Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השלדה תמיד יכולה לקבל עיקום מג'ק, אבן, מדרכה וכו' - ובמכון בדיקה יכתבו מעיכות בשלדה, ובעל האוטו לא אמור לדעת על זה, וגם אם הוא יודע על מעיכה, אם הוא יגיד את זה בטלפון אין סיכוי שהוא ימכור אפילו שזה רק מעיכה. אז אני לא הייתי רוצה להתחייב על דבר כזה.

המנוע בכלל, הרי גם אוטו חדש יכתבו לו שהמנוע גמור, אז בטח שאוטו ישן.

בקשר לקבלות וק"מ: כשנמכור את אחת המכוניות במשפחה שלי, שנוסעות הרבה מתחת לממוצע (משפחה שכזאת..), ונשמרות בפדאנטיות ומטופלות רק בבית ע"י אבא שלי (חוץ מתקופת האחריות) - אל תקנה מאיתנו :lol: אנחנו שקרנים ולא אמינים :wink:

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא מבין מה הבעיה. זה מאוד פשוט בקשר למנוע\גיר\שלדה:

שילדה - אין דבר כזה שבן אדם לא יודע אם השילדה לא נקייה ברכב שלו. מי שלא יודע לא הייתי בכלל קונה ממנו בגלל שכנראה אין לו מושג בעוד דברים שקשורים לאחזקת רכב

מנוע - הסבירות שמישהו מוכר את הרכב בדיוק כשהמנוע "גמור" ככה במקרה היא נמוכה מאוד. בד"כ מנוע גמור ייתן אותותיו לפני כן ומספיק ביקור אחד במוסך כדי שהמוכר יידע גם אם אין לו מושג בשום דבר שקשור לרכב.

גיר - על גיר לא הייתי מתחייב כככל אבל בד"כ ניתן להרגיש בנסיעה אם יש דברים מוזרים (בעיטות, משיכות וכו'...)

וואלה...

המכוניות שלנו הן יד ראשונה, מטופלות רק במורשה, שמורות בפדאנטיות ועם עבר תאונתי מצוין (טפו טפו) ולמרות זאת:

1. אני לא מתחייב על כלום, לא מוכר עם התחייבות ולא מוכן למכור ללא בדיקה - למה? ככה.

2. גם אם תיקנת פנצ'ר ברכב והג'ק הונח שלא במקום ויצר מעיכונת אז יבוא החכמולוג וידרוש שאשלם לו בעבור הבדיקה. לכן אני לא מתחייב על שום דבר למרות שממש אין לי מה להסתיר.

3. אין לי חשק ליפול לקטגוריות המוזרות של מכוני הבדיקה כגון: נקישות שסתומים או מכה בזמן העברת הילוכים.

לפיכך, לא מתחייב על דבר, לא יודע מה מצב הרכב - כלום נאדה. רוצה תבדוק ותקנה - לא רוצה יבוא אחר, מעולם לא ניתקלתי בקושי למכור רכב ובמחירים שמעל המחירון.

אגב, תמיד תוכל לרכוש בונבוניירה מליסינג - שם אנשי המכירות יתחייבו לך על מה שתרצה - העיקר שתיקנה...

פורסם

בודדים האנשים הישרים,זה בא לביטוי במיוחד שאנשים מוכרים את רכבם,אנשים מבוגרים,מכל העדות והצבעים,פשוט משקרים בלי טיפת זיעה,לא מקנא במי שמחפש רכב משומש,והצרה מכפילה את עצמה ככל שהרכב יותר ישן והרכב עובר יותר ידיים.

פורסם
שמע,

התקציב שלך מאוד, אבל מאוד בעייתי.

