רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אתם בטח מדמיינים שנסיעה ב355 אדומה,תהיה לצד הרי האלפים המושגלים מתפתלת בין פניות ההר,או לצד היאכטות במונטה קרלו,אולי חונה ליד אחד בתי הקזינו בווגאס. אז קבלו את זה נ.ב- ממש רציתי שהוא יגמור בתוך קיר
הודעה אחרונה מאת ChemGuy85, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רחובות לא רלוונטי בגלל מרחק ובגלל שהוא בחוץ (חשש שניפול על יום גשום). בקרית אונו הייתי והיה לא רע (המסלול והכילים). את פולג אני לא מכיר בכלל. מישהו מכיר?
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
Nissan's Qazana-based Juke shucks and jives its way out of the darkness, headed for Geneva
הודעה אחרונה מאת DuDush, -
-
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, ראיתי באיזשהו פורום אחר את התמונות הבאות : \ האם מישהו פה יודע איך זה נקרא [תמונה ראשונה], או איפה משיגים אותן וכמה הם עולות. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לחיפאים מביננו, יצא לכם להיות בחניה של הגרנד קניון לאחרונה? האספלט בחניה צופה במין חומר מבריק, במבט ראשון נראה כאילו הוא חלק מאוד ובעל מקדם חיכוך נמוך. כשנסעתי עליו, שמתי לב שיש לו הרגשה "דביקה", אולי בגלל רעשי הצמיגים. מישהו יודע מה זה החומר הזה, ואיך מתבצע התהליך?
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
רכב שעבר טסט במכון אחד ונמצאו בו ליקויים, במידה ועבר למעלה מחודש מהטסט, האם ניתן לגשת למכון אחר?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 1 תגובות
- 647 צפיות
שר התחבורה(ע) והבטיחות בדרכים, ישראל כץ ,הגיש היום (יום רביעי) לאישור ועדת הכלכלה של הכנסת תקנה חדשה הקובעת כי נהג שיצבור 72 נקודות ויותר רישיונו יפסל לתקופה של 9 חודשים ויחודש רק לאחר שיעמוד בבדיקות רפואית של המכון הרפואי לבטיחות בדרכים (המרב"ד) וכן במבחן עיוני (תיאוריה) ומעשי ("טסט"). (הידיעה פורסמה באתר משרד התחבורה (ע)
הודעה אחרונה מאת Igor_STI, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3981992,00.html זה מתקזז כמובן עם 20 אלף מכוניות שנכנסו - אבל בכל מקרה - קצת פחות צפיפות בכבישי הארץ. לא מזיק. כמו כן הרבה יותר נעים בעין בלי לראות גרוטאות מתפוררות, מחלידות, פולטות עשן כחול\שחור\לבן ומטפטפות שמן על החנייה.
-
חשבנו ללכת לכיוון של מאזדה 2 החדשה סדאן, אמרו לנו שהיא מיוצרת בתאילנד, אומר משהו? או שעדיין מאזדה זה מאזדה. האם יש תוי תקן מחמירים שזה לא משנה איפה מייצרים את הרכב הוא עדיין יהיה אמין בגלל הטכנולוגיה האמינה של היפניות? המאזדה 3 ו ה 2 הנוכחית איפה הם מיוצרות? תודה
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
וברווק, אני מתכוון גם נשוי, אבל לפני שהגיחו צאצאים לעולם. היום ביצעתי נסיעת מבחן ברכב, ויצאתי ברגשות מעורבים. באופן טבעי, ההשוואה היא למה שיש לי היום (גולף 160), כי זה הבנצ'מארק מבחינתי, לרכישה הבאה. אז כבר שיהיה ברור, מבחינת אחיזה והתנהגות, אין מה להשוות, האלפא עדיפה. סיבובים בהם אתה מתחיל לחשוש בגולף, וה- ESP מתערב, הג'ולייטה מגהצת בלי שתשים לב בכלל, ובמהירות גבוהה יותר. גיר - מעולה. משתלב חלק, קלאצ' נוח לשימוש ו"קומוניקטיבי" (אם אפשר לכתוב את זה על קלאצ'). אתה תמיד יודע לאן הידית הולכת, פשוט מעולה. השילוב של מנוע והילוכים מאוד נכון ברכב הזה, לטעמי האישי. ברוב ההילוכים יש גמישות מספקת גם למהירויות נמוכות וגם למהירויות גבוהות, כך שלא צריך "לבחוש" יותר מידי, גם ב…
הודעה אחרונה מאת georgesh, -
