רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מתוך Ynet: ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה הצעת חוק של ח"כ חמד עמאר, הקובעת רף שכרות מחמיר במיוחד לנהגים צעירים ומקצועיים. הצעת החוק תועבר כעת לאישורה כחוק במליאת הכנסת, כנראה כבר בימים הקרובים. הרף החדש נמוך בעשרות אחוזים מהמותר כיום: 10 מיליגרם אלכוהול ב-100 מ"ל דם, לעומת 50 מיליגרם כיום לכתבה. אז מה דעתכם על ההצעת חוק הזאת? לדעתי, הצעה מעולה.
הודעה אחרונה מאת mikyl, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 13.7 אלף צפיות
שלום, מדובר על הרכב הונדה סיווק 5 דלתות שנת 2010, האם הרכב הוא עם גיר אוטומטי או עם גיר רובוטי? או שקיים הרכב עם 2 סוגי הגירים? איך ניתן לבדוק האם הרכב הוא עם גיר כזה או כזה? איפה להסתכל ומה אמור להיות כתוב? תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
לאחר קריאה קצרה (טקסט קצר) בסיקור ההזוי של מגזין הרכב על ה''ג'יפ'' (לטענתם), הידוע כ דודג' ניטרו לא יכולתי שלא להגיב על הסיקור ולנסות להראות צד אחר של האוטו שהם לא טרחו להוסיף. קודם הביקורת, תשמעו חבר'ה מהכתבה אפשר להבין שלא נהגתם על האוטו, מקסימום קראתם כתבה מקבילה בynet או במגזין הרכב אוטו, שגם הם לא כל כך אהבו את הרכב. אני נוהג על הרכב כבר מעל לשנה וכשאני רואה את הכתבה שלכם אני לא יודע אם לצחוק או לבכות, כי מצד אחד היא מגוחכת, תשקיעו טיפה יותר, תכתבו עוד כמה משפטים שזה יראה פחות פתטי, כתבתם ''הוא לא בדיוק נוח או מעודן על הכביש'' או ''אנחנו לא מוצאים שום יתרון ברכב המגודל הזה'', פליץ פלץ פלוץ הכל שטויות, אם אתה רגילים לנסוע על פורש קיין אז אולי התגובה כן מתאימה כי א…
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 8.5 אלף צפיות
בגלל שהפורום הזה מייצג מיקרוקוסמוס של ישראל, רציתי לראות מה אתם חושבים. הסיפור בקצרה הוא כזה. אני גר בבית קרקע עם יכולת להכנס לחניה. זהו איזור ישן ולכן איזורי הכניסה לחניה לא מסומנים, בנוסף רוב הדיירים ברחוב לא משתמשים בחניות שלהם, אלא שידרגו אותן לגינות(אך עדין נשארו כמה חניות פעילות). זו לא תל אביב ותמיד יש חניה ברחוב. עד שאני אצליח להשיג את העיריה ולברר מה צריך בשביל לסמן את איזור הכניסה והאם זה בכלל שווה, כתבתי בגדול על השער "אין חניה מול השער", כמו שכתוב על כמה חניות אחרות באיזור. מבחינת הנהג הישראלי הממוצע אין שום התייחסות לכיתוב או לעובדה שהם חונים מול שער על עליה וממשיכים להתעלם ממנה. מכונית - שתיים ביום יכולים פשוט לחנות מול השער אף שיש חניה בדיו…
הודעה אחרונה מאת שבלול, -
- 0 תגובות
- 648 צפיות
שלום, אני רוצה להוציא רישיון לטרקטור (t-1) כזה שאפשר לנהוג בו בכבישים בין עירוניים ועירוניים כמו תומקר. אמרו לי שכדי שיגישו אותי לטסט כדי לקבל רישיון על טרקטור אני חייב לעשות קורס קבוצתי, השאלה שלי היא כזו: 1) אם אני חייב לעשות קורס קבוצתי ואם כן איזה הכי קרוב לעיר רמת השרון מכיוון שיהיה לי מסובך להגיע למקומות רחוקים. 2)אם אפשר לעשות תאוריה לבד וללמוד עם מורה לבד ואז לעשות טסט (כמו מכונית רק על טרקטור) אז איזה מורה יש שקרוב לרמת השרון או מוכן להגיע לרמת השרון. תודה רבה, ואני אודה לכם אם בתשובתכם תשאירו את השם של הביה"ס/מורה ואת המספר טלפון של הביה"ס/מורה.
הודעה אחרונה מאת יובל קירשטיין, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
משיטוט באינטרנט מצאתי את התמונות הבאות של תאונה מהחודש שעבר, בימר סדרה 6 מרוסקת שנראה כאילו נסעה במהירות דימיונית, אפשר לראות את התמונות כאן. תמונה אחת משם: מה אתם אומרים? קינמטיקה מהיותר גרועות שראיתי.
