רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,569 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 995 צפיות
שלום רב, התחדשנו במשפחה ברכב חדש (לפחות בהזמנה של כזה) הבנתי שהביטוח לרכב הנ"ל יקר האם יש דרך להקל טיפה את רע הגזירה? תודה, ליאור
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3969723,00.html
הודעה אחרונה מאת dabab, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מי מזהה ? אני לא הצלחתי
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
-
כתבה בנושא העלאת המהירות המותרת האם היום אחד באפריל או רק 10.10.10
הודעה אחרונה מאת cb2361, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני כבר הרבה זמן חושב על בניית באגי בבניה עצמית... הבעיה היא שאין לי את הידע והנסיון לבנות שלדה של באגי מאפס. לאחר קצת חיפושים ומחשבה הגעתי למסקנה שבמסגרת היכולת והתקציב יהיה הכי טוב בשבילי לפרק בודי של רכב ולהשתמש בשלדה שלו שיש עליה כבר הכל (סרנים היגוי בולמי זעזועים וכו') העניין הוא שלהרבה מכוניות יש בודי שמחובר לשלדה והוא בעצם חלק ממנו ואז קשה עד כדי בלתי אפשרי להפריד בין השניים... השאלה שלי היא איזה רכבים אתם יודעים בוודאות שיש להם שלדה נפרדה מהבודי...ודגש על כך שהשלדה תהיה קלה ולא כבדה כמו של ג'יפ שטח... דוגמא טובה היא סובארית (סובארו E10) כמו שעשה הבחור פה: http://up1.siz.co.il/up2/eod2yydgeyoj.jpg http://up6.siz.co.il/up2/zowzzymyggk0.jpg …
הודעה אחרונה מאת benjah, -
http://www.chimigag.com/ נקודה אחת לא ברורה לי, מדוע נטען שהוא חוסך בדלק? לטעמי, הההיפך הוא הנכון בשל הגובה הנוסף הפוגע באווירודינמיות שלא לדבר על משקל הציוד במוצר. ירון
הודעה אחרונה מאת אסף לוי, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רציתי לדעת פרטים יותר מדוייקים על פורד מוסטנג שנראת בצורה הזאת: איזה מנועים היו קיימים לרכב הזה ואיזה גיר בוקס היו קיימים? אפשר בבקשה פירוט מהחלש אל הכי חזק? כולל סוגי גיר בוקס. הבנתי הן היו נמכרות בארץ ביבוא סדיר, איזה דגם נמכר בארץ? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
- 1 תגובות
- 760 צפיות
שלום רב, אני חייל, ובסופ"ש שמרתי במגדל שפונה לכביש שמהירות הנסיעה המותרת בו היא 70. במוצאי שבת התחילו להגיע לכביש רוכבי אופניים, בצד יש שוליים, והם נוסעים באמצע הכביש! נוסעים 15 קמ"ש באמצע הכביש מדברים בינהם, הכביש הוא דו סיטרי אם נתיב אחד בכל צד, במוצאי שבת עוברות שם מלא מכוניות, גם משאיות. הנהגים נאלצים לנסוע 15 קמ"ש אם הרוכביי אופניים, לדעתי זו ממש חוצפה! אני לא מתפלא למה נהרגים רוכביי אופניים בכבישים. יום טוב.
הודעה אחרונה מאת oferh, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
ערב טוב ברשותי שברולט קפריס 88 כיד ראשונה היא הייתה בבעלות השגרירות האמריקאית היום הוצאתי הרבה מיגון פלדה שהיה מחובר למרכב הפנימי של הרכב מן ההיגיון, שגם השימשה הקדמית והאחורית יהיו מוגנות ירי שאלתי- כמה הבדל במשקל יש בין שימשה ממוגנת לרגילה ואיך בודקים איזה שמשות מורכבות כרגע בכבוד
הודעה אחרונה מאת roi, -
- 24 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אז ככה אני לא ממש בקיא בנושא ולא ממש חפרתי לעומק. אני מבקש מבעלי הנסיון והידע מביניכם שתעזרו לי קצת. אני וחבר רוצים לנסוע עוד כמה חודשים לאיזה סופ"ש סתם על מנת להשכיר רכב מהנה ועוד כמה דברים על הדרך. רציתי לברר על המסלולים שכולם מדברים פה עליהם. איזה רכב כדאי להשכיר? מה המגבלות לנהגים צעירים בני 22? מה המחירים? ואיפה הכי מומלץ לעשות את זה? האם ניתן להשכיר רכבים כמו ניסאן GTR פורשה 911 אודי R8 ועוד מכוניות מהקטגוריה הזאת? אשמח לתשובות בנושא. תודה.