- 6 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אני הרבה זמן שואל את עצמי את השאלה הזאת ולא מצאתי עדיין תשובה כאן בפורום. בדוחות בדיקה לעיתים רושמים החלפת דלת, החלפת כנף, החלפת מכסה מנוע. החלפת כנף אחורית מרותכת. כיצד הם יודעים דברים כאלה? הרי טכנית אני יכול להוריד כנף ברכב שלי כי היא מחוברת עם ברגים. ירשמו שהחליפו את הכנף? איך הם יודעים שהכנף אינה מקורית בהנחה נניח שהחלפתי כנף מקורית מיצרן? איך בכלל הם יכולים לדעת שמישהו החליף כנף, מכסה מנוע, דלת למשל אם עשיתי צביעה כללית? זה מתבסס על ניחוש בעיקבות תאונה שרכב כלשהו עבר? כלומר אם רכב לא עבר תאונה והחליפו נניח את הדלת כי איזה ודאל ניקב אותה ועשה בה חורים - לא יעלו על זה בבדיקה? בהנחה שרכב עבר צבע כללי והחליפו לו כנף אחורית מרותכת. איך…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
שלום וערב טוב, אני עומד בפני קניה של רכב משנת 92, שכן בסוף השנה הוא יהיה בן 19 - ורציתי לשאול מספר שאלות הרי שהוא יהפוך לרכב מיושן. לגבי הטסט, ראיתי שעושים פעמיים בשנה, האם פעמיים מחיר מלא של טסט שנתי, וכמה בכלל עולה טסט? ולגבי אגרת הרישוי, - לא הבנתי בשביל מה האגרה הזו והאם צריך לשלם גם אותה פעמיים בשנה - ואיפה בדיוק? בדואר? כנ"ל לגבי טסט, צריך לשלם בדואר או במכון הרישוי עצמו? אך פעם לא היה לי רכב פרטי שכן אני דיי רגיל לנהוג על ליסינג.. אם ישנם עוד פרטים שאני צריך לדעת אשמח מאוד אם תוכלו לציין, תודה מראש.
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
פרטים על התחרות תקנון תחרות קארספורום בפייסבוק הוראות כלליות 1. אתר קארספורום יקיים במהלך חודש אוקטובר 2010 מבצע לגולשים בעלי חשבון באתר הרשת החברתית www.facebook.com (להלן: "facebook") אשר יתקיים בדף "קארספורום" ב-facebook (להלן: "המבצע"). המבצע ינוהל על ידי אתר קארספורום. 2. במסגרת המבצע תתקיים תחרות בה יזכו בפרסים שלושת המשתתפים שיזכו למספר ההצבעות הגבוה ביותר על ידי הגולשים (להלן: "התחרות"). 3. הוראות תקנון זה יחולו על כל שימוש שיעשה על ידי המשתתפים בתחרות ויהוו את הבסיס המשפטי לכל דיון בין המשתתפים לבין קארספורום. 4. התקנון מנוסח בלשון זכר מטעמי נוחות בלבד, אולם הוא מיועד לשני המינים כאחד. 5. יש לקרוא בעיון את התקנון במלואו. 6. ה…
הודעה אחרונה מאת TDean, -
מחפש בלוק מנוע v8
מאת Guest botzek1-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כבר הרבה זמן אני מחפש בלוק מנוע v8 ולא מוצא (במחיר סביר). לא משנה לי איזה סוג ובאיזה מצב, העיקר שייראה טוב מבחוץ. למישהו יש רעיון?
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- 3 תגובות
- 893 צפיות
אני מגיע לארה"ק בקרוב ומתעתד לשכור רכב לתקופה של כחודש ימים. ההשכרה האחרונה שלי הייתה מאוויס, הייתי ממש מרוצה איתם ואני מאמין שאני אקח מהם שוב. בהנחה שהדרישות הן : (ע"פ חשיבות) בטיחות צריכת דלק נמוכה מרווח פנים נוחות מהו הרכב שיתאים ביותר? אין שום סיכוי בעולם שאני אקח דייהולט אוויאו. עדיף לרוץ לתוך משאית, הסיכויים לצאת בזול יותר גבוהים. האופציות (עד כמה שאני יודע, אין באתר של אוויס פירוט לגבי המכוניות בכל קטגוריה) ניסאן מיקרה היונדאי i20 דייהטסו סריון עד כמה ההבדלים בגודל יורגשו בין ניסאן מיקרה ל(נניח) מאזדה 2? אני צריך נסיעה אחת עם 2 מבוגרים ו-4 מזוודות גדולות. יש לי סיכוי? תודה.
הודעה אחרונה מאת simon377, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 53 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
http://www.mako.co.il/news-israel/local/Article-cd52a87bed78b21004.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=978777604
הודעה אחרונה מאת elili, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2432538&postcount=3 יותר מפעם אמרתי שיבוא יום וההתחכמויות יביאו את המחוקק לפעול בעניין. עכשיו יבואנים ימכרו דיבוריות ב-3,000 שקל רק כי הם מובנות, משולבות, לא מכינות קפה ואין לנו ברירה. יקר לנו להחליט לבד על משהו שעולה רק 200 שקל. אנחנו אוהבים מכות. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3981718,00.html ובנוסף לא לשכוח את מס הדיבורית החדש שיעלה כ-75 ש"ח לחודש לכל מחזיקי הליסינג החדש (כ-2.5 אחוז).
