רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שנה קשה עברה על יצרנית הרכב הקוריאנית סאנגיונג, שעמדה קרוב מאוד לפשיטת רגל. כעת מראה סאנגיונג סימנים ראשונים של התאוששות. משלוח ראשון של הקורנדו החדש עושה את דרכו לאירופה, ושני דגמים חדשים נמצאים על שולחן התכנון. לחדשה המלאה אודות סימני ההתאוששות של סאנגיונג
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם! חברי רכש את הרכב הנ"ל לפני כחודשיים לערך(SEAT IBIZA SC 1.6)ועם כל היתרונות של הרכב,שקט ממשי מרכב חדש לצערי אין. נתחיל בכך שיש לרכב "קירקושים"בלוח המחוונים(ממש מזכיר שיפשוף של שני קלקרים אחד בשני)לאחר חקירה קצרה הבנתי שהוא לא הרכב היחיד עם התופעה(בלשון המעטה...) חיישני הרוורס פשוט עובדים ומזהירים באופן קבוע(גם כשאין שום עצם מאחור)ופתאום מפסיקים לעבוד לחלוטין..(מישהוא אמר התקנה מקומית?)ידית חיצונית של דלת נוסע נפתחת-נתקעת-משתחררת בהפתעה גמורה לאחר מספר שניות בצורה מפתיעה וברעש מבהיל. טורים לא יציבים לסירוגין,רעש מהמזגן וחיבור AUX שלא עובד כלל. לצערי חברי אינו טיפוס לוחמני שייסע ויחסום את הכניסה לצ'מפיון עד לטיפול נאות בכל הריג'קטים(הוא הזמין את הרכ…
הודעה אחרונה מאת pipinoadar, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 914 צפיות
אהלן אז אני וחבר שלי יושבים ומדברים על מכוניות וכאלה וסתם..בקיצור יש לו ניסאן קשקאי 7 מקומות 2X4 נדמה לי 2 ליטר מנוע כתוב בוואלה רכב שיש לה 140 כ"ס ב6,000 סל"ד ומומנט מרבי 20.0 ב4,800.(משקל 1,476 - לפי אתר וואלה רכב). לי מצד שני יש פולקסווגן פאסאט 2.0 FSI ואני יודע שיש לה 150 כ"ס ב6,000 סל"ד ומומנט מרבי 20.4 קג"מ ב3,500 סל"ד. (משקל עצמי של הפאסאט 1,418 ק"ג. (לפי כתבה באתר "כבישים"). כמה שאלות: מה יותר טוב,20.4 ב3,500? או 20.0 ב4,800? מי תאיץ יותר טוב? מי תסגור מהירות יותר גבוהה?
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
-
- 1 תגובות
- 651 צפיות
שלום לכולם אני מחפש כבר זמן רב ספר היינס לסקודה פייבוריט שלי משהו יודע היכן ניתן להשיג את הספרים האלה בארץ.
הודעה אחרונה מאת hans, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
תודה נ.ב חיפשתי באיביי. מחירים מאוד יקרים לסוג הנורה שלי - 9005
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
מה יכולות להיות הסיבות למשיכת ההגה ימינה?? מילאתי אויר בצמיגים ולא עזר. מה עוד יכול להיות?? תודה מראש, איציק
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
נסיעה ברכב בצד שמאל 1 2
מאת guest24-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 24 תגובות
- 10.9 אלף צפיות
שלום רב האם יש מישהו שנסע ברכב הפוף כמו בבריטנה ואוסטרליה? בבקשה מי שבאמת יודע תענו, מודה על העזרה: 1. האם הדוושות ברכב גם הפוכות כלומר הגז הוא משמאל והברקס מימין? 2. האם ההילוכים גם כן הפוכים?
הודעה אחרונה מאת דניאל1983, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום רב, אני ואשתי מצפים לבואן של שתי בנותינו התאומות ומתלבטים אם לקנות קודם סלקלים ואז כסאות בטיחות או ישר לקנות כיסאות בטיחות מסוג convertible אשר ישנם בשוק ומאפשרים להחזיק אותם עד שהילדים מגיעים ליותר מ 20 קילוגרם, דוגמת האלפא אומגה של safety 1st. בגדול אני נוטה לכיוון הכסאות בטיחות מן ההתחלה, אך אשתי חוששת פן יהיו גדולים מדי, שהראש שלהן ישמט כל הזמן, שהן "יבלעו" בכסאות הענקיים ושאין בהם זווית נכונה של שכיבה לתינוקות. האם כל החששות הללו מבוססים? כפי שרשום בנושא ההודעה, יש ברשותינו סובארו אימפרזה 2008 ואמנם זהו אוטו משפחתי אך ממשפחת המשפחתיות הקטנות, אני לעומת זאת גבוה, כ - 187, וחושש שהצבת כסא בטיחות נגד כיוון הנסיעה ימנע ממני להרחיק את מושב הנהג מספיק רחוק…
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
- 0 תגובות
- 778 צפיות
יש נזילת שמן מהבוכנה .מורשה דורש הרבה כסף ושולח את הבוכנה לשיפוץ . איפה ניתן לשפץ אותה ?
