Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

dugri, אני אומנם מעריך חוש הומור שלך וגרמת לי לחייך עם תיאור הרכב שלי כממותה, אבל אני מקווה שרכב שלך מספיק כבד כדי לא להפוך לנגרר על וו גרירה של אחד הרכבים הכבדים כאשר לא תתן לו להשתלב בנתיב.

הרי, לא כל הנהגים כל כך נחמדים כמוני: דמיין לך משאית גרר שנהג שלה נזכר שהוא צריך לפנות וחותך לך את הדרך, הוא לא ישאל אותך איזה נוף אתה מעדיף, פשוט יכנס בלי לאותת.

כמו שאתה רוצה לעבור נתיבים, תן גם למשתמשי דרך אחרים. כי אם לא לשאר ברירה, את הנחמדים שבינינו תאלץ לעקוף מימין ופחות נחמדים ישתלבו לפניך בכוח, ניסיון לא לתת יסתיים בתאונה, אם תספיק תכנס לו בכנף, אם לא תכנס בו מאחור ותיהיה אשם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא יודע איפה מצאת נהגי משאיות או אוטובוסים מתורבתים ומתחשבים על הכביש, כי אני פוגש בעיקר את הבהמות שעוברים נתיבים בלי להסתכל, כי הרי למה להם להסתכל אם גם ככה מי שנמצא שם יבלום או יברח מהם בבהלה.

זה חוק "הגודל כן קובע" , אחד החוקים החשובים ביותר בחוקי התנועה במדינת ישראל.

שאותו אתה גם יכול לנצל לטובתך כשאתה נתקל בבהמות לא מתחשבות, לא נותנת להכנס? תכנס עליה. היה תזוז.

V5

פורסם

לצערי גם אני ניתקל במצב

אני תמיד מאותת מראש בשביל לעבור נתיב כדי ללהגיעה ליעד שלי(יציאה במחלף או בשביל פנייה) אבל 99.99% מהזמן איך שנהגים אחרים רואים שמישהו ברוב חוצפתו רוצה לעבור לנתיב הפרטי שלו ששיך לאבא של סבא של אבא שלו הוא יעשה הכל שה"חוצפה" שלי לא תעבור בשקט! כאילו הם אומרים לעצמם "על מרכב (גופת) רכבי ההמרוסקת" לא אתן לך לעבור.

המצב בארץ היתנהגות בכביש הוא ממש חמור וזו הסיבה העיקרית לדעתי לתאונות!

מה הבעיה לתת למישהו לעבור לנתיב שלך? גם הוא רוצה להגיעה הבייתה בשלום בדיוק כמוך אז למה להילחם בו תוך סכנה לגרימת תאונה?

אני תמיד שמח לתת לאחרים לעבור לנתיב שלי ואם אני רואה רכב שכבר "תקעו" אותו מאותת שעות אני בכיף יאט בקטנה את השיירה אחרי ואתן לו להישתלב בביטחה. בשבילי לתת לאנשים שמאותתים להישתלב בביטחה בנתיב שלי היא זכות!

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אני שואל את עצמי אם אתם מדברים על כבישי ישראל ביכלל. לא יודע למה, כשאני מאותת על מנת לסמן שאני מעוניין להשתלב, בכל הארץ בכל מקום, לפתע אני מבחין שכל הטור מימיני ומשמאלי ממהר להיצמד ולצמצם מרחק, משום מה כולם לפתע מרוכזים במה קורה באופק, או בטלפון הנייד.

ניסיון חיי למדני שכדי לעבור מסלול, יש לשמור על אלמנט ההפתעה. לפיכך, נהפוך הוא, אסור לאותת! יש להמשיך לנסוע במרכז המסלול כאילו מאוהבים רק בו, לפתע, להאיץ בכל העוצמה, להתבונן במראה והופ לזנק למסלול המקביל, אז נכון שלפעמים שומעים צפירות מחאה של חנונים, אבל זה עדיף, לא?

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

שאותו אתה גם יכול לנצל לטובתך כשאתה נתקל בבהמות לא מתחשבות, לא נותנת להכנס? תכנס עליה. היה תזוז.

כאשר כאלה כמו dugri חושבים שהם לא חייבים בכביש לאף אחד כלום, ולא רוצים שתחת של ממותה יסתיר להם את הנוף, לא נישארת ברירה, חוץ מלנצל את זכות הקדימה של הרכב הכבד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
זו העצה הכי גרועה והכי לא אחראית ששמעתי בשעות האחרונות.

(אבל אם זה בציניות,מצחיק).

in any other place in the world ? maybe.

in israel ? you have to act this way.:-(

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם

יוסי פרנקוס, זו עיצה מעשית. גם אני יודע שהיא גרועה וכי יש לך הצעה מעשית (להבדיל מתיאוטית) אחרת.

כבר ציינתי קודם, תכונת החזירות של עמנו (ובני דודנו, פה זה קצת יותר מורכב) היא לא רק בכביש, היא גם בכביש.

