Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5720 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וברווק, אני מתכוון גם נשוי, אבל לפני שהגיחו צאצאים לעולם. היום ביצעתי נסיעת מבחן ברכב, ויצאתי ברגשות מעורבים. באופן טבעי, ההשוואה היא למה שיש לי היום (גולף 160), כי זה הבנצ'מארק מבחינתי, לרכישה הבאה.

אז כבר שיהיה ברור, מבחינת אחיזה והתנהגות, אין מה להשוות, האלפא עדיפה. סיבובים בהם אתה מתחיל לחשוש בגולף, וה- ESP מתערב, הג'ולייטה מגהצת בלי שתשים לב בכלל, ובמהירות גבוהה יותר.

גיר - מעולה. משתלב חלק, קלאצ' נוח לשימוש ו"קומוניקטיבי" (אם אפשר לכתוב את זה על קלאצ'). אתה תמיד יודע לאן הידית הולכת, פשוט מעולה. השילוב של מנוע והילוכים מאוד נכון ברכב הזה, לטעמי האישי. ברוב ההילוכים יש גמישות מספקת גם למהירויות נמוכות וגם למהירויות גבוהות, כך שלא צריך "לבחוש" יותר מידי, גם במהירויות איטיות. רק ההורדה משישי לחמישי לא ממש אינטואיטיבית לטעמי, אבל אני חושב שזה בגלל שאני לא רגיל לרכבים עם 6 הילוכים. לגבי שאר הדברים, פה מתחילה הבעיה.

מבחינת האבזור - אתה נכנס פנימה, ואחרי העושר של הגולף, אתה פתאום מרגיש מוזר. אין חיבור SD/USB (אבל אולי יהיה בעוד שנה בדגם הבא שיביאו). אין דיבורית BT, רק התקנה מקומית של PARROT וכו' (אבל בעוד שנה יביאו דגם עם מסך שעולה מהדשבורד, ואז יהיה...). בעצם, מה שיש זה דיסק (בודד) קורא MP3. תגידו - אבל יש רעש מענג מהמנוע. אז זהו שלא ממש. רק בחלק מהסל"ד וגם אז זה לא בדיוק מה שאתה מצפה לשמוע באלפא שלך (או לפחות לא מה שאני מכיר מהעבר). בנוסף, מחשב הדרך די צפוף ומבלבל ולא קריא במיוחד.

מושבים - כסא הנהג לא מקנה תמיכה צידית מספקת, ולא ניתן לכוון את התמיכה בגב התחתון. מאחור, הראש שלי נתקע בתקרה, כמו בפוקוס 5ד, למשל.

תא מטען - קצת קטן וצר (אולי לא במימד הגובה, לא בדקתי) משל הגולף, ולכן קשה להעמסה לעגלות ילדים. תא כפפות - צר ומזכיר את של הלאון, רק שכאן הוא איננו ממוזג. מה שכן, יש מיזוג ליושבים מאחור, אם כי יש יציאה אחת ולא שתיים, כך שניתן לכוון רק לכיוון אחד. עם זאת, היא לטעמי עצמתית יותר מאשר של הגולף.

מראה חיצוני - טוב, אין מה לדבר. מרוב הזוויות, מוצלח יותר משל הגולף.

תאוצה - או, טוב ששאלתם. חסרה לרכב תחושה של PUNCH. וזה לא שהוא לא זריז. להיפך. אתה מאיץ ובלי להרגיש כבר עברת את ה- 1XX. אבל חסרה ההרגשה שנילווית לזה. חסרה (לי לפחות) ה"מכה" בגב.

