Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר טיפטרוניק - האם שימושי ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי גולף חדשה מזה מספר חודשים , יש לי גיר טיפטרוניק + מצב S כלומר ספורט ( בנוסף ל D , חסכוני )

אני נוסע בעיר , לא יצא לי עד כה להשתמש כלל ב S ובמצב טיפטרוניק מפני שלא ראיתי צורך בכך ,

וזאת בנסיעה רגילה , בצפיפות ואולי בכבישים לא מרכזיים ,

אולי אני טועה ?

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתוך העיר אכן הטיפטרוניק די מיותר.

לעומת זאת בכבישים פתוחים כאשר יש עליות או ירידות האופציה יכולה להיות שימושית.

במצב D ועליה,הגיר לפעמים מעביר הילוך מוקדם מידי ויש מחסור במומנט.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

מצב ידני הוא - לדעתי - דבר מיותר שנחמד בעיקר בקטלוג המבריק באולם התצוגה. בעולם האמיתי, אם כבר קנית רכב אוטומטי,

תן לתיבה להחליט מתי להעביר הילוכים ושלום על ישראל. בתפעול ידני אני משתמש לעיתים רחוקות מאוד, וגם זה רק במכוניות בהן

התיבה האוטומטית איטית מאוד או מתקשה להחליט על הורדת הילוך בתנאי מאמץ. מעבר לכך זה לדעתי בזבוז משווע של זמן ודלק,

ואפשר לשלוט על התיבה לא פחות טוב באמצעות מינון נכון של רגל ימין.

פורסם

במאזדה 3 אני משתמש לעתים בטיפטרוניק כדי להעלות הילוך בעליה, כאשר התחושה לי היא שהאוטומט "תקוע" (בד"כ בשני). ובמובן להגבלת מהירות בירידות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טיפטרוניק מיותר לגמרי. בעליות וכד' בגיר אוטומטי רגיל אפשר להגביל הילוך, לשים 3 למשל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני לא מסכים. שליטה ידנית על ההילוכים היא יעילה במצבים של עליות וירידות, בהם מרבית התיבות מעלות הילוך מוקדם מדי וגורמות לעודף העברות הילוכים בעלייה, ולעודף שימוש בבלמים בירידה.

בשאר המצבים, עבור הנהג הרגיל, אני מסכים. אין צורך אמיתי בשליטה ידנית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני די שותף לדברים שרועי כתב. אם תיבת ההילוכים באמת טובה, השימוש בהעברה הידנית מיותר. בפיאט 500 הרובוטית שהיתה לי, עיקר השימוש בהעברה הידנית נעשה כשחיפשתי משהו להתעסק בו עקב שעמום, במרבית הזמן התיבה ביצעה בדיוק את מה שרציתי שהיא תעשה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ה S mode שימושי מאוד בעליות ארוכות עם מהירות לא קבועה (עליית אוניברסיטת חיפה בשעות עומס, העלייה מהעמקים לטבעון), שם עדיף להיות ברצועת הכוח ולא רצועת החיסכון, הידני שימושי באמת, אבל רק בסביבות עירוניות מרובות עליות וירידות, לא ראיתי גיר שלא השתגע בהרי נצרת, זה כולל גירים 4 הילוכים, לא ניסיתי פיאט 500, אבל מהר מאוד עברתי לידני עם גרנדה פונטו.

פורסם

תודה חבר'ה ,

מה שכן , אני יכול לחשוב על שימוש בטיפטרוניק בעיקר בירידות תלולות שיש צורך "להישאר בהילוך נמוך" לשם בלימה ,

כלומר באמצעות הטיפטרוניק להגביל לעבור למהלך גבוה , וכך לבלום ,

אבל , כפי שציינתי , אני נוסע בעיר , במישור , ולכן אין לי צורך בכך .

אבל אולי , הגיר הנ"ל ( DSG של VW ) ישמש כיתרון במכירת הרכב כאשר יהיה רלוונטי ...

פורסם

אבל אולי , הגיר הנ"ל ( DSG של VW ) ישמש כיתרון במכירת הרכב כאשר יהיה רלוונטי ...

בתקוה שכך יהיה, אבל ראיתי פידבקים מאוד בעייתים (מארה"ב) לגבי עלויות התחזוקה של התיבה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אני די שותף לדברים שרועי כתב. אם תיבת ההילוכים באמת טובה, השימוש בהעברה הידנית מיותר. בפיאט 500 הרובוטית שהיתה לי, עיקר השימוש בהעברה הידנית נעשה כשחיפשתי משהו להתעסק בו עקב שעמום, במרבית הזמן התיבה ביצעה בדיוק את מה שרציתי שהיא תעשה.