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- 0 תגובות
- 855 צפיות
שלום לחברי הפורום. המדינה עומדת להשיב לעתירה בקרוב. יש לנו יסוד סביר להניח שהיא תטען -בין השאר- שהמיקומים שפורסמו אינם נכונים. אודה לכל מי שיכול לצלם תשתית שכבר הותקנה בצידי הדרכים, כדי שנוכל להוכיח היכן המצלמות תוכננו להיות מותקנות. באתר של מיצו בדרכים ניתן לראות תמונות מפורטות של הלולאות המוכנסות לתוך הכביש, ושל עמודי המצלמות. השתמשו במידע הזה כדי לזהות את התשתית להתקנת המצלמות. (נא הקפידו לשמור על חוקי התנועה, לא לסכן ולא להסתכן בעת הצילום). האופטימלי הוא צילום שלתוכו מוטבעות קואודינטות GPS (טלפונים עם מקלט GPS מסוגלים לכך) ותאריך צילום. לחילופין, תמונות בצירוף מיקום מדויק (כביש, נתיב לצפון\דרום\מזרח\מערב) ותאריך צילום. אם אין באפשרותכם לצ…
הודעה אחרונה מאת ארנון, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
נגיד שזה מתאים לפה, לא ידעתי לאן לשייך את זה. (מנהלים אם לא מתאים פה, אבקש להזיז למקום הראוי). יש בעולם, סביב כל התבל, מאות רבות של סוגים שונים של רכבים. חלקם זולים, חלקם פחות, חלקם אסורים לנסיעה בישראל וחלקם כן. ואני מה ראיתי? (לא לא חדש לי, אפילו נהגתי בכזה) סוזוקי ג'ימני דיזל. השאלה שלי היא נורא פשוטה, נורא קלה, והכי לא מסובכת שיש: במידה ויש לי את כל הכסף שבעולם, במידה ומה לעשות, תקראו לי חולה נפש, אבל אני רוצה להביא את הרכב הנה לישראל, זה אפשרי? זה שהג'ימני בגירסת הדיזל, לא נמכר בישראל, אמור להפריע למישהו? (רשויות החוק השונות? מכס? מדינת ישראל עצמה וגבולותיה?) האם רכב כזה נחשב כאסור לנהיגה בישראל (ואתם תחליטו מה הסיבה, לכן פניתי אליכם)? עוד ובנוסף, האם ק…
הודעה אחרונה מאת בעל ג'ימני, -
-
- 0 תגובות
- 717 צפיות
שמעתי על פרגולה ירוקה ? מי מכיר? או יש פתרון אחר של סוכך לרכב ?
הודעה אחרונה מאת arad999, -
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
הנהגים והמלווים ערבים זה לזה, כך מסתבר: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3976916,00.html מעניין אם הנהג היה גם שיכור
הודעה אחרונה מאת punto_gt, -
האם מכוניות שיש להם מקבילות בליסינג נמכרות מהר ובמחיר מחירון ? מאזדה טיוטה יונדאי פורד ?
הודעה אחרונה מאת ניר42, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000597286 אולי נארגן קבוצת רכישה?
הודעה אחרונה מאת lei1989, -
-
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם אני חדש באתר ויש לי שאלה חשובה, לחבר שלי ביום חמישי עיקלו את הרכב בלילה והרכב נשלח ל "נאמן מחסני ערובה" השאלה שלי היא כזאת...מתי אני יכול להציא הצאה לגבי רכישה במכרז של האוטו אחרי יום העיקול,תוך כמה זמן הוא כבר מוצא לקהל ועם הרכב שווה 60 אלף דוגמא, כמה אני יכול להציא בשביל לזכות בוודאות במכרז?