אולי כשזה יגיע לכאוס מוחלט, תקום מנהיגות אחראית שתקח את חינוך העם לסבלנות וכיבוד כפרוייקט לאומי. אם זה יתחיל היום נראה ניצני תוצאות אולי בעוד 15 שנה.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם
זו העצה הכי גרועה והכי לא אחראית ששמעתי בשעות האחרונות.

(אבל אם זה בציניות,מצחיק).

דווקא העצה הזאת היא הדבר הנכון, היא היא הפתרון לבעיה, כמובן עם סייגים מסויימים.

הרי כל הרעיון שעומד מאחורי ההודעה הראשית בשרשור זה הוא שנוהגים מסויימים לא רואים בעין יפה את העניין שמישהו ישתלב לפניהם באותו הטור/נתיב מסיבות כאלו ואחרות, ואם אתה עושה זאת באופן זריז (וכאן סייג אחד חשוב מאוד: למעט במצב בו ניתן להבחין ברכב מהיר ממך באופן משמעותי בנתיב אליו אתה רוצה להשתלב) תוך מתן סימן ברור, אזי שהשתלבת בתנועה ללא הפרעה לתנועה הסובבת אותך.

:puzzled:
פורסם
כאשר כאלה כמו dugri חושבים שהם לא חייבים בכביש לאף אחד כלום, ולא רוצים שתחת של ממותה יסתיר להם את הנוף, לא נישארת ברירה, חוץ מלנצל את זכות הקדימה של הרכב הכבד.

אני אגיד לך איפה הבעיה: הבעיה היא שהמון אנשים בכבישים לא מודעים למשמעות של רכב כבד, כי הם חיים עם הראש מכופף לתוך התחת של עצמם, ולכן הם מוכנים להילחם עד זוב דם בנהג אוטובוס או משאית שהשתלב לנתיב שלהם תוך שהם מאיצים כאילו אין מחר ברגע שהבחינו בכך, כמובן כדי לא לאפשר לו, וזה כולל השתחלות מטורפת ברווח צד הולך ומצטמצם בין הרכב הכבד לבין גדר ההפרדה/מעקה בטיחות, תוך שהם מהבהבים באורות (וכנראה גם צופרים- אבל זה המקום לספר לנוהגי פרטיות שנהג אוטובוס ברוב הזמן לא שומע צופר של מכונית פרטית שנמצאת מאחוריו, בטח לא בנסיעה בכביש מהיר).

אבל זה המצב, ועם זה צריך להתמודד.

:puzzled:
פורסם
אני שואל את עצמי אם אתם מדברים על כבישי ישראל ביכלל. לא יודע למה, כשאני מאותת על מנת לסמן שאני מעוניין להשתלב, בכל הארץ בכל מקום, לפתע אני מבחין שכל הטור מימיני ומשמאלי ממהר להיצמד ולצמצם מרחק, משום מה כולם לפתע מרוכזים במה קורה באופק, או בטלפון הנייד.

ניסיון חיי למדני שכדי לעבור מסלול, יש לשמור על אלמנט ההפתעה. לפיכך, נהפוך הוא, אסור לאותת! יש להמשיך לנסוע במרכז המסלול כאילו מאוהבים רק בו, לפתע, להאיץ בכל העוצמה, להתבונן במראה והופ לזנק למסלול המקביל, אז נכון שלפעמים שומעים צפירות מחאה של חנונים, אבל זה עדיף, לא?

אנחנו חלילה לא רוצים להגיע למצבים האלה - אבל כן - לזה הכביש הישראלי מחנך וזה עצוב עד דמעות.

פורסם
ברווז, נניח בעקבות משחק אגו עם האמר H1 שלך מישהו נכנס בך או אתה נכנסת במישהו שניסה לחתוך אותך.

לאותו בחור שנכנסת בו סויפט שנת 98 והוא נסע עם המשפחה (לרכב הזה יש רמת בטיחות של אוהל שעולה 120 ש"ח בהום סנטר). נניח אתה היית על 100 קמ"ש נכנסת לו בדלתות צד. אתה תוכל להיות שלם אחרי זה עם התוצאות, שיכלת לעשות משהו ולא מנעת?

כן. דארוויניזם- הישרדות החזקים.

אם יש אדיוט מספיק גמור כדי לשחק עם החיים שלו או של אנשים נוספים שאיתו, אזי הוא מוכן מראש לקבל עליו את התוצאות של כך אחרת הוא לא היה עושה זאת. על שגיאות צריך לשלם.

כל אחד והמצפון שלו. ברגע שאתה נוהג על רכב גדול וכבד, אתה נכנס ברכב פרטי במקום שהוא לא תוכנן לכך במבחן ריסוק. התוצאות עלולות להיות קשות עד לקטלניות ליושבים ברכב הקטן. כמה שאתה נוסע ברכב גדול יותר וכבד יותר, כך סיכוי לתוצאות רעות גדול יותר.

