רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,567 נושאים בפורום הזה
-
- 8 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
לאחר לבטים רבים, אמא שלי קנתה אתמול יונדאי i20 חדשה. ביונדאי נתנו לנו כחלק מהעסקה חיישני רוורס עם צג אשר מותקן באזור החלון האחורי, ואני מתלבט מאתמול אם לבטל את האופציה הזו או לא מכמה סיבות: צג עבור החיישנים הוא מיותר לגמרי בעיני, ויכול להיות אפילו מסוכן אם מתרכזים בצג במקום להתרכז בנסיעה לאחור (ובכל מקרה, לדעתי מהר מאוד בכלל מתעלמים מהצג). כדי להתקין את הצג, מקבעים אותו כנראה עם ברגים לתקרה של האוטו/לדלת תא המטען, ולכן זה גם פוטנציאל לרעשים מיותרים (איכות ההתקנה המקומית ידועה לכולנו), וגם, בפועל, מקבע אותו שם לנצח כיון שהסרה שלו תשאיר חורים בריפוד הגג. בררתי, ואין אפשרות לקבל חיישנים בלי צג, ואין גם אפשרות להמיר את הצג בהנחה כלשהי. למישהו יש צג כזה…
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם! לעבודה קטנה במכללה אני צריך פרטים לגביי טרמוסטט שעווה, אופן הפעולה ידוע, אך אני צריך מידע על הכוחות ומאמצים שפועלים עליו,מהו לחץ במערכת והקירור וכו'. אשמח לכל תגובה וקישור שיכול לעזור. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת SuRuK, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 4 אלף צפיות
כשבועיים לאחר ששינו את המהירות המותרת בדרך בין עירונית ל110 נכשלתי תאוריה כשאחת הטעויות הייתה מה המהירות המותרת בכביש בין עירוני עם שטח הפרדה בנוי. התשובה שלי - 110 \ תשובה נכונה - 90? הם לא מעודכנים או שהטעות אצלי?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
חברים זאת שאלה די דחופה אשמח לקבל מכם עזרה בהקדם האפשרי,מודה לעוזרים והעונים מראש על זמנם, חבר משפחה קרוב רכש רכב היום,לאחר מכן הלך לחברת הביטוח על מנת לרכוש ביטוח לרכב החדש, הייתי רוצה לדעת מה החבר אמור לבקש מהסוכן כדי שבמקרה של תאונה (לא עלינו) הוא יוכל לקבל רכב חלופי זמני מחברת הביטוח? ומה זה אומר מבחינת כלכלית? מה הנזק? כמובן שהוא יקבל תשובה מפורטת יותר מהסוכן ,פשוט היום הוא כבר הגיע לחברת הביטוח ''איילון'' ושם טוענים שהם לא מבינים במה מדובר. שוב המון תודה.
הודעה אחרונה מאת talfisher, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 850 צפיות
יש לי טיסה ארוכה לאוסטרליה בעוד שבוע וחצי,ועלי להצטייד בחומר קריאה, אני חובב מגזיני רכב של רכבים קלאסים (classic cars,classic&sports car ) אך גם טופ גיר יהיה שימושי, האם יש מקום שמוכר אותם כאן בארץ? אני לא חושב שיש לי מספיק זמן למשלוח מאיי ביי. תודה
הודעה אחרונה מאת 504L, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום רב אני מתעניין בקניית צבע רכב דו שכבתתי על בסיס מים . זה דורש כמובן את הצבע - גוון שאני מעוניין בו ואת הלכה שהיא דו רכיבית - ז"א צריך להוסיף לה מקשה . בארץ יש את טמבור רכב שהם מוכרים מוצר כזה הבעייה - עלות גבוהה מאוד . מחיר לליטר צבע לפני מע"מ 330 ש"ח , מחיר לליטר לכה לפני מע"מ 355 ש"ח . אם מישהו מכיר בארץ /או בחו"ל ספק אשר מוכר צבע רכב מטאלי על בסיס מים - במחיר יותר סביר אשמח לשמוע . בתודה מראש .
הודעה אחרונה מאת erga25, -
סאנרוף לגולף
מאת בני ארוך-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
רציתי לשאול אולי אתם יודעים איפה אפשר לעשות סאנרוף לרכב בצורה איכותית ומקצועית? האם אפשר לאשר תוספת כזאת ברישיון הרכב ואם כן במה זה כרוך? וכמה בערך צריך לעלות בנייה של סאנרוף? מדובר בגולף דור4 שנת 01. תודה מראש לכולם. בני0546615205
הודעה אחרונה מאת killerbinn, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3981003,00.html מסמך שהפיץ המשרד לבטחון פנים, המטרות המוצהרות של מערך המצלמות (אני לא יודע אם לצחוק או לבכות): - שינוי תרבות הנהיגה. - ירידה משמעותית במספר תאונות הדרכים והנפגעים. - הרתעה בקרב המשתמשים בדרך, והגברת הציות לחוק. - בלימת תופעות בריונות. אחרי החגיגות של מ"ר כץ בסוף 2009 על ירידה (מקרית) בכמות התאונות, השנה כבר חצינו את הרף המתוכנן. ולהם, שם - חשוב עדיין להכניס כמה שיותר כסף לקופת המדינה.