הודעה אחרונה מאת MANDMGR, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 6 אלף צפיות
הזמן טס שנהנים (והאמת גם כשלא). את השרשור הזה רציתי לפתוח לפני חודשיים, כחצי שנה אחרי שרכשתי את הרכב, אבל מסיבות כאלו ואחרות התעקבתי קצת. לא נורא, עכשיו יש עוד פסקה שאפשר להוסיף. אחרי רומן לא ארוך ובהחלט לא ממצה עם רכבי שטח, החלטתי "לחזור לשורשים" ולרכוש 206, שתיהיה על תקן המחליפה ל205 שהיתה לי ובסך הכל היתה בת לוויה מהנה וחביבה. אל תתנו למשפט הקצר והקולע הזה להטעות אתכם, כי תהליך רכישת הפיג'ו הנוכחית היה ארוך וכלל כמעט ארבעה חודשים נטולי רכב והמון המון התלבטויות. נבדקו כמה סוזוקי ג'ימיני, פיאט פנדה אחת, פוקוס חמש דלתות, סיטרואן ZX וולקן, פונטואים בשלל דגמים ושנתונים ואפילו פורד פיאסטה חבוטה. איכשהו דווקא על ה206, זאת שאמורה להיות הממשיכה הטבעית של ה205, לא חשבתי…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי חברים, אחרי שנים של חרדות החלטתי שהגיע הזמן ללמוד נהיגה, והנה אני עושה זאת בגיל לא מבוגר אבל עדיין מביך. בכל אופן, לצערי רכשתי ספר מעט מבלבל והגעתי לחלק בפרק העוסק בהובלת מטען והסעת ונוסעים לא הצלחתי בהיגיון בריא לפתור. מדובר על הקשר בין מטען הרכב ליציבות הרכב: "כאשר מרכז העומס של המטען ברכב הוא בסמוך לסרן האחורי תהיינה זוויות ההחלקה של הגלגלים האחוריים גדולות משל הגלגלים הקדמיים. משמעות הדבר היא פשוט: היגוי יתר" -- ואז יש הסבר על כך שזה פוגע ביציבות הרכב, ובסיבוב מהיר זה מהווה סכנה וכו'. ואז, בפסקה הבאה, כתוב: "יציבות הרכב מושגת כאשר זווית ההחלקה של הצמיגים הקדמיים קטנה מזו של הצמיגים האחוריים" מה? זה אותו הדבר. האם הם מתכוונים שיציבות הרכב מוש…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 12 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
כמו שאומרת הכותרת שלי - דייהטסו מוכרת כעת במבצע את הסיריון החדשה ב-90 אלף שקל. נכון, סיריון חדשה עומדת להגיע במהלך 2011 - אולי אפילו בעוד חצי שנה. ונכון, היא אולי לא איכותית כמו איביזה או פאביה חדשות. אבל, כמי שרכש סיריון חדשה ב-2006 ונהנה ממנה שנתיים וחצי מאד, אני ממליץ על הרכב בחום. מרווח, זריז, ואמין. ואגב, מרוב שהתקשרו אנשים, הורדתי את מודעת המכירה כעבור שעתיי וחצי וסגרתי עם מישהו. כלומר, גם מכונית סחירה מאד. אז בקיצור, אני מאד ממליץ.
הודעה אחרונה מאת thebaron, -
- 0 תגובות
- 694 צפיות
האם השמן 75W-140 של חברת Valvoline מתאים לגיר ידני של רכבים ישנים? (טמפרה 92 מנוע 1400 למשל) אילו מנורות אוכל לרכוש על מנת לקבל תאורה חזקה יותר? ערכתי חיפוש ומצאתי הרבה תוצאות, בלו ויז'ן, דיימוד ויז'ן ועוד הרבה הרבה סוגים, אני מחפש משהו שיוכל להאיר לי את הכביש בצורה חזקה יותר מבלי לסנוור את הבאים ממול, לא יודע למה אבל אני ממש לא מסתפק בתאורה הקיימת עכשיו, למרות שהיא מכוונת עד שאפשר, מדובר בנורות H4. תודה רבה מראש!