הודעה אחרונה מאת Mati_24, -
מעשה שהיה לפני כמה ימים. נהגת תמימה פרסמה את רכבה למכירה (פיז'ו 307 סטיישן SW PACK 2.0 ). לאחר ימים בודדים התקלקל לטענתה המנגנון של הרפרפות הסוגרות מבפנים את הגג הפנורמי. הנהגת הגיע עם רכבה למוסך פיז'ו (כמו תמיד) ושם אבחנו שיש צורך להחליף את 3 הרפרפות... כל רפרפת 3000 ש"ח, סה"כ 9000 ש"ח... מאחר ובדגם הזה החלון הפנורמי הוא "להיט" (אבל לא שימושי) הבינה המוכרת ובעלה כי יצטרכו להוריד סכום נכבד במכירה ואכן כך היה. אני הקונה ניהלתי אתם משא ומתן והורדנו 6000 ש"ח בסעיף של "תיקון גג פנורמי". מלבד "התקלה" הנ"ל הרכב היה שמור ומטופל במוסכי פיז'ו בלבד ויש קבלות מפורטות על כל הטיפולים מאז שהם קנו את הרכב (הם הבעלים הראשונים של הרכב). יומיים לאחר הרכישה חיפשתי בפורום כאן מידע על …
הודעה אחרונה מאת אסף, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 775 צפיות
שאלה לגבי מנוע אטמוספרי לא משופר בכלל. הטענה שלי היא כזו: מנוע אטמוספרי שפועל ויונק אוויר קר מאוד, יותר קר מהטמפרטורה מסביב לרכב, יפעל הרבה יותר טוב מאשר מנוע שיונק אוויר חם. טענה שמבוססת על עיקרון של אוויר קר מאוד הוא דחוס מאוד ולכן הפיצוץ בצילינדר יהיה חזק יותר מהרגיל. טענה של חבר היא כזו: "לא קשור, אם המנוע יונק את אותה כמות אוויר אבל חם הפיצוץ בצילינדר יהיה חזק יותר" מי נראה לכם צודק?, ושוב אני מציין כי מדובר במנוע ללא טורבו או כל שיפור אחר. אם יש לכם מה להוסיף לגבי העניין אנו נשמח לקרא. תודה ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
-
- 4 תגובות
- 917 צפיות
מנהל הדלק אישר רשמית כי מחירו החדש של ליטר בנזין יעמוד על 6.62 שקלים; בתדלוק מלא נשלם 6.75 שקלים לליטר http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3977359,00.html רק עולה,ועולה, מה יהיה?!
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 6 תגובות
- 11.9 אלף צפיות
שלום לכולם !! יש לי רכב שהגיע לי חדש מהחברה עם " פנסי קסנון " . כשאני שם אור גבוה אז האור הוא בצבע צהוב , (אני חושב שזה אומר גם שהאורות חניה שלי צהוב) רציתי לדעת זה חוקי להפוך לי את זה לצבע לבן ? כי יש לי כבר פנסי דרך רגילים בצבע לבן (קסנון) זה חוקי ומותר לשים את האורות הגבוהיים בלבן ?? שאלה שנייה:אני רוצה לשים בלוחית רישוי שלי מאחורה גם שתי נורות בצבע לבן כמו שיש ללקסוסים .. כרגע זה בצבע צהוב אצלי .. זה חוקי ומותר ? תודה רבה רבה לעוזרים !! אשמח להתייחסות מכל אחד ואחד !! שבת שלום לכולם !! נ.ב סליחה אם זה לא שייך לכאן כן קראתי את החוקים .
הודעה אחרונה מאת Niki P, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
נחשפה לקסוס SC הבאה, ככל הנראה תהיה בעלת מנוע המפיק 500 כ"ס , ולא טעיתם גם מערכת היבריד מתקדמת. האם סוף סוף לקסוס קלעה לטעם צרכנים רחב יותר? לדעתי היא נראת נהדרת. קישור לידיעה ופרטים נוספים באתר: http://image.motortrend.com/f/future/lexus-working-on-hybrid-powered-sc-430-replacement/29211005+w750/lexus-lc600h-rear-rendering.jpg תגובות.
הודעה אחרונה מאת 0ran, -
-
- 1 תגובות
- 841 צפיות
צפיתי לי בערוץ שמונה לפני מספר ימים,בסיום התוכנית שראיתי, היה כתוב "מכונית אהובתי" מיד. ישר הנחתי שמדובר תוכנית אשר מנסה להסביר מדוע גברים כל כך אוהבים מנועים,מהירות,מכוניות וכו, אמרתי לעצמי,יופי,אני אוהב מכוניות,אני אוהב ערוץ שמונה,מגניב. ובכן טעיתי , מדובר בסרט על אנשים שאוהבים את הרכב שלהם בצורה אירוטית,כן כן לדחוף את ה*** דרך האגזוז. הכתבה הראשונה דיברה על בחור דיי מבוגר שמעולם לא היה עם אישה,כי הוא פשוט נמשך לחיפושית שלו,ממש כמו אישה. בהמשך הכתבה,הוא מנסה וגם מצליח לקיים יחסים אינטימים הפורד אקספורר של צוות הצילום! מסתבר שישנו פורום מאוד מצומצם ברחבי העולם,של אנשים שמקיימים מערכת זוגית עם הרכב שלהם,ולא יהססו להתעלס גם עם רכב שלכם במידה הוא סקסי …
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, בזמן האחרון כשאני מגיע לאוטו, אני רואה יריקה על האוטו. לא רק שזה מרגיז, האוטו גם עבר שטיפה - אז כל העבודה שלי הלכה לפח. אני מחפש מצלמה או דרך כלשהי, לעלות על הפושע, לתפוס אותו ולזמבר אותו. אבקש המלצות למצלמות נסתרות שניתן להציב באוטו (ללא המצת, כי אצלי המצת לא עובד כשאני מוציא מפתח מהסוויץ') החניה שלי תת קרקעית (-1) הרכב - טויוטה קורולה 07. *בחיפוש מצאתי נושא שנפתח לפני כמה ימים, אך הפתרונות לא עוזרים לי. המחשב הנייד שלי לא ישרוד יותר משעתיים בלי מטען..
