Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר טיפטרוניק - האם שימושי ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5646 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אופציה שימושית ביותר.

סעו בכביש חד-נתיבי (נאמר כביש הערבה) ותתכוננו לעקיפה.

עם האופציה הזו המנוע בסל"ד גבוה יחסית ועמוק בתוך רצועת הכוח עוד בטרם עקיפה, העקיפה עצמה מתבצעת בזריזות.

במצב אוטומט, אתה משייט אחרי האובייקט האיטי, ההילוך גבוה והסל"ד נמוך, נפתחת אופציית העקיפה ואתה דורך על הגז, חולפת שניה לפחות עד שהגיר מוריד הילוך ואתה מקבל כוח ובשניה הזו התקדמת כמה עשרות מטרים שעלולים - בתנאי קיצון - להיות ההבדל שבין עקיפה מוצלחת לבין תאונה.

כאשר אני ב D , ומעוניין לעקוף , האם לחיצה על דוושת הגז לא מהירה יותר מהעברת ידית ההילוכים

לטיפטרוניק ולאחר מכן הורדת מהלך ?

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בלאנסר ליסינג של הבת הזוג טיפטרוניק שימושי לעיתים קרובות (יחידת כוח רעה מאוד, עצלנית ומוכיילת רע) אבל במאזדה 6 של ההורים שלי חצי דוושה פותרת לך את בעיית זמינות הכוח.

הרכב שלי "קצת" יותר מהיר ממאזדה 6 (שכבודה במקומה) ועדיין הכנה נכונה לעקיפה חוסכת זמן בכל רכב ויהיה המהיר ביותר.

כלומר - ההכנת הרכב לעקיפה תמיד תהיה מהירה יותר מלחיצה על חצי דוושה או מתן קיק דאון.

כאשר אני ב D , ומעוניין לעקוף , האם לחיצה על דוושת הגז לא מהירה יותר מהעברת ידית ההילוכים

לטיפטרוניק ולאחר מכן הורדת מהלך ?

לא.

אתה מעביר למצב ידני ולהילוך נמוך עוד לפני שיצאת לעקיפה, לעולם זה יהיה מהיר יותר מהמתנה לגיר שיוריד הילוך ויעביר את המנוע לרצועת הכוח.

פורסם
הרכב שלי "קצת" יותר מהיר ממאזדה 6 (שכבודה במקומה) ועדיין הכנה נכונה לעקיפה חוסכת זמן בכל רכב ויהיה המהיר ביותר.

כלומר - ההכנת הרכב לעקיפה תמיד תהיה מהירה יותר מלחיצה על חצי דוושה או מתן קיק דאון.

לא.

אתה מעביר למצב ידני ולהילוך נמוך עוד לפני שיצאת לעקיפה, לעולם זה יהיה מהיר יותר מהמתנה לגיר שיוריד הילוך ויעביר את המנוע לרצועת הכוח.

כלומר , לפי דעתך אני נוסע בכביש הערבה ( לדוגמא ) כל הדרך בטיפטרוניק במהלך 7 ולא ב D , כך שבעת הצורך נשאר לי רק להסיט את ידית ההילוכים להורדת מהלך לעקיפה ...

פורסם

כלומר, אתה נוסע בטיפטרוניק בהילוך 7 ומחליט שאתה רוצה לעקוף, עוד לפני העקיפה אתה מוריד ידנית הילוך ל-4-5 (לא מכיר את הרכב) ורק אז יוצא לעקיפה - עקיפה שמן הסתם תהיה מהירה יותר מכל עקיפה שתעשה בדרך אחרת.

פורסם
כלומר, אתה נוסע בטיפטרוניק בהילוך 7 ומחליט שאתה רוצה לעקוף, עוד לפני העקיפה אתה מוריד ידנית הילוך ל-4-5 (לא מכיר את הרכב) ורק אז יוצא לעקיפה - עקיפה שמן הסתם תהיה מהירה יותר מכל עקיפה שתעשה בדרך אחרת.

כן , כך נראה לי ,

ד"א הרכב הינו גולף 1.4 TSI גיר DSG שנת 2010 .

