Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שאלה חשובה, יש לי opel corsa 2002 יד שנייה.

בקרוב יהיה לי רישיון וההורים שלי כל הזמן מסבירים לי שאני לא יוכל להוציא את הרכב הרבה מהעיר..

הם אומרים שאם אני יצא איתו הרבה מהעיר הוא יהרס ויהיה הרבה במוסך.

עכשיו השאלה שלי אם זה באמת נכון? אני מדגיש שאין להם סיבה לשקר אבל אולי הם פשוט לא מבינים..

זה באמת מכונית שלא יכולה לסחוב הרבה נסיעות ארוכות?

באמת עדיף להשתמש בה רק בתוך העיר ורק מדי פעם לנסיעות ארוכות?

כי ממש בניתי על האוטו לצאת איתו למלא מקומות ולא בראש שלי להיות במוסך כל שני וחמישי

תודה

מה בסוף ? מתירים לך ?

פורסם

אם לאופל אין בעיה מכנית מסוימת כלשהי, לא אמורה להיות בעיה עם זה

אני מאמין שההורים לא מרשים לך עקב כך שהם דואגים לך ובטוחים שהניסיון שלך בכביש דל מדי.

אבא שלי עדיין לא רוצה שאני אסע רחוק (חיפה-אשקלון לדוגמא) ואני מכבד את רצונו, אבל עם נסיעות קצרות יחסית (עד שעה נסיעה מחוץ לעיר) אין לו בעיה, ויש לי רישיון כבר מעל 7 חודשים ואני נוהג ברכב ביום-יום כבר כ3 חודשים.

פורסם

בדוק אם נדלקות מנורות מסויימות ברכב לאחר ההנעה וברר האם הרכב תקין. אין סיבה שלא תגיע לאן שתרצה, הרכבים של העשור האחרון הם לא הרכבים של לפני 30 שנים. 1.4 זה מספיק, ו-140 אלף ק"מ זה מעולה. אם הרכב מתוחזק כראוי אין סיבה שיתקלקל.

כמובן, בדוק לפני כל נסיעה בינעירונית ועירונית (במיוחד עכשיו בחורף, ובכלל בכל חודשי השנה) לחץ אוויר בצמיגים, שכל הפנסים עובדים, מגבים תקינים וכו'...

סע בשלום

Opel Vectra 2.2 TDI 2003

פורסם

הג'אסטי שנת 90' שלי עם מנוע 1000 הייתה עושה נסיעות בין עירוניות בלי בעיה פעמיים בשבוע בין חיפה ותל אביב (אבל לא רק).

עשיתי עליה יותר מ50000 בבין עירוני ועוד כמה עשרות אלפים בעירוני.

הפיאט שלי עם מנוע באותו גודל כמו שלך גם נוסעת כמו גדולה בלי שום בעיה בבין עירוני.

שים לב ששני הרכבים הם 11-12 שנים יותר ישנים משלך.

פורסם
הג'אסטי שנת 90' שלי עם מנוע 1000 הייתה עושה נסיעות בין עירוניות בלי בעיה פעמיים בשבוע בין חיפה ותל אביב (אבל לא רק).

עשיתי עליה יותר מ50000 בבין עירוני ועוד כמה עשרות אלפים בעירוני.

הפיאט שלי עם מנוע באותו גודל כמו שלך גם נוסעת כמו גדולה בלי שום בעיה בבין עירוני.

שים לב ששני הרכבים הם 11-12 שנים יותר ישנים משלך.

תוכל לכבד אותנו בכמה תמונות ?

פורסם
בדוק אם נדלקות מנורות מסויימות ברכב לאחר ההנעה וברר האם הרכב תקין. אין סיבה שלא תגיע לאן שתרצה, הרכבים של העשור האחרון הם לא הרכבים של לפני 30 שנים. 1.4 זה מספיק, ו-140 אלף ק"מ זה מעולה. אם הרכב מתוחזק כראוי אין סיבה שיתקלקל.

כמובן, בדוק לפני כל נסיעה בינעירונית ועירונית (במיוחד עכשיו בחורף, ובכלל בכל חודשי השנה) לחץ אוויר בצמיגים, שכל הפנסים עובדים, מגבים תקינים וכו'...

