Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
High Octane, זה לא המקרה שאני מתאר. כאשר אני רוצה לעבור נתיב, אני חושב על נהג שאמור לי לאפשר את זה. אני למשל לא משתמש בזכות הקדימה שלי שמבוססת על משקל.

גם נהגים צריכים לחשוב. אם אתה מוצא את עצמך בולם בלימת חירום לעיתים קרובות, אולי הבעייה היא בצורת הנהיגה שלך.

הצורת נהיגה שלי בסדר גמור, ואני כן נותן לאנשים שמאותתים להיכנס, אם יש לי אפשרות כזאת.

אני דיברתי על מקרה שאתה נוסע בנתיב השמאלי , פתאום רכב מימנך, שהוא במרחק מאוד קטן ממך ( כי אתה בידיוק חולף על פנוי, נמצא טיפה מאחוריו), מאותת, וישר מפנה את ההגה להינכס לנתיב.

מה שנכון לעשות זה להתחיל לאותת, לחכות כשניה ואז להתחיל להיכנס. כל העניין של האיתות זה להזהיר נהגים מסביב שאתה הולך לבצע סטייה מהנתיב שלך. אז מה זה עוזר לי שהוא מאותת מפנה את ההגה באותו הזמן?!

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

tzvipper-עם רכב כמו שלך לא צריכה להיות שוב בעיה בלהחליף נתיב או לפנות, פשוט מזיז את ההגה ומאותת בו זמנית. נהגים כבר יזוזו או יפנו לך מקום לבד. לפחות זה מה שעושים נהגי משאיות שאני רואה יום יום בכביש.

פורסם

המצב בארץ הגיעה לנקודה שאתה פשוט חייב להסתדר עם הנתונים הקיימים, מה שהולך בכבישים זה שאם אתה נותן זכות קדימה, מציית לחוקי הכביש ונוהג כמו שצריך, אתה נחשב פראייר.

חייבים להתמודד עם מה שיש, זה בדיוק כמו שאיי אפשר להסביר למה כל עם ישראל נוסע על הנתיב השמאלי ללא סיבה, אנשים חושבים שלמרות שהם בעיר מותר לנסוע על השמאלי בכיף, לפחות בנסיעות שלי אני נוסע על הנתיב הימני תמיד ויוצא לי לעקוף חצי מהרכבים, נסיעה בשמאלי נהיית נסיעה נורמטיבית ומותרת לכולם, והכי עצוב שאין אף שוטר שיעקוף את הדבר.

וכמו שאמרת אין מה לדבר על השתלבות בנתיבים, אני שנמצא יחסית הרבה על הכביש שמתי לב שלרוב מדובר בנהגות מנהגים (הסתכלות אישית שלי, לא גזען, לא שוביניסט) נהגות הרבה יותר קשות בכביש (וכבר אמרתי את זה פה).

במצב הנוכחי אין לך מה להמשיך לעמוד ולאותת, ברגע שהראשון חותך אותך השני לא רוצה להרגיש ה"פראייר" שנותן לך להשתלב, אתה יכול לעמוד שם עד מחר, רק לקחת.

פורסם

הילל, הכביש איננו שדה קרב. אם למישהו רכב גדול יותר, אז פשוט יש אליו יותר אחריות לנהוג באיפוק ובשיקול דעת. אחרת מזמן הכבישים שלנו היו מערב הפרוע, אוטובוסים ומשאיות יורידו את כל שאר משתמשי הדרך.

מה שאתה כותב נכון בשויצריה. אצלנו בדיוק ההפך: לא יתנו לך לעקוף, יסטו מהנתיב ואז יאותתו ובודאי יחנו חניה כפולה כדי לקנות סיגריות בכביש עירוני מרכזי בשעה 7:45 בבוקר. והגרועות ביותר הן נהגות הג'יפונים\ג'יפים - מבחינתן אם אינך נוהג ברכב גדול משלהן אינך נחשב אדם (אולי ב.מ.וו. שחורה תגרום התיחסות אחרת, אבל מה לעשות, אני נוסע בליסומטיות ודומותיהן והשקעה ברכב יותר מרשים נמצאת אצלי בתחתית סדר העדיפויות).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בניגוד לרוב האנשים פה בשרשור, אני חושב שלהבליג על בריונות בכביש זה לא תמיד רעיון טוב.

