רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,567 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 7 אלף צפיות
אני גר בראשון לציון באזור רוטשילד, בשכונה בעייתית מבחינת חנייה כבר כמעט שנה. כל ערב גם המדרכות שצבועות אדום לבן מתמלאות ברכבים שחונים. גם אני הייתי חונה באדום לבן בערב אם אין חניה לאחר שהסתובבתי פעמיים שלוש כדי לחזור לרחוב החד סטרי המעצבן הזה. דבר המחייב חזרה לכביש ראשי. עד שחטפתי דו"ח ומאז אני חושש לחנות כך. אני תושב הרחוב ויש לי תו תושב על השמשה, ולא הפרעתי לתנועה ולא חסמתי את נתיב הנסיעה. אבל זה לא הועיל במקרה הזה והפקח לא התחשב. בדקתי את שאר הרכבים שחונים באופן לא חוקי כמה פעמים וגם אחרי שעתיים עמדו אותם רכבים בקטעי אדום לבן אחרים של הרחוב, ומסתבר שרק אני ועוד אחד שחנה על מדרכה קיבלנו דו"ח באותו ערב. אני מעוניין לפעול על מנת לבטל את הדו"ח אבל אין לי טענה טו…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- 3 עוקבים
- 27 תגובות
- 24.2 אלף צפיות
אבא שלי היה לפני כחודש במסלול החלקה בראש העין,קיבל מתנה מהעבודה קורס נהיגה מקצועי. אז הסבירו לו נוסחה למרחק עצירה של רכב(עצירה מוחלטת של האוטו). לוקחים את מהירות הנסיעה לדוגמא 80 קמ"ש מחקלים ב10 יוצא 8 ואז מכפילים את המספר בעצמו,למשל 8*8=מרחק של 64 מטר עצירה מוחלטת עד שהרכב עוצר. זאת אומרת שאם בן אדם נוהג במהירות 110 קמ"ש לוקח לרכב 120 מטר בשביל עצירה מוחלטת? זה ממש הרבה.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 30 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום יש לי פולו בציר 2000 ואני מתגורר בבקעת אונו לפני כחודשיים ביום בהיר אחד קמתי והפולו שלי הייתה ללא הגריל הקדמי. הייתי די מופתע כי לא הכרתי תופעה כזאת של גניבת גרילים. לקח קצת זמן אבל השגתי גריל+סמל מפירוקיה. ואתמול, ביום סגריר אחר, שוב פעם נגנב הגריל. חשוב לציין שהרכב חנה בשני מקומות שונים ומרוחקים, ואין לי מתנכלים וכו' (ושאר הרכב ללא פגע) האם התופעה הזאת ידועה או שפשוט המזל לא מטיב עימי ?
הודעה אחרונה מאת B.D.B., -
-
תארו לכם סיטואציה של תנועה עמוסה בעלייה, אני נוסע לי כחוק בנתיב הימני והנה היגיע הזמן לעבור לשמאלי כדי לפנות שמאלה. אני מסתכל במראה וממתין עד שיהיה רכב שלפניו יש מרווח להכנס ואז כמו אזרח טוב מאותת מראש כדי לתת להבין לנהג שאני רוצה להכנס לנתיב. הרכב שלצידי עובר והנה הפער שהמתנתי לו. רק ברגע שנהגת הנחמדה של הליאנה רואה שמישהו רוצה לעבור לפניה מתחילה לצמצם את הפער. אחרי הליאנה נוסעת שיירה של מכניות קרובות אחת לשנייה. המהירות בשני הנתיבים איטית 50~60. ברגע שחלף הרכב שלצידי ויש עדיין את הפער אני מתחיל בעדינות לעבור נתיב (מאותת כמובן), אני כבר בחצי גוף בנתיב שמאלי והגברת הנחמדה כמובן מאיצה ומנסה לעקוף. אני עוקב אחרי הסיטואציה במראות רכבי הנאמן ומוכן למהלך חזרה לנתיב שלי…
הודעה אחרונה מאת ranll, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 13.9 אלף צפיות