יש היום מבצעי סוף שנה מטורפים בחברות הליסינג, אני מאמין שתוכל להוציא יונדאי גטס או פיאט גרנדה פונטו משנתון 2007 במחירים נמוכים מאוד - נותנים גם 60 תשלומים בלי ריבית והצמדה בקל אוטו (ראיתי פרסומת) - שלם 10 אלף ש"ח במזומן, ועוד 30-35 אלף ש"ח ב-60 תשלומים...את ה-15 אלף הראשונים כבר יש לך, זה כבר נותן לך שקט לשנתיים. אח"כ תצטרך לשלם סביבות 500 ש"ח לחודש.

מדהים אותי כל פעם מחדש איך אתה ממליץ לאנשים לרכוש רכבים מעל לתקציבם ובהתחייבות ל-5 שנים בלי לחשוב בכלל.

פורסם

בזמנו, כאשר חיפשתי רכב בתקציב עוד יותר מוגבל משלך (עד 12K כולל יישור קו), היה לי מאוד חבל לבזבז סכומים בסדר גודל של 400 ש"ח על מכון בדיקה שגם לא יגיד לי תכלס מה צריך לתקן וכמה זה יעלה.

במקרה יש מוסכניק שאני יכול לסמוך עליו שעשה לי בדיקות תמורת 100 ש"ח. כי בכל זאת, גם אם תקציב קניה הוא נמוך, עדיין זה כל הכסף שיש לך להשקיע, ולא יהיה נעים אם יתגלה אחרי הקניה שזרקת את הכסף לפח.

לא בילבלתי את השכל יותר מדי למוכרים, עשיתי לי רשימה של רכבים מאתר יד 2, ויום שלם הסתובבתי לראות אותם. מתוך כשישה רכבים רק שניים לקחתי לבדיקה, כי השאר ממש לא הייתי נוגע בהם. הראשון למרות שנסע והרגיש מצויין, בבדיקה יצאה שאם המוכר יוריד על כל הליקויים שנמצאו, המחיר של הרכב יהיה שלילי :lol: ומחירי תיקונים אצלו זולים מאוד יחסית למוסך מורשה. ברכב השני לא היה הרבה מה לתקן, הורדתי מהמחיר את רוב הסכום של התיקונים הנדרשים וכך נגמר הסיפור. אגב מצאו בו קצה שילדה שהמוכר לא סיפר לי שיש ברכב, אבל נאמר לי שאין לכך שום משמעות בטיחותית, אלא מסחרית בלבד.

אולי תחפש דרך חברים מוסך אמין שמסוגל לבצע בדיקת קניה כמו שצריך.

פורסם
מדהים אותי כל פעם מחדש איך אתה ממליץ לאנשים לרכוש רכבים מעל לתקציבם ובהתחייבות ל-5 שנים בלי לחשוב בכלל.

כי הייתי בסרט הזה. וזה סרט רע, רע מאוד אפילו.

המון רכבים שחוטים, כל אחד עושה את המינימום מבחינת טיפולים והמון חלפים לא מקוריים ואילתורים.

חבר רכש פונטו 1600, שנת 96, לפני מספר שנים. הרכב עלה 13 אלף ש"ח, במקום מחירון 17 אלף.

עם רכישת הרכב ביצע יישור קו באמת מושקע, בסביבות 3500 ש"ח על חלפים ועבודה והוחלפו מספר מכלולים.

אח"כ מצא את עצמו מחליף משאבת הגה כוח, מסרק הגה כוח, חיישן כלשהוא שגרם לכיבוי הרכב תוך כדי נסיעה ועוד ועוד רכיבים.

הכי גרוע היה כשהיה צריך להחליף מספר צינורות קרועים, כשגילה שיש צורך לשים צינורות מקוריים, עם ברז מיוחד - עלות כל צינור כ-300 ש"ח. כמובן שהבעלים הקודם ידע על כך, ושם צינורות קומבינה רגילים חתוכים לפי מידה. אח"כ הם כבר נקרעו, אבל זאת לא בעיה שלו.

וככה כמעט כל הרכבים!!! הרכב יצא יחסית תקין בבדיקה ומה שיצא דפוק בבדיקה הוחלף.

