Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5677 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
נחום, הסיבה לא להיות פראייר או כן להיות. הסיבה שעוד כמה מאות מטרי יש פנייה. הסיבה היא להגיע הביתה או ליעד אחר כלשהו.

לא הבנתי. תסביר את עצמך.

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה אומר שאנשים משתלבים בכוח לנתיב כדי לא לצאת פראייר. אני אומר שאנשים משתלבים בכוח כאשר לא נשארת להם ברירה. הסיבה שהם משתלבים בכוח, כדי להגיע ליעדם. כלומר, בלי לעבור נתיב אני לא יכול להגיע הביתה.

לכן, זה לא קשור כן פראייר או לא פראייר. פשוט חוסר ברירה. אני לא נוהג בכביש תוך שימוש במושגים כאלה. המושגים שלי הם יעד וחוקי תנועה שלפעמים לא עובדים, אז נאלצים להשתמש בכללים, כגון זכות הקדימה לרכב הכבד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אתה אומר שאנשים משתלבים בכוח לנתיב כדי לא לצאת פראייר. אני אומר שאנשים משתלבים בכוח כאשר לא נשארת להם ברירה. הסיבה שהם משתלבים בכוח, כדי להגיע ליעדם. כלומר, בלי לעבור נתיב אני לא יכול להגיע הביתה.

לכן, זה לא קשור כן פראייר או לא פראייר. פשוט חוסר ברירה. אני לא נוהג בכביש תוך שימוש במושגים כאלה. המושגים שלי הם יעד וחוקי תנועה שלפעמים לא עובדים, אז נאלצים להשתמש בכללים, כגון זכות הקדימה לרכב הכבד.

נו.. אני מסכים איתך.. הרי ברגע שלא נותנים לך להשתלב אתה לא יכול להיתקע באמצע הכביש ולחכות למושיע.. אם יש לך אפשרות, אז אתה משתלב "בכוח". כמובן לוקחים קצת טווח בטחון אבל כן נוהגים בחוצפה, כי אין ברירה. לא יודע למה ברגע שנהג קולט נהג אחר רוצה להשתלב הוא עושה הכל כדי למנוע זאת ממנו. זאת הייתה הכוונה שלי בכל מקרה.

פורסם
ע"פ התיאוריה, זכות קדימה יש לתת יש לקבל ואין לקחת.

כניראה שזה לא מתאים לנהגים בארצינו, וזה יותר: זכות קדימה אין לתת יש לקחת ואין לקבל.

כל אחד בכביש חושב שהכביש שייך לאבא שלו וכל השאר פולשים לתחום שלו, כאילו "מה אתה מנסה להשתלב לנתיב שלי?!, סע בכביש של אבא שלך חוצפן"

אין מה לעשות הכל עניין של תרבות, צריך להתרגל למצב, כי אני לא חושב שהוא ישתנה במיוחד בזמן הקרוב.

כמובן שלא כולם חוצפנים, אבל הרבה נהגים רובם כך.

אתה חייב להסכים איתי אבל , שזה פשוט מתבקש כשאתה עומד ברמזור שחיכית 3-4 דקות להגיע לראש הרמזור כי הוא קצר , ופתאום מגיע מצד ימין רכב שפתאום מאותת שמאלה ונכנס לראש הטור , לא לתת לו לעבור. זה מה שאני תמיד עושה אני שונא גניבות כאלה.

9.5 שעות דייט ? בערך המערכת יחסים הכי ארוכה שלי
פורסם
החוק מדבר על שני מצבים סותרים לכאורה

רק לכאורה. מייד ארחיב.

תקנה 40

. (א) לא יסטה נוהג רכב מנתיב נסיעתו אם עלול הדבר לגרום להפרעה או לסיכון.

ותקנה 61

הנוהג בעקבות רכב אחר

61. נתן נוהג רכב הנע בכביש אות כאמור בתקנה 60, חייב כל נוהג רכב הבא בעקבותיו להאיט ולנהוג בזהירות ולעצור אם יש צורך בכך, כדי לאפשר לנוהג הרכב שלפניו לפנות, לסטות, להאיט או להיעצר - ללא הפרעה.