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
יום שישי בבוקר תפס אותי שוטר נוהג בתוך המושב (מהירות של 20 קמ"ש אולי) ונתן לי קנס של 1000 ש"ח. זו לא קטנוניות מצד השוטרים? נסעתי 100 מטרים מהבית בתוך המושב להוציא דואר... אולי גם שיתן לי קנס על ה 2 מטרים הראשונים שאני נוסע בלי חגורה בבוקר? אם כבר קטנוניות, אז הוא לא רשם בדו"ח בחלק של ה "עדים" את השוטר הנוסף שישב איתו וגם לא שאל אותי אם יש לי מה להגיד. האם זו עילה לביטול הדוח?
הודעה אחרונה מאת igalkr11, -
כביש הגבול המערבי 1 2
מאת eyals05-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
בשבוע הבא אני יורד לאילת וחשבתי לרדת דרך כביש הגבול המערבי המוכר ככביש 10. האם הכביש פתוח לתנועת אזרחים? האם יש מגבלות על התנועה בו? האם הוא פתוח מניצנה ועד אילת או רק מהר חריף לאילת? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/Ext/Comp/CdaNewsFlash/0,2297,L-3980394_184,00.html שימו לב למס' השיכורים-פשוט לא יאמן !
הודעה אחרונה מאת David32, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 985 צפיות
הי ערב טוב כמו שכתוב הטסט נגמר באמצע אוגוסט הייתי בחו"ל , עכשיו חזרתי אבל כרגע אין לי צורך ברכב והוא סתם עומד בחניה . עד שאני אחליט מה לעשות איתו (לתרום למכור או לעשות לו טסט) האם כאשר אין לרכב טסט עדיין אפשר להקפיא רישיון? תודה ולילה טוב.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
כרגע חזרתי מנסיעה לקריות (כן, גם אני לא מבין מה יש לעשות בקריות). בדרך לשם מכיוון חיפה, בערך 70 מטר לפני ההתפצלות שלפני גשר קרית אתא, פתאום היו שני פלאשים. הרכב שלפני נסע טיפה יותר מהר ממני אז אני חושב שהוא צולם ולא אני. אני לא בלמתי כי לא ממש הבנתי מה קורה אבל כשהסתכלתי על המהירות ראיתי שאני בין 55-60. במקום מתבצעות עבודות תשתית אז לא ממש ברור מה המהירות שם. אחרי המיקום של הפלאש יש שלט שמאפשר נסיעה על 50. בדרך חזרה לא ראיתי מצלמה כלשהי אבל גם לא ממש יכולתי לעצור ועדיין היה חשוך. מישהו יכול לאשר אם יש שם מצלמה ומה המהירות המותרת באותו מיקום?
הודעה אחרונה מאת blind29, -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
1. גברת אחת, שבחניה של קפה נטו החליטה לנסות לטפס מדרכה וגרמה לטרייל-בלייזר שלה להתיישב על הגחון. במשך דקות ארוכות היא ניסתה להחלץ בנסיעות קדימה ואחורה, תוך פירוק מערכת הפליטה ומדרכות הצד. למזלה, בדיוק היה בסמוך מפגש של מועדון הרודסטרים, אז החבר'ה ששמעו את רעשי הפירוק המתכתיים באו לעזור. צילמתי רק את הרגעים האחרונים, של החילוץ (להפעיל רמקולים): http://www.youtube.com/watch?v=2v2Njp9uJ4c דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. 2. אדון או גברת ביגואר XJ חדשה לחלוטין שכניראה מיהרו מאוד לסרט ופשוט חנו בתוך הקיר בחניון העליון של סינימה סיטי. היינו שם במפגש של מועדון שירוקו וקונד…
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום, אני מתעניין מאוד ביבוא אישי של ב.מ.וו GS 1200, הכוונה לייבא אופנוע חדש או בן שנה. מחירו בארץ כ-170,000 ש"ח ובחו"ל כ-16,000 $. - האם למי מכם יש כבר ניסיון ביבוא אישי של אופנוע? - מאיזו ארץ כדאי לייבא אופנוע הנבנה בגרמניה? - ממה בנויה הנוסחה לעלות הכוללת, כלומר כאן על הכביש עם מספר צהוב? תודה, איל
הודעה אחרונה מאת אסף, -
התחילו כבר מלמטה ומטפסים דווקא בקצב טוב, לדעתי תוך שבוע הוא יהיה סלול כולו, תענוג ! בינתיים יש קטעים ארוכים מקורצפים, שזה פחות טוב..אז שימו לב.