הודעה אחרונה מאת moranme, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
איפה יפעלו מכמונות המהירות החדשות? פרויקט המצלמות החדשות בכבישי הארץ משנה מיקום: בעקבות הביקורת הוחלט למקם את המכמונות בכבישים המסוכנים ולא בכבישים המהירים. פרסום ראשון של המפה החדשה של המצלמות שיתחילו לפעול כבר בעוד חודשיים http://www.mako.co.il/news-channel2/Channel-2-Newscast/Article-ff68ca51024fb21004.htm
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
דודג' ממשיכה בשרשרת מתיחות הפנים. אחרי הג'רני, הסברינג והפטריוט מגיע תורו של האוונג'ר. האוונג'ר המחודש ישווק עם מנוע V6 חדש, מערך מתלים משודרג ותא נוסעים משודרג ואיכותי יותר. מתיחת פנים לדודג' אוונג'ר
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מתדלק סולר בזול (6 ש"ח לליטר) למרות שהתחנה עמוסה כל היום ושורצת בנהגי מוניות ומשאיות רציתי לדעת האם לא צריך לחשוש מאיכות סולר נמוכה לאור המחיר? כיצד אפשר לבדוק את זה? תודה...
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב לכולם. שבוע הבא אני טס לגרמניה. אני יהיה בסביבת ברלין. מה ניתן להביא משמה לרכב? הכוונה שלי היא יותר קישוטים, וכמה שטויות לרכב, אולי קצת דברים מבחוץ, קצת לפנים הרכב. הרכב שלי זה מאזדה 3 2.0. התעניינתי יותר לכיוון הסמלים, כיסויים למיניהם לפנסים, פנלים לפנים הרכב, או כל דבר שלא ניתן להשיג בארץ. תודה רבה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת Niki P, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום. אני מחפש מוצר מסויים לאימפרזה שלי ורוצה לדעת איך אני יכול למצוא חנות שמתמחה בשיפורי רכב באוסטריה משום שאני שם לרגל טיול בחודש הבא. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היי, אישתי הטרייה ואנוכי חזרנו היום לפנות בוקר מירח דבש באיטליה (עם גיחה ספונטנית של יום ללוגאנו שבשווייץ), ולאחר המלצות של חברים פה בפורום, גם אני זכיתי לנהוג ב 2 פרארי - ה 458 איטליה, והקליפורניה. נותן לכם "טעימה"...
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני רוצה לדעת מידע על המקצוע, כי אני חושב ללמוד אותו... תודה
הודעה אחרונה מאת Derish, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
http://www.mako.co.il/news-military/politics/Article-097fd302d43fb21004.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=1575680455 לא יאמן, אבל בתגובה שלה היא מסרה שהיא מתנצלת, אבל היא חסמה את הכביש רק לכ-20 דקות, ושזה מקובל.
הודעה אחרונה מאת michael carmi, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי כריזמה 98 אוטו' על המפתח של הרכב יש שבב אימובילייזר שבילעדיו הרכב לא מניע . הייתי רוצה לדעת אם יש אפשרות לנתק אותו שאני יוכל להניע גם בלי האימובילייזר המובנה הזה .
הודעה אחרונה מאת Avi Carisma, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בני חולה סרטן ומטבע הדברים אנו מאושפזים ימים רבים בבית החולים . כבר פעמיים גנבו לי מהרכב חלקים ( פרקו את הרכב) בחניון בית החולים. לאף אחד מהביטחון לא איכפת ובכל פעם שמתלוננים הם שולחים אותי למשטרה. לאף אחד לא איכפת מהמכה שכבר הונחתה עלינו ( הסרטן) אז מענישים אותנו שוב. החשד הוא בבדואים שמסתובבים בהמוניהם בבית החולים ( כנראה אין להם לב או אלוהים) ועושים במכוניות שמות. המכונית שלי היא לא היחדה שניזוקה בבית החולים.
הודעה אחרונה מאת alon639,
-
מי מחובר 51 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 226 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- נהג מירוצים ותיק
- NAPOLEON
- לירון .ה.
- Matanb1998
- guy.a
- falou
- מכוניתמוגו
- Night Driver
- פאר האורה
- yoni162
- mh53
- om2