הודעה אחרונה מאת Y.O, -
- 2 תגובות
- 872 צפיות
שלום לכולם בשבוע שעבר תיכננתי לעשות טרייד אין ביום שלישי, לאחר שכל הפרטים נסגרו עם הסוחר שהוא גם בן דוד שלי ביום שני. ביום שני בערב עמדתי עם הרכב בצומת, לפניי עמדה קורולה ישנה נהוגה בידי נהגת שכנראה לא ראתה הרבה הגה בחיים שלה. בקיצור הרמזור התחלף לירוק, היא כנראה הסתבכה עם הדוושות או משהו, התקדמה 20 ס"מ ונעצרה ככה פעמיים או שלוש, בינתיים מאחריי עמדה סיויק ואז הגיעה בורה במהירות שפשוט העיפה את הסיויק עליי ואני (שעומד בינתיים במקום בראשון עם קלאץ ורגל על הגז מחכה שהיא תיסע) עפתי על הקורולה. יש לציין ששמרתי מרחק מהקורולה פשוט בגלל שהייתי בלי רגל על הברקס (מתכונן להתחיל לנסוע) נכנסתי בה מאחור. למחרת החלפתי בכל זאת את האוטו, ועל הביטוח של האוטו החדש רצו עוד 2000 ש"ח…
הודעה אחרונה מאת vladday, -
היום בבוקר כנסעתי לעבודה, ב 6.15 לערך, ניתקלתי בעומס תנועה לא שיגרתי. להפתעתי (ולשמחתי) גיליתי ניידת ג'טה של מתנ"א שעצרה רוכבי אופנועים וקטנועים בגין נסיעה על השוליים. תוך 20 דקות נוצר שם חניון אופנועים מכובד למדי, וכולם קיבלו קנס + נקודות בונוס. באמת הגיע הזמן לאכוף את חוקי התנועה גם על רוכבי האופנועים שעושים בכביש כבשלהם. מבטיח לכם שהם על השוליים לא ינהגו יותר. ואם כן, אז שישלמו.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מאזדה פרסמה תמונות ראשונות של ה-BT-50 החדש. במאזדה מבטיחים שהטנדר החדש יהווה קפיצת מדרגה בהשוואה לטנדרים האחרים בשוק, ויהווה גם אלטרנטיבה ראויה לרכב פנאי משפחתי. מאזדה BT50
הודעה אחרונה מאת אלעדיקו, -
-
- 2 תגובות
- 803 צפיות
שאלתי: האם יש ליין אחד לבליינדר שהוא גלובלי או שיש כמה פסי ייצור , נניח פס יצור לארה"ב , ופס יצור לאירופה ?א"כ איך אני יכול לדעת מה רלוונטי לארצנו ? בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת roi286, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מה יהיה הסוף? ממשיכים לגבות את המשטרה, ורשיונם של נהגים ימשיך להשלל למרות הספקות לגביי אמינותו של הממל"ז. "בית המשפט העליון בירושלים מבטל את פסיקת בית המשפט המחוזי בבאר שבע וקובע כי הממל"ז אמין גם ללא כיול מעבדה" http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1744436&m=1&mid=97479
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
כנראה שזה מדבק, אבל במשפחה יש 2 רכבים 207 מליסינג וסיאט ליאון ידנית בת שנה. בתקופה האחרונה אני מתחיל פחות ופחות לאהוב את הנסיעה ב 207 ונסיעות משפחתיות נעשות בליאון. לאט לאט התחילו מבטים מהכסא לידי ושאלות צצו לאויר: "אתה עכשיו בשני? " , "איך יודעים מתי להעביר לשלישי?" "מה זה משנה אם הסל"ד גבוה או נמוך?" ועוד ועוד , היום שנה וקצת אחרי בזמן שחזרנו מבילוי בהרצליה מגיעה בקשה לא שגרתית: "אפשר לנסות גם?" בשמחה עצרתי את הרכב בצד, והתחלנו לתרגל (אחרי שנים של נהיגה באוטומט ההתחלה הייתה לא משהו, הרבה פול גז בניוטרל אבל ההמשך מבטיח). בסוף הנסיעה התגובות היו חיוביות מאד. בשורה תחתונה אני מבסוט, לאט לאט אני מנסה להדביק בחיידק גם את הבת הגדולה (גדולה קטנה , רק בת 10) כדי של…