[/font]

רוצה לאמור, במדינה נורמאלית, רכב בנתיב לידך רוצה לעבור נתיב, ומאותת על מנת להודיע על כך. מחובתך להאט מעט בכדי לאפשר לו לעבור ללא הפרעה.

במדינה שלנו, לעומת זאת, הרכב שלידך הולך לעבור נתיב, ואמ-אמא ש'לו יונה אם הוא יודיע על זה למישהו ע"י איתות למה זה לא בכבוד 'שלו, וכו-לם יונות ינסו למנוע ממנו, עד שהוא יתייאש ויחתוך מישהו בצורה מסוכנת.

H2 יספק אותך?

חד משמעית לא. זה צעצוע.

אתה חושב אם יהיה לך האמר, אז תנהג בצורה שאתה מתאר?

כן. בהחלט.

המצב היום הוא, שאני צריך להביט ב-8 עיניים לכל כיוון כל הזמן כדי שלא אעבור תאונה, כי הרכב שלי לא יאהב את זה במיוחד. לעומת זאת, עם רכב שלא יעניין אותו במיוחד מפגשים מהסוג האישי, לא תהיה לי בעייה עם זה. ובנוסף אנשים יחשבו פעמיים לפני שינסו לעשות שטויות עם רכב גדול (ע"ע דריש) מהם פי 2 ורבע. כך שמספר הנסיונות יפחת דראסטית. ומספר ההצלחות? כבר לא בעייה שלי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

ברווז, נניח בעקבות משחק אגו עם האמר H1 שלך מישהו נכנס בך או אתה נכנסת במישהו שניסה לחתוך אותך.

לאותו בחור שנכנסת בו סויפט שנת 98 והוא נסע עם המשפחה (לרכב הזה יש רמת בטיחות של אוהל שעולה 120 ש"ח בהום סנטר). נניח אתה היית על 100 קמ"ש נכנסת לו בדלתות צד. אתה תוכל להיות שלם אחרי זה עם התוצאות, שיכלת לעשות משהו ולא מנעת?

כל אחד והמצפון שלו. ברגע שאתה נוהג על רכב גדול וכבד, אתה נכנס ברכב פרטי במקום שהוא לא תוכנן לכך במבחן ריסוק. התוצאות עלולות להיות קשות עד לקטלניות ליושבים ברכב הקטן. כמה שאתה נוסע ברכב גדול יותר וכבד יותר, כך סיכוי לתוצאות רעות גדול יותר.

לכן, כאשר נוהגים על רכב גדול, אחריות גם צריכה להיות גדולה. זה לא כלי חינוך או ענישה.

נניח הייתה תאונה אבל קרה נס ולא קרה כלום לא לך ולא ליושבים ברכב הקטן. תיקוני פחחות, ריצות בין ביטוח למוסך זה סיוט, אובדן ימי עבודה ובריאות.

מה שמעניין, אנשים שמספרים אילו היה להם רכב גדול איך הם ינהגו לא באמת נוהגים על רכבים כאלה. אנשים שדווקא כן נוהגים על רכבים גדולים (כולל נהגי אוטובוס ומשאית בפורום) דווקא נוהגים בצורה רגוע ובשיקול דעת.

אני לא יודע: אם אנשים שלא נוהגים ברכבים גדולים מדמיינים שהם היו נוהגים בצורה ברברית ובפועל אם יהיה להם רכב כזה הם ינהגו אליו בצורה רגוע ובשיקול דעת. או שזה מזל גדול עבור כל משתמשי הדרך שאותם אנשים שמדברים על צורת נהיגה כזאת אין להם את הרכבים האלה.

אני רוצה להגיד, לפני שהתחלתי לנהוג על יוקון, לא ידעתי איך זה לנהוג ברכב גבוה וגדול. זה פשוט נהיגה במימד אחר, צריך להחליף דיסקט. למרות שBMW סדרה 7 כימעט אותו אורך, היא הייתה עדיין במימד של הרכבים הפרטיים לפי צורת הנהיגה, אחיזה ובלימה. יוקון, ג'יפים אחרים שנהגתי - זה עולם אחר לגמרי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
ניראה שממש לא נימצא חן בעיניה שלקחו לה את הפער שהיא שמרה והיא עקפה מימין. לא חתכה אותי, אלא פשוט נסעה מימין.