סע בשלום

לדעתי הרכבים של היום עלולים להפתיע במקרה , ויש תקלות אלקטרוניקה שמשאירות אותך בדרך .

רכבים מלפני 30 שנה או 20 עד 30 שנה ניתן לאבחן תקלה בדרך ביתר קלות ואולי אף לצאת טוב ממנה.

האפשרויות לתקלות מצומצמות הרבה יותר.

פורסם
אין לך מה לחשוש מנסיעות בין-עירוניות, בשני תנאים:

1. החשוב ביותר - שאתה נוהג נכון ובזהירות, שכן המהירויות הגבוהות בנסיעה בין עירונית עלולות לגרום נזק יותר גדול אם תתרחש תאונה.

2. שהרכב תקין - כלומר מטופל באופן סדיר ואין אינדיקציות לתקלות העלולות לגרום להשבתתו בדרך כמובן שברכב עם קרוב ל-150,000 ק"מ יתכנו תקלות בלתי צפויות, אבל אם תחשוש מהן עליך להשאר ספון בביתך, וזו גישה בלתי סבירה.

לדעתי עליך להיות מרוצה שיש באפשרותך להתלמד על רכב ישן - כך גם אם תספוג שריטה או מכה קטנה זה יהיה הרבה פחות מכאיב מאשר כאשר מדובר ברכב חדש.

ועוד עצה קטנה לתקופת הליווי, שאותה אני ממליץ לך להראות להוריך: נהג כמה שיותר, נצל כל נסיעה של בני המשפחה המלווים לצורך אימון - אם מדובר על נסיעה לסופר, הסעת האח הקטן לחוג או נסיעה לביקור אצל סבא וסבתא. נהג ביום ובלילה, ובתקווה שבקרוב יהיה גשם - גם בתנאי מזג אויר קשים. יתרה מזאת - תכננו טיולים עם נהיגה בין-עירונית, על מנת שתתנסה בנהיגה כזו. עדיף שתתנסה בה עם ליווי ולא תתקל בתנאים של נהיגה בין-עירונית לראשונה לבדך. זה מה שעשיתי עם שני בני המחזיקים ברשיון- בתקופת הלליווי הם נהגו בכל זמן שבו היו פנויים להצטרף לנסיעה משפחתית, כולל נסיעות (מחיפה) לירושלים ולרמת הגולן, כולל בכבישים מהירים ובכבישים צרים ומפותלים.

+1

סע כמה שיותר ,בכמה שיותר מקומות !

צאו לטיול לירושלים ביום שישי \ שבת ,תתנסה בנהיגה שאינה בעיר .

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

פורסם

כל עוד האוטו תקין אין שום סיבה שלא תשתמש בו

אלא אם אתה יודע בוודאות שניסעה שכזאת יכולה לגמור על הרכב

לי למשל היה בעבר רובר 216 וידעתי שאם אני לוקח אותה סיבוב קטן לאילת הרכב פשוט גומר

פורסם

הכל שטיות אתה ועוד איך יכול לנסוע לנסיעות ארוכות אפילו מאוד ארוכות .

אני נסעתי בזמנו עם סוזוקי אלטו 88 מנוע 800 הרבה נסיעות ארוכות .

אז עם מנוע 1400 עם 90 כ"ס אתה יכול לישון בראש שקט שהוא יסע לכול מקום כל עוד הוא תקין.

8).................citroen C5 2002 Sx2000.................8)

פורסם
כל עוד האוטו תקין אין שום סיבה שלא תשתמש בו

אלא אם אתה יודע בוודאות שניסעה שכזאת יכולה לגמור על הרכב

לי למשל היה בעבר רובר 216 וידעתי שאם אני לוקח אותה סיבוב קטן לאילת הרכב פשוט גומר

אני עשיתי יותר מ40000 קילומטר על ה216 הראשונה שלי.

כיום ה216 השנייה שלי אצל אחותי והיא גם נוסעת איתה בכל הארץ בלי בעיות.

• תוכן חדש...