לכן, לדעתי, היא מתאימה בעיקר לזוגות ללא ילדים או לרווקים. גם כרכב שני במשפחה כמובן. היא נראית טוב, נוסעת זריז מאוד, ויושבת טוב בסיבובים (בדקתי רק במצב D). אבל לא מציעה מספיק מקומות אחסון (לעגלה, למגבונים, ואפילו לדיסקים של הילד) ופתרונות למשפחה. ברור שזה לא העיקר באלפא. אבל אני צריך עוד סיבוב (הפעם עם אשתי) כדי לראות אם היא תחליף ראוי, מבחינת all aroudner. אחרי הכל, אשתי היתה מוכנה גם לשירוקו... אגב, הוספת סאן-רוף תעלה לכם 10K ש"ח, מה שמציב את המחיר על 185K.

זהו, זו התרשמותי הבלתי-מלומדת, כמי שמחפש פשרה בין הנאה ומשפחה. חיכיתי 12 שעות מנסיעת המבחן, כדי לגבש דיעה. לא ממש הצלחתי. מעניין אותי מאוד לשמוע את דעת הכתבים שכותבים פה (רוני, קרמבו(?), וכו').

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

מזכיר לי את הביקורת שלי על המיטו... נשמע כמו מיטו מוגדלת.

מעדיף לא להכנס לדילמה שלך, ובלי קשר- לכל יצרן/קונצרן יש כנראה "אופי מובחן"... מה הכוונה? לאלפא בד"כ יהיה הגה חד וגיר צמיגי, התנהגות למעלה מטובה ונטיה להכנס "חזק" לסיבוב, ל-VAG תהיה התנהגות מאוזנת שמאפשרת לנהוג (מאוד) מהר, פורד/מאזדה מייצרים מכוניות שמתנהגות בצורה מלוטשת ובעלות הגה טוב, לסובארו בד"כ יש הגה רע, התנהגות טובה וברקסים גרועים, וכו' וכו'...

נוסף בעריכה:

ורנו לא רואה מוסך

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

הפוקוס וגם האלפא "מתנהגות" טוב ביותר מהגולף, אבל אני חושב שאפשר לעשות אבחנה ביניהן. הפוקוס "מתקשרת" יותר, אתה מרגיש ממש בשליטה ויודע למה לצפות מהרכב גם בנהיגה ראשונית עליו. האלפא חדה יותר, וההגה (במצב D) קשה וקצר יותר, אבל אני חושב שהרכב עצמו פחות "מתקשר". מצד שני, עברה כבר מעל לשנה מאז נהגתי לאחרונה בפוקוס, אז אולי הרושם שנשאר אצלי מטעה. על כל פנים, אתה צודק, והאופי של המכוניות באמת שונה. מעניין מה יהיה עכשיו עם מאזדה/פורד, כשהם נפרדים.

פורסם

מקריאת התרשמותך, הדרישות הדינמיות, הדגשים הפרקטיים ובהתבסס על פוסטים קודמים בנושא, נראה לי שהרכב עבורך יהיה שוב גולף, אך הפעם GTI. נכון, היא תחייב אותך בהוצאה נוספת, אך התחושה תהיה שלא התפשרת בדבר.

אפילו מבחינה כלכלית, גולף GTI היא חבילה מנצחת(תמורה טובה למחיר כחדשה, עלויות אחזקה סבירות, שמירת ערך גבוהה מאד).

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

אין ספק שמפאת גילי הצעיר אני רחוק שנות אור מלרכוש בעצמי רכב חדש, אבל אין ספק שבבוא היום שכמות הפרוטות הנכונות יימצאו בכיסי, הבחירה תהיה אלפא חדשה או משומשת קצת. וכנראה שאבחר במיטו, פשוט אהבתי את האוטו הזה מכל ההיבטים.

Opel Vectra 2.2 TDI 2003

פורסם

את הרכב לקחת מהסוכנות ביגאל אלון?

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

ביקורת נחמדה מאוד.

לא נהגתי בחיים על אלפא (בורות שאסור לציין?

:)), אבל כל פעם שאני קורא ביקורת עליה, יש בי איזו התרגשות קטנה.

כנראה שאלפא רומיאו זה מותג מיוחד, אחרי הכל.