ניראה שממש לא מצא חן בעיניה שהממותה שלך חסמה לה שדה ראיה! אה, רגע, שכחת לספר כאן לחבר'ה שניסית להידחף לפני הליאנה עם יוקון! לא פלא שרק המשאיות נתנו לך להשתלב, להם לא הסתרת.

בפעם הבאה כשאתה בוחר אוטו, תזכור: אף אחד לא רוצה לראות במקום כביש את התחת של הבהמה שלך:

789L0494.jpg

פורסם

dugri, אני מצטער, אבל אתה רושם שטויות. אם תקרא שוב את התיאור של המקרה אתה תבין שאף אחד לא ניסה להדחף, אלא באופן מסודר מראש הראיתי לגברת הנחמדה שאני מתכוון להשתלב בנתיב שלה.

אם היית ממשיך ליקרוא את התגובות של חברי הפורום הנוספים, היית רואה שהם סובלים מאותה בעייה גם עם הרכבים הפרטיים שלהם, לכן זה לא קשור לגודל ברכב או שדה הראייה.

אם אתה לא רוצה לנסוע אחרי רכבים שחוסמים לך את שדה הראייה, אל תצא לכביש.

פורסם

או שאני פשוט לא אתן לממותה זכות קדימה כשאני לא חייב. וזה ששמת וינקר לא אומר שאני חייב לך משהו, ב-כ-ל-ל!

פורסם
זה ששמת וינקר לא אומר שאני חייב לך משהו, ב-כ-ל-ל!

אם לא קראת תגובות של חברי הפורום לשרשור הזה, אני יעזור לך, קרא כאן:

תקנה 60

. (א) האות להנעת רכב העומד מצד ימין של הכביש, וכן האות לשם פניה או סטיה שמאלה יינתן –

(1) במחוון כיוון - על ידי הארת אור מהבהב מצדו השמאלי של הרכב

ותקנה 61

הנוהג בעקבות רכב אחר

61. נתן נוהג רכב הנע בכביש אות כאמור בתקנה 60, חייב כל נוהג רכב הבא בעקבותיו להאיט ולנהוג בזהירות ולעצור אם יש צורך בכך, כדי לאפשר לנוהג הרכב שלפניו לפנות, לסטות, להאיט או להיעצר - ללא הפרעה.

פורסם
הבנת הנקרא רבותיי, אנשי הייטק לא מסתובבים עם סכנים, אל דאגה.

אחרי עשר שנים בנתניה, כבר למדתי להבחין מרחוק עם מי אפשר להתעסק ועם מי לא כדאי.

בדיוק, לכן ב-90% מהמקרים אני פשוט מבליג וממשיך הלאה, כי אנשים טיפשים לא עושים את זה בכוונה.

עם זאת, בריונות זה דרך חיים ולא רק שיטת נהיגה. אני לא מקבל ולא עובר בשתיקה על בריונות, לא ביומיום,

לא בעבודה ולא על הכביש, ולכן מרשה לעצמי להרביץ באנשים האלה בינה. יש גבול גם לפסיביות, וזאת לא

תמיד הדרך הנכונה. אין לנו הרבה שליטה על מה שהולך בכבישים, אבל את המעט שיש אני משתדל לנצל.

שמע, אחינו היקר, יש לך בעיה שכבר אינה קשורה לנהיגה או מוטוריקה.

אני מודיע לך שלא תצליח לחנך אנשים בכביש, וזה גם ממש לא התפקיד שלך, אז שב בשקט בכסא הנהג שלך, למד לוותר על הכבוד קצת, ולהתרכז יותר במטרה שלך, לשמה אתה יושב ברכב שלך- אם זה להתנייד או אם זה לנהוג לשם הנהיגה בלבד.

אם אתה רוצה למגר תופעות מהסוג שאתה שונא, הפסק לעשות אותן בצמך, והתנדב למשטרת התנועה.

שיהיה שבוע טוב, ונתראה מחר בבוקר בפקקים8)

:puzzled:
פורסם

תודה על האבחון לגבי הבעיות שלי, פעם ראשונה שאני פוגש נהג אוטובוס עם תואר בפסיכולוגיה.

אני חושב שכבר הסברתי את עצמי, ולמשחקי כבוד אין שום קשר לזה. כאמור, הבנת הנקרא...

