רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, אני רוצה להעביר את הביטוח שלי לרכב אחר ואחרי שיהיה לי זמן להתעסק עם זה, אזרוק אותו לגריטה.( הרכב עם טסט.) לעשות ביטוח ליום לא נותנים לי, האם אפשר לעשות את זה ללא ביטוח חובה? תודה
הודעה אחרונה מאת שרייד993, -
היי פורום, חלפה עברה לה שנה עם המיאטה (איך שהזמן עובר) ואני כאן כדי לספר איך זה, למי מכם שרוצה לשמוע. מדובר ב-NC (דור נוכחי) מודל 2006 שנקנתה עם כ-52000 ק"מ ונסעה אצלי במשך השנה עוד כ-10000 ק"מ בלבד (מעבר דירה הוביל לנסועה מנהלתית נמוכה מבעבר). נתחיל בחווית הנהיגה. ראשית - גג פתוח זה ממכר. בקיץ הוא פתוח מהרגע שיורדת השמש, בחורף הוא פתוח ברגע שיוצאת השמש, ובאמצע - הוא פתוח כל הזמן ב-NC מנגנון הפתיחה והסגירה הוא נוח, יעיל ומהיר. כשפותחים צריך פשוט להאט ל-30-40 קמ"ש ומטה (אחרת הרוח חזקה מדי), ללחוץ על כפתור עם אצבע אחת, למשוך את הנעילה החוצה עם האצבע השנייה ולזרוק את הגג אחורה עם שאר האצבעות. שלוש שניות עבודה. סגירת הגג גם אפשרית בזמן נסיעה איטית, ולוקחת עוד …
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 3 אלף צפיות
בשבועות אחרונים אני וגם הרבה אנשים שאני מדבר איתם חשים שהפקקים נהיו מטורפים באופן פתאומי ללא שום סיבה נראת לעין. היום לקח לי 38 דקות לעבור מרחק של 3100 מטר. כבר חשבתי לזרוק את האוטו באיזה פינה וללכת ברגל. רק לא היה מקום מסודר. גם חברים שלי מתלוננים שאפילו אם יוצאים מהבית ב6:40 הפקקים עדיין מטורפים. אין לי הסבר אחר חוץ משינוי בבקרת רמשורים. נראה לי שבאיזה מקום שחררו עומס והוסיפו במקום אחר.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 36 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
אז ככה.. יש לי חבר מבוסס שהביסוס מאפשר לו לנהוג על פורשה בוקסטר חדשה דנדשה (2010) החבר מפרגן, וברצונו (וברצוני כאמור) לפנק אותי ביום של נהיגה על הבובה ביום שישי הנ"ל ה 5/11. שאלת המליון המתבקשת היא... לאיזה כביש/ים כדאי לי להגיע כדי לאפשר הנאה וניצול מירבי של האוטו?? נ.ב יש בארץ גרסא כפולת מצמדים של הפורשה בוקסטר (אוטומט)?
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 997 צפיות
מוצע בזאת לחברי האתר להצתרף לקבוצה איכותית של אנשים טובים המעוניינים לתרום בנושאי רכב בידע ספציפי ולהתרם- בנושא אחר. קיימים 4 מקצועות ליבה בהם חייב לבעל המקצוע להיות עם תעודה ונסיון, לדוגמא: מכונאי רכב סוג 02 עובד שנתיים במוסך מאזדה פורד. ואלה המיקצועות: 1)חשמלאי- רכב. 2)מכונאי-רכב 3)פחח-רכב 4)צבעי-רכב כמו כן מוזמנים חובבים בעלי נסיון ורקע טכני גם בתחומים הנ"ל וגם בתחומים שונים ומגוונים לדוגמא:ריפוד גג לרכב כמו כן ניתן לסייע גם ב:מקום - נ"ק מפגש בו ניתן לתקן הרכב כגון: חצר פרטית או שטח ציבורי קרוב מבודד שלא מפריע לכלל. כלי-עבודה- כגון:קומפרסור,ליפט, או בור, או רמפה ,פיסטולט,פטיש אויר,וכ"ו בפנייה לציין שם מ"ס טלפון והת…
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
