רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, קניתי לפני כשבוע רכב לחברה שלי. (רכב שהיה שלי עד לפני שנתיים ועכשיו רכשתי אותו בחזרה) לרכב אין ביטוח מקיף, והראש קצת לא שקט. מה לדעתכם עדיף כהגנה, קודן או מנעול הגה?
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
האם יש פנצ'ריות באיזור המרכז שקונות צמיגים משומשים? מורכבים אצלי 3 צמיגים שנקנו בסוף חודש אוגוסט ולא עברו שום התעוללות, אני מעוניין פשוט להחליף למידה גדולה יותר ולא בא לי לחכות עד שהם יתבלו... כמה בכלל אפשר לדרוש עליהם? חצי מחיר יהיה מוגזם?
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
רציתי לדעת איזה רכב יותר חזק מבין הרכבים סיאט איביזה קופרה 2008 ידנית 180 כ"ס סטנדרטית לגמרי או סיאט לאון 1.8 TSI 2010 DSG עם 160 כ"ס שאלתי מכוון שאני יודע שללאון יש מגדש על ואני לא יודע אם יש לקופרה.. אני יודע שעל הנייר ללאון יש פחות כ"ס אבל אני רוצה להיות בטוח. תודה!
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ראיתי המון כאלה בכבישי סינגפור - רכב פשוט יפייפה האחורה מזכיר קצת את הקאמרו. מגיע עם איבזור ספורט מלא , עיצוב פנים לא רע ומכוייל ספורטיבי יכול להכנס לא רע למלחמת הספורטיביות ב150 אלף שקל. http://www.youtube.com/watch?v=hQN82Her-Mw&feature=grec_index דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. וכן , אני דווקא אוהב את סגנון הכותרות החדש של המנהלים פה
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- 10 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום לכולם חבר שלי גר כרגע בבריטניה ומתכנן לעבור לישראל בעוד כמה חודשים. הוא מאוד מתעניין במכוניות משופרות (אני מקווה שתרגמתי את זה נכון, באנגלית הוא קורא לזה Modified cars). הוא קנה מכונית משופרת לא לפני הרבה זמן והוא עובד עליה ומוסיף שיפורים נוספים (הנה תמונה למתעניינים http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash2/hs495.ash2/76837_459856374505_512869505_5750529_7845459_n.jpg ). בכל מקרה, השאלה היא כזאת - מישהו יודע האם מותר לייבא מכוניות מאנגליה לארץ ולנהוג בהן פה? אחרי הכל, המכוניות שם עם ההגה בכיוון ההפוך כיוון שהם נוהגים בצד שמאל. האם זה יהווה בעיה בארץ? בנוסף, הייתי שמחה לדעת אם יש פה אנשים באזור ירושלים שגם כן עובדים על מכוניות ומשפרים אותם ביחד, נפגשים ו…
הודעה אחרונה מאת Croc, -
אהלן חברים, אני קצת עצבני, כי בא לי לעשות קיצור דרך בצומת שאסור לפנות לימינה, אז באתי משם, ראיתי האוטו שמגיע, אז אני ניסיתי לעקוף אותו כי זה היה חד סטרי ממש דק, אז ניסיתי להחנות בצד, אבל החניה כ"כ קטנה עליי, אז סבבה ראיתי איש זקן ישב, אז פתח את הדלת ועמד ליד תא מטען ורושם על מספר של אוטו שלי, מה אני WTF?! אז כיביתי את האורות שלא יראה את המספר שלי, ונסעתי אחורה והתסתרתי ממנו, למזלי ברחתי, אני לא יודע אם הוא רשם את המספר כבר, מה הוא יעשה לי בכלל? הוא ידווח למשטרה או משהו ?