אהלן! קיבלתי מכתב הביתה ממשרד הרישוי בחודש יוני 2010 שעלי לגשת לעשות קורס רענון נהיגה בגלל ש(מזל טוב)מלאו לי 5 שנים רשיון, במכתב רשום: "עלייך להירשם לקורס תוך 6 חודשים (זתמרת לסיים עם זה עד ה31 בדצמבר 2010) מיום קבלת מכתב זה דרך אחת המכללות הרשומות בסוף המכתב ואם לא הלך הרשיון". - ובנוסף רשום - "לא תישלחנה התרעות נוספות חוץ ממכתב הזה". סבבה, חיכיתי שיהיה לי זמן פנוי (בכל זאת יש לי חצי שנה!) ונזכרתי במכתב הזה בסביבות חודש אוקטובר, לקחתי את המכתב וראיתי שיש שם 3 מכללות: - המועצה הלאומית לבטיחות בדרכים (או משהו כזה). - מכללת אפיק. - המכללה למנהל. התקשרתי לראשונה- לא ענו\לא מחובר. התקשרתי לשניה- לא התאים בימים שלי. התקשרתי לשלישית אמרו שזה עולה 158 …
הודעה אחרונה מאת qil, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 970 צפיות
אתמול השתתפתי בקורס קארטינג במגה קארטינג (נהנתי מאוד) ויש לי כמה שאלות בנוגע לליגות שיש בארץ תודה מראש למי שעונה. 1. איזה ליגות יש בארץ? 2.האם אפשר להשתתף רק במרוץ אחד או כמה או האם צריך להגיע לכל המרוצים? 3. צריך להחזיק קארט משלך או שאפשר לשכור שם במרוץ? 4. כמה זה עולה? 5. צריך איזה ציוד מיוחד? 6. איפה מתקיימים המרוצים? כל מידע אחר יעזור מאוד. תודה.
הודעה אחרונה מאת Lamborghini SV, -
מי שיש לו רכב חסכוני שמרו עליהם . http://www.globes.co.il/news/article.aspx?Fromelement=MainTopic&did=1000608740
הודעה אחרונה מאת חגי לשם, -
שלום לכולם ! מועדון שירוקו יצא בשבת האחרונה לסיור שכולו תרבות וגם קצת אוכל, היעד היה קיבוץ אייל שבו יש את מוזיאון הרכב של אורי סהר. אורי סהר קיבל את פנינו עם הסברים מלומדים למכביר, שתייה חמה, והרבה הרבה סבלנות, ועל כך מגיע לו "שאפו" ! לאחר מכן יצאנו לסבב צילומים קצרצר, ולארוחת צהריים מגבשת ב"טמפל בר", כמיטב המסורת האירית. להלן מספר תמונות (הייתה שם מצלמה, ככה במקרה) יש גם סרטונים שתיעדו את הנסיעה כמובן: http://www.youtube.com/watch?v=3Dgax0ygzxM דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. http://www.youtube.com/watch?…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
אני מעוניין לשלם אגרת טסט באשראי, האם ניתן לעשות תשלומים על כך? (בדואר). עמית.
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש מנוע מסוג D16 של הונדה סיויק. אשמח לקבל כמה המלצות על יבואני מנועים? נכון לכרגע חיפשתי אצל שלמה נאור ואין לו את המנוע שאני צריך. תודה
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שאלה לבעלי סובארו אימפרזה 4X4 מנוע 2ליטר של אמצע שנות האלפיים, מה צריכת הדלק שאתם מקבלים בנסיעה עירונית ? בנסיעה בינעירונית נטו ? תודה מראש..
הודעה אחרונה מאת gmy, -
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
: ( נגנבו לי הפנסי ערפל בהונדה אקורד מהחניה של הבית אנשים לא מתביישים יש הצעות מאיפה לקנות ? במחירים אטרקטיביים ... (דגם 2005) אם מישהו יוכל לעזור לי אפילו במציאת פנס מתאים ב EBAY אני שמח כי יש שם מלא דגמים לא מצאתי את עצמי אני לא רוצה להזמין משהו שלא יתאים.
הודעה אחרונה מאת shakedo, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
זה חוקי לשים נורת לד במקום האור חניה?
הודעה אחרונה מאת moshe2264123, -
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אם יש לי מטען ל GPS שהוא רק לאוטו מטעין ואני רוצה שתהיה לי בטריה במהלך היום. ז"א שאני רוצה להטעין את הGPS בבית אבל לא מצאתי מטען כזה שמתחבר לחשמל אלא רק למצת יש איזשהו מתאם שאפשר לשים לו ואז יהיה ניתן להטעין את המכשיר גם בבית? או שאין חיה כזאת?
