רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,562 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 777 צפיות
בוקר טוב לכולם המסלול המפורסם בגרמניה נורבורינג נסגר כבר לפני יומיים משלג שירד על כל המסלול שנה שעברה המסלול היה סגור מגלל השלג במשך 4 חודשים נראה מה היה השנה
הודעה אחרונה מאת yair69, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ערב טוב לכם נכבדיי. המשטרה כל הזמן מתלהמת נגד הנהגים בטענה שמהירות גורמת לתאונות, אז רציתי להביא אליכם 2 מקרים של תאונות שנגרמו בגלל המשטרה: 1. http://hnn.co.il/gallery12164.html 2. נסעתי לפני שעה קלה לראשלצ, בין צומת בית דגן לראשלצ, על ציר המכבים, מתחבא שוטר תנועה בין העצים לפני תחנת הדלק "פז" ומוריד אנשים על נסיעה בנת"צ, השוטר החביב עצר רכב בגין העברה, ורכב שהיה מאחור לא הספיק לבלום ונוצרה תאונה בין 3 כלי רכב שעמדו אחכ להחליף פרטים. אני שואל את עצמי אם נוסף לתאונה, השוטר בסוף מסר את הדו"ח לנהג ועכשיו ברצינות: מתי הם יפסיקו לעמוד במקומות מסוכנים ע"מ לאכוף את החוק ? ? ? שיהיה המשך ערב נעים וסעו בזהירות חברים
הודעה אחרונה מאת בעל ג'ימני, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
בשעה טובה אני מתכוון לקנות לאחותי רכב חדש מהחברה. אני את שלי קניתי לפני כמה חודשים, מאזדה 3 ספיריט. נאמר שהשרות שלהם בסדר, כמובן שהיו יותר נחמדים בקנייה, ולפני קבלת הרכב, אך לאחריו, הם לא הצטיינו, לא נתנו שירות בשמים ולא השקיעו. אך אינני יכול לומר שהם לא עזרו מתי שצריך, בחשק או מתוך חובה, הייתי אומר יותר חובה, וחוסר חשק. אני רוצה לקנות רכב במחיר של עד 140K, אינני רוצה יעוף לסוג הרכב, אלא רק ליבואן. סוג המכונית קיימת בכל סוגי היבואנים העממיים, כגון היפניות, האירופאיות, הקוראיות, לא החלטתי רכב מיני או משפחתי. המידע הזה מאוד חשוב לי, יש המון שרורים על יבואנים לא הכי טובים, בימים האחרונים רצים כבר כמה כאלה, מחיפוש בפורום העלו הרבה מאוד תוצאות, וכמעט שלא טובו…
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
השאלה בכותרת. תודה
הודעה אחרונה מאת חגי107, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
קיבלתי בדואר מכתב מעירייה שבתאריך מסוים פקח ראה שלא עצרתי בתמרור עצור ועלי לשלם קנס בגובה 250 ש"ח. תשלום הקנס יפגע בנקודות או שמדובר בקנס בלבד?