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום רב, מדובר בסוזוקי בלנו 98 אוטומטית, הגיע הזמן לחדש את הביטוח על הרכב. בשיחה אם מספר חברות ביטוח נאמר לי שלא שווה לבטח את הרכב בביטוח מקיף (כיסוי גניבות) אלא רק צד ג'. ולכן אצטרך לעשות קודן כדי לצמצם סיכוי לגניבת הרכב. יש חברה אחת שהסכימה לעשות מקיף אבל במחיר יחסית יקר, של 2375. את החובה כנראה שאעשה בחברת הביטוח הנוכחית ב 1590 ש"ח. השאלה היא כך : האם כדאי להשקיע ולעשות קודן? (המחיר של התקנה+עלות הקודן תתווסף למחיר ביטוח חובה+ צד ג' של 2400) או לחילופין לבטח חובה+מקיף במחיר של 3,965. אשמח לעצות. מהם המחירים לקודן אמין. אני צריך המלצות לכך. תודה
הודעה אחרונה מאת אבי24, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם. בזמן האחרון שמתי לב לתופעה מוזרה , מאז שהחלפתי עבודה תצרוכת הדלק בפיג'ו 206 שלי השתנתה לרעה אומנם הדרך שלי השתנתה ,במקום לנסוע על כביש 4 דרומה ומשם כביש 5 מזרחה ועד לכניסה לפ"ת. אני נוסע מרעננה דרך הרצליה להרצליה פיתוח. אמנם הרכב אותו רכב [פיג'ו 206] אבל תצרוכת הדלק השתנתה לרעה. מהפקקים הישנים שהרכב עשה בממוצע 1:12 [ממוצע ארוך על גבי כמעט חצי שנה של דגימות]. לפקקים החדשים של 1:10 ועד ל 1:8. צורת הנהיגה שלי לא השתנתה ,אני עדיין נוהג באיזי ומה שמאוד מוזר בפקקים הישנים רוב הזמן עמדתי ומדי פעם המהירות התגברה לכיוון ה 60 קמ"ש. בפקקים החדשים אני רוב הזמן מתגלגל אבל על 15~ קמ"ש. האם שינוי אופי הפקק יכול לשנות את תצרוכת הדלק ? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
כמה כוח סוס יש לפריוס 2008 (המנוע בנזין + המנוע החשמלי)? וכמה יש לכל אחד מהם בנפרד?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 1 תגובות
- 687 צפיות
שלום, תהיתי לי היום האם להמון במדינה כבר אין כוח להשפיע... האם אנחנו מוכנים לקבל על עצמנו שבקרוב יפרסו עשרות מצלמות בכבישי ישראל שיצלמו אותנו נוסעים עוד 10 קמ"ש מעל המותר? האם אין איזושהי התארגנות למחאה כלשהי? האם אין איזה גוף מייצג שיוכל להראות שמצלמות רמזור הן אלו שתופסות את הפושעים האמיתיים ולא מצלמות מהירות שנועדו להעשיר את קופת המדינה? האם אין לנו רצון כציבור להתאגד נגד המהלך השלטוני הזה? מ"שיחות סלון" אני מסיק שהרבה אנשים חושבים כמוני, דהיינו - מצלמות המהירות = מיותרות! אני יודע שבבריטניה יש מאמצים להפחית את מספר מצלמות המהירות (ע"י גופים מאוגדים שונים). דוגמא להתארגנות ציבורית מדהימה לאחרונה היא המחאה בגין העלאת גיל הפרישה בצרפת. אז נכון שעם כל ה…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש כבר מידע\תמונות על דגמים חדשים שאמורים לצאת בתחילת 2011? אם אפשר להתמקד יותר על מכוניות קטנות.
הודעה אחרונה מאת עידן ו, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 877 צפיות
בעקבות בעיות שהתחילו לצוץ בפיאט בראבו שלי התייעצתי עם כמה אנשי מקצוע וקיבלתי המון טיפים חשובים לתחזוקה שוטפת של הרכב ולכן אני חושב שכדאי שיהיה פורום שלכל רכב ודגם יש שירשור שמפרט לגבי תחזוקה שוטפת עם טיפים ומידע לפיתרון תקלות. כך יהיה הרבה יותר קל לאתר תקלות מבלי לפתוח כל פעם שירשור. לדוגמה: בפיאט בראבו בראבה ומראה צריך לבצע כל שנה ניקוי מצערת וחיישנים עקב כך שצינור הנשם שפולט את אידי השמן מחובר לפני המצערת. כתוצאה מכך המצערת ושני חיישנים נוספים מתכסים בשמן התוצאה: צריכת דלק גבוה ומנוע מזייף בסרק.