הודעה אחרונה מאת gil, -
נמאס לי! פשוט נמאס! כל יום, כל רמזור שני שאני מגיע אליו באדום, מישהו מחליט ש"זה בסדר שהוא כל כך אדום שלצד השני כבר יש ירוק, אני יכול עדיין לעבור". למה? למה אין אכיפה של מעבר באור אדום?! אפילו אם יש ניידת במקרה באותו צומת, השוטרים המזד**נים בתוכה לא טורחים להזיז את התחת השמן שלהם מהניידת ולעצור את אותו רוצח פוטנציאלי! זה קרה לי כל כך הרבה פעמים שאני רואה מישהו עובר באדום מוחלט, כאילו כלום לא קרה, ומטר ממני יושב שוטר שלא עושה כלום. אבל אם חס וחלילה הצמיגים שלי מסתחררים קצת ביציאה מהמקום- אני עבריין שצריך להרוג. נסעתי 110 במקום של 90? משפט שדה ומוות בסקילה. אין יותר פרופורציות בחברה שלנו? לאנשים פשוט מותר לעבור באדום? פספסתי משהו בשיעורי הנהיגה? אם זה אדום אבל רק ב34…
הודעה אחרונה מאת dk87, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
הרכב רנו לוגאן סדאן נמכר במדינות עולם שלישי במחיר קרוב\שווה לאלטו ולדהוו הקסיה (סופר רייסר) אז מה פתאום בארץ גרסאת הסטיישן נמכרת במחיר כמאת כפול?? במיוחד שזה רכב בעל 3 כוכבי בטיחות מנוע מיושן ויש תחליפים הרבה יותר טובים כמו הפאביה סטיישן והרומסטר.
הודעה אחרונה מאת Gunner, -
-
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
מתוך דה מרקר: בימים האחרונים החל המשרד לביטחון פנים בפריסת מצלמות המהירות החדשות המכונות "גסטו" בכבישי ישראל. אם חשבתם שהמצלמות האלה מתקדמות טכנולוגיות - חשבו שנית. מצלמות מהירות חדשות הנבחנות בימים אלה באירופה מסוגלות בעזרת אמצעים טכנולוגיים שונים לזהות עד חמש עבירות בו זמנית. המצלמות, Asset Camera, מסוגלות לעשות את המובן מאליו ולתפוס נהגים הנוסעים במהירות מופרזת, אבל לא רק. בנוסף הן בודקות האם הנהג חגור בחגורת בטיחות והאם הוא שומר מרחק מהמכונית שלפניו. המצלמות אף מסוגלות לקלוט את מספר לוחית הרישוי של הרכב ולברר האם היא הנהג שילם ביטוח ומס כנדרש. העיתונות כבר מכנה את המצלמות החדשות "כמצלמות שיודעות הכל". בימים אלה נבחנת פריסת המצלמות בפינלנד. לפי העיתון "דיילי מייל"…
הודעה אחרונה מאת Igor_STI, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום וברכה לכולם קניתי אוטו לפני כמה ימים הונדה סיוויק 2007 קילומטרג' נמוך הכל שמורה עשיתי בדיקה בקומפיוטסט הכל יצא לי 100 העניין שמטריד אותי זה שהנתון יצרן שלה הוא 140 כוח סוס ובבדיקה שערכתי נתן המנוע 125 כוח סוס עכשיו ממה שיודע לי מכונית כל שנה יורד לה כוח סוס או שתיים בלבד השאלה שלי אם 15 כוח סוס שירדו זה הרבה מאד או שגרתי ואז אני מבסוט תודה רבה לכל העוזרים למניהים, שיהיה שבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת orankohn, -
- 16 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
אחרי 84 שנים, 40 מיליון מכוניות המותג פונטיאק סיים את דרכו. קישור לכתבה באתר מאקו : http://www.mako.co.il/cars-magazine/...&pId=529170498 חבל, היו להם כמה הצלחות טובות.
