Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השכרת רכב בחול, איך זה עובד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

אני וחברים יוצאים בקרוב לטיול בגרמניה והייתי מעוניין לשכור רכב, או לפחות להתחיל להתעניין בתהליך כזה.

לצערי יש דברים שאני לא הצלחתי להבין עדיין.

לצורך העניין החברה שממנה נשכיר היא sixt.de המשכירה לבני 18 בתוספת מסוים של כסף ליום (עד כאן אין בעיה).

לא הבנתי איך בדר"כ עובד תשלום לחברה מחול ומה הקטע עם הפיקדון.. אשמח אם מישהו יסביר לי

תודה מראש (:

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הבנתי מה בדיוק השאלה. כדי שתוכל לשכור רכב אתה צריך שיהיה לך כ.א בינלאומי.

אם אתם כבר בני 19 אז יש אופציות יותר זולות מסיקסט (שים לב שברוב המקרים יש הגבלת ק"מ).

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

לכל חברה בינלאומית יש נציגות בארץ, שם תוכל לברר ה-כ-ל. גם תנאים והגבלות בגלל גילכם.

בדרך כלל כדאי להזמין ולשלם בארץ, החסכון משמעותי. חובה כרטיס אשראי בינלאומי ורשיון בינלאומי, אל תשחקו עם אלו.

הצעות זולות מהאינטרנט יכולות להתברר כמלכודת עם תוספות והחרגות שתדע רק ברגע ההשכרה (במקרה הטוב) או ברגע החיוב (במקרה הרע), ואינן מומלצות.

בעקרון זה פשוט: הזמנת, גש לדלפק חברת ההשכרה, ותוך כמה דקות אתה מקבל את הרכב.

אם הטיסה נוחתת בשעות לילה/שחר - ברר מראש מהן שעות העבודה בדלפק ההשכרה.

ועוד מילה: לא לנסות להתחכם ולהזמין רכב קטן בהנחה שישדרגו. הם לא. עוד כמה שנים תבין למה צריך כרטיסי ביזנס ומועדוני חברים שאז הסיפור (והיחס) נראים אחרת, ולטובה.

סעו בזהירות רבה !

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

אם עדיין לא סגרת את ההזמנה, אני מציע לך לקבל הצעה גם מאופרן. היחס שלהם מעולה (שדרגו אותי פעם בחו"ל), המחיר שלהם בכל פעם מתברר כטוב ביותר (כשמצאתי הצעה זולה יותר, הם הסכימו להשוות את המחיר כדי שאסגור אצלם) ולפחות בכל פעם שנזקקתי להם, תמיד השגתי אותם בקלות בטלפון, גם כשהייתי בחו"ל.

על SIXT מצאתי את השרשור הזה. לשיקולך.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בשנתיים האחרונות שכרתי פעמיים רכב במיקס, איסוף בנמה"ת של מינכן.

מבחינת המחיר - לא היו הפתעות. המחיר המפורסם באינטרנט הוא המחיר הסופי וכולל את כל הביטוחים. כמובן שיש אקסטרות (כולל נהג צעיר) - אבל הכל ברור באתר. הזמנה מהארץ (באמצעות ארקיע, שאתם טסתי השנה) עלתה בדיוק אותו סכום.

בשנה שעברה הזמנתי פורד מונדיאו סטיישן. הליך קבלת הרכב היה קצר, הרכב מלוקק, חרשתי עיו למעלה מ-2500 ק"מ ונהניתי מאד. הצרות היחידו היו: 1. חיישני רברס מלפנים ששיגעו אותי עד שהבנתי מה מצפצף. 2. גודל הרכב שמאוד לא נוח לחניה. אבל מה לעשות - זה הגודל הדרוש למשפחה של חמישה עם ציוד לשבועיים.

השנה שוב הזמנתי מונדיאו סטיישן. הפעם המדתני כשעה וחצי בדלפק ההשכרה באותו שדה תעופה עד שהגיע תורי שוב חיכה לי רכב מלוקק, הפעם בדרגת גימור שבלבלה אותי. למשל - keyless ignition שעד אז רק שמעתי עליו (היום יש לי גם ברכב הפרטי), וקונסולת בקרה בגודל של iPad. הבעיה היתה שחגורת הבטיחות במושב האחורי-אמצעי היתה תפוסה. בקיצור - הזמנתי איש שירות שלא הצליח לשחרר את החגורה, החליט שצריך להחליף את הרכב וכיון ולא היה מונדיאו נוסף פנוי בסופו של דבר קיבלתי פיז'ו 5008 בדרגת גימור די סטנדרטית, דיזל, שלהפתעתי הכיל את כל המשפחה והמזוודות התפוחות. בסה"כ לקח לנו לא פחות מ-4 שעות מאיסוף המזוודות ועד שיצאנו מנמה"ת. מרגע זה הכל היה תקין עד החזרת הרכב.