אני יכול "לבלוע" כל עוול שנעשה לי באופן אישי (חתכו, לא נתנו זכות קדימה וכו'), אבל כשאני נוסע על כבישי הארץ

ורואה התנהגות בריונית כלפי נהגים אחרים, אני רואה בכך חובה מוסרית לחנך את המניאק, או לפחות להפחיד אותו

ולגרום לו להיכנס לשוק (כמובן רק בהנחה ומדובר בנהגי ליסינג, הם מטרה קלה, עם כל השאר אני לא לוקח סיכון).

כך קרה כבר מספר פעמים, עם נהגים שצופרים בפקק או עומס, מסמנים עם האורות הגבוהים ויוצרים פניקה מסביבם.

בסופו של דבר הם היו מגיעים אליי, ואז לומדים שגם מיניוואן דייהטסו חבוט יודע לעשות להם בית ספר ולהוריד אותם

לשוליים, בדיוק כפי שהם עצמם עשו לפני דקות אחדות לנהגים האחרים. לא חייבים בשביל זה רכב גדול, מספיק

להיות נהג זהיר עם טכניקה טובה. כמובן שאם היה לי יוקון, העבודה שלי הייתה הרבה יותר קלה.

אולי זה נשמע כאילו אני מחפש מלחמות על הכביש, אבל זה לא המצב. אני נהג רגוע מאד, על גבול הקטאטוני.

הבעיה היא שהתנהגות בריונית בשילוב עם רמת כישורי הנהיגה הנמוכה בישראל עלולה לגרום לתאונות. לא כל

נהג ידע להגיב בצורה שקולה למישהו שצופר לו או חותך אותו, ההתנהגות האינסטינקטיבת במצב כזה היא ע"פ

רוב סטיה מהנתיב. ומה אם בנתיב השכן יש משאית או אוטובוס? נהגים שגורמים סיכון לנהגים אחרים דינם אחד,

אלא אם כן עשו זאת בתום לב, ואת ההבדל בד"כ לא קשה לראות.

זאת בדיוק הסיבה בגללה אני לא נוסע בנתיב הימני בעיר. הנתיב תמיד תפוס ומשמש חנייה.

כנ"ל, במיוחד בנתניה אהובתי.

לעומת זאת, גם באזור ברצלונה התופעה קיימת ונפוצה ברחובות מסויימים, אבל כולם מכירים אותה ואין דבר כזה

שלא יתנו לך להשתלב. מקסימום תחכה 2-3 מכוניות, עד שהתיירים יעברו.

פורסם

לכל לוחמי הכבישים. יוקון זה נחמד, אבל זה מה שאתם רוצים שבסוף יהיה כאן?

החברה במשאית התעצבנו שצפרו להם:

death-race-1.jpg

יום עמוס בדרך לעבודה:

death-race.jpg?w=450&h=299

Derish, מאוד מעניין כיצד אתה מצליח עם הדיהטסו לאלץ מישהו לרדת לשוליים? אני חושב שמישהו יורד לשוליים כדי להציל את הרכב שלך מתאונה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שני מקרים, הראשון טרי מאתמול והשני מהשבוע שעבר.

1) כביש 85 לכיוון עכו, יוצאים מרמזור ואני מאחורי קנגו. הקנגו מאיצה עד 85 בערך וכולם מתחילים לעקוף מימין. אני לא יכול לעקוף כי כולם עוקפים גם אותי.

פתאום אידיוט בג'אסטי מגיע במהירות מאחורי ומתחיל להבהב עם האורות.

לא פעם אחת או פעמיים כדי להגיד "סליחה, אדון יקר: אתה מפריע לי בנתיב ואעריך מאוד אם תוכל לפנות לי את הנתיב כאשר לא יהיו רכבים לידך", אלא מהבהב בהיסטריה במשך 15 שניות בערך וצופר כדי לעצבן אותי.

תוצאה?

בלימת חירום!

אחר כך התחמקתי ממנו בשיטה הקלאסית של חישוב המסלול כמו בן אדם ושמתי כמה רכבים ביני ובינו (יש כמה רמזורים באותו כביש). אז שמתי לך שהוא "מהכפרים" באזור והאצתי כדי שהוא לא יגיע אלי ויירד מהאוטו או משהו.

כשהכל התפנה הוא פשוט התחיל לרדוף אחרי.

