני, רובוטי ועוד).

אני בטוח שרכב הבא שלי גם יהיה אוטומט וכך גם רכבים אחריו (כאשר מתרגלים למשהו אחד, קשה מאוד לעבור למשהו אחר, צריך משהו חזק מאוד כדי לאלץ אותי לעשות את המעבר לידני, לא מזמן הבנתי את זה, זה פשוט ברור מאליו שהגיר מעביר את ההילוכים בעצמו).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מיני אוטומטי הוא בדרך כלל רכב של בחורות בכל הגילאים.

גם סטודנטים. דווקא, יונדאי טוסון הרכב של בחורות. שלוש מתוך חמש זה בד"כ נהגת.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כולנו מסכימים שהתרבות המוטורית בארץ דפוקה וזאת עובדה.

שאני אומר שאני נוהג בידני יש אנשים שמסתכלים עליי כאילו שנפלתי מהירח, לך תבין אותם.

זה מה יש...

פורסם

זה כלל לא קשור לתרבות.

רוב המכוניות שנימכרות בטורקיה הן ידניות, אז זה אומר שהתרבות המוטורית שלהם מפותחת ?

לא רק בארץ יש ביקוש למכוניות אוטומטיות; גם באירופה הביקוש למכוניות אוטומטיות נמצא בקו עליה מתמיד, ואפשר לראות את זה בהשקעה של היצרנים בפיתוח תיבות אוטומטיות חדשות, וה DSG בראשן.

גם כך המכוניות המהנות לנהיגה הולכות ונעלמות, ועם כל האהבה והסימפטיה, גיר אוטומטי זה פשוט...נוח, אין מה לעשות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

על איזו תרבות מוטורית לעזאזל אתם מדברים? מי רוצה לנהוג על ידני במדינה שיש פה פקקים מ7 בבוקר עד 10 בלילה?

פורסם

ההתקדמות של העשור האחרון בתחום התיבות האוטומטיות באמת מייתר את השימוש בידני ברב המכוניות, מבחינתת שימושיות וביצועים, אלא אם מדובר בחובבי נהיגה נטו. אני מוציא מהמשוואה מכוניות שסובלות מתת כוח, ששם גיר ידני יכול היה לגרום להן לזחול קצת פחות לאט.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

falou,

כל עוד הרכב שלי (עם 7 מקומות ישיבה לפחות ) צריך לנסוע מעל 30 אלף ק"מ בשנה, הוא יהיה ידני ולרוב גם דיזל.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

אני דווקא נוח לי עם אוטומת. ליתר דיוק, טיפטרוניק.

כל היתרונות של אוטומת, פלוס היכולת להשתמש בו כידני בעת הצורך.

אני לא "חובב ביצועים", ולא טייס נמוך, או משהו כזה. אני רוצה רכב שיביא אותי לאן שאני צריך בלי להתעצבן על הפקקים יותר מזה שפשוט הם שם. פלוס, העובדה שאני חיפאי (הרבה פאקינג עליות, זה מתסכל גם עם אוטומת לפעמים) דיי מוציאה ממני את החשק לידני.

אבל.

לעיתים אני צריך להשתמש בקנגו הידני של העבודה לנסיעות שונות ומשונות, ואני נהנה מכל רגע...

הרכב שלמדתי לנהוג (להבדיל מללמוד נהיגה) עליו אחרי שהוצאתי את הרישיון שלי היה קנגו. יש לי פינה חמה בלב לרכב הזה. ואת האמת, יש מצב טוב שאולי אני אקח ברבות הימים דיזל ידני כלשהו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

דוקא בשנתיים האחרונות חלה התעוררות בייבוא דגמים ידניים, ויש מגוון יפה מאד של מכוניות ידניות גם בקבוצת המיני, הסופר-מיני והקומפקטיות.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...