עכשיו כמה עצות:

1. אל תחפשו כלי רכב fancy, חפשו את היעיל. ממילא יש הגבלת גיל לרכבים מעל סדר גודל מסויים (אפילו למונדיאו הגבלת גיל מעל 21 שנה, לאכזבתו של בני, וגם לאכזבתי). תפקידו של הרכב להוביל אתכם עם המטען, לכן בחרו רכב מספיק מרווח. לציין כי תקבלו רכב ידני אלא אם הזמנתם אוטומטי.

2. לתחנת ההשכרה יש להגיע עם כרטיס אשראי בין-לאומי עם אשראי מספק (אם כי איני יודע מה הסכום הנדרש), רשיון נהיגה ישראלי (פלסטיק, לשים לב שבצידו האחורי, ליד הסימון לדרגה B מופיעה שנת הוצאת הרשיון) ורשיון בין-לאומי (15 ש"ח בממס"י). אמנם עקרונית יש הכרה בין-לאומית ברשיון הפלסטיק הישראלי אבל הרשיון הבין-לאומי מהווה תרגום לדי הרבה שפות ויכול להקל על החיים. לפני התשלום ברר אם יש אופציות להרחבת ביטוח - אינך זקוק לביטוח אישי (הוא כלול בביטוח הנסיעות שתעשה בארץ) אבל יש חברות שבהן ההשתתפות העצמית היא הרבה אלפי ירו וכדאי לשלם תמורת ביטולה.

3. הכנס לכמה אתרים העוסקים בנהיגה במדינות שבהן בכוונתך לנהוג - לכל מדינה יש "שגעונות" משלה וחשוב להכיר אותם, כיון שהענישה קשה מאוד.

4. בגרמניה רכב פרטי פטור מאגרת כבישים מהירים, באוסטריה ושויצריה חובה להדביק מדבקת אגרת כבישים מהירים - הקנס על אי תשלום האגרה כבד ביותר.

5. הקפידו מאוד על כל חוקי התנועה. עבירות "קטנות" נענשות בחומרה, למשל סטיה של 2 קמ"ש מהמהירות המותרת יכולה לעלות עשרות אירו (בהולנד, הם הכי קיצוניים בעניין), וסטיה גדולה יותר מאות אירו. שימו לב שמקפידים מאד על נהיגה בימין הדרך ועל שמירת מרחק - באוטובאהנים הגרמניים אלה העבירות החמורות ביותר). כמוכן הזהרו מתנועות מגונות המקובלות בארץ - תנועת "משוגע" עלולה לעלות 1500 אירו. מצלמות מהירות ורמזור מוצבות בכל פינה (במיוחד בשויצריה) וגם פועלות. הודעת הקנס יכולה להגיע הביתה גם לאחר חצי שנה ויותר.

6. כנ"ל לגבי חניה. עדיף לחנות במגרשים מוסדרים, גם אם זה עולה כמה אירו. כמוכן כדאי להיות מצוייד בדיסקית חניה - מדובר בדיסקית קרטון שבה מסנים את שעת ההגעה, במקום החניה מצויין כמה זמן מותר לחנות, וחובה לפנות את הרכב בתום זמן זה.

7. פניה שמאלה ברמזור: באירופה יש שני סוגי רמזורים - באחד יש חיצים על העדשות, ברמזורים אלה נוהגים כמו אצלנו כאשר החץ הירוק שמאלה דולק אפשר לפנות בבטחה. סוג שני הוא רמזור ללא חיצים על העדשות (יכול להיות שלט עם חיצים מעליו). ברמזורים אלה האור הירוק פתוח גם לבאים מהכיוון הנגדי. במצב כזה מתקדמים עד מרכז הצומת ופונים שמאלה רק לאחר שהתנועה נהגדית פוסקת. בעמדה זו לא תראה את החלפת האור לאדום - הרמזורים נמצאים רק בצד הקרוב של הצומת ולא בצד הרחוק. - אבל אל דאגה, המקומיים רגילים לשיטה עשרות שנים ומבינים היטב את מצבך.