טוב...אז איך מסכמים דבר כזה? אולי כדאי שנתחיל מההתחלה: (תכינו קפה, זה יהיה ארוך...) הקדמה ההיכרות שלי עם אלטרנתיבי ותיקה כמו ההיכרות שלי עם תחום הנהיגה המתקדמת, וההיכרות שלי עם תחום הנהיגה המתקדמת ותיקה כמעט כמו ההיכרות שלי עם תחום הנהיגה. כחודשיים לאחר קבלת הרשיון, התוודעתי אל התחום מפה לאוזן, והתחלתי לברר על אודותיו, בין השאר מבין דפי הפורום. למדתי להכיר את השמות והחברות אך חשוב מכך, את התאוריה של התחום. לכן, שמרתי את ההשתלמות המעשית לשלב מאוחר יותר, תוך כדי ניצול הזמן לתרגול עצמי של תנוחת ישיבה, כיון מראות והשימוש בהן, התייחסות למגבלות שדה ראיה, אחיזה ותפעול של הגה, מבט למרחק, קריאת הכביש, צפי ותכנון, תחזוקת רכב (בדגש על צמיגים), שימוש במסת הרכב בסיבובים,…
הודעה אחרונה מאת Geler GasGroupie, -
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
תהנו http://www.youtube.com/watch?v=yjPXWdkLHSw דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת TheOne23, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם ברצוני לרכוש ZX ורציתי לדעת מהו תשלום האגרה השנתי על הרכב הזה ואיזה קבוצת רישוי הוא
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 28.6 אלף צפיות
היי חברים, לאחרונה אני רוצה להוסיף למאזדה שברשותי מגיני רוח לארבעת החלונות, רציתי לדעת למה בדיוק זה משמש? אווירודינמיקה אולי? הרי אם אני מתקין את המגיני רוח האלה ופותח את החלון שלי בערך 3 ס"מ האוויר לא יכנס כל כך לרכב, או שאני טועה? אשמח לעוד מידע בנושא. תודה.
הודעה אחרונה מאת eldad5156, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
באדום לבן, על הצומת. אז מה אם הם מסתירים את הצומת להולכי הרגל ולרכבים. מה אכפת להם? מישהו יתן להם דוח?
הודעה אחרונה מאת $$weezy$$, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
רציתי לדעת האם בקרת שיוט חוסכת דלק או צורכת יותר מנסיעה ללא בקרת שיוט? (אם זה עקרוני, מדובר בלאנסר 2010 החדשה) תודה ושבת שלום!
הודעה אחרונה מאת א פ, -
-
- 0 תגובות
- 867 צפיות
שלום לכולם, רציתי לדעת מה העלות של החלפת גיר ידני בסוויפט 93, מפירוק, בהנחה שניתן למצוא. נגיד ובבדיקה של רכב לפני קנייה רואים בעיה בגיר, כמה הגיוני להוריד במחיר על זה, במקרה הכי גרוע? האם זה מסוג הדברים שמכון בדיקה מוסמך עלול לרשום "בהקצנה" כדי לכסות את עצמו? כלומר, במידה ומצויינת בעיה בגיר, יתכן שהבעיה לא חמורה כפי שרשום, או שאלו לא הסעיפים שבהם המכונים דואגים לכסות את עצמם בדר"כ? תודה מאי
הודעה אחרונה מאת may, -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3981719,00.html אני קורא את הכתבה ולא מאמין, עזבו רגע צ'מפיון לא צ'מפיון ... אשכרה מכרו לבן אדם רכב משומש. טריק שמתאים למגרש רכב ולא ליבואן.
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום. אני שוקל לקנות אוטו ומחכה לדגמים החדשים שאמורים להגיע שנה הבאה. מישהו יכול אולי להגיד איזה דגמים חדשים של מכוניות אנחנו צפויים לראות בארצנו בשנה הבאה (לצורך העניין משהו שעתיד לעלות עד 150K)? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Enc0der, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 884 צפיות
שלום יצא לי כמה פעמים בזמן האחרון לנסוע בניוטרל, ולהניע בירידה.. עד שקראתי בספר של הרכב שזה עושה נזק לממיר. הנזק נעשה כבר? או שאם האוטו נוסע בסדר ואין שום נורית אז הכל בסדר תודה.
