רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
- 4 עוקבים
- 21 תגובות
- 4 אלף צפיות
מגזין הגה שלח את קינן כהן להשקה של צמיגי מישלין החדשים, והוא חזר עם רשמים מעניינים אודות שלושת ההוט-האצ' החמות ביותר בשוק האירופאי, שלצערנו הרב אינן מיובאות ארצה. מבחן קצר לגולף R, מאזדה3 MPS ורנו מגאן RS
הודעה אחרונה מאת igalkr11, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 722 צפיות
שבוע טוב שלחתי לחברות ביטוח קבלת הצעות והתקשרו אלי כמה רובם היו יקרים אז שחררתי אבל אז התקשרה נציגה לקחה פרטים ושאלה אם הייתה לי שלילה ב5שנים האחרונות ואמרתי שכן לפני שנתיים. ואז היא מיד ענתה ״מצטערת לא ניתן לעשות לך ביטוח״ וניתקה את השיחה. השאלה שלי אם אפשר ״לעבוד״ עליהם ולהגיד שלא היו לי תאונות/שלילות כדי שהם לא ישללו ממני אופציה לביטוח? יש להם דרך בכלל לבדוק/לדעת את הדברים האלה? נ.ב: הם ביקשו מספר ת״ז
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כמו בכותרת, האם מישהו טיפל שם? מכיר? מרוצה וכו'
הודעה אחרונה מאת ytimsit, -
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לכולם, לאבי יש Ford Fiesta מטעם העבודה עם דלקן בחברת "דלק". כשאני מתדלק את הרכב התקן הדלק מזהה אוטומטית את הרכב כבעל דלקן. האם ישנה אפשרות לחמוק מזיהוי הדלקן, כלומר לשלם במזומן/כרטיס אשראי ללא התערבות של "הדלקנוס"? תודה לפותרים נכונה.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 971 צפיות
היה לי שיעור נהיגה 25 אתמול ולא הלך לי כל כך משהו. למה תמיד לקראת הסוף לא הולך כל כך? ולמישהו כאן זה קרה גם ככה? אני ממש מבואס אחושרמוטה מאוד מאוד. אני מפחד ואני בלחץ וחושש שהמורה שלי לא יגיש אותי לטסט הפנימי ולא לחיצוני ושהוא יחשוב שאני לא נוהג משהו. אני בלחץ ובחששות כל הזמן.
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
- 3 עוקבים
- 27 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
בזמן האחרון יוצא לי לראות ברכבים מגנטים בכל מיני גדלים שנדבקים לדש-בורד ובעצם משמשים כמתקן לטלפון בלי קידוחים בלי כלום פשוט מדביקים אותם. מישהו יודע איפה להשיג אותם? והאם המגנט לא עושה איזה נזק לטלפון?
הודעה אחרונה מאת liorwohl, -
שלום רב! עמדנו בפני רכישת רכב חדש, לאחר 3 רכבים משומשים שהיו ברשותנו והבחירה נפלה על הפורד פיאסטה החדשה. התלבטנו בין הC3 בגרסת PACK לפיאסטה, החלטנו ללכת על האחרונה עקב כך שהC3 נחטפה והרכבים שנשארו שהיו אמורים להגיע החודש, לא התאימו לנו מבחינת הצבע ומשלוח חדש יגיע רק בחודש נובמבר לגבי הפיאסטה נאמר לנו שיש כמה רכבים אחרונים למזלנו אחד מהם התאים לנו מבחינת הצבע. שאלתי היא כמובן כללית כפי שהיא מופיעה בכותרת, הפיאסטה, כמדומני, נמכרת בארצנו כשנה ואני אישית לא ראיתי אותה כמעט ורציתי לשאול לגבי הסיבה? האם המכירות שלה כלכך חלשות? המזדה 2 שנמכרת לצידה כמעט באותו מחיר מציעה את אותו מרכב וחלקים עם עדיפות לפיסאטה מבחינת מראה פנימי וחיצוני אך מבחינת הכוח המזדה עדיפה. לכן המ…
הודעה אחרונה מאת samg, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי הבנה בסיסית במכוניות לא יותר מדי אבל יש דברים שהם יותר גרועים מסינית בשבילי . אשמח אם מישו יוכל להסביר לי או להכווין אותי לאתר שבו מוסבר מה זה לעזאזל קגמ מומנט תפיסה היספק מירבי וגם אשמח לדעת איך בודקים מה ההספק המירבי שלי. תודה מראש אבי.