הודעה אחרונה מאת D1winner, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=brWZb4TYp24 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
יום חמישי יצאתי לת"א ובזחור נסעתי 162 ונתפסתי על ידי שוטר במקום 100קמ"ש ועוד סעיף הוא שלקחתי 3 ברכב במקום 2 הוא שלש לי את הרישיון ל30 +הזמנה לבית משפט מה לדעתכם בית המשפט יתן לי (כרגע אני חייל) משתלם לקחת עורך דין בעוד כ3 חודש ניגמר לי הנהג חדש אם אני ידחה את המשפט ואני ישפט לאחר שאני כבר לא ייהיה נהג חדש אז אני מקבל עונש כמו נהג חדש זאת אורמת שלילה +תאורי+טסט ? אני ישמח אם תוטכלו לעזור לי בנושאה תודה
הודעה אחרונה מאת Almighty, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, שמי לירז ואני מחזיק כעת בסיאט איביזה 2008, ידנית בנפח 1.4ל' 85כ"ס. הרכב עבר תאונה ביד הקודמת [שזה לא ידעתי כשקניתי אותה] ורציתי לשאול אתכם מספר שאלות מכוון שברצוני לשדרג אותה ללאון.. 1.המחירון של האיביזה הוא 64K, הסיאט אחרי תאונה מקדימה אך ללא נגיעה בשלדה ונסעה 50K ק"מ. האם החברה מסכימה לקבל כל מכונית לטרייד אין גם כאלה שעברו תאונה? והאם הם יורידו את המחיר שלה משמעותית ממחיר המחירון? 2.רציתי לדעת כמה עולה סיאט לאון החדשה גרסת ה1.8 TSI כי לא רשום על כך באינטרנט. 3.האם יש בעיות מיוחדות שנרשמו על הלאון? זה רכב אמין? והמנוע החדש TSI אמין? 4.האם שמעתם על מבצעים כלשהם בסיאט? 5.שמעתי שמחירים לפני כל שנה חדשה יורדים אז אתם ממליצים לי לקנות ר…
הודעה אחרונה מאת GuyHar, -
- 8 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לדעת האם ניתן לבטל דו"ח משטרה עקב טעות של השוטר ברישום מס' הרכב? כמובן שאני מכחיש את כל יתר העובדות.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 951 צפיות
בתור הולך רגל - ראיתי מפגעים נוראיים במדרכות שנגרמו עקב "התעצלות" הפועלים והקבלנים, שלא בא להם לעשות עבודה כמו שצריך. פעם גם ראיתי מישהו נופל בגלל בור שנפער ב"מדרכת אקרשטייין". בתור נהג - מדי פעם אני מקלל בקללות עסיסיות את מי שעשה חלק מהרחובות ההולנדיים בארץ. הרכבה לא נכונה, שכחו את הדוגמה, עליות ומורדות במקום שאמור להיות מישורי ועוד. היום גיליתי שאפשר גם אחרת: http://www.tiger-stone.nl/index.php/multimedia/fotos חברה הולנדית שמייצרת רחובות הולנדיים!
הודעה אחרונה מאת broshm, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שאלה חשובה, יש לי opel corsa 2002 יד שנייה. בקרוב יהיה לי רישיון וההורים שלי כל הזמן מסבירים לי שאני לא יוכל להוציא את הרכב הרבה מהעיר.. הם אומרים שאם אני יצא איתו הרבה מהעיר הוא יהרס ויהיה הרבה במוסך. עכשיו השאלה שלי אם זה באמת נכון? אני מדגיש שאין להם סיבה לשקר אבל אולי הם פשוט לא מבינים.. זה באמת מכונית שלא יכולה לסחוב הרבה נסיעות ארוכות? באמת עדיף להשתמש בה רק בתוך העיר ורק מדי פעם לנסיעות ארוכות? כי ממש בניתי על האוטו לצאת איתו למלא מקומות ולא בראש שלי להיות במוסך כל שני וחמישי תודה
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 5 אלף צפיות
היי, לאחרונה שמעתי דבר אשר ממש החריד את אוזניי. לפי מקורות כאלה ואחרים, הבנתי שבעצם הטיפול התקופתי שעובר רכב הליסינג בחברת הליסינג, הוא יותר טיפול שמש מאשר טיפול תקופתי של שמנים וכיוב'. האם מישהו באמת יכול לאשר את העניין הזה? האם באמת כל רכבי הליסינג עוברים התעללות של אי טיפול במנוע? אני ממש אשמח אם הנציג המכובד של אוויס יענה לי על השאלה הזו. תודה.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- 2 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
נסעתי מכיוון גדרה לקרית מלאכי בשעות הצהריים והגעתי לצומת עם מצלמה (צומת כנות) ואור הירוק ברמזור התחיל להבהב לא ראיתי את זה כי השמש סינוורה אותי. ראיתי לקראת הכניסה שזה מתחלף לצהוב ובלמתי בחריקה ונעצרתי אחרי הפס הלבן עם שני הגלגלים לפני שנהיה אור אדום ולא זזתי יותר כאילו שנהיה אדום נשארתי במקום לא נתתי רוורס. האם זה מצלם במקרה כזה? ואם כן ישלח דוח אם לא חציתי את הצומת?