פורסם

אני לא מבין מה הקשר בין גבריות לשיטת ההילוכים. ולמה אוטומטי נחשב רכב לבחורה?

פעם, במאה הקודמת, היתה סטיגמה כזו, עד שהאוטובוסים והמשאיות עברו לגיר אוטומטי. אז מה, הפמיניזם השתלט גם פה?

או שאולי, רק אולי, הנוחות והשימושיות.

לדעתי זו התקדמות טכנולוגית. תתחילו להתאים את החשיבה שלכם לתקופה ולטכנולוגיה.

במאה הקודמת רכב דיזל נחשב עצלן. באו אודי ויצרניות אחרות ויצרו דגמי דיזל מהירים ומצויינים. היום זו אפשרות מעניינת.

היבואנים בארץ פועלים משיקולים שלהם. גם מביקוש. ורווח. אל תשכחו שאם אוטומטי יקר יותר - הרווח גדול יותר.

גם דגמי "פילפל" וספורט מגיעים לפה במשורה. האם הצרנים אשמים או היבואנים או התרבות הישראלית?

לא נשכחאת הממשלה. עם כל המיסים שיש.

אגב, גם מזגן לא היה קיים כסנדרט בהרבה דגמים אירופאים. ולדעתי היצרנים האלו עדיפים פי כמה על האמריקאים שאצלם מזגן היה ברירת מחדל כבר לפני 40 שנה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

כנראה שהשוק הישראלי די חריג - דורש מכוניות בגודל אירופי עם אבזור בסטנדרט אמריקאי (הילוכים אוטומטיים, מזגן וכו'). אישית לא אכפת לי לנהוג על רכב ידני, ובטיולים באירופה אני עושה זאת בכיף, כולל בפקקים, אבל בארץ יש לי שני שיקולים לאוטומט: האחד הוא זוגתי, שלא מוכנה לשמוע על ידני ואפילו לא על רובוטי (25 שנה היא ביצעה זינוקים בעליה בכרמל ברכב ידני, אבל 10 דקות על יאריס הספיקו לה לפסילת התיבה), והקושי למכור רכב כזה (לפני 9 שנים לקח לי חודשיים למכור אימפרזה ידנית).

לפיכך יש לכל אחד שתי ברירות - האחת היא לישר קו עם הקהל הרחב, והאחרת היא לשלם תמורת הזמנת רכב לא סטנדרטי שלא ישמור על ערכו בשוק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני דווקא די נהנה עם רכב אוטומטי , ממתי ניתן להתחרות בכבישי הארץ בצורה חוקית ?

בוודאי שלא אחשוב על נהיגה פרועה בגילי :wink:

פורסם

דורקי, חלילה לא העמדתי את ה-6 של הוריי מול הלקסוס שלך! שים לב שהסכמתי את חלק מדבריך.

אני בטוח שהלקסוס שלך תתמודד מצויין עם דרישת כוח לביצוע עקיפה או בכלל גם בלי עזרת הטיפטרוניק.

כפי שטענתי, ישנם רכבים שבהם האופציה יכולה להוסיף (למשל אצלך, כפי שאתה טוען) אך לא חובתי וישנם רכבים (כמו הלאנסר ליסיניג שגם אותה חלילה לא אני לא משווה ללקסוס שלך 8) ) ששם זה ממש הכרחי בגלל גיר-מנוע עצלניים ופרימטיביים.

אגב, תנהג (האחריות עליך) בלאנסר דור קודם בגרסת הליסינג ותחזור לספר כאן מה אתה אומר על המשפט האחרון שכתבת...

ברכב הזה, לא זה ולא זה חוסכים לך זמן...זה או שאתה מעדיף לעקוף באיטיות אלגנטית עם הטיפטרוניק או באיטיות פרעית עם קיק-דאון.

:wink:

פורסם

לתשומת ליבו של פותח השרשור ולתשומת לבכם של המגיבים, בגיר הDSG המותקן בגולף של פותח השרשור, בעת בלימה בירידה הגיר עצמו נשאר מוריד להילוך נמוך ונשאר בו עד ללחיצה על הגז, יכול להיות שבשל תכונה זאת לא מורגש הצורך בהורדת והעלאת הילוכים לבד.

