Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה לא רלוונטי?

ובינינו - לא הכנסת בפנים את העלויות של הזמן שלך במוסכים. את העצבים אי אפשר אפילו לכמת בכסף - אני לא יודע מתי נתקעת פעם אחרונה בצד הדרך, בהמתנה לגרר - אבל זה לא כיף גדול.

אחי חיפש בנרות רכב שמור. אחרי חיפושים רבים מצא סקודה פאביה יד ראשונה שנת 2006 עם קילומטרז נמוך. (הרכב נרכש ב-2009 כלומר אחרי 3 שנים על הכביש בלבד) הרכב עבר בדיקה ולא התגלו שום ליקויים משמעותיים. כעבור חודש התקלקל חלון חשמל. 1000 ש"ח תיקון. כעבור חודשיים התקלקל החלון השני. 300 ש"ח תיקון כי מצאנו מוסך שיודע לעשות שיפוץ במקום החלפה של כל המנגנון. 800 ש"ח הוצאנו על תיקון עוד בעיה. טיפולים יקרים להחריד.

קח את הרכב שלי לדוגמא. רכב איטלקי שנת 95. הרכב עבר חיים לא קלים. החזר חודשי - 0 ש"ח. ביטוח - גרושים. טיפולים - זולים. חלפים עולים כמו פיצוחים. קל מאד לעשות טיפולים. אגרת רישוי - 780 ש"ח. תקלות - בשנתיים שאני נוהג ברכב ו-17,000 ק"מ החלפתי משאבת בלם ותרמוסטט. 1500 ש"ח נזק.

החישוב שלך לא רלוונטי כי אתה לא לוקח בחשבון המון גורמים כגון:

א. לא כל הרכבים הישנים מתפוררים.

ב. רכבים חדשים מתקלקלים

ג. עלויות קבועות הרבה יותר גבוהות

ד. אתה תשלם 500 ש"ח כל חודש במשך 5 שנים. אני לא אגיע להיקף תיקונים תיקונים שיחייבו אותי לשלם 500 ש"ח בחודש במשך שנים.

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה לא ורוב האנשים כן.

אה, ואל תקנה סקודה פאביה :lol:

וחוצמזה:

1. אני לא רוצה לנהוג ברכב איטלקי משנת 95. רכב זה גם סטאטוס ואנשים מסתכלים על זה.

2. אני אוהב עיצובים חדשים של רכבים, לא אוהב עיצובים מיושנים (רק מעט מכוניות משנות ה-90 עושות לי את זה).

3. גם אני נסעתי פעם ברכב בן 16, גם אני התלהבתי שחלפים עולים לי גרושים ושאני עושה ביטוח בגרושים ושאני כביכול דופק את המערכת. ובסוף נמאס לי מזה שכל חודש בממוצע אני מוצא את עצמי בפירוקיה, מנסה להוזיל את המכה החדשה שנחתה עלי.

4. כשתגיע לקיץ שוב - אני אסע במזגן מקפיא, ברמה של אייס פלייס באילת ואתה תתבאס לך ברכב משנת 95.

אגב - חימום יש לך, או שהרדיאטור מבוטל?

ושוב לעניין:

ההמלצה שלי לא מחייבת את הבנאדם. כשמה כן היא, המלצה.

אם יש לבחור הכנסה מסודרת, והוא יכול להרשות לעצמו רכב קצת יותר טוב ולחסוך את העצבים של הרכישה ואת המוסכיאדה אח"כ, אז שילך על זה. אנשים עושים את זה כמעט כל יום.

למה אתה חושב שיש כזה שוק מת לרכבים של 50-60 אלף ש"ח? אף אחד לא הולך וקונה אותם במזומן.

השוק היחיד שלוהט מבחינת מכירות הוא שוק הרכבים עד 10-15 אלף ש"ח, כי אלה סכומים שאנשים מחזיקים במזומן.

אלה גם הרכבים שמפרנסים בשפע את המוסכים, לא רכבי 2006.

פורסם
אתה לא ורוב האנשים כן.

אה, ואל תקנה סקודה פאביה :lol:

וחוצמזה:

1. אני לא רוצה לנהוג ברכב איטלקי משנת 95. רכב זה גם סטאטוס ואנשים מסתכלים על זה.

2. אני אוהב עיצובים חדשים של רכבים, לא אוהב עיצובים מיושנים (רק מעט מכוניות משנות ה-90 עושות לי את זה).

3. גם אני נסעתי פעם ברכב בן 16, גם אני התלהבתי שחלפים עולים לי גרושים ושאני עושה ביטוח בגרושים ושאני כביכול דופק את המערכת. ובסוף נמאס לי מזה שכל חודש בממוצע אני מוצא את עצמי בפירוקיה, מנסה להוזיל את המכה החדשה שנחתה עלי.