החלטתי שאני פשוט אאיץ ואעלם לו, אבל למרות זאת לקח לו מעט זמן להגיע ל140 וכמעט לתפוס אותי והיה בנתיב שלידי. כשראיתי את זה פשוט האצתי כדי להיעלם לו ופתאום בלמתי (יש שם מצלמה, בין צומת גילון לצומת אחיהוד) אז הוא גם נלחץ ובלם יותר חזק. לי לא הייתה בעיה להשיג מחדש את המהירות שלי אבל הוא היה בג'אסטי.

ככה נעלמתי לו.

יש אנשים שפשוט מגיבים באלימות. זו לא הפעם הראשונה שזה קורה בצפון וזו הפעם השניה שזה קורה לי.

המקרה השני הוא מלפני שבועיים בערך.

נסעתי בכרמיאל בכביש העוקף את אזור התעשייה לכיוון "ביג" (איפה שמנחת המסוקים ואגד).

היו כמה רכבים שנסעו לאט כי היה "ל" (כמה מפתיע) והוא עיכב את כולנו.

פתאום מישהי ברכב מאחורי (שרייד שנת 98) החליטה שהיא יוצאת לעקיפה ועוקפת 7 רכבים באותו זמן, כשממול באו רכבים.

היא עקפה את כולם די מהר והכריחה את הרכבים שבאו ממול לעשות בלימות חירום. גם ככה היא עברה במרווח של פחות מאוטו, אחרי שהם בלמו כמעט לחלוטין. היא סיכנה לא רק את עצמה אלא גם את מי שבא ממול, גם את המתלמד ואת כל מי שברכבים שמאחוריה.

אחרי זה חיכיתי שהכביש יהיה פנוי, עקפתי את הרכבים בצורה בטוחה ושני רמזורים אחרי זה תפסתי אותה.

נסעתי קצת לידה, צפרתי לה בעדינות וסימנתי לה בהיסטריה שתעצור בצד.

אז ירדתי מהאוטו והתחלתי לצעוק עליה שהיא כמעט הרגה מישהו.

התגובה שלה הייתה "לא שמתי לב".

אז צילמתי לה את המספר וכשהיא שאלה בהיסטריה מה אני עושה אמרתי לה שאני מגיש תלונה למשטרה.

הנה המספר של הכלבה 97-790-16

פורסם

תוצאה?

בלימת חירום!

אחר כך התחמקתי ממנו בשיטה הקלאסית של חישוב המסלול כמו בן אדם ושמתי כמה רכבים ביני ובינו (יש כמה רמזורים באותו כביש). אז שמתי לך שהוא "מהכפרים" באזור והאצתי כדי שהוא לא יגיע אלי ויירד מהאוטו או משהו.

אז צילמתי לה את המספר וכשהיא שאלה בהיסטריה מה אני עושה אמרתי לה שאני מגיש תלונה למשטרה.

יוסי, אתה חושב שאותו בחור שרדף אחריך לא יכל לעשות את אותו הדבר? בסבירות גבוהה אחד מבני משפחתו עובד במשטרה ולפי המספר יכול לקבל פרטים.

אני אף פעם לא עושה בלימת חירום, לא למי שצופר, לא למי שמהבהב ולא למי שלא שומר מרחק. זה עלול להסתיים באסון.

אני פשוט מוריד רגל מהגז ולאחר מכן אם יש צורך בולם במתינות או מראה 4 וינקרים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

1) היית צריך לראות אותו. אין לו קרובים במשטרה והוא לא אדם שישתמש במשטרה אלא רק באלימות. ולמה אתה אומר שבסבירות גבוהה יש לו קרובים במשטרה?

2) גם על זאת שצילמתי לה את המספר לא דיווחתי למשטרה, רק רציתי להבהיל אותה בצורה לא אלימה.

3) הוא כן רצה להיות אלים ורדף אחרי באגרסיביות. הוא היה מאלו שאתה "פוגע להם בכבוד" או באגו או משהו דבילי אחר כשאתה עושה משהו שלא לרוחם.

4) מניסיון, המשטרה מנפנפת כל אדם שבא לדווח על משהו שהוא לא רצח, וגם אז לא תמיד מתייחסים מיד. המשטרה לא עושה כלום.

5) גם אם הוא יגיש תלונה, על מה היא תהיה? מהירות מופרזת? הוא ניסה לעקוף אותי במהירות יותר גבוהה. נהיגה אגרסיבית? הוא רדף אחרי אחרי שהוא הבהב לי עם האורות.

אני די בטוח שרוב חברי הפורום יסכימו שאם אני תקוע מאחורי רכב אחר שלא באשמתי ואני לא יכול לעבור נתיב כי עוקפים אותי הרבה רכבים, לו אין זכות להבהב עם האורות (פעולה לא חוקית בפני עצמה).