הודעה אחרונה מאת evyatar11111, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום היום שחזרתי בשעה 6 בבוקר מהעבודה אחרי משמרת לילה נעצרתי בצומת שהיה לה רמזור אדום. עמדתי באדום ואיך שהיה ירוק נסעתי,אבל בזמן הפנייה בצומת שמתי לב לרמזור שהוא נהיה אדום צהוב,כאילו רק עכשיו מתחלף. היה בצומת הזו מצלמה שהיתה מכוון מצד שמאל שגם הפנייה שלי היתה לצד שמאל אבל היא לא היתה מכוונת לנטיב שלי. מה זה היה יכול להיות שהיה ירוק ואז באמצה הצומת שוב התחיל להיתחלף. אולי זו בעיה בעיר ב"ש כי היום רמזור אחד לא עבד וברמזור אחר היתה תאונה של שני רכבים בגלל שהרמזור נתן לשניהם ירוק והם באו במהירות. אם מישהו פה מב"ש אז אני מדבר על הצומת ליד הקניון הנגב. מישהו ניתקל בזה?ולא ראיתי פלשים או משהו דומה וגם המצלמה לא היתה בכיוון שלי אז אין מצב שהיא צילמה משהו? תודה.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 29 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
ערב טוב לכם תושבי קארספורום, לפני כמה ימים השאלתי לסבא שלי את האוטו שלי במצב מעולה. לצערי הוא החזיר לי אותו עם שני ניירות לבנים מתחת למגב. שני הדוחות הם באותו מיקום, על אותה עבירת חנייה, אך במרווח של שעתיים עד כמה שאני זוכר אסור להנפיק יותר מדוח אחד ב24 שעות, זה נכון? יש טעם לנסות לבטל את הדוחות? או לפחות אחד מהם?
הודעה אחרונה מאת D.liven, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לא יודע אם זה מתאים לפורום הזה או לא אבל אני ישאל בכל זאת. יש לי רישיון לרכב הרבה זמן ורישיון עד 125 כמעט שלוש שנים. מה צריך בשביל להוציא עד 250? כמה שיעורים? צריך תיאוריה? כמה עולה טסט? ואגרות?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 17 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
החל שיווקה של האודי A7 ספורטבק בישראל. מכונית הסלון היוקרתית של אודי תשווק כאן בשלב זה עם מנוע בנזין אחד ורשימת אבזור נאה. אפילו תג המחיר תחרותי למדי. מישהו מחפש ספורטבק יוקרתית חדשה? אודי A7 בישראל
הודעה אחרונה מאת pazoli, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
נתקלתי בתמונה מעניינת. מילא המכונית הבלתי מזוהה הזו (מכוערת / יפה ? ) אבל תהרגו אותי מה זה על מכסה המנוע ? מתקן לפנקייק / מלווח / לאפה ? אולי צלחת קליטת לווינים ? מישהו יודע אולי מהי הצלחת ובעצם מה הרכב המוזר (אולי אמריקאי ישן ? ) .
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כבר ב 2011 יתחילו למכור את הקרייזלר באירופה וכנראה גם בארץ כפיאט. חגיגות שמחה בסמל"ת,הם הולכים לקבל הרבה מכוניות אמריקאיות. רק נקווה שימכרו אותם באירופה עם גיר אוטומט. באיטלקית autoblog עם תרגום מצחיק של גוגל autoblog
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
קיים הרכב הזה בגרסה הכי פשוטה זה אומר טסות ואבזור בסיסי ? למישהו יצא לראות? אני מדבר על הדור החדש 2010-2011
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
מחירי הביטוח
מאת naftali- 3 תגובות
- 860 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4000271,00.html לקרוא ולא להאמין
הודעה אחרונה מאת gollu, -
שלום רב אנשים יקרים לאחר זמן רב בו אני מנסה למצוא רכב החלטתי להוציא את התסכולים הרבים שלי פה. לפני מספר חודשיים עברתי תאונת דרכים שבה הרכב שלי הוכרז כ"טוטאל-לוסט" הרכב ז"ל היה סוזוקי בלנו אוטמטית 98 שלמרות כל ההאשמות לא התרסק לחלוטין בתאונה ושמר עלי לא רע (נכנסו בי 2 טנדרים...) לעניינו. מאז התאונה וקבלת הכסף מהביטוח אני מחפש רכב ...התקציב לא גדול בין ה20 ל25 אלף. אני לא נעול על דגם מסוים ולא על שנתון מסוים - במילים אחרות "מה שבא - ברוך הבא - העיקר שתתחייב בבדיקה". עברתי עד עכשיו ואני לא מגזים מעל ל1000 הודעות באתרים שונים ולוחות...ונתקלתי בכל כך הרבה שקרים חירטוטים וכמובן בהמון סוחרים. הנה מספר דוגמאות. 1. פיאט פונטו ספייס 2001 יד 5 קילומטראז בסב…