4. כשתגיע לקיץ שוב - אני אסע במזגן מקפיא, ברמה של אייס פלייס באילת ואתה תתבאס לך ברכב משנת 95.

אגב - חימום יש לך, או שהרדיאטור מבוטל?

ושוב לעניין:

ההמלצה שלי לא מחייבת את הבנאדם. כשמה כן היא, המלצה.

אם יש לבחור הכנסה מסודרת, והוא יכול להרשות לעצמו רכב קצת יותר טוב ולחסוך את העצבים של הרכישה ואת המוסכיאדה אח"כ, אז שילך על זה. אנשים עושים את זה כמעט כל יום.

למה אתה חושב שיש כזה שוק מת לרכבים של 50-60 אלף ש"ח? אף אחד לא הולך וקונה אותם במזומן.

השוק היחיד שלוהט מבחינת מכירות הוא שוק הרכבים עד 10-15 אלף ש"ח, כי אלה סכומים שאנשים מחזיקים במזומן.

מה שאתה אומר על עניין האיכות נכון, סטאטוס, עיצוב וכו גם נכון.

בקשר לחלפים, לא עולים כ"כ גרושים. אם אתה מתעקש על מקוריים אז הם גם עולים(וגם לא גורמים לך להגיע כל חודש לפירוקיה).

בקיץ קר לי ואני נאלץ להוריד את הרמה של המזגן, ובחורף החימום עובד מצויין.

כל מה שאתה אומר זה על רכבים שחסכו עלייהם והחוסכים עלייהם ובגלל זה כל הבעיות האלו.

אם זה כמו שאתה אומר אז למה עוד ישמ כוניות ישנות על הכביש? כל האנשים טיפשים ורק אתה חכם?

אם זה היה נכון שכל הרכבים הישנים דפוקים ונתקעים אז אנשים היו מוכרים אותם וקונים רכבים חדשים יותר בעסקאות כמו שאתה אומר.

רכב חדש יותר משפר לך את איכות החיים ללא ספק. אבל ישן לא תוקע אותך כל חודש בפירוקיה ובצד הכביש.

הדיון הזה לא מוביל לשום מקום.

אתה בשלך שרכב ישן דפוק ועושה את מה שהוא עושה(אם זה מה שלמדת מנסיון העבר שלך ושל כל החברים שלך אז אני מצדיק אותך)

אני בשלי מנסיון של כל המכוניות הישנות במשפחה שלי ושל חברים שלי.

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם

למה כ"כ קשה למצוא רכב משומש\ למה ישראלים זה עם של שקרנים?

כי הרשויות נכשלות בטיפול בנושא. כאשר ישנה האפשרות לחסוך כמה גרושים ביבוא מארה"ב אז הרשויות קופצות על הרגליים אחוריות - אוי וועי געבאלט, הפנסים לא בתקן המתאים - יהיהו פה אלפי הרוגים בכבישים. ואת זה שבאופן חוקי ניתן להחזיר רכב טוטל לוסט לכביש ועוד לרמאות קונים תמימים - זה בסדר, העמך האלה כבר יסתדרו.

ולענינו... אילו היה קיים בישראל מנגון רישום ומעקב כנהוג בחו"ל, אכיפה רצינית של עבירות הרכוש ומענה הולם לאזרחים משלמי המיסים ומפרנסי הרשויות - הם היו מפסיקים להיות עם של שקרנים.

פורסם
השלדה תמיד יכולה לקבל עיקום מג'ק, אבן, מדרכה וכו' - ובמכון בדיקה יכתבו מעיכות בשלדה, ובעל האוטו לא אמור לדעת על זה, וגם אם הוא יודע על מעיכה, אם הוא יגיד את זה בטלפון אין סיכוי שהוא ימכור אפילו שזה רק מעיכה. אז אני לא הייתי רוצה להתחייב על דבר כזה.

המנוע בכלל, הרי גם אוטו חדש יכתבו לו שהמנוע גמור, אז בטח שאוטו ישן.

בקשר לקבלות וק"מ: כשנמכור את אחת המכוניות במשפחה שלי, שנוסעות הרבה מתחת לממוצע (משפחה שכזאת..), ונשמרות בפדאנטיות ומטופלות רק בבית ע"י אבא שלי (חוץ מתקופת האחריות) - אל תקנה מאיתנו :lol: אנחנו שקרנים ולא אמינים :wink:

זהו שזה לא הכל שחור או לבן ויש הרבה אפור באמצע, עיקום מג'ק מדרכה וכו' לא תופס לצורך ענין בדיקה, זה עוד משהו שאמור להיות סגור מראש.