כל יתר התקלות, הגיעו אחת אחרי השנייה.

ועוד דוגמא: אבא שלי רכש קיה קלארוס, עם 100 אלף ק"מ. רכב בן 10. הרכב שירת בנאמנות רבה ובאדיקות ללא תקלות במשך 3 שנים - אבל כן היה בלאי להחלפה ומדי 10 אלף ק"מ היה טיפול די מאסיבי בדברים שדרשו טיפול.

לקחתי את כל הטיפולים של הקלארוס של אבא שלי ואת הטיפולים בקסארה, והכנסתי את הנתונים בצורה מסודרת לטבלת אקסל.

יצא יופי של חישוב ובו ראיתי שאני משלם בממוצע 500 ש"ח על אחזקת רכב מבחינת תקלות ובלאי (לא מדבר על טיפולים שכולם עושים כמו טיפול 10 אלף). כנ"ל גם אצל אבא. וסביר להניח שאם באמת תשב ותחשב את זה, תגלה שכל רכב בן 10+ עולה ככה.

אז מה זה משנה בעצם, למי תשלם את ה-500 ש"ח החודשיים? לחברת מימון או למוסך מיימון? :wink:

אגב - עלות הטיפולים החודשיים מבחינת בלאי בפונטו שלי, ב-7 החודשים האחרונים - 42 ש"ח. 300 ש"ח על החלפת זוג גומיות לציריות, זה הכל. (טפו טפו).

זה רק חישוב כלכלי קר של עלויות והוצאות. מה עם ההרגשה, של נסיעה ברכב בן 4 מול נסיעה ברכב בן 10?

מה עם איכות המזגן? הצבע המבריק מול הצבע הדהוי? החיסכון בדלק שמושג ברכב חדיש יותר?

כולם קונים היום מעל התקציב שלהם, וחוסכים בעלויות האחזקה. גם זה בסדר, לטעמי.

פורסם

אני לא מבין מה אתה רוצה כשבן אדם לא מוכן להתחייב על מנוע וגיר בשנתון כזה.

אני גם כרגע מוכר יונדאי אטוס, הרכב במצב מצויין.

על שאסי אני מוכן להתחייב כי אני יודע שהוא לא עבר תאונה.

אבל על מנוע? מה אני "מוסכניק"? מה אני יכול להגיד על המנוע? אני יודע שהאוטו לא שותה שמן ולא שותה מים.

אין נזילות. והכל תקין. עבר טיפולים בזמן, ק"מ נמוך לא מזוייף.

אבל להתחייב על מנוע בבדיקה ששם הם מקפידים על כל דבר וזה רכב בן 11 שנה. אני לא מוכן להתחייב ואחרי זה בגלל שחסר לחץ בבדיקה מסויימת לשלם את ה500 שקל של הבדיקה. ולא נראה לי שיש רכב בן 11 שנה שעובר את כל הבדיקות פיקס.

אני לא מוכן להתחייב ולא בגלל שאני מסתיר משהו, פשוט זה טימטום בעיני וחסר אחריות להתחייב על דבר שאתה לא יכול להתחייב עליו.

אם זה רכב חדש אין בעיה להתחייב, אבל כאשר הרכב ישן.

כשקניתי את הרכב שלי לא בדקתי בבדיקה. לא חבל על ה 500 שקל?

לקחתי את הרכב למוסכניק שלי, הרים אותו על ליפט. בדק מה שהוא יכול לבדוק.

ועובדה שהיו 2 רכבים שפסלתי בעצמי כי אפשר לראות שהרכב לא תקין ובכלל לא שווה להביא אותו למוסכניק.

ורכב אחד שהוא פסל לי.

בדר"כ רכבים שחסר להם שמן יש להם גם שמן בבגאז מתחת לכיסוי כי נשפך.

אפשר לראות אם יש נזילות, אפשר לשמוע את המנוע, העברת הילוכים וכו.