הודעה אחרונה מאת CartMan2oo5, -
- 3 תגובות
- 645 צפיות
שלום רב, כמה דלק צורך פיאט פונטו 1.3 למרחק של 25 ק"מ ב נסיעה רגילה? תודה על העזרה
מחירי הדלק
מאת elchigr- 3 תגובות
- 937 צפיות
רציתי לבדוק מחירים של דלק, ואין הכוונה למחיר זול בתחנה ספציפית זו או אחרת, אלא אני מחפש את המבצע הכי טוב בהנחה קבועה, כגון הנחה למחזיקי כרטיס אשראי "you" בתחנות אלון, או למחזיקי כרטיס אשראי "יש" בתחנות פז. מי שיודע על הנחות משמעותיות כאלו, וכן ההנחות שציינתי לעיל באיזה סכומים הם שיכתוב כאן לתועלת הכלל. תודה מראש
- 0 תגובות
- 723 צפיות
אני זוכר שלפני בערך כשנה היו דיבורים על הצעת חוק שלנהגים צעירים (מתחת לגיל 24) יהיה אסור לשתות את הכמות המותרת של אלכוהול שמותרת בחוק. האם חוק זה נכנס?
הודעה אחרונה מאת Nizan916, -
- 10 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
כי הרגילות בעלות מנוע מיושן וזולל דלק והסקודה פאביה משעממת ו"זקנה" מידי. א מתי להערכתכם הסיאט איביזה 1ץ2 TSI DSG תגיע לארץ וכמה תעלה?
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום, לפני כ-ארבעה חודשים אבא שלי קיבל את הC5 החדשה שלו, עד היום הכל טוב ויפה ומרוצים מאוד מהרכב.[היום היינו בטיול, נסיעה של 550ק"מ עברה ברכות כ"כ נעימה, גם בשבילים לא שבילים, וגם אפשר להגיע קרוב יותר לשבילים הרגליים בזכות הגבהת הרכב ומעבר בדרכי 4X4, בנוסף אני חייב לציין את האחיזה המדהימה של הרכב גם בדרכי עפר, היה תענוג לעשות ראלי קטן בנגב, מי היה מאמין שבהמהבמשקל 1.65טון בעלת הנעה קידמית יכולה לזרוק זנב (לא לדאוג, לא סיכנו אף בנאדם, זה היה בשבילים נידחים ובלי אנשים)] רק שהיום הסתכלתי במקרה על מדבקת הטסט וראיתי שהטסט עד מאי 2011. היה לי קצת מוזר, פתחתי את הרישיון וכתוב שהרכב יוצר ב2010 ועלה לכביש במאי 2010.(מה שנכון נכון) זה מוזר, כי טסט לרכב חדש הוא לשנתיים, מ…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
אלכוהול והמכונית 1 2 3
מאת SuperBamba-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 37 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום הייתי רוצה להעזר בכם בסוגיה מסוימת. רציתי לדעת מה היא כמות האלוכוהול שניתן לשתות ואז לנהוג כחוק על מנת לסדר לי את החוק הזה בראש סוף סוף אחת ולתמיד (כל אחד אומר לי משהו אחר והגיע הזמן לדעת באמת מה אומר החוק). עכשיו, לפי מה ששמעתי יש קשר מסוים ל"עובי" הנהג (כלומר אחוז האלכוהול בדם יהיה גדול יותר אצל נהגים רזים יותר מאותה כוס בירה למשל). אגב, עברתי על שרשורי הפורום הקודמים בנושא ולא מצאתי תשובה לנושא שלי (כל הדיונים בעניין הם של אנשים ששתו ואיבדו את הרישיון). תודה מראש
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הפיאסטה בתמונות המצורפות הורדה מהכביש למטרת גריטה לפני מספר חודשים. בדרך לגריטה, התחרט בעל הרכב וחזר הביתה. לפני כשבוע הציע לי בעל הרכב לקחת את הרכב, להחזיר אותו לכביש, ולהשתמש בו לכמה חודשים/שנים. בשיחת טלפון עם נציגת משרד התחבורה, נתברר לי לצערי שלא ניתן להחזיר לכביש רכב שנועד לגריטה. למישהו יש רעיון (חוקי) איך בכל זאת ניתן לעשות את זה?
הודעה אחרונה מאת י.ל, -
- 0 תגובות
- 678 צפיות
אגוד סחר הרכב בישראל תומך באישור התוכנית לייצוא מכוניות משומשות הכתבה מידיעון "רכב ותחבורה".