בכללי לגבי כל מה שאמרתי, אני שומע פה סיפורים על עינויים, על מוכרים עצבניים וקונים טפשים. כמובן שטמטום הוא המחלה הכי גדולה ואין לה תרופה. אני בתור קונה או מוכר לא מתעסק עם מטומטמים, מראש. אם אני שומע ומרגיש עוד בטלפון שהאיש אדיוט, אני חוסך מעצמי את המאמץ\יום-חופש וכו'.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

רכב בראש וראשונה אמצעי תחבורה שמטרתו להביא את הנהג מנקודה א' לנקודה ב' במהירות ויעילות. אני מרחם על מי שמרוויח מעט וקונה רכב שאחזקתו בגובה חצי משכרו החודשי. פוזה וסמל סטטוס לא משלמים על טיפול אצל רופא השיניים.

חברות הליסינג משגשגות בזכות תרבות הפוזה. חברות ליסינג נותנות קרדיט לאנשים שהבנק זרק מכל המדרגות. אנשים שחיים מעבר ליכולת הכלכלית הריאלית שלהם; קונים מוצרים ב-36 תשלומים ומוכרים את הנשמה לחברה סלולרית בשביל אייפון.

אגב, החימום עובד מעולה.

פורסם

רכבים לא חדשים, עברו כמה ידיים, אני בכלל לא מתפלא שלא מתחייבים לך בבדיקה.

ועוד עם הרמה של המכונים היום? אתה יכול להביא רכב דנדש בן יומיים וימצאו בו דברים, או ההפך, רכב עם בעייה שלא ראו אותה בכלל.

הכי טוב לקחת למוסכניק שאתה בוטח בו 100000% שיבדוק את האוטו כמו שצריך, יעשה נסיעת מבחן, ירים אותו וכל הפרוצדורה ויגיד לך מה הוא רואה שבלוי ומה במצב טוב.

אגב, מוכר גם מתעצל לפעמים, בתור אחד שמכר כבר 3 רכבים במשך 3 שנים, אני יכול בוודאות להגיד לך שזה מאוד מתסכל שבחור רוצה לקחת את הרכב לבדיקה, אתה צריך לפנות בגללו כמה שעות, להסחב עם הרכב, לבזבז דלק ועצבים וזה עוד בלי שום קשר שהוא מתחייב לקנות את הרכב, ואז אחרי הבדיקה תמיד מגיע הקטע של ההורדה במחיר והויכוחים הרבים שלרוב נגמרים ביאאלה בהצלחה ביי, ואז אתה כל הדרך בעצבים על הזמן וכל הבזבוז הזה.

במיוחד בגלל שזה רכב בתקציבים כאלה

פיאט קופה 16VT - כי לא היה תקציב לפרארי

פורסם
חברה תודה רבה על התגובות אבל אתם מגזימים..

אתה נכנס לפה, שואל ומבקש תגובות של אנשים ואז עוד מפנה אצבע מאשימה כלפי העונים שהם מגזימים?!

אם לא מוכן לשמוע דעות שונות מדעתך - אל תפתח שרשור...

Mazda Miata NB

Honda CBR500R

פורסם

חברות הליסינג משגשגות בזכות תרבות הפוזה. חברות ליסינג נותנות קרדיט לאנשים שהבנק זרק מכל המדרגות. אנשים שחיים מעבר ליכולת הכלכלית הריאלית שלהם; קונים מוצרים ב-36 תשלומים ומוכרים את הנשמה לחברה סלולרית בשביל אייפון.

זה כ"כ נכון מה שכתבת.:mm_yeah:

Shotdown, בדיוק כמו שתיארת. זו בדיוק הסיבה שאני לא רוצה התעסק עם קונים פרטיים. כמות הבריאות שיוצאת על זה לא שווה את המאמץ. לכן אני מעדיף סוחר. אובדן ימי עבודה, עוגמת נפש כל פעם מחדש כאשר נוסעים לבדוק חתול בשק. אצל הסוחר לפחות החתולים על כף היד: בא למקום, בודק כמה רכבים עד שלא מוצא משהו מתאים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
רכב בראש וראשונה אמצעי תחבורה שמטרתו להביא את הנהג מנקודה א' לנקודה ב' במהירות ויעילות. אני מרחם על מי שמרוויח מעט וקונה רכב שאחזקתו בגובה חצי משכרו החודשי. פוזה וסמל סטטוס לא משלמים על טיפול אצל רופא השיניים.

אגב, החימום עובד מעולה.