הודעה אחרונה מאת broshm, -
ג'אנט BBS "מיוחד" 1 2
מאת Croc-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
ללא מילים:
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם, רציתי לשתף אתכם במקרה לא נעים שקרה לי לפני שבועיים. אותו מגרש רכב מציע למכירה גולף שנת 2005 מנוע 2000 דיזל 140 כ"ס, אשר לה 60K קילומטר. בדקתי עם מישהי שאני מכיר ועובדת בצ'מפיון והיא אמרה שהרכב טופל בחברה ושהקילומטרז' מאומת. שמח וטוב לב נסעתי לראות את הרכב ולקחתי אותו לבדיקה לאחר ששוחחתי עם בחור בשם ידיד שמנהל את המקום, לדבריו אין רכבים כאלו והוא לא מוכן להוריד שקל במחיר, האוטו נקי ויפה (כלפי חוץ ככה באמת היה). לאחר שלקחתי את האוטו לבדיקה שעלתה לי 500 ש"ח התברר שהאוטו עבר תאונה חזקה מקדימה ומאחורה והוחלף חצי מהפח של הרכב, בנוסף פגיעת שאסי בקורה האחורית שתוקנה, ירידת ערך של 5% לפי הבודק ומשיחה עם שמאי (שקיבל את פרטי הבדיקה לידיו) ירידת ערך ריאלית של 15-20 אחוזים…
הודעה אחרונה מאת Yony_S, -
אהלן פורום, מנת הקיטור היומית שלי! אחי לפני סיום המועדפת שלו באילת וכבר שבוע שהוא מנסה להשכיר רכב כדי לחזור הביתה, הסיבה שהוא רוצה להשכיר רכב היא כי יש לו הרבה חפצים וסתם כי זה נוח יותר. בכל אופן הפניתי אותו לאלדן כי יש להם מבצע ממש מגניב של רכב ליום ב100 ש''ח לבני 22 ומעלה, הוא כבר בן 22 וקצת. בסניף באילת אמרו לו שהם לא משכירים מתחת לגיל 24, התווכחתי איתו ואמרתי לו שלא יכול להיות ושייתן לי לדבר עם הנציגה שיושבת שם במשרד ולצערי התברר שהם לא משכירים מתחת לגיל 24. ניחא, אלבר לא הסכימו בגלל הגיל ובהרץ ביקשו יותר מידי בשביל 3 ימי השכרה, והסיבה שהוא מחיוב ל3 ימי השכרה מינימום היא כי הוא באילת, אל תשאלו אותי מה הקשר כי אין לי מושג. חשבנו שבשלמה סיקטס הוא ימצא את מב…
הודעה אחרונה מאת מיטל מאלדן, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
קשה לפספס את הפרסומת הסקסית של מרצדס לגבי ימי המכירות המיוחדים שנערכים השבוע. יש למישהו מידע לגבי מה הם מציעים שם?
הודעה אחרונה מאת Enc0der, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום חברים ישלי אימפרזה 99 ואני מעוניין לשפר את המראה החיצוני שלה ולתת לה לוק של אימפרזה טורבו.איפה אני מוצא את החלקים (חצאיות ספוילר כונס אויר מגנזיום)או לאן לפנות.???
הודעה אחרונה מאת dj_dani, -
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 8.3 אלף צפיות
כשאומרים שלמתקן הנשען על אחורי הרכב מותר לבלוט עד 20 ס"מ לכל צד ברכב, למה מתכוונים? למראות הרכב או לכנפי הרכב? להל"ן הסיבה לשאלה: פשוט שהפרונטרה עומדת למכירה כי אני צריך רכב "פרייבט" נוח ואוטומטי לאשה, ובנוסף שיישנע את אופנוע השטח אל המרעה הסוף שבועי שלי. קריטריון רוחב הרכב הפך למשמעותי.
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
אני חובב נהיגה ספורטיבית אחת לשבוע אני נוסע למנחת בערד , ומבצע שם דריפטים, וכל מיני דברים מהסוג הזה עכשיו לכל אלה שיקומו..לא אני לא עושה את זה בכבישי ישראל..במחנת בלבד אחרי הסתכלות שהכל נקי תמיד תהיתי מה הנזק של דריפטים ונהיגה מהסוג הזה..צלחות עצבניות, דריפטים ארוכים .. עשיתי אלפי ק''מ עם הרכב ולעולם לא נתקלתי בבעיה או משו כזה..ועדיין חושש במקצת מדובר על רכב אוטומט משפחתיי..
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 172 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Supertigre
- garicho
- GKME
- sperial
- roeecohen01
- yoni162
- laviil
- AUDIO KING
- hans
- yuvalsa
- levy
- ofralon