Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5715 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חפרתי מעט ברשת ועד עכשיו הייתי משוכנע שכן, רק שאחרי החקירות שלי נהייתי מעורער בדעתי.

לפי הנתונים יש הבדל אמנם פעוט של 3 מ"מ בבסיס הגלגלים אבל יש. לגבי כל השאר קצת קשה לדעת. מה גם שלפאביה יש כוכב בטיחות אחד פחות.

לגבי מנועים ותיבות אני יודע שזה זהה.

מה שערער את ביטחוני הוא הסירטון בלינק המצורף. שאם תסתכלו בין שניה 12 ל 20 איפשהו הם אומרים שהיא "מבחוץ נראית חדשה אבל מתחת לעור היא מבוססת על המקורית" (כלומר פאביה דור ראשון)

http://www.shiftmetal.co.uk/video/107/Skoda-Fabia-review

בקיצור אני אשמח אם תוכלו לדייק בדברים כי אני בדיוק בודק את 2 הרכבים שציינתי בכותרת ועל פניו הפאביה נותנן הרבה יותר מבחינת עלות תועלת. אבל אם זה נכון מה שאומרים בסרטון אז המשוואה שלי תתהפך.

תודות לעוזרים.

Subaru BRZ 2018 MT

פורסם

הפאביה מבוססת על אחות אחרת למשפחת VAG, הבוגטי ויירון,מה שמקנה לה את יכולתיה המיוחדות.

:lol:

סתם !!! סתם !!! סרק !!! סרק !!!

זה היה בצחוק,בסוף כל בעלי הפאביות יתנקשו בי.

אחלה רכבים (גם הפולו וגם הפאביה), עוד מעט תקבל תשובה רצינית יותר משלי.

בהצלחה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

למה שתתהפך? אם הפלטפורמה היא ישנה, זה גורע במשהו מהרכב?

הנוכחית היא פביה שמבוססת על הראשונה אבל עם שיפורים ועידכונים לימנו אנו, זה חוסך להם בעלויות פיתוח של מוצר חדש וזה לא גורע ממך כלקוח כי כנראה שהפביה הראשונה היתה טובה, ועם השיפורים והשינויים שבוצעו הנוכחית טובה עוד יותר.

מעבר לזה, הפביה הנוכחית ניצחה את הפולו נדמה לי בכל מבחן רכב אפשרי, ככה ששוב אני לא רואה סיבה לקחת את הפולו פרט לעיצוב.

סע על הפולו ועל הפביה ותחליט מי טובה לך יותר, אני לא אהבתי את המתלים של הפולו, הרכב רופס מידי לטעמי. מעבר לזה ממה שידוע לי, הבלמים בפביה ספורט גדולים יותר מאשר מה שיש בפולו, ובמילים אחרות אלה הבלמים של הקופרה אם אני לא טועה. וגם במתלים הפביה הנוכחית קיבלה חיזוקים מהקופרה (מה שהפולו לא ולכן הפולו לא קשיחה כמו הפביה).

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

לפי מיטב יגיעתי פאביה מבוססת על פלטפורמה של פולו מדור קודם. הפלטפורמה הנוכחית היא שונה מהקודמת שיש לה אופצייה למרכב הנעה כפולה - לא כ"כ רלוונטי לרוב הדגמים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אין ספק שלפאביה יש המון יתרונות גם הבלמים וגם המיתלים.

אולי לא התבטאתי נכון כשרשמתי שהמשוואה שלי תתהפך אבל ללא ספק זה משפיע בצורה ניכרת על השיקולים שלי כי אחרי הכל רכב שהוצג ב שנת 2000 (??? אני מנחש לחלוטין עכשיו אז לא לכעוס) וגם אם נעשו לו שיפורים אפילו גם אם הם ניכרים זה לא כמו רכב שתוכנן ויצא לאור בשנת 2009 (האיביזה והפולו שמבוססת עליה) ורואים את זה בדמות הציון בטיחות...

אין ספק שחשוב לי הנאה כלשהי מנהיגה אבל לא פחות חשוב הבטיחות הפסיבית של הרכב, הבדל של כוכב בטיחות זה בדיוק ההבדל של הנדסה של תחילת העשור הנוכחי לסופו.

בכל אופן אשמח לייעוץ נוסף.

אם המנהלים יראו לנכון להעביר את זה לפורום ייעוץ רכישה אשמח.

נסיעת מבחן אני עושה על הפאביה ביום שלישי (שד"א קבעתי כמעט שלוש שבועות מראש כי לא היה לפני !@#!) לגבי הפולו היא נכנסה לי לשיקולים בעיקר בגלל שמירת הערך העדיפה בהרבה שלה.

אני הולך לקבוע נסיעת מבחן גם על הפולו ולראות אם בכלל אפשר לעשות הזמנה מיוחדת ואיך זה יצא לי מבחינת מחיר כי את ה DSG אני לא ממש רוצה וזה האופציה היחידה שיש עם מנוע ה TSI.