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום שלום, הרכב שלנו היה מעורב בתאונה דרכים בדרך ז'בוטינסקי בבני ברק, המשטרה הגיע למקום וגררה את הרכב למקום לא ידוע, איזה חניונים באזור עובדים עם משטרה? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
במעמד מכירת רכב יד 2, האוטו בד"כ עובר בדיקת קניה במוסך. במהלך הבדיקה, הבוחן בד"כ יוצא לנסיעת מבחן קצרה (או לא) ברכב. נניח שהביטוח לרכב הנ"ל הוא לנהג יחיד ששמו מופיע בפוליסה. בזמן נסיעת מבחן נכנס ברכב הנבחן רכב אחר, אולי עם ביטוח צד ג', אולי בלי, אולי פגע וברח. מי משלם על הנזקים? מבחינת ביטוח - אין כיסוי, אני מניח, כי הנהג הוא לא הנהג המבוטח. יותר גרוע, הביטוח גם ירצו כסף על "ירידת ערך", "כינון" (אוטומטי, ידני או מסוג אחר, אני לא בתחום), וכו'. יש למישהו מושג איך זה עובד מול ביטוח? מבחינת המוסך הבודק, גם אם הם יסכימו לתקן את האוטו (ואני לא יודע אם הם כן), הם עלולים לתקן במוסך נסראלה בקלקיליה, ולא במוסך שכיסוי ביטוחי היה מקנה (למשל מוסך מרכזי עם חלפים מקוריים …
הודעה אחרונה מאת BURZUM, -
ההודעה הזאת מופנית לבעלי הרכבים הפחות שיגרתיים שקיימים על הכביש. האם גם לכם התופעה הזאת מוכרת? אתם נוסעים לכם בנסיעה מנהלתית שיגרתית רגילה, ולמרות שאתם נוסעים על רכב לא שיגרתי בא לכם לנסוע רגוע ולא עם רוח קרבית (כשאני אומר לא שיגרתי זה יכול החל ממיאטה ועד איביזה טורבו ושאר המכוניות בעלות אופי ספורטיבי או שנראות לא רגיל). ואז בא לכם איזה עגלה \ ערס \ אידיוט (הקיפו את הנכון) שמחליט להתחיל להצמד לכם סליחה על הביטוי "לתחת", לחתוך אותכם בזוויות שונות, ברמזורים להצמד אליכם כמה שיותר כדי לסמן לכם שהוא "בעניין" ולעשות קולות וורום וורום עם האוטומטית שלו. אז כן ברוב הפעמים זה קל להתעלם מאותם אידיוטים, אבל לפעמים ובעיקר בלילה זה הופך להיות בלתי נסבל, כשמתחילים להצמד לך לתחת ול…
הודעה אחרונה מאת martines, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, לפני שלושה חודשים נכשלתי בטסט (בגין קרבורטור), בגלל חוסר זמן עדיין לא סידרתי את העניין. הרכב הוא שנת יצור 83, כך שיש לעשות טסט כל חצי שני, וככל הידוע לי אפשר לעבור טסט גם שלושה חודשים לפני סוף תקופת הרישוי הנוכחית. המשמעות היא שאני כבר יכול לגשת לטסט של החצי שנה הבאה (שבעצם תחל בעוד קצת פחות משלושה חודשים). האם זה אפשרי + פרקטי פשוט לגשת כבר עתה לטסט הבא, בלי להתעסק יותר בטסט הקודם (כמובן אחרי הטיפול הדרוש לקרבורטור)?