הודעה אחרונה מאת galbi, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 840 צפיות
שלומלום מישהו יודע מה תפקידה של תנועת "אור ירוק"? האם זה רק הסברה (כפי שנאמר לי בטלפון) או לפי האתר שלהם אמצעי אכיפה וכו'? תודה
הודעה אחרונה מאת Raz1994, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים עד היום איתה מצלמה אחת מחוברת לשער הכניסה של המסלול נורבורינג בגרמניה. היום חיברו עוד שלוש מצלמות. 1 בתחנת הדלק שליד המסלול 2 אחד העיכולים במסלול 3 במסלול הפורמולה 1 מעניין לראות ליינק למצלמות שכולם על אותו דף http://julesperry.com/nurburgring/
הודעה אחרונה מאת shapin, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
יש למישהו את מספר הטלפון של מגרש ההחלקה ביקום, כי זה ממש קשה למצוא את זה באינטרנט?
הודעה אחרונה מאת Y.O, -
-
- 43 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום. אני וחברים יוצאים בקרוב לטיול בגרמניה והייתי מעוניין לשכור רכב, או לפחות להתחיל להתעניין בתהליך כזה. לצערי יש דברים שאני לא הצלחתי להבין עדיין. לצורך העניין החברה שממנה נשכיר היא sixt.de המשכירה לבני 18 בתוספת מסוים של כסף ליום (עד כאן אין בעיה). לא הבנתי איך בדר"כ עובד תשלום לחברה מחול ומה הקטע עם הפיקדון.. אשמח אם מישהו יסביר לי תודה מראש (:
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם, היום חבר שלי עשה ניקיון רציני במוסך החלפים שלו והתגלה לפנינו 4 ג'אנטים שאף אחד לא זוכר איך הגיעו לשם. הם ללא צמיגים ויחסית במצב טוב ללא מכות חוץ מאחד שיש לו קצת חוסר צבע (רואים בתמונה.) אין לנו מושג כמה הם שווים או איזה חברה הם ובטח שבטח איזה דגם הם. מה שכן אני יודע שהם בגודל 19 או 20 אינץ ויש להם 5 ברגים אבל לאיזה רכב הם מתאימים אין לי מושג.... כל עזרה תתקבל בברכה, תמונות למטה תודה! נ.ב על אחד מהם יש סמל (שנראה מקורי) של חברת פורש... קשה לי להאמין שיש קשר
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
ירושלים-הרצליה 1 2
מאת מיכל88- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, אני צריכה להגיע מירושלים להרצליה בשעה 9:30 בבוקר ביום שני. ברור לי שאם אסע דרך איילון אצטרך לצאת מהבית ב- 7:00. אם אסע דרך כביש 6 לא אתקל בפקקים? באיזו יציאה כדאי לרדת? תודה
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מהו הלחץ אויר המדוייק שאני צריך לאיביזה 1.4 שנת 2008 המידה היא 195\55\15 כי תמיד כשאני ממלא נגיד 33 קדימה ו32 אחורה היא אוחזת גרוע אבל אם אני ממלא 36 קדימה ו35 אחורה היא אוחזת יותר טוב מה ההיגיון פה? כשהצמיג יותר מנופח יש לו פחות שטח על הכביש לא? אז למה הוא אוחז יותר טוב?
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שבוע טוב חברים, הוריי רכשו לפני כשנתיים וחצי ניסאן קשקאי (בין הראשונים בארץ). בשנה וחצי כמעט שנתיים הראשונות הרכב הייה מעולה משום מה בחודשים האחרונים הרכב פשוט ירד ברמה. אני אפרט: רעשים חזקים בזמן הפעלת מזגן. כאשר נוסעים בערך על 88 קמ"ש וקצת יותר שומעים רעשים של פלח (חתיכת ברזל) שנוגעת במשהו מעין זמזום מעצבן. הרכב מחנה באופן קבוע בצל ומשום מה התחילו להצטבר על הרכב נקודות חלודה בחלק האחורי, ממש נקודות ג'ינג'יות. אמא שלי שבדרך כלל היא זו שנוהגת ברכב התקשרה אלי ואמרה לי שבאמצע נסיעה של 100 קמ"ש הרכב פתאום לא סחב לה ממש מתאמץ לנסוע. לקחתי את הרכב למוסך כי החברה דרשה שכול בעלי ניסאן קשקאי יעברו עידכון תוכנה למחשב, והחלפת אום במערכת ההיגוי במוסך ניגשתי ליועץ …
הודעה אחרונה מאת talfisher, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי ברשותי רישיון נהיגה ב משנת 1995 ורישיון לקטנוע עד 50 סמק משנת 1998. אם אני רוצה לעשות רישיון נהיגה לאופנוע ,ידני עד 500 סמ"ק ,מהי הפרוצדורה? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת אאוץ, -
-
מי מחובר 42 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 316 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Avia
- MOTIOZ
- ypz
- SlowRide
- Coresh
- Pavlik
- om2
- davemustaine87
- קוסקוס
- פאר האורה
- mikk
- עוזי ל