האמת מי שממש ממש לא מבין ברכב גם אם הוא אקח לבדיקה ואם הבוחן הוא לא צדיק, אז בסוף הוא כן אקנה את הרכב.

יש בפורום בחור שעובד במכון בדיקה, תקרא את אחד הנושאים שלו שניגשה בחורה בלי שום מושג ובגלל שהוא עזר לה בסוף היא לא קנתה ואחרי זה הסוחר צעק עליו ואיים ובלה בלה בלה)

יש שיטות לבדוק, את הרכב הרביעי קניתי לבסוף.

"יד ראשונה מרופא, טיפולים במוסך מורשה ק"מ נמוך."

אמיתי אמיתי :)

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

למה לא רלוונטי?

אני וישראל ישראלי מוציאים 10 אלף ש"ח לרכישת רכב. אני ממשיך לשלם 450 ש"ח בחודש לחברת מימון, הבחור שקנה את הרכב ב-10 אלף ש"ח לא חייב לאף אחד כלום.

בעוד 5 שנים, הרכב שלי בן 9, שווה 10 אלף ש"ח. בעוד 5 שנים, הרכב שנקנה ב-10K הוא בן 15, שווה גריטה = 3000 ש"ח.

קח בחשבון את העובדה שאת הכסף שאני מוציא על מימון בעל הגרוטאה מוציא על תיקונים (ושוב, בדקתי כמה זה עולה, ראה הודעה קודמת) - ותראה שאני מסיים את ה-5 שנים עם אותם 10 אלף ש"ח התחלתיים (מתוך הנחה שזה מה ששווה פונטו בת 9) והבחור השני כבר גורט את הרכב ומקבל גרושים.

ובינינו - לא הכנסת בפנים את העלויות של הזמן שלך במוסכים. את העצבים אי אפשר אפילו לכמת בכסף - אני לא יודע מתי נתקעת פעם אחרונה בצד הדרך, בהמתנה לגרר - אבל זה לא כיף גדול.

פורסם
למה לא רלוונטי?

אני וישראל ישראלי מוציאים 10 אלף ש"ח לרכישת רכב. אני ממשיך לשלם 450 ש"ח בחודש לחברת מימון, הבחור שקנה את הרכב ב-10 אלף ש"ח לא חייב לאף אחד כלום.

בעוד 5 שנים, הרכב שלי בן 9, שווה 10 אלף ש"ח. בעוד 5 שנים, הרכב שנקנה ב-10K הוא בן 15, שווה גריטה = 3000 ש"ח.

קח בחשבון את העובדה שאת הכסף שאני מוציא על מימון בעל הגרוטאה מוציא על תיקונים (ושוב, בדקתי כמה זה עולה, ראה הודעה קודמת) - ותראה שאני מסיים את ה-5 שנים עם אותם 10 אלף ש"ח התחלתיים (מתוך הנחה שזה מה ששווה פונטו בת 9) והבחור השני כבר גורט את הרכב ומקבל גרושים.

ובינינו - לא הכנסת בפנים את העלויות של הזמן שלך במוסכים. את העצבים אי אפשר אפילו לכמת בכסף - אני לא יודע מתי נתקעת פעם אחרונה בצד הדרך, בהמתנה לגרר - אבל זה לא כיף גדול.

כמה שטויות אתה כובת על טיפולים.

הדברים שאתה כותב זה על רכב שלא טיפלו בו עד שהוא הגיע לגיל 10.

ורק בגיל 10 עשו לו יישור קו וכל שנה מתגלות בעיות.

יש לי כבר שנה וחצי רכב משנת 97 שהיה מטופל בזמן, ועד עכשיו הדבר היחיד שהלך בו זה האלטרנוטר(וזה באשמתי שלא בדקתי מים במצבר כי חשבתי שהוא מצבר יבש)

אותה תקלה יכלה להיות בדיוק ברכב 2006. לא קשור לשנתון.