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 13.9 אלף צפיות
שלום לכולם... יש לי רכב דרך מקום העבודה, אני משלם עליו מחיר גבוה ושוקל להחזיר אותו. מכיוון שהרכב חדש מאוד (נמצא אצלי בקושי חודש) הבנתי שאצטרך לשלם קנס. כשבדקתי את החוזה שעליו חתמתי כשלקחתי את הרכב רשום שבמידה ואני אעזוב את החברה הקנס שאצטרך לשלם זהו הקנס שהחברה שלי תצטרך לשלם לחברת הליסינג. מישהו יודע מהו פחות או יותר אמור להיות סכום זה? איך אני יכול לברר את זה בצורה כזאת שלא יעבדו עלי ויקחו ממני סכומים גבוהים יותר? כי למעשה הקנס זה הדרך של החברה והליסינג להפחיד את העובדים שלא יחזיר את הרכב שלקחו. תודה בכל מקרה על כל תגובה ותשובה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
שלום, אני רוני ואני מחפש רכב. אני סטודנט ורוב הנסיעות שלי הן נתניה - רופין וחזור. או בתוך נתניה לעבודה. כסטודנט אני צריך מן הסתם שהרכב יהיה חסכוני בדלק ואמין. חשבתי על האופציה של ליסינג בעסקת מימון שיש בה פרישה נוחה של תשלומים התקציב שלי הוא כיום 25000 פלוס מינוס...(יכול להיות גם כמקדמה) אשמח מאוד להמלצות כי אני טובע באתרים ולא מצליח למצוא תודה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 4 תגובות
- 940 צפיות
שלום לכולם, לפני כמה ימים גיליתי לעצמי את האתר הזה וקראתי בהנאה רבה את הפורומים. על כן, החלטתי לתרום משהו מעצמי , בתור אוהב מכוניות מושבע. להלן תמונות מתערוכת רכבים בפאריס בה הוצגו דגמים חדשניים ואף מכוניות המונעות בעזרת חשמל. מקווה שתיהנו לפחות כמוני . http://www.fafrik.com/message/0ADUCCL213/paris-car-show.html בוריס
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 14.5 אלף צפיות
אהלן. רציתי לדעת כמה אמור להחליף מגב אחורי, לרכב 1600 סמ"ק. ובנוסף, האם זה מגיע באריזה - מגב אחד או זוגי? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת roeelo, -
- 3 תגובות
- 2 אלף צפיות
רציתי לדעת אם זו תופעה שחלפה או שהיא עדיין קיימת?
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
- 5 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
קיבלתי תאריך לטסט ב 24/12/10 ויש לי עדיפות לעשות את הטסט בחנוכה 2-10/12/10 כיון שיש לי חופש וזמן, האם זה אפשרי.?
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
מי אמר שרכב ל 7 נוסעים לא יכול להיות יפה? ראה עוד תמונות. יהודה
הודעה אחרונה מאת Derish, -
-
מהם התהליכים שעלי לעשות כדי להשבית רכב
מאת Guest shay76- 8 תגובות
- 9.3 אלף צפיות
אז קצת רקע,ברשותי דייהו רייסר ידנית שנת 94,שבשבוע שעבר הלך פקונג ראש, מכיוון שעלות התיקון גבוהה החלטתי להשאיר את הרכב בחניה.אני רוצה להקפיא את הביטוח שקיים עד 31-1-11,אך מה עושים עם הטסט שקיים עד 27-6-11? האם לרכב משנתון זה קיימת אופציה של גריטה??
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לפני שנתיים וחצי הורכבו רבעיית צמיגים של חברת Falken על פיאט טמפרה. מכל "זבל" יש את ה"זבל המובחר", ומכל הצמיגים במחירים של 200~ ש"ח לצמיג, הומלצו בחום לאבי להרכיב אותם, הוא הצטער על זה אחרי מה שראה היום. היום הוחלפו בבקשה מיוחדת של אבי הזוג הקידמי לצמיגים של חברת Barum, אחרי שהורדו הFalken, הפאנצ'רמאכר נדהם קרא לאבי ואמר לו סתכל, הוא הביא פטיש שבו הביא מכה חזקה לצמיג, הוא התנפץ ל5 חתיכות. אני לא יודע אם יש קשר, אבל הרכב עמד ללא תנועה כחצי שנה לפני שנה, ז"א שנה אחרי שנקנו, הרכב עמד חצי שנה, ומאז נסע עוד שנה. אבא שלי תמיד תמיד אהב את Barum מבין הצמיגים הפשוטים, אבל פעם אחת החליט לנסות משהו אחר.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 1 תגובות
- 903 צפיות
האם זה נכון שבתחום הרכב האנשים שעובדים בדיאגנוסטיקה מרוויחים הכי הרבה?
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כאמור הוא רוצה למכור רכב (קורולה 99 ) יש לו ביטוח רק לעצמו (נהג יחיד), הדילמה האם לתת לקונים פוטנציאלים לנהוג ברכב. מצד 1 אם הם ינהגו ויעשו תאונה לך תוכיח מי נהג ותשבור את הראש עם התוצאות מצד 2 אפשר למכור רכב ללא נסיעת מבחן של הקונה?
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 172 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Supertigre
- garicho
- GKME
- sperial
- roeecohen01
- yoni162
- laviil
- AUDIO KING
- hans
- yuvalsa
- levy
- ofralon