פורסם
לתשומת ליבו של פותח השרשור ולתשומת לבכם של המגיבים, בגיר הDSG המותקן בגולף של פותח השרשור, בעת בלימה בירידה הגיר עצמו נשאר מוריד להילוך נמוך ונשאר בו עד ללחיצה על הגז, יכול להיות שבשל תכונה זאת לא מורגש הצורך בהורדת והעלאת הילוכים לבד.

מעניין , תודה !

טרם יצא לי לחוות...

פורסם
דורקי, חלילה לא העמדתי את ה-6 של הוריי מול הלקסוס שלך! שים לב שהסכמתי את חלק מדבריך.

אני בטוח שהלקסוס שלך תתמודד מצויין עם דרישת כוח לביצוע עקיפה או בכלל גם בלי עזרת הטיפטרוניק.

כפי שטענתי, ישנם רכבים שבהם האופציה יכולה להוסיף (למשל אצלך, כפי שאתה טוען) אך לא חובתי וישנם רכבים (כמו הלאנסר ליסיניג שגם אותה חלילה לא אני לא משווה ללקסוס שלך 8) ) ששם זה ממש הכרחי בגלל גיר-מנוע עצלניים ופרימטיביים.

אגב, תנהג (האחריות עליך) בלאנסר דור קודם בגרסת הליסינג ותחזור לספר כאן מה אתה אומר על המשפט האחרון שכתבת...

ברכב הזה, לא זה ולא זה חוסכים לך זמן...זה או שאתה מעדיף לעקוף באיטיות אלגנטית עם הטיפטרוניק או באיטיות פרעית עם קיק-דאון.

:wink:

להערה שלי ממש אין קשר ללקסוס שהיא מהירה לכשעצמה.

הנקודה היא שחייבים לקצר את זמן העקיפה למינימום האפשרי, הלקסוס מהירה - אבל נהיגה נכונה עושה אותה מהירה יותר, בעקיפה זה ממש קריטי.

אגב, באותו האופן נהגתי גם על האינפיניטי (בזמן נסיעת מבחן) והרכב הזה הוא גרזן אמיתי, עדיין הורדת הילוך לפני עשתה אותו לגרזן חד יותר.

פורסם

האם נסיעה במצב D ובהילוך 7 למשל זהה לנסיעה בטיפטרוניק גם כן בהילוך 7 ?

כלומר , אם אני נוסע באוטוסטרדה , האם זה משנה אם אני בטיפטרוניק או ב D לעניין נסיעה ארוכה ללא צפי לעקיפות וכו ?

פורסם

תלוי ברכב.

אצלי ברכב ישנם שישה הילוכים, כשהגיר במצב ספורט והוא על 4 לדוגמא, אז זה הילוך המקסימום שהרכב יגיע אליו אבל זה לא מונע מהמחשב להוריד הילוך וגם להעלות הילוך עד ל-4.

ישנם כלי רכב אחרים שההילוך שניקבע נישאר עד למצב של עצירה מוחלטת ורק אז הוא יורד ל-1.

במאזדה של זוגתי (2.0 ספיריט 2010) הרכב יוריד הילוך לקראת עצירה מוחלטת וכדי להעלות הילוך מחדש תצטרך לדחוף את מוט ההילוכים למצב +.

כל רכב וצורת ההפעלה שלו, אין כאן נכון או לא נכון - אם כי אני מעדיף את השיטה של הלקסוס.

פורסם
האם נסיעה במצב D ובהילוך 7 למשל זהה לנסיעה בטיפטרוניק גם כן בהילוך 7 ?

כלומר , אם אני נוסע באוטוסטרדה , האם זה משנה אם אני בטיפטרוניק או ב D לעניין נסיעה ארוכה ללא צפי לעקיפות וכו ?

לא. אתה הרי על אותו הילוך, למרות שבטיפטרוניק הוא ימשוך לך את ההילוך יותר אם אתה לא מחליף אותו אבל משתמש בטיפטרוניק.

• תוכן חדש...