תודה לכל מי שהגיב עד כה ואשמח לחוות דעת נוספות.

Subaru BRZ 2018 MT

פורסם

שכח משמירת ערך עדיפה בהרבה.

פתח מחירון ותשווה פולו מול פביה, ואני אחסוך לך כי עשיתי את זה לפני כחודש וחצי, הפרש של 1000 שקלים לטובת הפולו במחירון כאשר בפועל פביות נמכרו ב-5 מעל המחירון.

אם זכור לי נכון, הפביה קיבלה 4 כוכבים ברכב בעל 4 כריות אויר אז בדוק את הנושא הזה (אצלי יש 6 כריות). מעבר לזה, תבדוק באיזה נושא חסר לפביה הכוכב הזה. שילדה חדישה יותר לא בהכרח טובה יותר.

עניין השילדה לא משנה לך בסופו של יום מבחינת נהיגה כי שנת היצור של השילדה לא תקבע לך אם היא טובה יותר או פחות. מעבר לזה, לקחו מוצר טוב, ושיפרו אותו. את התוצאות בשטח רואים בברור שהפביה טובה יותר מהפולו, אז מה נתון של שנת הייצור משנה כלכך? הרי היו יכולים להגיד שבגלל השיפורים זאת סוג של שילדה חדשה ואז אתה הית אומר יאלה נקנה פביה יש לה שלדה "חדשה" יותר.

in the face

with a chair

פורסם

האמת שבדקתי.

וצרפתי גם את האיביזה להשוואה כי היא נבחנה בשיטה הישנה של ncap כמו הפאביה. הפולו נבחנה בשיטה החדשה לכן טיפה יותר קשה להשוות באמת כי בשיטה החדשה יש פקטורים נוספים שלוקחים חלק מהציון.

בכל אופן אם אני יוצא מנקודת הנחה שהפולו והאיביזה זהות מבחינת שלדה.

לפאביה חסר כוכב בהגנה על מבוגרים ועוד כוכב בהגנה על ילדים(לא שיש לי כאלה אבל בכל זאת) לעומת האיביזה וגם הפולו רק שבפולו זה מדורג באחוזים אבל זה יוצא פחות או יותר זהה כמו האיביזה עם הכוכבים.

לגבי ירידת הערך אתה דיי מפתיע אותי במה שאתה אומר אני מסתכל יותר רחוק לשנת 2000 לצורך העניין ורואה גולפים במחירונים של 30+ אלף לעומת זאת תשווה לצורך העניין סקודה אוקטביה ותראה מה הפער במחיר המחירות הוא 17 (!!@@???) ההשוואה שעשיתי הייתה בין גולף 1.6 אוטו' גירסה פשוטה לבין אוקטביה 2.0 אלגנס גם כן אוטו' אז פה החשש שלי כי אני מתכוון להחזיק את הרכב כ 5 שנים ולא הייתי רוצה לשלם היום 100 אלף שקל ולמכור ב 40.

*עריכה*

בדקתי גם פולו 2004 אוטו' לעומת פאביה 2004 אוטו' ברמות גימור דומות ובעלות מנוע 1.4 75 כ"ס וההפרש גם שם הוא 43 לעומת 33 לטובת הפולו

אני חושב שאני חושב יותר מדי :roll:

Subaru BRZ 2018 MT

פורסם
האמת שבדקתי.

וצרפתי גם את האיביזה להשוואה כי היא נבחנה בשיטה הישנה של ncap כמו הפאביה. הפולו נבחנה בשיטה החדשה לכן טיפה יותר קשה להשוות באמת כי בשיטה החדשה יש פקטורים נוספים שלוקחים חלק מהציון.

בכל אופן אם אני יוצא מנקודת הנחה שהפולו והאיביזה זהות מבחינת שלדה.

לפאביה חסר כוכב בהגנה על מבוגרים ועוד כוכב בהגנה על ילדים(לא שיש לי כאלה אבל בכל זאת) לעומת האיביזה וגם הפולו רק שבפולו זה מדורג באחוזים אבל זה יוצא פחות או יותר זהה כמו האיביזה עם הכוכבים.

לגבי ירידת הערך אתה דיי מפתיע אותי במה שאתה אומר אני מסתכל יותר רחוק לשנת 2000 לצורך העניין ורואה גולפים במחירונים של 30+ אלף לעומת זאת תשווה לצורך העניין סקודה אוקטביה ותראה מה הפער במחיר המחירות הוא 17 (!!@@???) ההשוואה שעשיתי הייתה בין גולף 1.6 אוטו' גירסה פשוטה לבין אוקטביה 2.0 אלגנס גם כן אוטו' אז פה החשש שלי כי אני מתכוון להחזיק את הרכב כ 5 שנים ולא הייתי רוצה לשלם היום 100 אלף שקל ולמכור ב 40.