הודעה אחרונה מאת punz, -
פאן סוויץ' - חיישן מאוורר (זהירות, איחוד שרשורים של משתמש כפייתי שפותח שרשורים זהים)
מאת cherokee country- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן, בג'יפ שלי החלפתי בעבר פן-קלאץ' מכני במאוורר חשמלי אימתני של פורד פוקוס. בלי להלאות את הפורום בסוגיית הטמפרטורות ומיקום החיישנים - אני באמת אחרי סיבוב ארוך ודי סגור על המטרה כעת - אני מחפש נואשות ולא מוצא חיישן טמפ. מאוד מסויים : בקוטר 16 עומק 1.5 ובטמפ. 100-95 (כניסה ב-100 יציאה ב-95) או 98-93 (כנ"ל). חיפשתי בהרבה חנויות חלפים, אצל וורקוגרופ, באיביי, אצל יבואנים שונים ורבים, והקושי הוא שכולם צריכים דגם רכב ולא יודעים לומר מה הטמפ. המדוייקות של מה שיש להם ביד. אני יודע שזה נשמע די פשוט - לברר לאיזה רכב הטמפ. המתאימות, אבל לצערי זה גם לא נושא הרמטי (מסתבר שהרבה מוסכים מתקינים חיישן זמין לרכב באופן לא מדוייק - מי יידע ?) כך למשל לסוזוקי סוויפט וסובארו ג'…
הודעה אחרונה מאת rozenir, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
בקיץ האחרון, לפני שבועיים לערך, נסעתי לתומי בכביש המחבר את פרדס-חנה לכרכור. הכביש הינו חד סטרי בעל נתיב אחד ונטול שוליים. נסעתי במהירות של כ- 30-40 קמ"ש כאשר פתאום אני רואה רכב יוצא מהחניה הפרטית שלו לכוון הכביש. הורדתי את המהירות עד לעצירה מוחלטת. לפתע אני שומע רעש של חריקת בלמים וטנדר עם נגרר נתקע בי מאחור. כמובן שהתאונה היתה באשמתו המלאה, הוא גם הודה בכך והציע לשלם מכספו את עלותת התיקונים אם לא יעלו מעל 2000 ש"ח. לפי מיטב הבנתתי הבחור לא ממש רצה להשתמש בביטוח שלו מכיוון שיש לו היסטוריה של תאונות, והתאונה הנ"ל תעלה לו את הפרמיה בסכום נכבד. הנזק לא נראה ממש רציני, כאשר את הבגאז' אי אפשר היה לפתוח. (היו לי קניות בפנים !) בנוסף הייתי צריך להחליף א…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי, ראיתי מספר מודעות פזורות בנושא הטיפול בסמארט אך רוב המוסכים שם היו לא רלוונטיים לאחר שבדקתי. האם מישהו מכיר או מטפל בעצמו במוסך המתעסק עם רכבי סמארט (מוסך אמין ומקצועי כמובן). לדעתי יש מונופול של המוסך המרכזי וחבל לאפשר זאת. מחכה בציפייה לתגובה.
הודעה אחרונה מאת srack, -
הג'וק של ניסאן יגיע בחודש הבא לישראל. מאתיים הרכבים הראשונים שיגיעו ארצה ישווקו דרך אולם תצוגה וירטואלי שנפתח לפני מספר ימים. המחיר - החל מ-127 אלף ש"ח. לחדשה המלאה אודות ניסאן ג'וק.
הודעה אחרונה מאת dkn1, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 5 אלף צפיות
הולנטיין שלי הגיע היום בבוקר מדור במכשיר חדש ולא מכיול. ראיתי מספר מדריכים ברשת אבל רובם ישנים מאוד. אשמח לקבל מידע עדכני לכיול נכון לשימוש בארץ. תודה.
הודעה אחרונה מאת Enc0der, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שוב מחיר הדלק עולה , כתבה מ Mako כמעט 8 שקל לליטר החל מינואר, איך זה שלא מפגינים פה על מחירי הדלק והמים כן ?
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 980 צפיות
להנד ברקס ולחוסר בנוזל בלמים. מישהו יודע?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
מי מחובר 45 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 250 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- mcaspi
- tan tan
- פריג'י
- hans
- Itzik-b
- eliharel
- פינדר
- הרקוליטו
- flytomars
- yohai71
- Alloytoy
- Avia