הודעה אחרונה מאת Igor_STI, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום ושבוע טוב, רציתי לשאול את דעתכם בקשר למצע צמיגים שיש באוטו דיפו לסוג Good Year Efficent Grip אני צריך להחליף 2 צמיגים, הראשון מחיר מלא והשני ב-199 יוצא יחד 720 ש"ח כלומר 360 לצמיג כולל פירוק הרכבה וכיוון. יש לנו אפשרות להנחה נוספת של מספר אחוזים ככה שזה יוצא 320 לצמיג. מה אתם אומרים? שווה? תודה על העזרה ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת Igor_STI, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אז ככה, החודש אחגוג 5 שנים רשיון ולכן לפני כחודשיים קיבלתי מכתב ששולח אותי לקורס רענון - עד כאן הכל טוב ויפה. סחבק - כחייל בצה"ל עשה את הקורס בבסיס וחסך לעצמו לשלם 180 ש"ח (לא כולל נסיעות) למכללת שקר כלשהו, המדריך בקורס הביא לי מאין תעודה ואמר, עוד שבועיים תלך עם זה למשרד הרישוי שיזינו לך ויבטלו. חיכיתי שבועיים וחצי והלכתי - אחרי 40 דקות בתור, אני מתיישב מול פקידה עייפה בטירוף(השעה 11 בבוקר) ומציג לה את העניין, היא בודקת במחשב ונכנסת להלם קרב - אני בכלל עוד לא אמור לעשות נהיגה מונעת. אני: אבל זה החותמת שלכם על המכתב הזה לא? היא:כן אני:...? היא: טוב תתקשר לאחת מהמכללות ושהם יזינו לך כי הם אלה שאחראים להזין. אני: אבל המכתב מאצלכם נכון? היא:כן אני: ואתם הגו…
הודעה אחרונה מאת Dittohead, -
-
ציטוט מהכתבה אלפי מוסכים בלתי מורשים שמתקנים רכבים באופן פיראטי ולעיתים בעזרת חלפים של רכב שעבר תאונה פועלים בישראל. המדינה, שנואשה לפשוט עליהם, מנסה כעת להעניש את הנהגים שמשלמים להם. לפי הצעת חוק חדשה, רישיון רכב יישלל מכל אדם שייתפס מתקן את רכבו באחד המוסכים הללו קישור לכתבה המלאה: http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=762564&pid=54
הודעה אחרונה מאת Arilou, -
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=ItSltRZyWiE דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת ברמונדו, -
שלום לחבריי הפורום, נראה שצ'מפיון כנראה ללא ידיעה מייצרים swirl marks על משטחי הרכב. מי שרוצה לראות דוגמא למה זה swirl marks יכול לראות כאן: http://www.nessdetail.com/gallery/seat-ibiza-cupra-07 בעקרון אלא מן מיקרו שריטות שרואים באור שמש ישיר (רואים בצורה טובה כאשר מסתכלים ישר לאיפה שהשמש מכה על הפח) שמעתי כבר מכמה אנשים על הבעיה ברכב חדש ורציתי לפתוח את הנושא. תבדקו את רכבכם ותנו תגובה האם גם לכם יש או אין (יהיה מעולה אם תצטרפו תמונות)? בעדיפות לרכבים חדשים אשר נשטפים באופן ידני, כי הסימנים הם בדרך כלל כתוצאה ממכונות אוטומטיות ככל הידוע לי) אני מעוניין לבדוק ולהוכיח שהעניין קורה בתדירות גבוהה על מנת להציג זאת לגורמים הרלוונטיים לתיקון ה…
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, אני מבקש המלצה למכון טסטים באיזור פ"ת, כזה שלא מציקים בו יותר מדי או מחפשים להפיל על קטנות. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Spongebob, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 737 צפיות
אם אני משחיר את החלונות בדלתות של הנוסעים זה חוקי או שיש אם זה בעיה משטרתית או בטסט?
הודעה אחרונה מאת elibaba, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם. עקרונית את השאלה אני שואל בשביל חבר מיואש בתקווה שמישהו יוכל קצת לעזור. החבר קנה את הרכב הנ"ל מסוכנות לפני כחודש. עניין העברת הבעלות, כידוע בקנייה שכזאת, ארך זמן רב עד שלבסוף הסתיים לפני מספר ימים. דבר זה רק חידד את העניין שקשה לעמוד מול חברות כאלה בעניינים לא סגורים לאחר תשלום על הרכב. בעת הקנייה נמסר לו מפתח בודד של הרכב, וכן היה חסר חלק פנימי בסלון הנוסעים, שלגבי שניהם הובטח טיפול מיידי. לאחר התעקשות ונדנוד בלתי חוזר מצידו, הותקן לפני כמה ימים החלק החסר ע"י אחד מהעובדים, אך מסתבר שזה לא מספיק לגבי עניין המפתח הנוסף שהובטח לו. כל פעם הוא נדחה בטענה שעדיין ממתינים בסוכנות לקבלת המפתח מחברת הליסינג. בשלב מסויים אף נאמר לו שהחברה מוכנה לשאת בהוצאות שכפול…
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
כבר הרבה זמן שחיפשתי ולא מצאתי כיסוי איכותי,שיהיה עמיד בגשם וכמובן בשמש. באוטודיפו יש ב100 שקל שלא שווה שקל,מלכלך את האוטו משאיר סימנים ותוך מספר חודשים ניהיה דהוי ומתחיל להקרע!!! לא מעוניין בכאלה מבד כי הוא לא עמיד בגשם. מייצרים היום כיסוי איכותי-מוכן לשלם עד גבול מסויים אם באמת יצדיק את המחיר. איביי?מישהו שתופר?חנות? תודה חן
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
מכיוון שה308 טורבו משווקת כבר בארץ עם הגיר החדש [6 הילוכים של אייסין],והמנוע המחודש [156 כ"ס],אני לא מבין למה אף מגזין רכב לא ביצע מבחן מתבקש בין ה308 לגולף 160,שני רכבים מקבילים מהרבה בחינות.