הודעה אחרונה מאת travian, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בעבר היו הרבה מאוד מכוניות עם פתרונות בלתי שגרתיים, מעניינים ואפילו נועזים, החל מרכבים יפניים כמו מיצובישי עם מנוע 1.6 בתצורה בלתי רגילה לנפח V6, מנועי שני ליטר 6 צילינדר טורי של ניסאן/דטסון, הנעה אחורית לטויוטה קורולה (AE86), ניסאן סילביה בעלת מנוע 4 צילינדר טורי והנעה אחורית, רכבים אירופאיים מעניינים כמו אלפא רומיאו עם הנעה אחורית וגיר אחורי, מנועי 6 טורי של BMW (הם עדיין מייצרים מנועים 6 טורי אבל לא בנפחים הקטנים יחסית ועבור נפחים גדולים יותר זה כבר V8 ), מנועים 6 טורי של מרצדס (שהחליפה אותו תצורה יותר מקובלת היום V6), ניסיונות לעשות רכב עם מנוע ונקל (RO80, אני מודע לכך שלמזדה יש עדיין את דגמי ה-RX בעלי מנועים האלה), מנועי בוקסר של אלפא (מזל שסובארו עוד לא נטשו את מנו…
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
(מדובר על הונדה ג'אז 2008 - הדגם הקודם) היום שמתי לב שברישיון הרכב לשנה הקרובה מופיע תחת "הערות" רישום בסגנון של "אסור להתקין וו גרירה" - זה לא מופיע ברשיונות הקודמים, ולא ברור לי מדוע זה החל להופיע שם. ברישיון, לפחות למיטב הבנתי, צריך להיות כתוב מה יש ברכב, ולא מה אין או אסור לגביו, ולכתוב "אסור להתקין וו גרירה" שקול ללכתוב "אסור להסיע 10 נוסעים", "אסור להוסיף חלון גג ללא אישור של רגע ודודלי", או כל איסור אחר. ודבר נוסף שלא ברור לי הוא מדוע האיסור הגורף על התקנת וו גרירה. יש משהו בג'אז שמונע באופן קטגורי התקנת וו גרירה?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
תאונת דרכים קשה בין רכבת למיניבוס באזור קרית גת . כנראה 7 הרוגים וכ20 פצועים. תנהגו בזהירות ודי כבר לתאונות הרעות האלו שגובות מחיר דמים .
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
החורף עדיין מבושש להגיע , אבל בפונטו דינמיק 16V שקניתי לאחיינית המגבים הראשיים מורחים במידת מה. צריך זוג מגבים קדמיים . המידה 18/21 . מסקרנות מוטורית צרכנית במסגרת שיטוטי ברחבי הכבישים ערכתי סקר לגבי זוג מגבים - לא מקוריים או פסגת האיכות - פשוטים (סיניים , מן הסתם). בררתי , לפי הא"ב , ברשת אוטו-דיפו , מוסך פיאט מורשה סמל"ת , ואצל הפרסי ביצחק שדה ת"א. מי מנחש מי דרש כמה ? מי הכי זול ומי הכי יקר ?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 1 תגובות
- 677 צפיות
בבעלותי הונדה סיויק 4 דלתות החדשה (LS 1. הייתי רוצה להתקין עליה מערכת בתקציב של 4.000, מה הייתם ממליצים? (חברות,מקומות להתקין). השמח לשמוע את דעתכם בנושא,תודה מראש : )
הודעה אחרונה מאת CaspoN, -
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
מסלול המירוצים נורבורגרינג שבגרמניה מעדכן את מחירי הנהיגה בו לקראת 2011. מתוך וואלה!
הודעה אחרונה מאת CaspoN, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן, הזמנתי לפני כמה ימים כיסויי דוושות אלומיניום מקורים של VW לאיביזה שלי. המשלוח הוא משלוח פשוט ורגיל אפילו ללא מספר מעקב. האם יש סיכוי לבעיות ועיקובים מצד מכס ישראל?