לכן, כאשר נוהגים על רכב גדול, אחריות גם צריכה להיות גדולה. זה לא כלי חינוך או ענישה.

להיפך. כשאתה נוסע ברכב קטן, אתה צריך להיות פי 5 יותר אחראי על עצמך, כי אם תיתקע באיזה אדיוט, המצב שלך יהיה הרבה יותר גרוע מהמצב שלו.

נניח הייתה תאונה אבל קרה נס ולא קרה כלום לא לך ולא ליושבים ברכב הקטן. תיקוני פחחות, ריצות בין ביטוח למוסך זה סיוט, אובדן ימי עבודה ובריאות.

ולמה אתה חושב שההאמר יצטרך (או שאני אלך) תיקוני פחחות וצבע? האמר חבוט היטב נראה הרבה יותר מאיים, ומשדר אל תתעסקו איתי או שתהיו עוד שריטה על הצבע. מה שאשכרה עשוי להפחית עוד את הרצון של המטומטמים להיטמטם.

מה שמעניין, אנשים שמספרים אילו היה להם רכב גדול איך הם ינהגו לא באמת נוהגים על רכבים כאלה. אנשים שדווקא כן נוהגים על רכבים גדולים (כולל נהגי אוטובוס ומשאית בפורום) דווקא נוהגים בצורה רגוע ובשיקול דעת.

אני מקווה שההכללה שלך היא אכן רק לפורום. כי אם לא, טעות איומה בידיך.

אני גר במקום, שבו יש צומת מוזרה קצת- לבאים משמאל יש "עצור", ולבאים מלמטה יש "תן זכות קדימה". כשאני בא מלמטה (יש לי גם את האפשרות לבוא משמאל, אם אני נוסע בדרך אחרת) ואני רואה אוטובוס מתקרב לעצור, אני נעמד על הברקס, מדוע? כי משום מה נהגי אוטובוס חושבים ש"עצור" זה חמסה נגד מזל רע, או "HI FIVE", או שהגיע זמן הפטיש, או שהם לא יודעים על קיומו של שלט זה. הם פשוט לא עוצרים בעצור. נקודה. למדתי את הלקח הזה כמעט בדרך הקשה- אני תמיד מאיט קצת לקראת ה"תן זכות", כי הרבה פעמים יש שם אחד כזה שלא נותן זכות ("עצור" = "עצור ותן זכות קדימה", להזכירכם). עם האוטובוס, זה מנע לי תאונה.

שלא לדבר על תאונה שאשכרה הייתי בה, כשנסעתי באוטובוס בת"א, נהג האוטובוס פנה שמאלה והחליט להביט לו ימינה, ובום-נכנס בפורד קונקט או איך שלא קוראים לה, והעיף אותה לאמצע הצומת.

אני לא יודע: אם אנשים שלא נוהגים ברכבים גדולים מדמיינים שהם היו נוהגים בצורה ברברית ובפועל אם יהיה להם רכב כזה הם ינהגו אליו בצורה רגוע ובשיקול דעת. או שזה מזל גדול עבור כל משתמשי הדרך שאותם אנשים שמדברים על צורת נהיגה כזאת אין להם את הרכבים האלה.

או שכן, או שלא...

אני רוצה להגיד, לפני שהתחלתי לנהוג על יוקון, לא ידעתי איך זה לנהוג ברכב גבוה וגדול. זה פשוט נהיגה במימד אחר, צריך להחליף דיסקט. למרות שBMW סדרה 7 כימעט אותו אורך, היא הייתה עדיין במימד של הרכבים הפרטיים לפי צורת הנהיגה, אחיזה ובלימה. יוקון, ג'יפים אחרים שנהגתי - זה עולם אחר לגמרי.

כמה כבר משחקים אתך?

אני לא יודע איפה מצאת נהגי משאיות או אוטובוסים מתורבתים ומתחשבים על הכביש, כי אני פוגש בעיקר את הבהמות שעוברים נתיבים בלי להסתכל, כי הרי למה להם להסתכל אם גם ככה מי שנמצא שם יבלום או יברח מהם בבהלה.

א-מן.

לא מבין את זה, זה לא היה בתאורייה, אבל זה החוק היחיד שעובד בכביש. אם אתה מנסה להיצמד לחוקי התאורייה, אתה לא תשרוד יום אחד...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אני התרגלתי לתכנן טוב טוב את המעבר נתיב ככה שאני מאיץ בתוך הנתיב שלי במהירות - ככה שגם אם ינסה אותו הנהג למנוע ממני לעבור ע"י תאוצה מלאה שלו זה כבר אבוד לו ואני אצליח לעבור בצורה חלקה.

(הDSG מפחיד בקטעים האלה - ההעברת הילוך מבוצעת כל כך מהר שזה מלחיץ.)

בכל אופן אני משתדל להמנע להכנס כאשר שאני קולט מופרעים/ממהרים כי לאחר שעברת נתיב זה ברור שהם יישבו לך על הזנב צמוד כמו קרציות.

• תוכן חדש...