הודעה אחרונה מאת TDean, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
שלום לכולם מזה מספר ימים מפרסמת בכל העיתונים חברת כלמוביל TRADE IN, חברה שמייבאת את המותגים מרצדס,מיצובישי ויונדאי, 3 ימי OUTLET, שלושה ימי הנחות מיוחדות להיצע רב של רכבים בין התאריכים 06-08/10/2010 - 120 רכבים לפי הפירסום בעיתון.לדוגמא : יונדאי גטס, שנת 2006, במחיר מיוחד של 27.900 ש"ח, או יונדאי גטס 2006 במחיר של 29.900 . היום בבוקר, ביומו הראשון של המבצע, הגעתי עם אבי למתחם של המקום בשעה מוקדמת, זמן קצר לפני הפתיחה, על מנת להיות ראשונים לפני תחילת המכירה הגדולה. לאחר מספר דקות הגיע איש מכירות של החברה ושאל אם יוכל לעזור. הסברתי שאנחנו מעוניינים לרכוש את אחד הרכבים (יונדאי גטס 2006 ) במחיר שמופיע בפרסום בעיתון. איש המכירות ענה ש-"המכוניות הנ"ל שא…
הודעה אחרונה מאת rally5, -
-
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים, אני חדש פה ויש לי שאלה שקיבלתי עליה המון תשובות לא ברורות, מה צריכת הדלק של קורולה אוטומטית הדגם הקודם (2003-2007)? בנסיעה עירונית, בין עירונית ומשולבת. תודה.
הודעה אחרונה מאת Boris002, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, בשעה טובה הזמנתי ביום שישי סקודה פביה TSI DSG במסגרת המבצע. כשחתמתי על ההזמנה לא שמתי לב שבסעיף האחריות כתוב: "תקופת האחריות 24 חודשים, על פי תנאי תעודת האחריות שעותק מנוסחה נמסר למזמין". ולי לא נתנו שום עותק מנוסח תעודת האחריות. השאלה אם בד"כ מקבלים את תעודת האחריות עוד לפני שיצאה ההזמנה / הרכב הגיע? ואם זה באמת חשוב להתקשר עכשיו ולבקש לבוא לקחת עותק כזה או לחכות למסירה?
הודעה אחרונה מאת shayBB, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 723 צפיות
http://www.mako.co.il/news-israel/local/Article-5b51031ce169b21004.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=978777604
הודעה אחרונה מאת Style, -
שאלה בקשר למכס.
מאת syseN- 2 תגובות
- 610 צפיות
מישהו יודע על כמה עומד תעריפי המכס ? תודה. ד"א חדש פה
הודעה אחרונה מאת syseN, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 780 צפיות
http://news.walla.co.il/?w=/1/1741776&m=1&mid=101643 מביא לכם מילה שכל קבוצה בפייסבוק כל תגובה בתקשורת וכל משהו קטן עזר לזה, אך זה עדיין לא מספיק. עשו את זה על מנת לסתום קצת פיות. בחיאת להוריד את המהירות בדרך נמיר? על מה ולמה,אפשר לנסוע שם גם 120 בשעות הלילה, בטוח שתהיה שם אכיפה רצינית.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
ספורטאז'!!!
מאת אמנונימוס- 1 תגובות
- 836 צפיות
(סליחה שאני יוצא ילד מתלהב, סתם במצברוח טוב היום) ראיתי כתבה שהספורטאז' החדשה של קיה עומדת להגיע לארץ. יש פה מישהו שניסה אותה בחו"ל? נראית כמו רכב שיהיה מאוד מעניין לנסות
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 0 תגובות
- 560 צפיות
שלום לכולם איפה יש מידע באינטרנט עם איורים לטיפולים וחלקים? אני צריך לאקסנט 2007. רוצה לפתוח את הפקק ריקון של הרדיאטור מלמטה, ולברר איפה פתחי הניקוז להוצעת האויר תודה מראש
הודעה אחרונה מאת alonf1, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אהלן חבר'ה קניתי רכב מרחוק משפחה, הרכב היה ללא טסט וללא ביטוח. עוד לא עשיתי העברת בעלות אבל עשיתי גם טסט וגם ביטוח מחשבוני. אמרו לי שצריך לחכות כשבועיים כדי שהטסט יכנס למחשב ואז יהיה אפשר לעשות העברת בעלות. האם זה נכון או שאני יכול לעשות העברת בעלות כבר עכשיו?