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
-
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני מודה שדי מביך כל הקטע הזה אז אני לומד על ידני כבר.. 17 שיעורים בערך ואני תקוע כי נהיגה ממורכזת עדיין בעייתית אצלי מסתבר שאצלי מיקום תקין זה יותר מדי ימינה וכשהמורה מתקן אותי זה מרגיש לי כאילו אני יותר מדי קרוב לנתיב השמאלי, ממש עולה על ההפרדה בין הנתיבים, זה מרגיש לי כבר כמו איזה הרגל מגונה שאני לא מצליח להפטר ממנו (ניסיתי להיות בראש של "נהיה איפה שהמורה אמר לי להיות" אבל זה לא מרגיש לי נכון, וכשאני עושה את זה ומנסה לתקן את עצמי אני עושה את זה יותר מדי ואז הוא אומר לי הגה אליו, אז זה לא אידיאלי אם אני לא יודע איפה אני נמצא) יש איזו נקודה מנחה לכל הקטע הזה? זה אבסורד כי זה משפיע לי על כל שאר הדברים ואני כבר מתחיל לחשוב ש-"עם הזמן זה יבוא" לא יגיע בקרוב כי אני כבר…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
ראיתי הבוקר מודעה שפורסמה ביד2 המכילה מידע על מכירה של הגלאי הנפלא ולנטיין 1, בעלות כוללת של 2699, נראה כמו מציאה, התחלתי לחפש באינטרנט ולהפתעתי גיליתי שזהו ביד2 עולה כאלף שקלים פחות מבכל מקום באינטרנט. חשוב לומר שנאמר שהמוצר חדש, כולל אריזה ואחריות לשנה, כמו כן משלוח עד הבית ואספקה מיידית. האם המוצר מזוייף? האם המוצר סתם זול? מה קורה פה? תודה והמשך יום טוב. רותם.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שאלה שאני לא בטוח לגביה ולכן ארצה לוודא לפני שאעשה זאת - נניח ובמיכל הדלק שלי כרגע יש דלק אוקטן 95. כמות יותר מחצי. אם ארצה למלא 98 - זה מומלץ או שעדיף לחכות שהמיכל יתרוקן? אם הדלק יתערבב מה יהיו ההשפעות? אני משער שלא יהיו השפעות שליליות אך השאלה שלי היא האם ההשפעות החיוביות ימותנו מכיוון שהדלק יתערבב עם אוקטן 95.
הודעה אחרונה מאת iking, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 991 צפיות
הביטוח החובה והמקיף בתוקף עד אפריל 2011, מסיבות כאלה ואחרות אני מעוניין לחדש אותו לפני כן, בסוף השנה הזו, ולא להמתין לאפריל, האם אפשרי ? 1. האם בסוף השנה הזו אוכל פשוט לבטל את שני הביטוחים, לקבל את ההחזר החלקי עבור החודשים שנותרו, ופשוט לרכוש פוליסות חדשות ? 2. במידה ואפשרי, האם זה אפשרי גם עבור ביטוח החובה וגם עבור הביטוח המקיף ? והאם יש קנס כלשהו בד"כ ? 3. האם מקבלים החזר חלקי עבור החדשים שנותרים גם עבור ביטוח החובה וגם עבור הביטוח המקיף ? (זה כמו שמוכרים רכב, מבטלים את הביטוחים, שניהם, ומקבלים החזר יחסי, לא ?) 4. מבחינת ההחזר, האם זה משנה אם את הביטוח החדש אעשה באותה חברה או בחברה אחרת ? תודה רבה !