8. חשוב להכיר את המילה STAU - שפירושה "פקק תנועה" - אם תתקלו במילה זו בשלט או הודעה מעל הדרך (או שתראו את המשלוש עם מכוניות עומדות על תמרור אלקטרוני) האטו וצפו לעצירה. פקק תנועה יכול להתהוות ללא כל סימן מתריע גם בכביש מהיר ברוחב 5 נתיבים, וצריך להיות מוכן לעצור בלי להתנגש ברכב שלפניכם. הרכב האחרון בשורה מפעיל את 4 המהבהבים כדי לסמן את הפקק, ומבטל אותם כאשר מישהו עוצר אחריו (ומפעיל את שלו).

9. יש באוטובאהן (הגרמני בלבד) קטעים בהם המהירות אינה מוגבלת, הסימן תמרור דומה לתמרור סוף שטח בנוי אצלנו, אבל רק בכביש מהיר. זו אינה סיבה להשתולל, אינכם מכירים את הרכב ואת הכביש מספיק טוב. סעו במהירות סבירה לכולותיכם.

10. סימון שטח בנוי - תמרור ה"בית" הוא המצאה ישראלית. באירופה תמרור עם שם יישוב (בגרמניה - צהוב) הוא סימן שטח בנוי (הגבלת מהירות 50 קמ"ש אם אין תמרור אחר), תמרור דומה אם קו שחור חוצה הוא יציאה משטח בנוי.

11. לא צופרים, אלא אם יש סכנה מידית. כמוכן יש להמנע מהבהוב באורות בגרמניה (במדינות אחרות הוא מקובל, למשל כסימון לנהג נעקף)

12. כל תאוה - אפילו נשיקת פגושות או שריטה קלה - מחייבת השארת פרטים לניזוק וההודעה למשטרה.

עכשיו נותר לכם להזמין רכב מתאים ולהתחיל לשבת על תכנון המסלול. משימה זו לא פחות מהנה מהביצוע בהמשך.

שיהיה טיול מהנה ובטוח!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

שמע, לא יוצא מהארץ, מה זה כל המשמעת הזאת. תן לי את השכונה שיש בארץ ושיעזבו אותנו בשקט האירופאים עם כל הקדמה הזאת שלהם.:lol:

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם
שמע, לא יוצא מהארץ, מה זה כל המשמעת הזאת. תן לי את השכונה שיש בארץ ושיעזבו אותנו בשקט האירופאים עם כל הקדמה הזאת שלהם.:lol:

אחרי שתנהג שם שבועיים לא תרצה לחזור לכבישי הארץ. הרבה יותר מהנה לנהוג בשקט, לפי החוק, ובידיעה שנדיר מאוד שמישהו יפתיע אותך בנהיגה שלא לפי הכללים.

אישית אני חוזר מכל ופה כזו עם דלק לכמה חודשים של התנהגות רגועה יותר, על הכביש ומחוץ לו. ושיהיה לך ברור - נהיגה של 250-500 ק"מ ביום בדרים לא מוכרות היא עבודה קשה, אבל מבחינת מתח עדיף לנהוג מבאזל למינכן (שמבחינת מרחק זה כמו ממטולה לאילת וחזרה עד סדום) בגשם זלעפות מאשר לנהוג מחיפה לעכו ביום נאה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אז ככה, אענה לכולם:

Sperial - תודה על הטיפ, הרכב שאני מתכנן לשכור יהיה פולקסווגן גולף. הוא מוצע במחיר נוח וסביר (יש גם פיג'ו סטיישן אבל המחיר לא נוח) ומאפשר העמסת ציוד מספיק.

התיבה הידנית - ברכה D:

לגבי צי הדיזל של החברות האלו, מה הסיכויים שאקבל רכב דיזל? (חסכוני יותר).

בקשר למהירות גבוהה מהמותרת בקמ"ש או 2... אני מצליח לשמור על דיוק המהירות גם בארץ, בעיקר לצורך העניין של "אימון לקראת נהיגה בחול"

אלעד - הסיקסט שמוזכר בשרשור שהפנית אליו זו סוכנות סיקסט שבארץ והיא לא משכירה רכבים לבני 18, אני עתיד לשכור מסיקסט DE שזה הסיקסט של גרמניה

איפיניטי - יצרת אצלי עניין, ימלאו לי 19 בדיוק יומיים לפני הטיול ואשמח לדעת איזה אופציות השכרה לבני 19 עומדות בפניי והם זולות יותר מסיקסט.

