Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5751 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם משהו שנזכרתי בו לאור הדיון על שיא צריכת הדלק בפסאט בלו-מושן... עוד ניסוי שעשו פעם ב top-gear היה לבחון מה חסכוני יותר, רכב "ירוק" וחלשלוש או רכב חזק עם מנוע עצום. השוו אם אני זוכר נכון טויוטה פריוס מול M3 או משהו דומה.

המסקנה שלהם היתה שבנסיעה במהירות קבועה של 100 קמ"ש (נראה לי, שוב, ראיתי את הפרק לפני שנה-שנתיים) הרכב החזק חסכוני יותר כי המנוע שלו בכלל לא צריך להתאמץ ע"מ לשמור על מהירות כזו.

זה נשמע לי כמעט plausible... :lol:

מה אתם אומרים?

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

היו כל כך הרבה דיונים על זה :roll:

בשורה התחתונה:

א. ככה לא מודדים צריכת דלק.

ב. מבחן התוצאה קובע כי רכב עם מנוע צנום-נפח חסכוני יותר ממנוע מגודל. כמובן שיש יוצאים מין הכלל, אבל זה ידוע לכל שמנועים קטנים יותר חסכוניים יותר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כמה אג' שלי לדיון.

יש לי יונדאי אקסנט 2010 1.4 אוט' שאוכלת בעיר 1:7.2 עם מזגן - אשתי נוהגת עליה 90% מהזמן.

הרכב שלי הוא אוקטביה VRS 2.0 טורבו בנזין ידני שאוכל בעיר 1:6.5 ואני נוהג עליה 100% מהזמן.

אותי זה מדהים כל פעם מחדש.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

הסקודה אם כך, מתוכננת יותר טוב (ממש מפתיע).

הרכבים של יונדאי לא בנויים לחיסכון בדלק. גם הרכב החסכוני ביותר שלהם, ה-I10, לא מגיע לתוצאות שאני מקבל:

1:13.5 בעיר, עם מזגן, בחיפה - פיאט פונטו עם 60 כ"ס.

אני מניח שאפשר יהיה להגיע גם ל - 1:15 בקלות, אם נוסעים במישור בלי מזגן.

פורסם
כמה אג' שלי לדיון.

יש לי יונדאי אקסנט 2010 1.4 אוט' שאוכלת בעיר 1:7.2 עם מזגן - אשתי נוהגת עליה 90% מהזמן.

הרכב שלי הוא אוקטביה VRS 2.0 טורבו בנזין ידני שאוכל בעיר 1:6.5 ואני נוהג עליה 100% מהזמן.

עידן

אתה מדבר על 6.5 ו7.2 למאה ק"מ אני מניח, אחרת המסקנות שמנוע גדול הוא בזבזני יותר מתקיימות פה.

הבנתי נכון?

נ.ב. שתי התוצאות טובות משמעותית מהצריכה של הסוויפט שלי ושל הלאנסר החדשה [2010] של בת הזוג שלי, ככה שמאוד יכול להיות שסגנון הנהיגה משפיע פה באופן מכריע.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

שלילי.

אני מתכוון בק"מ לליטר ולא בליטרים למאה ק"מ.

מה לעשות ששתיהן זוללות, אבל היונדאי הפתיעה אותי בגדול.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

הקליאו ספורט עם מנוע 2000 סמ"ק ומעל 170 כוח סוס עושה בממוצע 12.5 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת ולעיתים אגרסיבית.

לא רע לטכנולוגיה בת 10 שנים.

כנראה שרכב קל על מנוע גדול חוסך דלק לא רע.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
כמה אג' שלי לדיון.

עידן

אז מה תגיד על זה שאני עם קליאו ספורט הייתי מגיע לצריכה עירונית של 1:12 כאשר עם הקורולה של ההורים שלי היינו רואים 1:10 ביום טוב (וגם עם הגטס של החברה היה קשה להגיע ל-1:10). ואם הייתי מוציא את הקליאו לנסיעה בין עירונית היא בכלל הייתה קופצת לערכים של רכב דיזל (1:14.2 בנסיעה לצפון במהירויות נורא גבוהות כולל התגרזנויות).

בקיצור, לא ניתן להגיד שכל רכב עם מנוע גדול יותר צורך יותר דלק.

הדוגמא עם הפריוס היא לא פיירית מכיוון שמראש טופגיר לקחו את המצב שבו הפריוס הכי פחות חסכונית, אם היו משווים נסיעה של יום שלם בתוך העיר ב-50 קמ"ש אני מבטיח לך שהנתונים היו נראים אחרת.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

זה נשמע לי כמעט plausible... :lol:

מה אתם אומרים?

שאתה טועה. בטופ גיר, בנסיעה רגועה הפריוס הייתה יותר חסכונית. אבל כשהגיע הזמן "ללחוץ" מבחינת הפריוס והבמוו "ישבה" לה על הגב, הבמוו עשתה צריכה יותר טובה (לא זוכר אם משמעותית).