הודעה אחרונה מאת talcar, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום רב, אני מחפש GPS עבור רכב (בלבד). חשוב לי מאוד הניווט בעזרת קול. אני לא מתכוון **בכלל** להשתמש בניווט בעזרת מפות. אני לא רוצה להסתכל כמו פורפרה לכל הכיוונים בכביש ראשי ועמוס שאני לא מכיר כשאין לי כל כך אפשרות להוריד את הראש להביט במסך.בטיחותי יותר ככה. ובדרך כלל אני נוהג לבד כל שאיו מישהו לידי שיכול להסתכל. אני אהיה זקוק ל- GPS בתדירות מאוד נמוכה - משהו כמו פעם בחודש או פעם בחודשיים. כך שאני מחפש משהו זול בסביבות 400-600 ש"ח. ראיתי באתר של officedepot מכשיר של Apex GPS-4313 ראה קישור בהמשך. המכשיר כולל תוכנת IGO מקורית. שמחירו כ-540 ש"ח. ביקורות שראיתי באינטרנט אומרות שהחיווי הקולי טוב אך לא רואים טוב במפות. כך שזה מתאים לי. מישהו מכיר…
הודעה אחרונה מאת rami23, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
סתם משהו שנזכרתי בו לאור הדיון על שיא צריכת הדלק בפסאט בלו-מושן... עוד ניסוי שעשו פעם ב top-gear היה לבחון מה חסכוני יותר, רכב "ירוק" וחלשלוש או רכב חזק עם מנוע עצום. השוו אם אני זוכר נכון טויוטה פריוס מול M3 או משהו דומה. המסקנה שלהם היתה שבנסיעה במהירות קבועה של 100 קמ"ש (נראה לי, שוב, ראיתי את הפרק לפני שנה-שנתיים) הרכב החזק חסכוני יותר כי המנוע שלו בכלל לא צריך להתאמץ ע"מ לשמור על מהירות כזו. זה נשמע לי כמעט plausible... מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת alonvol, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כמה סמ''ק יש לסקודה אוקטביה שנת 2002-2003? אני רק מתעניין אשמח לתשובה.
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מתכוון למקרים של אנשים שעשו את זה לבד ולא סוכנים/מתווכים למיניהם שיביאו לך את הרכב תמורת עמלה. גם אם זה קשה לייבא (אם כל אדם יכול לפי החוק החדש אז אולי זה קשה אבל לא בעייתי) עדיין צריכים להיות כמה שכן עשו את זה לבד. אם מישהו כאן עשה או מכיר או יודע על מישהו שעשה יבוא אישי לרכב בשנה האחרונה אני אשמח לקבל קצת אינפורמציה.
הודעה אחרונה מאת shaharp, -
אני נוסע הרבה (בלילות) ואוהב להרביץ בנהיגות במיוחד בכביש 1 מת"א - ירושלים וגם הרבה בכביש החוף הרצליה-חיפה הנסיעות הם בלילות. השאלה שלי האם נסיעה מהירה כל עוד לא ראיתי פלאש זה סימן שלא צילמו אותי? או שהמצלמות מהירות בכבישים הם מצלמות בלילה בלי בעיה... תודה נ.ב. כמה זמן לקוח לדו"ח להגיע.?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם, דבר ראשון אני חדש פה, בן 25 בעל יונדאי גטס (תצחקו אני לא נעלב) 2007 ידנית. עד עכשיו הייתי קורא סמוי ועכשיו החלטתי להצטרף בכל מקרה רציתי לדעת אם יש דרך לזהות לפי מראה חיצוני אם האפלא מיטו היא 120 כ"ס או 150 כ"ס? יש איזה סימן או צריך רק לפתוח את המנוע ולראות שם איכשהו?