אני דווקא לא מסכים. עם גיר AL4 במוד ספורט אני באמת לא מוצא צורך בתפעול ידני, אבל כל התיבות האחרות שניסיתי אני לא יכול להגדיר כ"באמת טובות" בבחירת ההילוך הנכון (לא יצא לי לנסות את הרובוטית של פיאט).

שבוע שעבר יצא לי לנהוג בגולף עם גיר DSG7. אני מאוד אוהב את גיר ה DSG, אבל במצב אוטומטי D, הוא עלה להילוך 5 כבר ב 50 קמ"ש וב 70 הוא היה כבר בהילוך 7.

המשמעות היא שאם אתה רוצה להאיץ קצת בלחיצה עדינה על הגז, המנוע לא סוחב, אבל הגיר גם לא מוריד הילוך.

כדי להאיץ קצת חייבים ללחוץ על הגז יותר חזק, ואז הוא מוריד 3-4 הילוכים, וכמובן שברגע שעוזבים קצת את הגז, הוא מעלה מיד שוב הילוך.

גם במצב S הוא די מעצבן, ופשוט ממשיך להחזיק בהילוכים נמוכים גם אחרי שהגעתי למהירות שיוט ואני רוצה שהוא יעלה הילוך או שניים.

המשמעות היא שכדי למנוע מעצמי קללות והתעצבנויות, פשוט תפעלתי את הגיר ידנית כל הזמן, ואז הוא באמת תענוג. (אגב, לדעתי זה לא צורך יותר דלק מנסיעה דומה במוד אוטומטי, בגלל שכל קיקדאון שורף יותר דלק מאשר האצה רגועה בהילוך המתאים)

אה... תענוג - חוץ מהעובדה המעצבנת שהמתגים להעברת הילוך מחוברים להגה עצמו ולא למוט ההגה, מה שאומר שאי אפשר להעביר הילוך תוך כדי סיבוב מבלי להוריד יד מההגה - שזה אמור להיות היתרון העיקרי של ה Flappy Paddles

וכמובן שמי שלא מבין למה שירצה לתפעל ידנית את ההילוכים - כנראה שאופן בחירת ההילוכים האוטומטית לא מפריעה לו, ולכן עדיף שישאיר במוד אוטומט (למעט הורדת הילוך ידנית בירידות ממושכות)

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אופציה שימושית ביותר.

סעו בכביש חד-נתיבי (נאמר כביש הערבה) ותתכוננו לעקיפה.

עם האופציה הזו המנוע בסל"ד גבוה יחסית ועמוק בתוך רצועת הכוח עוד בטרם עקיפה, העקיפה עצמה מתבצעת בזריזות.

במצב אוטומט, אתה משייט אחרי האובייקט האיטי, ההילוך גבוה והסל"ד נמוך, נפתחת אופציית העקיפה ואתה דורך על הגז, חולפת שניה לפחות עד שהגיר מוריד הילוך ואתה מקבל כוח ובשניה הזו התקדמת כמה עשרות מטרים שעלולים - בתנאי קיצון - להיות ההבדל שבין עקיפה מוצלחת לבין תאונה.

פורסם
מצב ידני הוא - לדעתי - דבר מיותר שנחמד בעיקר בקטלוג המבריק באולם התצוגה. בעולם האמיתי, אם כבר קנית רכב אוטומטי,

תן לתיבה להחליט מתי להעביר הילוכים ושלום על ישראל. בתפעול ידני אני משתמש לעיתים רחוקות מאוד, וגם זה רק במכוניות בהן

התיבה האוטומטית איטית מאוד או מתקשה להחליט על הורדת הילוך בתנאי מאמץ. מעבר לכך זה לדעתי בזבוז משווע של זמן ודלק,

ואפשר לשלוט על התיבה לא פחות טוב באמצעות מינון נכון של רגל ימין.

:mm_yeah:

אישית, לא נקלעתי למצב שבו הייתי זקוק לתפעול ידני של הטיפטרוניק כאשר באותו רגע שימוש נכון בוודשת הגז (או/ו הברקס) לא היו מספקים.

מאידך, טיפטרוניק מאפשר למנוע מהתיבה האוטומטית לשאוף לחסכון מירבי (כיול יצרן, הילוך יתר, מתחת לנקודת שיא ההספק של המנוע בהילוך האחרון ) ולהימנע מיציאה לעקיפה בהילוך יתר (שזה מה שדורקי תיאר)- זה באמת שימושי ביחידות הנעה מסויימות ומיותר באחרות.

בלאנסר ליסינג של הבת הזוג טיפטרוניק שימושי לעיתים קרובות (יחידת כוח רעה מאוד, עצלנית ומוכיילת רע) אבל במאזדה 6 של ההורים שלי חצי דוושה פותרת לך את בעיית זמינות הכוח.

• תוכן חדש...