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 681 צפיות
מתוך עיתון הסופש של ידיעות אחרונות ומעריב. 15/10/2010 8 חודשים לאחר פסיקת בית המשפט הוחלט: גם נהג שבדמו יימצאו 290 מיקרוגרם אלכוהול ייחשב לשיכור. קישור לכתבה ב NRG מעריב כאן המשמעות: לא רק אנשים שייתפסו מעתה נוהגים כשבגופם 290 מיקרוגרם אלכוהול ייחשבו שיכורים, אלא גם אנשים שנגדם יש תיקים, פתוחים , גם אם בדמם, נמצא כמות אלכוהול של יותר מ 290 מיקרוגרם. ל'
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם שוטר בתפקיד/לא בתפקיד יכול לכתוב דו"ח מבלי לעצור את הנהג, כאשר הוא בנסיעה שגרתית שלא במטרת אכיפת התנועה ? ע"מ להמנע מדוגמא מורכבת כגון דו"ח מהירות כאשר לשוטר אין מד מהירות, אציג דוגמא פשוטה יותר, רק למטרת הבנת העקרון : נניח ונהג נסע בנתיב לא פקוק ע"מ לחסוך לעצמו המתנה, ואז לקראת סוף הנתיב נכנס שמאלה לפני רכב שעמד בפקק, או בקיצור : קיצר לעצמו את הפקק, כמו ישראלי מצוי, ואז נדחף בראש התור, אך הרכב שהוא נדחף לפניו היה רכב של שוטר ללא מדים ולא בתפקיד, שראה בדיוק מה קרה. האם גם במידה והשוטר לא בתפקיד, לא מדובר בניידת תנועה, השוטר לא במדים, לא עצר את הנהג, לא דיבר איתו וכו', האם השוטר הנ"ל עדיין יכול בזמנו הפנוי למלא דו"ח (במידה וכתב לעצמו את מס…
הודעה אחרונה מאת קומנט, -
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם, רכשתי רכב חדש עם ניילונים וקיבלתי לפני שבועיים, כרגע עם פחות מ800 קילומטרים ואובחנה בעייה בציריה לאחר ששמעתי רעשים מוזרים בעת החלפת הילוך קדימה ואחורה. מחליפים לי את כל מכלול הצירייה השלם... מה כדאי לעשות עכשיו, מניסיונכם עוד לפני שהחליפו את החלק ובואו נהייה מציאותיים, הייתי רוצה שכל הסיפור הזה לא יהיה, אבל קרה. איך כדאי להתנהג חוץ מאשר להתבאס ולהתעצבן?
הודעה אחרונה מאת עתיד, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
http://www.lamed.co.il/images/oid/802.gif תודה
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
היי חברים, חבר טוב שהתלהב מהסיאט שלי ראה באתר של אוטו דיל מבחר של איביזות ספורט SC DSG "חדשות" ויש לו מספר שאלות: מופיע שהרכב יד 0 ו 0 קילומטר, איך זה יד 0 אם זה במגרש של אוטו דיל? האם זה מסמל את היציאה של ה1.6 לטובת מנועי הTSI בסיאט? האם שווה לקנות במחיר שמופיע שם ב112000 במבצע או לקנות חדש מהיבואן גיר רגיל בכ 100K (זה למרות שאני לא ממליץ על סיאט בגלל המבצעים האחרונים ) האם שווה לקנות רכב כזה? יכול להיות שהוא היה מעל שנה בבונדד למרות שהפנים של הרכב הוא כמו המלאי האחרון שנמכר במבצע? (נראה לפי התמונות שיש בקרת שיוט והפנים של הרכב לבן שחור, אצלי בסיאט מלפני המבצעים העלובים הכל בצבע כהה בלי דשבורד לבן )
הודעה אחרונה מאת -moshe-, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
אהלן חברה רציתי לשאול אם מישהו יודע איך לחבר דיבורית בלוטוס ואייפוד לטייפ מקורי של פיאט 500 בדגם שלא מגיע עם יציאת USB? ובכלל אם מישהו מכיר את הטייפ שיש שם, אם מאחורה יש איזשהם יציאות שאפשרי לחבר דרכם? תודה.