זה לא רק פוזה, זה גם איכות חיים.

אני מכיר מישהו שקנה אלנטרה 2006. לפני זה נסע על ברלינגו 2001 ואכל איתו קש ומרור.

אין שום פוזה באלנטרה 2006. פשוט נמאס לו לשמוע את הקיטורים של הבנות שלו, ונמאס לו להתקע בצד הדרך ונמאס לראות מוסך.

וואלה, דווקא האלנטרה ליסינג הזו בינתיים נמצאת כבר שנתיים אצלם וראתה מוסך פעם בשנה, לטיפול שגרתי.

אז כן, יש החזר חודשי. וכן, זה מעבר ליכולת של הבנאדם. אבל בשביל מה המציאו את התשלומים אם לא כדי לעשות את החיים נוחים יותר?

פורסם

למזלי עדיין לא נתקעתי בצד. מה שכן הייתה לי בעיה של התקררות שנפתרה על ידי החלפת תרמוסטט. :lol:

אשראי זה כלי מצויין, אבל צריך לדעת להשתמש בו בחוכמה. מה לעשות ישראלים, בכל מה שקשור לצרכנות, אהבלים גמורים.

פורסם

אשראי זה כלי מצויין, אבל צריך לדעת להשתמש בו בחוכמה. מה לעשות ישראלים, בכל מה שקשור לצרכנות, אהבלים גמורים.

חחח צודק לגמריי... אנשים פה יקנו מאזדה 3 2008 בתשלומים ל 5 שנים... העיקר אוטו חדש... הורגים אותי אלה. :lol:

אני לעולם לא הייתי לוקח מימון בשביל רכב... זה דבר שמתכלה ועד שאתה גומר לשלם כבר לא נשאר ממנו רבע ממה שהיה שווה... הייתי נוסע בפיאט אונו שנת 94 ששווה 1000 ש"ח אם הייתי חייב.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם

לדעתי לא לוקחים מימון על נכס שבהגדרה המחיר שלו יורד כל יום.

אנשים יכנסו להרפתקאות כספיות העיקר לנסוע על רכב חדש, באמת שאני לא מבין אבל זו רק דעתי האישית.

גם אני חיפשתי רכב משומש הרבה זמן ונתקלתי באנשים הזויים. בסוף הלכתי על חדש עם 0 ק"מ מחברת ליסינג.

בהצלחה לפותח השרשור

פורסם

קנית פעם מכונת כביסה ב-36 תשלומים? לקחת מימון על נכס שלא שווה כלום מרגע שיצא מהחנות :?

כנ"ל TV, כנ"ל מדיח - או כל מוצר אחר.

מה זה משנה איך תשלם את הכסף? או למוסכים (עניין של מזל, כנראה) או שתשים כסף בצד (חיסכון) או שתשלם לחברת מימון.

פספסתי אגב, משהו - נגיד ויהיה לי אוטו מדהים בן 10 שלא מתקלקל, והוא יהיה אצלי עד גיל 15 שאז אוכל לקנות רכב נורמלי בן 3-4.

האם הרכב שאקנה במזומן לא ירד ערכו לעולם?

למה ירידת ערך זה בכלל שיקול בסוגיה של מימון?

אם זה כ"כ מפריע פסיכולוגית, תחשבו על זה בתור תשלום ירידת הערך בתשלומים :-) קנית ב-10 אלף, תמכור ב-10 אלף. זה הכל.

בדרך שילמת ב-60 תשלומים את ירידת הערך.

פורסם

לדעתי בדיקה במכון זה ליצנות אחת גדולה . כל מוסך נורמלי יעלה על כל תקלה. ומה שהוא לא יצליח לגלות גם המכון לא יצליח רק ההבדל שהמכון בכל מקרה יכתוב כסת"ח.

אני בתור קונה בודק בעצמי אבל אם זה דגם לא מוכר לי אני קורא למכונאי ב100 שקל שיעזור לי להעיף מבט.

בדיקת שלדה כשיש חשד רציני, לך לפחח מי יכול להבין יותר טוב מפחח.

לא ראיתי שום נתון בדף בדיקה שעוזר לי במשהו. אם המנוע גמור לא צריך מספרים רואים בלי חכמות. מה שלא רואים כל האחוזים קומפרסיה זה שטויות תראה לי מישהו שלא קנה אוטו בגלל קומפרסיה חלשה.

אה ובתור מוכר יש סבלנות אבל עד חצי יום מעבר לזה ביי ביי.

לכן אני לא רואה שום סיבה שבעולם להתחייב בבדיקה. זה ממש לא הוגן.

• תוכן חדש...