אם סתם הייתי יושב על השמאלי, פשוט הייתי מבין שאני אידיוט ועובר נתיב.

פורסם

יש הרבה אנשים בלתי נורמטיביים על הכביש שנוהגים ומתנהגים בצורה ברברית ואלימה. לא כדאי להתעסק איתם ולנסות לחנך אותם, במיוחד אם אין לך ברכב לפחות לום שאתה יודע להשתמש בו וגב (אני מכיר סיפור על נהג מונית שניסה להגן על עצמו עם נבוט וזה נגמר רע מאוד בשבילו, שברו לו את העצמות).

לא צריך להיות צודק, בכביש צריך להיות חכם. החורין היא להגיע ליעד בשלום.

בארץ יש משטרה, לא קיים שום אירגון שמגן על האזרחים.

פורסם

Derish, מאוד מעניין כיצד אתה מצליח עם הדיהטסו לאלץ מישהו לרדת לשוליים? אני חושב שמישהו יורד לשוליים כדי להציל את הרכב שלך מתאונה.

במקרה הזה היה מדובר על בריון שפילס את דרכו בכביש דו-נתיבי עמוס וגרם לסטייתם לשוליים של 3-4 נהגים אחרים ולמצב של

כמעט התנגשות עם עוד 2. האמצעי שעמד לרשותי הוא חסימתו מהשתלבות לנתיב שלי, כאשר שני הנתיבים התכנסו לקראת צומת.

אף אחד לא ריחם על האוטו שלי, פשוט בריונים לא מצפים שיחסמו אותם, לכן נכנסים לשוק וגולשים לשוליים לבד, מבלי לשים לב.

אם הוא היה מסתכל על הכביש במקום לנופף לי עם הידיים ולצעוק "מה אתה משוגע??!!", הוא היה יכול לעצור לפני שהיה סוטה.

כאמור, אנחנו לא מדברים על נהגי הבוס של משפחת אלפרון, סה"כ טמבלים שנוהגים באוטו ליסינג וחושבים שהכביש שייך להם.

מן הסתם אני לא עושה תרגילים כאלה לאוטובוסים ומשאיות, רק לרכבים בקטגוריית המשקל שלי ומטה.

פורסם
שני מקרים, הראשון טרי מאתמול והשני מהשבוע שעבר.

1) כביש 85 לכיוון עכו, יוצאים מרמזור ואני מאחורי קנגו. הקנגו מאיצה עד 85 בערך וכולם מתחילים לעקוף מימין. אני לא יכול לעקוף כי כולם עוקפים גם אותי.

פתאום אידיוט בג'אסטי מגיע במהירות מאחורי ומתחיל להבהב עם האורות.

לא פעם אחת או פעמיים כדי להגיד "סליחה, אדון יקר: אתה מפריע לי בנתיב ואעריך מאוד אם תוכל לפנות לי את הנתיב כאשר לא יהיו רכבים לידך", אלא מהבהב בהיסטריה במשך 15 שניות בערך וצופר כדי לעצבן אותי.

תוצאה?

בלימת חירום!

החלטתי שאני פשוט אאיץ ואעלם לו, אבל למרות זאת לקח לו מעט זמן להגיע ל140 וכמעט לתפוס אותי והיה בנתיב שלידי. כשראיתי את זה פשוט האצתי כדי להיעלם לו ופתאום בלמתי (יש שם מצלמה, בין צומת גילון לצומת אחיהוד) אז הוא גם נלחץ ובלם יותר חזק. לי לא הייתה בעיה להשיג מחדש את המהירות שלי אבל הוא היה בג'אסטי.

ככה נעלמתי לו.

יש אנשים שפשוט מגיבים באלימות. זו לא הפעם הראשונה שזה קורה בצפון וזו הפעם השניה שזה קורה לי.

המקרה השני הוא מלפני שבועיים בערך.

נסעתי בכרמיאל בכביש העוקף את אזור התעשייה לכיוון "ביג" (איפה שמנחת המסוקים ואגד).

היו כמה רכבים שנסעו לאט כי היה "ל" (כמה מפתיע) והוא עיכב את כולנו.

פתאום מישהי ברכב מאחורי (שרייד שנת 98) החליטה שהיא יוצאת לעקיפה ועוקפת 7 רכבים באותו זמן, כשממול באו רכבים.