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
כיסוי משענת ראש
מאת amad3- 2 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
חברי הפורום שלום. אני מחפש זה זמן רב כיסוי למשענת ראש בצבע לבן עם סמל הרכב אופל ולא מוצא אם מישהו יודע איפה אני יכול להשיג אני מאד אשמח תודה רבה
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
מהפכה בשוק הטנדרים? 1 2
מאת yoelbe-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
מהו הטנדר ה"מסתורי" מאחורי הפרסומת של UMI? הסילברדו מוכר בארץ, הקולוראדו בטח לא יהיה זה שייצור מהפכה בשוק הטנדרים. כל זה כדי להציג סילברדו 2500? מידע פנימי ממישהו?
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
-
הברווז שמוכר את המאזדה שלו. או לפחות מנסה. בינתיים יש רק Zייני מוח שמבלבלים בראש בטלפון ואפילו לא באים לראות את הרכב. ועוד לפני שהם שמו עליו עיניים הם מנסים להוריד במחיר, זה הכי משגע אותי. ראבק, עוד לא ראית את הסחורה, אתה כבר מנסה להוריד אותי לזנות?! ועוד כשאין על מה?!?! את המאזדה בחרתי בזמנו מסיבה אחת בלבד- אז עוד הייתי משוכנע שאו-טו-טו אני מתחיל ללמוד ומגיע לטכניון (YEAH,RIGHT) ואצטרך למכור אותה במהירות. אז הלכתי לפי רכב שיש לו שוק. אני לא חוזר על הטעות הזו בחיים שלי. כל רכב קשה למכור. אז לפחות לקחת משהו שאני באמת רוצה מלככתחילה, ולא יפנומטית עדר.גם זה לא עוזר. ראבק, רכב שמור, אהוב (למרות דעתי הכללית על מאזדה- בכל זאת, זו המאזדה שלי), תקינה בכל רמ"ח איבריה, ל…
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
- 1 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
כלומר, מהו שיעור המס המוטל על רכבים חדשים, והאם זה אחוז מס קבוע וגורף לכלל הרכבים או שזה משתנה ע"פ נתונים מסויימים?
הודעה אחרונה מאת Enc0der, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 11.2 אלף צפיות
שלום! השאלה בכותרת. מה לעזאזל הם חושבים לעצמם אי שם במפעל סוזוקי ביפן שהם ממציאים הנעה ללא מפתח?! תוך שניה כל ינוק יכול לגנוב את הרכב... הסברים ייתקבלו בברכה.
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום רב , האם מותר להושיב בן 6 שנים במושב הקדמי ( ליד הנהג) ?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קראתי לאחרונה שמישהו נתפס בכביש "דרך ארץ" (כביש 6) במהירות מטורפת ממש. השאלות הן כאלו: 1. האם יש בכביש 6 ניידות קבועות ו/או מצלמות וכו'? 2. האם הבחור נתפס כי באמת נסע מהירות מופרזת (180 קמ"ש למשל) או שגם על מהירות של 130-140 תופסים שם (מותר לנסוע 110 קמ"ש)? תודה
הודעה אחרונה מאת A.M.T, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
רכשתי לא מזמן רכב ואני רוצה לבטח אותו, התענינתי לגבי מחירי ביטוח וראיתי שהכי זול שיש זה כ2500 ביטוח חובה וכ1000 ש"ח לביטוח צד ג'. אני חייל בן 20 ולכן הביטוח כל כך יקר. השאלה שלי היא האם יש חברות ביטוח שמבטחות לתקופה ארוכה רכב רק לסופי שבוע?
הודעה אחרונה מאת D1winner, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם מישהו יודע אם אמור להיות בדגם של רנו קליאו הארוכה קלאסיק שנת 2005 התקן איזופיקס לחיבור כסא בטיחות???? עד כמה שאני יודע אמור להיות ברכבים משנת 2002 ההתקן תודה לעונים איציק
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
קיבלתי דוח מפקח של העירייה (חיפה) על חניה על המדרכה. 500 ש"ח! זה סכום הגיוני לדוח על חניה? מה אפשר לעשות עם זה? (בהנחה ואין טעויות בדוח, אכן חניתי על המדרכה ואני יודע שזה אסור, וכנראה שמגיע לי לשלם, אבל 500 שקל?!?!) תודה
הודעה אחרונה מאת ישה,