הודעה אחרונה מאת PorSche-911, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 12 אלף צפיות
הגיע הזמן להעביר את הרכב טסט שנתי. פעם ראשונה שאני מעביר טסט אז כמה שאלות: (1)הרכב לא על שמי, אבל אני יהיה זה שיעביר אותו וישלם על הטסט, אני צריך טפסים מיוחדים בשביל זה שאני לא רשום בתור הבעלים? (2)בדיקת בלמים צריכים כל שנה לעשות? אפשר לעשות בכל מכון שעושה את הבדיקה או רק מורשה? כמה זה אמור לעלות? (3)חייב פח אשפה ברכב בשביל הטסט? אפשר לקנות אותו מאוטו דיפו ולהתקין לבד? יש עוד דברים שכדאי לשים לב אליהם ולדעת לפני הטסט? תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 765 צפיות
השבוע קיבלתי רכב מסבא שלי כמתנה. הרכב לא כתוב על שמו אלא על שם הבת שלו וכשהלכתי לשנות את הרכב על שמי במשרד הרישוי בחולון נתקלתי בבעיה. הפקידה שם אמרה שהמחשב לא נותן לשנות את שם בעל הרכב. כששאלתי למה היא ענתה שזה כנראה דוחות שישנם על הרכב אבל אני צריך לשלם סכום מסוים כדי שהיא תגיד לי. לא שילמתי כדי לשאול את סבא שלי אם ישנם דוחות על הרכב אבל הוא אמר שהוא לא יודע. מה לדעתם יכולה להיות הבעיה ואם מישו יודע מהו הסכום שצריך לשלם אני ישמח. תודה
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום רב, שאלתי הראשונה היא בקשר לגיר. כאשר אני נוסע ברכב במהירות מסוימת ומרפה לגמרי מדוושת התאוצה הסל"ד נשאר לפי מהירות הרכב וההילוך ולא יורד לסל"ד סרק. לדוגמא הסל"ד נשאר על 2000 ולא יורד ל 1000 בהרפית הדוושה כמו בגירים אוטומטים אחרים(גם בהילוכים נמוכים), האם זה המצב התקין ברכב הנ"ל? השאלה השניה היא בקשר לונטה. כאשר אני חוזר מנסיעה ארוכה ומדומם את המונע ולאחר כמה דקות מעביר את הסוויץ למצב ON הונטה מתחילה לעבוד על מהירות נמוכה אפילו שהמנוע לא עובד, שוב האם זה המצב התקין ברכב? השאלות מופנות לבעלי הרכב הנ"ל ולא ידוע לי האם מדובר בתקלה או שככה הרכב מתוכנן.
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
בקיה עושים מאמצים רבים לחדור ללב טבלת המכירות באירופה. השבוע חשפו בקיה את הכלי הבא במלחמה על המכירות - המג'נטיס. הדור הבא של המג'נטיס (או בשמו האחר, אופטימה) מבטיח קפיצה משמעותית בהשוואה למג'נטיס היוצאת. קיה מג'נטיס (אופטימה) חדשה
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם! רציתי לשאול אותכם - פורשה 911, מה ההבדל בין gt2 rs לבין gt3? אם תוכלו לענות בהרחבה ולהסביר לי גם את משמעות ה"gt" זה יהיה מעולה! בנוסף, אוטומוטור מתקיים רק פעם בשנה? האם יש תצוגות מכוניות נוספות בארץ? אם כן, מתי? תודה!
הודעה אחרונה מאת lei1989, -
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
בתחילת אוגוסט השנה, הוצאתי את הפורד פיאסטה שרכשתי מדלק מוטורס במושב ניר צבי. בחודש הראשון לא היו בעיות. לאחר החודש הראשון הרכב התחיל לרעוד בעת ההנעה והעברת הילוך לדרייב ולאט לאט התחילו עוד כל מיני בעיות ברכב: מרעש ברמקול אשר יוחלף ועד לבעיה במערכת השמע: בעת שמיעת תקליטור הוא מפסיק כל הזמן לכמה שניות. לגבי הבעיה של הרעידות בהנעה, נמסר לי במוסך כי יש תקלה בתריס של המצערת אשר גרמה לרכב לעבוד על טורים נמוכים ולכן הרעידות בהנעה והמצערת הוחלפה. בקיצור, רק צער נגרם לי מהמצערת והבעייה לא נפתרה. הרכב היה פעם שנייה במוסך, תכנתו משהו במנוע אך גם זה לא עזר והרעידות בעת ההנעה לא פסקו. עתה הרכב שוב במוסך גם לתיקון המערכת והרמקול שמרעיש. בינתיים נמסר לי כי את הרמקול החליפו ומערכת חדשה ה…
הודעה אחרונה מאת or007, -
- 0 תגובות
- 765 צפיות
האם ניתן לבטח רק את מערכת הסאונד ברכב שלא דרך ביטוח מקיף (זה רכב ליסינג - הביטוח המקיף לא משולם על ידי)? שווי המערכת שהתקנתי כ 5000 ש"ח, אבל הביטוח חשוב לי היות והרכב עובר מספר ידיים במקרים שונים. תודה.
הודעה אחרונה מאת impeham,