היא עקפה את כולם די מהר והכריחה את הרכבים שבאו ממול לעשות בלימות חירום. גם ככה היא עברה במרווח של פחות מאוטו, אחרי שהם בלמו כמעט לחלוטין. היא סיכנה לא רק את עצמה אלא גם את מי שבא ממול, גם את המתלמד ואת כל מי שברכבים שמאחוריה.

אחרי זה חיכיתי שהכביש יהיה פנוי, עקפתי את הרכבים בצורה בטוחה ושני רמזורים אחרי זה תפסתי אותה.

נסעתי קצת לידה, צפרתי לה בעדינות וסימנתי לה בהיסטריה שתעצור בצד.

אז ירדתי מהאוטו והתחלתי לצעוק עליה שהיא כמעט הרגה מישהו.

התגובה שלה הייתה "לא שמתי לב".

יוסי אתה עבריין . אסור לבלום בלימת חירום ללא צורך.

האם זה אותו יוסי שיש לו חברים במגזר בשירשורים אחרים.:shock:

במקרה הזה היה מדובר על בריון שפילס את דרכו בכביש דו-נתיבי עמוס וגרם לסטייתם לשוליים של 3-4 נהגים אחרים ולמצב של

כמעט התנגשות עם עוד 2. האמצעי שעמד לרשותי הוא חסימתו מהשתלבות לנתיב שלי, כאשר שני הנתיבים התכנסו לקראת צומת.

אף אחד לא ריחם על האוטו שלי, פשוט בריונים לא מצפים שיחסמו אותם, לכן נכנסים לשוק וגולשים לשוליים לבד, מבלי לשים לב.

אם הוא היה מסתכל על הכביש במקום לנופף לי עם הידיים ולצעוק "מה אתה משוגע??!!", הוא היה יכול לעצור לפני שהיה סוטה.

כאמור, אנחנו לא מדברים על נהגי הבוס של משפחת אלפרון, סה"כ טמבלים שנוהגים באוטו ליסינג וחושבים שהכביש שייך להם.

מן הסתם אני לא עושה תרגילים כאלה לאוטובוסים ומשאיות, רק לרכבים בקטגוריית המשקל שלי ומטה.

אז אתה חזק על חלשים.

סע כמו שצריך ותשאיר את החינוך לאחרים.

אם כולם ינהגו כך יהיה לנו יותר רגוע בכביש.

איתות לעבור מנתיב לנתיב זו הודעה של הנהג שרוצה לסטות לנהג שמאחוריו ובקשה לנהג בנתיב השני שייתן לך להשתלב.

נתן טוב , לא נתן תמתין עד שאחר ייתן או עד שהנתיב ייתפנה.

בקש יפה , אצלי תקבל , ואני שמח לקבל גם את התודה של הנהג שביקש.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אז אתה חזק על חלשים.

ואתה טיפוס מעצבן למדי שמשתמש ב"חכמת החיים" שלו בתור תירוץ לחנך את כל חברי הפורום, בכל נושא.

אני לפחות עושה סלקציה.

סע כמו שצריך ותשאיר את החינוך לאחרים.

למי למשל? למשטרה? למורי הנהיגה? אולי לעמותת "אור ירוק"?

כל אלה נכשלו וממשיכים להיכשל באופן עקבי. לכן אני בוחר לקחת את העניינים לידיים, בזמן הקצר שאני מבלה בארץ.

הרי אם נמשיך לפתוח פה שרשורים מתוסכלים על כל בהמה שחתכה אותנו על הכביש, שום דבר לא ישתנה בוודאות.

אני לא טוען שככה צריך, ולא מדיח אחרים לנקוט בשיטות שלי. אני בסה"כ חולק חוויות ומוסיף חוות דעת ופרספקטיבה

אישית. אז מי אתה שתגיד לי שאני טועה? אם יש לך בעיה עם דרכי הפעולה שלי, נהג אחרת בעצמך, אבל הנח לי

להתנהל כפי שאני רואה לנכון. אני בטוח שאינני עושה יותר נזק מאותם בריונים מטומטמים ששמתי אותם למטרה.

פורסם

יוסי, אני מעריץ אותך על הנכונות לנסות ללמד לקח את הערסים והערבים המופרעים שיש באיזור כרמיאל (ובכלל). לצערי למרות שלא פעם אני רוצה לעשות מעשים דומים, חוסר הרצון לדפוק לעצמי את הרכב - מונע זאת ממני.

• תוכן חדש...