פעם בשנה אני מכניס את הרכב למוסך. עושה טיפול ואומר לו שיעבור על כל מה שצריך ועלול להתקלקל ואם צריך להחליף שיחליף.

הרכב שלי חוץ מהבעיה שהזכרתי עד עכשיו לא היה לו כלום ברוך השם.

הרכב של אחי שנת 2000, 5 שנים אצלו טיפולים כמו שאמרתי וחוץ מאלטרנטור גם אצלו(אותו בעיה בדיוק שהמצבר היה בלי מים) לא החלפנו כלום ולא נתקענו באמצע הדרך.(ואחי ממש ממש לא מבין במכוניות, שמן מים אני בדקתי לו פעם בכמה חודשים)

ברור שמי שחוסך ועושה את הטיפולים לבד(בחור בלי ידע מקצועי). לא בודק את שאר המכלולים ומחכה לתקלה לתקן אותה עלול להתקל במצב שאתה מתאר. אבל זה ממש לא המצב.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
והצרה מכפילה את עצמה ככל שהרכב יותר ישן והרכב עובר יותר ידיים.

1+

עדיף תמיד יד 1 מפני שזה משאיר פתח לתביעה של המוכר במקרה ומתגלה משהו מסריח. אפילו אם הרכב הוא "רק" יד2 זה כבר יוצר קושי רב להוכיח כי הבן אדם שמכר לך את הרכב היה מודע ל"בעיה".

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

עזוב אותך מהבולשיט הזה.

תמיד יבוא זה שיגיד שהוא נוסע על רכב שנת 2000 והכל על הכיפאק.

אבל מה לעשות, רכב בן 10-12 זה כבר "לא זה". הרבה דברים מתפוררים לבד, צמות חשמל, בעיות חשמליות וכו'.

גם הקיה שקנינו הייתה מטופלת ודי שמורה - ועדיין דברים התפרקו והרכב כבר לא היה אמין כמו שהיה כשהיה חדש.

וכן, אני יודע שגם רכב שנת 2006 יכול להתקלקל. אבל עם הרכבים של היום, זה כמעט ולא קורה.

פורסם
עזוב אותך מהבולשיט הזה.

תמיד יבוא זה שיגיד שהוא נוסע על רכב שנת 2000 והכל על הכיפאק.

אבל מה לעשות, רכב בן 10-12 זה כבר "לא זה". הרבה דברים מתפוררים לבד, צמות חשמל, בעיות חשמליות וכו'.

גם הקיה שקנינו הייתה מטופלת ודי שמורה - ועדיין דברים התפרקו והרכב כבר לא היה אמין כמו שהיה כשהיה חדש.

וכן, אני יודע שגם רכב שנת 2006 יכול להתקלקל. אבל עם הרכבים של היום, זה כמעט ולא קורה.

שמע מה זה על הכיפאק? אני מודע לחסרונות שיש בו יותר סיכוי לתקלות, פחות בטיחותי, יותר רעשים מבפנים.

אבל הרכב עושה את העבודה שלו, בשורה התחתונה, לי יש שרייד 97. לאחי הייתה אטוס 2000.

לפני זה היו לנו גאלאנט 92, MPV 94 ואני ממש לא מבין את כל הדברים שתארת.

הרכבים נסעו כמו שצריך, לא נתקענו איתם בגלל שאיזה צינור התפוצץ או שהרכב התחמם וכו.

לא היו הוצאות של 500 שקל כל חודש כמו שאתה אומר.

אז מה? לפני שנה אמא שלי נתקע ברכב 2007 בגלל שהמצבר הלך.

זה תקלות שקורות בכל רכב.

בקרב החברים שלי לרובם יש רכבים שנת 97-2001 עושים טיפולים בזמן ואין את ההוצאות המיותרות כמו שאתה אומר.

תקח בחשבון שאנחנו גם לא נוסעים הרבה. בערך 12 בשנה.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

אז לך יש מזל. כיף לך.