כללי - כמה עולה בערך ביטול ההשתתפות העצמית? אני לא חושב שיש לי מסגרת אשראי לסכום הפיקדון הזה שהם רוצים וכרגע זו הבעיה היחידה

פורסם

אני בד"כ נעזר באתר הזה: http://www.billiger-mietwagen.de אבל הוא רק בגרמנית.

אני יודע בוודאות שגם יורופקאר משכירה לבני 19, אני אעדכן אותך אם אמצא עוד חברות.

שים לב שכשאתה מזמין ישירות מהאתר של סיקסט הוא נותן לך את המחיר בלי ביטוח - מומלץ מאד להוסיף.

אגב, הנהיגה בAutobahn בדצמבר-ינואר מאד תובענית ומורטת עצבים עקב מזג האוויר. היו פעמים שרציתי פשוט לעצור בצד ולתת למישהו אחר לנהוג במקומי.

בקשר למסגרת האשראי אתה יכול לשלוח להם אימייל, מנסיון הם עונים תוך שעות ספורות.

בכל מקרה, אם אתה צריך עזרה בתכנון הטיול תיצור איתי קשר.

sperial - כבוד על ההשקעה!

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

אני רואה שהרוב כבר נאמר, אז אין לי הרבה מה להוסיף.

באופן אישי, יש לי נסיון מאד חיובי עם סיקסט בכל רחבי אירופה. בתור "חבר מועדון" אני גם זכאי לשדרוג חינם עם כל השכרה כאשר אני שוכר בשירות עצמי (מהמכונה) מאחד מנמלי התעופה הגדולים בגרמניה. השכרה מנמלי תעופה באופן כללי אמנם עולה יותר, אבל היא תמיד עדיפה. לא רק בגלל הנוחות, אלא גם לאור העובדה ששם תמיד יש מכוניות רזרביות, למקרה שגילית שבגולף שלך לא עובד הרדיו-דיסק או משהו כזה.

לגבי מה שציינו בשרשורים המקבילים, אני יכול לומר שאין חוקיות בנושא. נתקלתי בפקידות פוסטמות בגרמניה וגם באנשים משכמם ומעלה בברצלונה, לכאורה בית הזונות של מערב אירופה. תלוי על מי תיפול ועד כמה הם יהיו עמוסים באותו זמן. בכל מקרה, כלל האצבע הוא לחסוך במתווכים - כמה שפחות אנשים בינך לבין הסוכנות, כך עדיף. זה אומר לעשות את ההזמנה באינטרנט ולנהל את שאר ההתקשרות ישירות מול הסניף, אם יש לך אפשרות כזאת.

מבחינת עצות שימושיות אציין רק עוד נקודה אחת. שים לב שבאירופה התקינה לגבי צמיגים רזרביים שונה, לכן לעתים תתקל במכוניות עם קיט פנצ'רים במקום צמיג. בדוק שהוא תקין ושאתה יודע לתפעל אותו לפני שאתה עוזב את הסניף. אח"כ אף אחד לא יקשיב לטענות שלך אם לא תעשה זאת.

זה בסדר, תישאר בארץ. אנחנו נחרוק שיניים ונתגבר איכשהו.

sperial - כבוד על ההשקעה!

בהחלט. :mm_yeah:

פורסם

עוד שאלה לי אליכם.

בתקופה שבה אני מתכנן לסוע יהיו שלגים (בכ"ז, סוף דצמבר ותחילת ינואר), לפי סיקסט מומלץ להוסיף כסף ולשדרג את הגלגלים לגלגלים שמותאמים לחורף, השאלה היא אם אני חייב או שאני יכול פשוט בעזרת נהיגה זהירה מספיק לנהוג בתנאי החורף בלי להוסיף כל מיני שקלים מפה ומשם... בכ"ז יש לי גבול לתקציב..

פורסם
אם אתה לא יוצא מגבולות גרמניה, לא צריך.

הרכב מגיע כבר עם צמיגי חורף, הם רק נותנים לך בתוספת את השרשרת.

בדוק את זה ביורופקאר ובסיקסט, הם דורשים שם תוספת תשלום על "Snow tires" וכמובן בנוסף אתה יכול להוסיף "snow chains" שלפי אפשרויות הרכישה שם אלו 2 דברים שונים.

בכ"א, סה"כ על איזה חברת השכרה אתה ממליץ לי (כבן 19), ואגב איזה מהאפשרויות שם היא ביטול ההשתתפות העצמית.. האנגלית שלי מספיק ברמה אבל לא בדיוק הבנתי איזה מהאפשרויות היא זו וכמה זה יעלה

• תוכן חדש...