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אומנם נפח כמעט זהה אבל הבדלים עצומים בכוח,היית לי גולף מנוע 2.0 אוטומט 115 כ"ס שצורכת 1 ל7.5-8 בתוך העיר לעומת הקופרה הנוחכית מנוע 1.8 טורבו 180 כ"ס שצורכת 1 ל9 בתוך העיר.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

מה שהיה בטופ-גיר זה שהעלו את הפריוס והM3 למסלול. הפריוס ראשונה והM3 היתה צריכה רק לעקוב אחריה,דבר שכמובן לא דורש מהM3 מאמץ כלל. לכן כאשר את הפריוס לחצו עד לקצה גבול היכולת ואת הM3 לא לחצו בכלל,אז הM3 היתה חסכונית יותר.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

מנסיון אישי.

פוקוס 2 ליטר חסכונית יותר מפוקוס 1.6 ליטר

אלפא 159 3.2 בזבזנית יותר מ159 2.2.

כביכול סותר אבל בעצם לא.

אני מניח שיש סף מסוים של עוצמת מנוע מול משקלו של הרכב שהופך את המנוע החזק יותר לחסכוני יותר או פחות מהחלש.

בפוקוס 1.6 המנוע המסכן צריך להתמודד עם משקל עצום יחסית לעוצמה שלו, הוא נמצא מעבר לתחום היעילות שלו ולכן פחות חסכוני מה 2 ליטר על אותו משקל.

ב159, גם המנוע החלש פועל קרוב יותר לתחום היעילות שלו ולכן חסכוני יותר מהמנוע הגדול על אותו מרכב.

אולי יש פה איזה ד"ר לפיזיקה שיואיל לשפוך אור על נקודת הסף באמצעות איזה נוסחא שאף אחד לא יבין?

פורסם

המסקנה שלהם היתה שבנסיעה במהירות קבועה של 100 קמ"ש (נראה לי, שוב, ראיתי את הפרק לפני שנה-שנתיים) הרכב החזק חסכוני יותר כי המנוע שלו בכלל לא צריך להתאמץ ע"מ לשמור על מהירות כזו.

ליתר דיוק, המסקנה הייתה it's not what you drive, it's how you drive

פורסם

יש פרמטר נוסף בנושא צריכת הדלק: תיבת הילוכים ויחסי ההעברה.

קבל נתון מעניין, לא כ"כ קולע בדיוק למצב אותו את ה מתאר של מנוע בנפח גדול מול מנוע בנפח קטן:

בתמונה המצורפת- שלושה אוטובוסים בעלי שלדה מנוע ומכלולים זהים לחלוטין, למעט אחד קריטי- תיבת הילוכים;

לאוטובוס החום משמאל (מארס) יש תיבת הילוכים ZF בעלת 6 הילוכים קדמיים, לעומת שני האוטובוסים מימין (אפולו), בהם מותקנת תיבת הילוכים AS-Tronic של מאן, רובוטית, בעלת 12 הילוכים קדמיים;

האוטובוס החום (תיב"ה ZF, שישה הילוכים) מגיע לצריכת דלק משולבת של כ- 1:2.5 בממוצע, לעומת צריכת דלק משולבת טובה יותר באופן משמעותי בשני האוטובוסים האחרים (תיב"ה AS-Tronic שנים-עשר הילוכים), 1:4 בממוצע.

IMG_1005_900600.jpg

:puzzled:
פורסם
ליתר דיוק, המסקנה הייתה it's not what you drive, it's how you drive

אך אבוי, 2 הדברים האלו קשורים אחד לשני.

תחשוב על זה ככה - אנחנו מדברים פה הרבה על "מהירות השיוט" של רכב. לכל רכב יש את המהירות הזו שבנסיעה ישר בכביש מהיר, בהילוך הגבוה יותר, בקושי צריך לגעת בגז ושם הוא הכי חסכוני.

ניתן לגלות בקלות את המהירות הזו ברכב עם מחשב דרך שמראה צריכת דלק נוכחית. ברכבים הישנים זה תחושה ונסיון.

אמה-מה? קח למשל את השרייד הישנה שלי. במצבה הנוכחי AS IS מהירות השיוט שלה באזור ה80 קמ"ש.

אז אפשר לומר ש its how you drive, כשאני בוחר האם לנהוג באיילון ב80, 100, או 130 קמ"ש.

דה-פקטו, לנהוג ב80 קמ"ש בכביש מהיר פתוח ופנוי זה לא ריאלי, לכן כל נהג ינהג שם ב100-110.

ובמהירות הזו, שהיא סבירה והגיונית ללא קשר לסוג הרכב, צריכת הדלק של השרייד 1.3 גרועה יותר משל הפג'ו 206.

ואז זה נהיה what you drive.

הניסוי של טופ-גיר הוא מאוד biased ואין בו קמצוץ של מדע. אבל הוא מראה פואנטה נכונה - יש סף מסוים בו החסכוניות מפסיקה להיות חסכונית. אותה M3 יכולה להגיע לצריכת דלק שתגרום לירוקים להפוך לאדומים, אבל בנסיעה המנהלתית הרגועה, במהירות שמקובלת על כל הבריות בכביש מהיר, היא תהיה חסכונית יותר כי היא תתאמץ פחות. כי בשבילה 120 קמ"ש זה בדיחה. יתרה מזאת, במכוניות חלשה כל עקיפה שאתה יוצא אליה דורשת לחיצה = מגבירה צריכת דלק משמעותית. ברכב חזק, עקיפה של רכב שנוסע ב 110 קמ"ש כמעט ולא דורש מאמץ משמע כמעט ולא משפיעה על צריכת הדלק.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• תוכן חדש...