הודעה אחרונה מאת Oracle, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי לכולם, יש לי בעיה באוטו ובמוסך אמרו לי שהלך לי פאקו (רבאן) ראש. זה טיפול שעולה 3000 ש"ח ורציתי לדעת אם יש דרך לברר שזה באמת החלק שהלך, ושאני לא סתם אחליף את הפאקו הזה ואז הוא יגיד לי פתאום שגם הורסאצ'ה באוטו התקלקל... אשמח לקבל תגובה במייל: [email protected] תודה
הודעה אחרונה מאת נסיכה, -
- 0 תגובות
- 704 צפיות
יש לי בקשה אולי טיפה חריגה.. הוצע לי לקנות מאזדה 626, במצב מעולה וק"מ נמוך.. בקיצור מציאה. אבל בגלל עניינים משפטיים אני צריך קודם להצהיר שאני רציני בכוונתי לקנות, אחרת תהיה שם עבודה משפטית לחינם. כמובן שזה לא יחייב אותי, אבל התבקשתי להיות הוגן ולא לגרום טרחה לחינם. החשש שלי קצת מהגודל ובכלל מחווית הנהיגה ברכב מהדגם הזה. אני רוצה לנסוע בו קצת פה בעיר ואולי למבשרת או משהו כזה.. פשוט כדי להרגיש את הדגם. אז אם מישהו רוצה להיות כזה נחמד ולאפשר לי לנסוע ברכב שלו, כמובן שאשלם על הנסיעה,- אודה לו מאוד. תודה!
הודעה אחרונה מאת mcralf, -
לאחר ההצלחה של שנה שעברה באיקאה,הפעם המפגש ייערך במקום סגור (מסלולים לשעבר) ומפוקח היטב. מתפרעים למיניהם וסתם קרציות לא רצויים בנוסף,תיערך תחרות הרכב המושקע הנושאת גביעים לזוכים החל מהשעה 11:00 בבוקר במתחם של מסלולים, באזור התעשייה ראש העין (פארק אפק),רחוב המלאכה 7. הבה נשרשר מי מגיע 1) ezuf (אופיר)
הודעה אחרונה מאת manahm, -
הורדת מחיר ב-VW 1 2
מאת eladerlich- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום חברים, שוטטתי לי להנאתי באתר החברה בישראל (VW.CO.IL) ושמתי לב שהיום פרסמה החברה מחירון חדש עם הורדות מחירים בחלק מהדגמים, למשל, GTI במחיר הנמוך ב-7,000 ש"ח מבעבר, גולף במחיר הנמוך ב-6,000 ש"ח ועוד. לידיעתכם (למי שתכנן על קנייה בקרוב!!)
הודעה אחרונה מאת Enc0der, -
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
חפרתי מעט ברשת ועד עכשיו הייתי משוכנע שכן, רק שאחרי החקירות שלי נהייתי מעורער בדעתי. לפי הנתונים יש הבדל אמנם פעוט של 3 מ"מ בבסיס הגלגלים אבל יש. לגבי כל השאר קצת קשה לדעת. מה גם שלפאביה יש כוכב בטיחות אחד פחות. לגבי מנועים ותיבות אני יודע שזה זהה. מה שערער את ביטחוני הוא הסירטון בלינק המצורף. שאם תסתכלו בין שניה 12 ל 20 איפשהו הם אומרים שהיא "מבחוץ נראית חדשה אבל מתחת לעור היא מבוססת על המקורית" (כלומר פאביה דור ראשון) http://www.shiftmetal.co.uk/video/107/Skoda-Fabia-review בקיצור אני אשמח אם תוכלו לדייק בדברים כי אני בדיוק בודק את 2 הרכבים שציינתי בכותרת ועל פניו הפאביה נותנן הרבה יותר מבחינת עלות תועלת. אבל אם זה נכון מה שאומרים בסרטון אז המשוואה שלי ת…
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
לובינסקי תשיק את הסיטרואן DS3 במכירה פומבית מיוחדת, שתערך ביום שישי הבא (19.11). 16 וריאציות שונות וייחודיות של המכונית יועמדו למכירה פומבית, במחיר התחלתי הנמוך ב-20 אלף ש"ח ממחיר המחירון של ה-DS3. סיטרואן DS3 - פרטים נוספים בקישור.