הודעה אחרונה מאת amiger, -
-
- 7 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אהלן אנשי הפורום. נכנסתי לאתר של אוויס , וראיתי שיש אפשרות השכרת רכב מגיל 21-23 , רכב בדרגת A בלבד (יונדאי i10 ) http://avis.co.il/avis/site/local/avis/jsp/IsraelRentals.jsp תקנון http://avis.co.il/avis/site/local/avis/html/termsIsraelHebPop.htm לפי המבצע שלהם , עולה 38 שקלים להשכיר את הרכב ליום. כמובן שיש את תוספות הביטוחים של צד ג', גניבת רכב, וכו'. קראתי את התקנון, והוא יחסית ברור , חוץ מכמה סעיפים שהם דורשים מחיר כפול לחלק מהכיסויים (CWD , השתתפות עצמית) אבל האם אני מפספס משהו? סעיף קטנטן שמשנה את כל התמונה? מה לגביי כיסוי ביטוח שאר נוסעיי הרכב? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת tal32, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
מקרה קצת מצחיק.. יש רכב שהוא לא בבעלותי ואני רוצה להוציא מהדואר אישור נסיעה זמני כדי לעשות לרכב טסט. האם זה אפשרי לעשות את זה עם טופס יפויי כח? זה טופס יפויי כח בשביל להוציא רשיון רכב זמני ולאחר מכן עוד טופס של יפויי כח בשביל הטסט עצמו ולאחר מכן עוד טופס של יפוי כח כדי להעביר אלי את הבעלות חחח
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הי לכולם יש לי אוטו ישן פיאט טיפו שנת 92 לפני כחצי שנה התפוצץ לי הרדיאטור ומאז האוטו עומד מושבת. צריכה עצות מה הכי מומלץ לעשות איתו ערב נעים ילנה
הודעה אחרונה מאת ניר42, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 831 צפיות
כמו שרשמתי בכותרת שילמתי לחידוש הרישיון (כבר לא נהג חדש ) את הסכום במלואו, מה שאומר שאני צריך לקבל חידוש ל-5 שנים ריפרפתי בתאריך של תוקף הרישיון וגיליתי שחידשו לי אותו ל-4 וחצי שנים. יש סיבה לכך? תודה
הודעה אחרונה מאת Sameer_tuning, -
שר התחבורה, ישראל כץ, אמר כי הוא שוקל להעלות את המהירות בכביש שש ל-130 קמ"ש. בראיון שהעניק כץ ברדיוס 100FM אמר: "בהתאם להצלחת העלאת המהירויות ל-110 קמ"ש בכמה כבישים מהירים עליהם החלטתי השבוע, אשקול גם את העלאת המהירות בכביש שש, כביש חוצה ישראל, ל130 קמ"ש". nana10 http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=751777
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברים אני בטוח שהנושא עלה מספר פעמים כאן בפורום אך לא מצאתי תשובה לשאלה הבאה... באייבי יש המון פנסים מקוריים אשר כוללים בתוכם תוספת של ליידים אני לא מדבר על האורות דרך,הליידים הם תוספת פנימית בצבע לבן אם זה חוקי ?
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני בן 19 וחצי ובגיל 17 עשיתי עבירות, (אור אדום,וחגורה) הגיע לי חידוש רשיון ביררתי עם משרד הרישוי ואמרו לעשות תיאוריה ואז רשיוני יחודש שוב, ואני יהיה נהג חדש עוד שנתיים..הם הוציאו לי במקום טופס ירוק עם התמונה שלי שהיתה להם בטח שמורה במערכת. עכשיו לשאלותיי: 1. אני צריך להחתים רופא משפחה ואופטמטריסט(זה שעושה בדיקת עיינים)? 2.כאשר אני עובר את התיאוריה אני יהיה מחוייב במלווה 3 חודש? 3.כנראה שגם יזמינו אותי לקורס מתקדם כי יש לי 12 נקודות(10 +2) אם אני יעשה אותו אז גם אני יצטרך לעשות קורס רעינון עוד כמה שנים? או שהקורס נהיגה מתקדמת מבטלת את הריענון? תודה לעונים .
- 6 תגובות
- 961 צפיות
שאלה העם פיאט אונו 1994 נפח 1000 . מתל אביב עד אילת וחזרה? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick,
-
מי מחובר 61 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 400 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Night Driver
- borsood
- 3n
- נומד
- EliC25
- yor2
- SlowRide
- omricn
- SurfHigh
- winner
- פריג'י
- epiphone