הודעה אחרונה מאת Giladben.zaken, -
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
אם אני זוכר נכון יש רק שתי חברות שמייצרות מכוניות עם מנוע בוקסר וזה מה שהופך את זה ליותר מעניין. המנועים שנמכרים עכשיו נכנסו לשימוש ב 1989 עכשיו פרסמו שיוצאים מנועי 2.0 + 2.5 הרבה יותר חסכוניים ונקיים. אם הם תכננו את המנועים בעצמם ולא קיבלו עזרה מפורשה הייתה להם הרבה עבודה,אי אפשר להשתמש בטכנולוגיות של חברות אחרות,אין חברות אחרות עם מנוע בוקסר. אין עדיין נתונים מלאים ונפחי מנוע מתאימים לנו. הסברים מלאים: http://www.fhi.co.jp/english/contents/pdf_en_60853.pdf
הודעה אחרונה מאת NTL83, -
-
- 10 תגובות
- 16.2 אלף צפיות
שלום. ברשותי נגרר לרכב 500 ק"ג שמחובר עם וו למיצובישי ספיס וואגן. אשמח לשמוע טיפים לנהיגת רוורס ברכב כשהנגרר מחובר אליו מה עושים לפני מה למשל סתם בנסיעת רוורס, או כשרוצים להיכנס לחניה ברוורס, או סתם לצאת רוורס בין עמודים מחניית בניין וסיבוב ליציאה לרחוב מהחנייה. כיוון שאני לא הרבה משתמש בנגרר, אין לי המון פרקטיקה איתו. כל תגובה ועזרה מאלו שכבר יש להם נגרר ויודעים, תתקבל בברכה. תודה מראש וחג שמח.
הודעה אחרונה מאת שביט, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 936 צפיות
הודעת דובר משרד התחבורה המדברר את שר התחבורה בקשר לרכיבת אופניים בכבישים בינעירוניים. http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=1448:2010-09-21-16-11&catid=56:dover-c-1&Itemid=65 נו אולי משהו יזוז
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 0 תגובות
- 715 צפיות
איפה מוכרים מגיני רוח שמתאימים לדייהטסו אפלאוז 95 ? בכל מקום שחיפשתי אמרו לי שיש מגיני רוח רק למכוניות שיש הרבה ביקוש (הונדה, מאזדה וכאלה) ראיתי הרבה אפלאוז עם מגיני רוח, אבל לא מצאתי שום מקום שמוכר לאפלאוז. תודה.
הודעה אחרונה מאת bla92, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
קצת OFF TOPIC אבל אולי לא: למי שעוקב אחרי מירוצי המהירות המקסימלית באגן בונוויל (שעל שמו נקראת המכונית, ולא להפך), יודע ששיא המהירות העולמי לכלי רכב 4 גלגלים + מנוע בוכנה עמד על 400 מי"ש (643 קמ"ש) למשך 50 השנה האחרונות. ובכן, בסו"ש זה סוף סוף נשבר השיא העתיק כאשר יותר משלוש "מכוניות" עברו אותו. המכונית שבתמונה, ה "INFIDEL" ("הכופר") שייכת לאמיר רוזנבאום מ SPECTRE PERFORMANCE (הקישור http://www.spectreperformance.com/). לפני חודש הוא והקבוצה שלו כבר הגיעו למעל ל350 מי"ש והשבוע חזרו לנסיון נוסף, ואאל"ט הציבו את שעון המד על 406 מי"ש למייל בממוצע, אך במקצה המכונית נגעה ב 416 מי"ש! אני לא בטוח באם אמיר או הנהג השני שמתחלק איתו נהג השבוע, אבל ההשג הוא גדול כך …
הודעה אחרונה מאת Style, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כרית האוויר היא אביזר בטיחות סטנדרטי (כמעט) בכל רכב חדש שמיוצר כיום. אבל את דרכה המסחרית היא התחילה לפני 30 שנה בדיוק, במרצדס S-Class W126. יום הולדת 30 לכרית האוויר
הודעה אחרונה מאת Style, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אני רוצה לצבוע את האותיות על גבי הצמיגים על הרכב שלי, מידת הצמיגים, היצרן, וכל השטויות הקטנות. האם זה יהיה יפה? אם מה אני צובע? רוצה לצבוע בצבע לבן..
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 4 תגובות
- 911 צפיות
http://www.ferrari.com/English/GT_Sport%20Cars/CurrentRange/SA-Aperta/Pages/SA-APERTA.aspx מושקת במסגרת תערוכת פריס כאשר רק 80 יחידות צפויות לייצור במסגרת חגיגות 80 שנה לפינינפארינה. לתמונות...
הודעה אחרונה מאת Boris002, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כשרכשתי איביזה נגמרו לסוכנות המדבקות. אתמול ראיתי מישהו עם מדבקה ו..נזכרתי..זה דיי מוסיף לדעתי. מישהו יודע מהיכן אפשר להשיג כזו באיזור הרצליה? וגם, האם זה בעייתי, נגיד בעתיד, לקלף אותה אם אתחרט? זה יגרום לנזק לצבע?
הודעה אחרונה מאת itsik170,