הודעה אחרונה מאת edan82, -
גירסא חריפה וחדשה שחושפת אודי. רמה אחת גבוה יותר. הכתבה בואללה רכב- http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1758600
הודעה אחרונה מאת gt3rs, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איך זה יכול להיות שבתחנת דלק "סדש" לדוגמא מוכרים ליטל סולר ב6.05 הנה תמונה שצילמתי אתמול בעוד שבתחנות דלק אחרות כמו "פז" או "דלק" מוכרים ביותר מכפול?! 12-13 שקל ליטר סולר? שאלתי נהג מונית אחד והוא אמר שהתחנות דלק קונות ליטר ב4-4.5 שקל והם משחקות עם המחיר. ובנוסף, שהסולר יותר "נקי" בתחנות דלק הרציניות כמו פז או דלק ועל סדש או דור אלון וכאלה הוא לא סומך. ז"א שאם מתדלקים בסדש לדוגמא אז במקום 1 ל-18 או 19 האוטו יעשה 1 ל-15 או 16 או משהו בסגנון. יכול להיות דבר כזה?
הודעה אחרונה מאת Enc0der, -
שלום, ברצוני להזהיר אתכם לא לעשות שימוש בשירותי החברה. להלן מקרה שאירע לי היום - ביום שישי נגרר רכבי מפתח תקוה בעקבות רתיחת מנוע. עלי לציין שהגרר הגיע יחסית מהר וללא שטויות כמו שליחת טכנאי... בשיחה עם נציגת שירות הלקוחות סוכם שהרכב יתאפסן למשך השבת במגרשי החברה בת"א וביום ראשון על הבוקר יצא לדרכו למוסך מורשה בכרמיאל. היום כחצי שעה לאחר צאת השבת אני מקבל טלפון מהנהג שמודיע לי שהוא נמצא עם הרכב בכרמיאל ופורק אותו ושהוא שם לי את המפתחות באחד הגלגלים. הדם שלי רתח ושאלתי אותו מה פתאום הוא נמצא בכרמיאל, הרי סיכמתי שהרכב יגיע ביום ראשון כיוון שאני לא מעוניין להשאיר אותו למשך לילה באיזור תעשייה מפוקפק. על אחת כמה וכמה שלא ישאיר לי את המפתחות שם ודרשתי שימתין בעודי משוחח עם הח…
הודעה אחרונה מאת ytimsit, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
כן, גם אני לא מאמין, אבל זאת עובדה!!! הגולף קבריולט שלי נגנבה!!! אישתי הטרייה ואני חזרנו היום לפנות בוקר מירח דבש באיטליה, והיום אחר הצהריים, כאשר באתי לצאת לנהיגה ראשונה ברכב שלי לאחר 12 ימים, ראיתי שהרכב לא נמצא איפה שחניתי אותו! חניתי את הרכב בחניון ציבורי של עיריית ת"א, קרוב למגדלי אקירוב, בחניה מותרת וללא תשלום, והרכב היה מכוסה ונעול! חבר אמר לי שחבר שלו ראה את הרכב שלי (ככל הנראה...) היום בסביבות 10:00 בבוקר מסתובב באזור רחוב סלמה/ הרצל בת"א, באזור התחנה המרכזית הישנה. אני מצרף כמה תמונות של הרכב: הרכב מושקע ובעל ערך סנטימנטלי גבוה, ואני מציע פרס כספי למי שיחזיר לי את הרכב!!! ניתן להשיג אותי במייל: [email protected] או בנייד…
הודעה אחרונה מאת idob, -
-
מי מחובר 52 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 295 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- hans
- baer
- santiago
- דור--
- 3n
- MOTIOZ
- `Infinity
- MRobot
- GTI33
- vadimavto
- thema832
- BRAVO_SX