לא זכור לי שעודדתי אחרים להתנהג כמוני. תנהג איך שבא לך, איש באמונתו יחיה. רק אל תטיף לי.

ד"א, במקום מושבי הנוכחי כמעט ואין בעיות כאלה, למרות שיש פה מלא ספרדים חמומי מח מסביב.

זה רק מראה את ההבדל בין אנשים תרבותיים לברברים, ונראה שבארץ תרבות זה לא הצד החזק.

פורסם

זה קורה כל יום על הכביש, ואני עוד נוסע על רכבים יחסית קטנים.

אתה רוצה להכנס לשמאלי כדי להגביר מהירות או לעקוף רכב שבנתיב ימני ונוסע יותר לאט ממה שהוא מוגבל.

ואנשים בנתיב שמאלי רואים, ופשוט בכוונה נותנים גז, או נצמדים לרכבים כדי לא לאפשר לך להכנס, למה?- ככה.

אין סיבה פשוט, זה מנטליות של כאילו "אל תקח לי את המקום" כמו לעמוד בתור עם ישראלים, בטעות תעבור מישהו ולא תשים לב, כאילו גנבת לו את הארנק.

בכל אופן לכן כל אחד מפתח מנטליות משלו לכביש, יש בנאדם שינהג יותר זהיר יותר מחושב ויש אנשים שפשוט ינהגו ההפך בגלל אותם נהגים.

ואכן אני מודה, ובבושה עמוקה, לפעמים קורה לי מצבים שאני עצבני על הכביש ומישהו מנסה להכנס לי לנתיב, אני נותן גז, מצדי להכנס בבגאז' של הרכב מלפני ולהגיד לו שלום מאשר לתת מעבר, כמובן שאני נרגע באותו הרגע ומבין שכלום לא יוצא מזה. פשוט בושה מנטליות גרועה, כשאני בבית אני נוהג כל היום, כשאני בצבא אני לא יורד מהכביש (נהג לוחם) אם זה כל היום בשטחים ונהיגה חוראנית, זה גם שאני יוצא עם ריאו סולר / האמר מהגדוד, אני נוסע עם אזרחים.

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם

לכל המחנכים, הבולמים, הסוגרים, הנצמדים, ה"אני אחנך את האידיוט הזה, למה מה הוא חושב, הכביש של אימא שלו?", ה"איזה נהג מונית בן זו*ה, חכה חכה אני אעקוף אותך אני אתן לך לעמוד שעה שתרגיש איך זה" ודומיהם.

אין שום בעיה שתעשו את זה, באמת.

רק בתנאי שתדעו ותזכרו, שתמיד, אבל תמיד יהיה מישהו (או משהו) מסובב יותר מכם, עם 'שריטה' עמוקה יותר משלכם.

וזו רק אחת מן הסיבות לא תהתעסק עם ביריונים בכביש, בכוונה תחילה (ערסים) או ללא כוונה (דיבור בנייד), בניסיון להוכיח משהו למישהו.

ואם מישהו יטען שהוא מנבא עתידות, וניכן בכישרון זיהוי יוצא דופן, ומסוגל לפרש את נפש האדם ולנבא ואת דרכי התגובה שלו תוך כדי נסיעה על 120 קמ''ש, לנתח את מידע ועל סמך זה להחליט על דרך פעולה זו או אחרת, שיבוסם לו.

אם כי גם אני לפעמים, פעמים בודדות ממש, חוטא ברפלקציה (שיקוף התנהגות) לנהגים אחרים שהוציאו אותי מהכלים. אם זאת, אני תמיד זוכר את מה שרשמתי למעלה.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם
אם לא קראת תגובות של חברי הפורום לשרשור הזה, אני יעזור לך, קרא כאן:

תפסיק למכור לוקשים, צביפר!

תקנה 61 מתייחסת ל-"רכב הבא בעקבותיו"! יעני, רכב שנוסע מיד אחרי הממותה, לא כל רכב ביקום שבא לך להידחף לפניו.

למקרה שלך מתייחסת תקנה 40(א), וכדאי שתפנים אותה טוב טוב: "סימן ג': סטיה, פניה ונסיעה אחורנית. 40. (א) לא יסטה נוהג רכב מנתיב נסיעתו אם עלול הדבר לגרום להפרעה או לסיכון."

• תוכן חדש...