פורסם
אפילו מבחינה כלכלית, גולף GTI היא חבילה מנצחת(תמורה טובה למחיר כחדשה, עלויות אחזקה סבירות, שמירת ערך גבוהה מאד)

איך בדיוק השמירת ערך גבוהה? אייל מהפורום כאן קנה GTI בת 3 אם אינני טועה ב-50% ממחיר.

פורסם

נהגתי עליה אתמול.

ניב, כן, יש להם 170 אדומה בהדגמה.

אני לא יודע לשים את היד על מה הם שינו כי תיאורטית הן אמורות להיות זהות אבל הרכב מתנהג די שונה מה120 שאצלי.

הוא יותר מוצק, יותר יציב ומרגיש הרבה יותר מחובר לכביש.

ההבדל היחידי שאפשר לראות הוא צמיגים רחבים יותר וחישוקים גדולים יותר.

למרות ההבדל המהותי בכוח דווקא ה120 עולה בסל"ד מהר יותר מה170 שמרגיש קצת יותר עצל .

אני מסכים עם בר 72 בעניין התקשורת מהשילדה שיכלה להיות טובה יותר אבל בסך הכל הרכב מאוד מרשים לחיוב.

מוזר שהיה לי בראש את אותו זיכרון מהפוקוס שעליה לא נהגתי כבר שנים. מאחר ולאימי יש פוקוס (2 ליטר אוטומטית) לקחתי אותה לסיבוב בביקורי האחרון אצלה.

המסקנה ברורה, זה רק הזיכרון... הפוקוס היתה ועודנה מכונית נהדרת אבל האלפא עולה עליה בכל פרמטר.

בקיצור, אוטו נחמד מאוד.

פורסם
נהגתי עליה אתמול.

ניב, כן, יש להם 170 אדומה בהדגמה.

.

תפסת אותי.... חשבתי שיש רק 120

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

אגב, הג'ולייטה כבר בכפר יאסיף, ובהנחה של קרוב ל- 10K.

מה הם חשובים שם, באלפא/לנצ'יה, שהם מתחילים כבר עכשיו להפיץ דרך מפיצי משנה למיניהם?? ועוד במחיר נמוך מהמחיר הרשמי?

פורסם

בתור רווק ממהר , עדיין לא מצאתי חבילה טובה יותר מגולף GTI בעלת 3 דלתות כמובן. (אחרת איזו סיבה יש למישהו ללא ילדים לקנות 5 דלתות ? )

אני מתכוון לקחת נסיעת מבחן בג'ולייטה בשביל הידע הכללי.

בקשר לביקורת שלך: נקודות החיוב היחידות הן גיר ,מראה חיצוני ויושב טוב בסיבובים . קצת לא מתיישב לי עם הכותרת

נ.ב. מה זה יושבת טוב בסיבובים ? :)

מקריאת התרשמותך, הדרישות הדינמיות, הדגשים הפרקטיים ובהתבסס על פוסטים קודמים בנושא, נראה לי שהרכב עבורך יהיה שוב גולף, אך הפעם GTI. נכון, היא תחייב אותך בהוצאה נוספת, אך התחושה תהיה שלא התפשרת בדבר.

אפילו מבחינה כלכלית, גולף GTI היא חבילה מנצחת(תמורה טובה למחיר כחדשה, עלויות אחזקה סבירות, שמירת ערך גבוהה מאד).

מסכים איתך.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אגב, הג'ולייטה כבר בכפר יאסיף, ובהנחה של קרוב ל- 10K.

מה הם חשובים שם, באלפא/לנצ'יה, שהם מתחילים כבר עכשיו להפיץ דרך מפיצי משנה למיניהם?? ועוד במחיר נמוך מהמחיר הרשמי?

לא ברור לי הקטע הזה אצלם.

מזנה את המותג לדעתי, ולא חשוב אם זה בכפר יאסיף או באוטודיל.

• תוכן חדש...