*עריכה*

בדקתי גם פולו 2004 אוטו' לעומת פאביה 2004 אוטו' ברמות גימור דומות ובעלות מנוע 1.4 75 כ"ס וההפרש גם שם הוא 43 לעומת 33 לטובת הפולו

אני חושב שאני חושב יותר מדי :roll:

זה המצב בישראל, כתוצאנ מגורמים כאלו ואחרים ניתן להבין שמכונית היא נכס שלא שומר על ערכו. תביט בהשוואה לחו"ל, הרכבים כאן עולים פי כמה וכמה, אבל כאשר תרצה למכור אחרי מספר שנים, תגלה שהיא איבדה הרבה מאוד מערכה בחלוף הזמן (יש כאלה שמאבדות יותר ויש כאלה פחות). דוגמא: האופל של אבא שלי נרכשה בסביבות 180K לפני 7 שנים, היום אם היא מגרדת את ה-30K נאמר תודה.

Opel Vectra 2.2 TDI 2003

פורסם

אני לא בדקתי שנת 2004, בדקתי בשנתונים האחרונים שאפשר להשוות בניהן.

אל תשכח שהסקודה בתחילת העשות לא נהנתה מתדמית טובה במיוחד, בשנות 90 לסקודה היה שם די רע. מעבר לזה, העובדה שכבר כמה אנשים מכרו את הפביה שלהם מעל המחירון ושאין סקודות כמעט במלאי מרמזת על משהו.

אגב איביזה, היא סובלת מיותר מידי בעיות בתוך תא הנוסעים.

וקיבלתי אישור שאכן הפביה עם 4 כוכבי בטיחות היא הפביה בעלת 4 כריות אויר. אצלי יש 6 כריות...

בסופו של יום, נהגתי על לא מעט מכוניות (במסגרת העבודה), ואני תמיד נהנה לחזור לחבילה שהפביה נותנת. אם הפולו היתה קצת יותר זולה וקצת יותר מאובזרת היא היתה ראויה יותר להסתכלות, אבל המחיר המטורף עם האיבזור הדל (וזה לפני שנהגנו בה וראינו איך היא בנסיעה) גורם לי אישית לחשוב פעמיים לפני שאני מסתכל עליה כאפשרות.

אבל ההצעה היחידה שלי היא פשוט תלך ותנהג! יתכן והרופסות של הפולו תהיה טובה יותר בשבילך ואולי כן כדאי לך אישית לשלם יותר בעבור הרכב הזה שמתאים לך יותר.

ובעניין DSG, סע עליו בפביה ובפולו, הכיול של הגיר הזה שונה בין הפביה לפולו. בפביה ההעברות נעימות יותר והוא גם קצת יותר "עצבני" בתחושה שלו כאילו הוא מוכן לקרב.

in the face

with a chair

פורסם

kobic9

אני פשוט מעדיף גיר ידני. ממש אין לי שום דבר נגד ה DSG נסעתי בפאביה עם ה DSG ובאיביזה FR וקופרה החדשות והגיר הזה הוא סנסציוני פשוט מעולה.

אני פשוט אוהב להיות יותר בשליטה כשאני נוהג גם אם זה בא על חשבון קצת סבל בפקקים. מבחינתי הרגל על הברקס מתעייפת בדיוק כמו שתתעייף הרגל על הקלאץ'

ToMeR

לגבי ה DSG ראה מה רשמתי לקובי פה.

המטרה בסופו של דבר לא לשלם 115 עד 120 אלף שקל אלא לא לעבור את ה 105 וזה גג של הגג

כשהיום אני מחזיק הצעת מחיר של 100 אלף עגול לפאביה ספורט ידנית עם גג בצבע שונה

הייתי דיי נעול על הפאביה אבל התחלתי להרהר בכיוון הפולו.

לגבי הנסיעות מבחן אין ספק שאתה צודק.

איזה שנתון הפאביה שלך?

Subaru BRZ 2018 MT

פורסם

ה-DSG של תומר היא ממודל 2010, ונעה על כבישי ארצנו כחודשיים.

שלי "ספורט" ידנית והיא גמעה כמעט 6000 ק"מ ב-3 חודשים.

אישית מאוד מרוצה, ואין ספק שיש שיפור ניכר ביחס ללא מתוחה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אתה רוצה לשלם מקסימום 105 אלף שקלים, אבל פוזל לכיוון הפולו? אני חושב שאתה קצת לא מעודכן לגבי המחיר של הפולו. 114 אלף שקלים חדשים לגרסה בודדת שבאיבזור שלה שווה לפביה שעולה 101 אלף שקלים.

מדובר על איבזור מינימלי ביותר.

לעומת זאת, בספורט אתה תקבל איבזור עשיר יותר עם זוג כריות אויר נוספות. הפולו בגדול עולה 13 אלף שקלים יותר מהפביה.

in the face

with a chair

• תוכן חדש...