אני רואה חבר עם פונטו 96, שבמשך שנים נהנה מהרכב ונסע ללא כל תקלות, וכיום משאיר בממוצע 500-600 ש"ח במוסך.

זה מה שהיה לי גם עם ליאונה 86 שהחזקתי במשך שנים וגם קסארה 98 וגם קלארוס 97 (פעמיים).

זה מה שהיה לחבר עם פונטו 96 (אחד אחר) שהעליתי את הסוגיה שלו כבר.

ואני רואה את זה גם אצל שכנה שלי שנשבר לה מקורסה 97 וקנתה פונטו 2004 ואצל שכן שמכר את המאזדה 97 שלו וקנה מאזדה 3 במקומה - ברגע שהתחילה לעשות צרות.

לי אישית לא כיף לנסוע ברכבים כאלה, שאני לא יודע מאיפה תגיע התקלה החשמלית הבאה, ההתחממות הבאה וכו'.

נסעתי לאילת עם הפונטו שלי - סיימתי נסיעה הלוך וחזור בלי איבוד של גרם של שמן ומיליליטר אחד של נוזל קירור.

ברגע שאני ארגיש שהרכב כבר לא מסוגל לעשות את הנסיעה הזו באמינות של 100%, הוא יימכר למישהו שמחפש רכב בתקציב של 10 אלף ש"ח.

פורסם

שילדה - אין דבר כזה שבן אדם לא יודע אם השילדה לא נקייה ברכב שלו. מי שלא יודע לא הייתי בכלל קונה ממנו בגלל שכנראה אין לו מושג בעוד דברים שקשורים לאחזקת רכב

אני מתיחס לחלק המסומן. יש דבר כזה. יש אנשים שקונים רכב ולא עושים לא בדיקה.

נניח קנית את הרכב, לקחת למכון בדיקה ולמוכר שלך יש קומבינה, האוטו ייצא חדש. אחרי זה אתה מוכר את הרכב, מתחייב על השלדה ומחזיר 500ש"ח לקונה פוטנציאלי על הבדיקה.

אם הקונה רוצה את הרכב שיטרח לבדוק אותו לשביעות רצונו. אין סיבה להתחייב על שום חלק ברכב, מכוני בדיקה רושמים לפעמים שטויות, מגזימים במשמעות של ליקויים.

יש קונים עם דרישות לא ריאליות, פשוט מוצאים למוכר את הנשמה (אני מבין למה יש מוכרים עצבניים). מתחילה סחבת ממוסך למוסך כדי לקבל הצעות מחיר על תיקונים ולבדוק את הרכב, ריצות ל-700 מקומות כדי להוכיח היסטוריית טיפולים.

על קונה כזה זה מינימום יום חופש, אחרי שהוא סחב אותך לכל המקומות האלו והוצאת לו את כל האישורים, אחרי שהוא התקשר לחברים מקומבנים שמוצאים היסטוריה מחברות ביטוח פיתאום הוא מוצא רכב שעולה 1000ש"ח פחות עם יד יותר נמוכה והרכב עבר 5K ק"מ פחות. בא עוד קונה ושוב מתחיל אותו סיפור, עוד יום חופש. לקונה הזה לא ימצא חן בעיניו עץ שעל הרכב יש שריטה 3 מילימטר על הבגז'. עוד קונה ועוד יום חופש מעבודה והפעם לא נימצא חן בעיניו שיש כתם 5 ס"מר של צבע דהוי. בא עוד קונה ומנסה לקנות במחיר ברזל ("עכשיו אני נותן לך 10,000 במזומן!", "אדוני, אבל הרכב עולה 40,000ש"ח"). וככה זה נמשך עם עשרות מתלבטים עד שלא מגיע הקונה המיוחל: קונה שיודע מה הוא רוצה, בודק את הרכב בחצי שעה ולוקח אותו.

מי שצריך באמת לקנות רכב, קונה רכב וזהו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...