רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 619 צפיות
האם מותר לגרור עגלה (נגרר) של טון (1.3 כולל) ע"י איסוזו דימקס? תודה.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם! אני חדש בפורום ונהג חדש גם על הכביש... אני בן 18 וגר באיזור צפון. בקיצור יש לי חבר שגם עכשיו נהג חדש ויש לנו תמיד התווכחויות על המכוניות שלנו מי יותר מהירה ,יותר בטיחותית ... לחבר שלי יש וולוו s60 se מנוע 2400 עם 140 כוח סוס שנת 2003 -5 הילוכים. לי יש פולסווגן פאסאט מנוע 2000 fsi עם 150 כוח סוס שנת 2006- 6 הילוכים-sport. בקיצור אני אמרתי שאני לא רוצה להתחרות בו כי זה יסכן גם את החיים וגם את הרישיון לכן אמרתי שאני יפנה לפורום כאן וישאל... אז בקיצור איזה אוטו יותר חזק גם בפתיחה וגם בסגירה וגם בטיחות וגם עמידות עם השנים... תודה לכל העונים... עוד משהו בנוסף אם אחת מהמכוניות לקחה אפשר רק הסבר קצר למה אחת מהמכוניות לוקחת את המכונית השנייה במהירו…
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ברשותי רכב יונדאי אקסנט, שנת 1997, יד רביעית במצב לא משהו - כל הצבע מקולף, יש שברים בדשבורד, החלונות כבר לא זזים וכו' וכו' וכו'. הבעיה היא לא רק קוסמטית אלא גם מכנית - משום מה יש זליגת מתח מאיפשהו ואם לא מזיזים את האוטו יומיים הבטריה נגמרת לחלוטין. בכל מקרה הרכב ברשותי כבר 5 שנים ועשה את שלו, החלפתי לו כל דבר אפשרי ואני לא רוצה להוציא עליו יותר כסף (הוא לא שווה את זה...) עכשיו אני רוצה לקנות רכב חדש (יד שניה) ואני מתלבטת מה לעשות עם הרכב הזה. ניסיתי למכור אותו במשך שנה ואף אחד לא קנה בגלל המצב הגרוע. מה הייתם ממליצים לי לעשות? האם יש סוכנויות טרייד אין שיסכימו לקחת רכב כזה ולזכות אותי אפילו בכמה אלפי שקלים לקניה של רכב אחר? במידה ולא - מה עושים?
הודעה אחרונה מאת wil, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
יש באתר פרסומת http://www.cartaract.com/ ערכה עצמית ב130 ש"ח לחברי הפורום שאמורה באמת להסיר את השכבה העמומה הזו שמצטברת על הפנס לאחר X שנות שימוש, לאחרונה שמתי לב שכשיצאתי משטיפת המכוניות נס אחד היה ככה ואחד לא, והרכב כמעט חדש!! בחיים הפנסים לא הראו סימן שהם מתקרבים לזה אפילו הם נצצו מברק! אני כבר יודע מה זה שטיפת מכוניות אז אפילו לא טרחתי לפנות למנהל שם... בכל אופן לפני שאני מזמין את הערכה רציתי לדעת אם מישהו ניסה אותה?
הודעה אחרונה מאת asaf41, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 14 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
אני סתם סקרן לדעת עקב כל השמועות וחוסר הודאות, האם קיים כאן מישהו שעבר טסט בלי בעיה למרות יש לו קסנון שלא הגיע מהחברה? והאם זה משנה אם בדגם הרכב (אאודי a3 2006) כן קיימת אופציה לקנות עם קסנון מהחברה?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
לנד-רובר חושפת היום פרטים נוספים אודות האיווק, רכב הכביש-שטח הבא שלה. הפעם הדגש הוא פחות על ביצועי השטח ויותר על תא הנוסעים המהודר ופליטת מזהמים נמוכה. לנד-רובר איווק
תחנות דלק נוהגות לתת על כל תדלוק מעל סכום מסוים (נגיד 150-200 ש"ח) איזה משהו כמו עיתון, אייס-קפה, שטיפה וכו'... הייתי מתדלק בסונול בראשון (ליד הים), בזמנו הם נתנו שטיפה ועכשיו הם לא נותנים יותר כלום! איפה אתם מתדלקים ומה נותנים בתחנה שלכם? אם זו תחנה של סונול באיזור ראשל"צ עוד יותר טוב! (יש לי הנחה בסונול).
הודעה אחרונה מאת omer_1636, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
זאת שאלה כללית לא משהו ספציפי. ראיתי בebay מכוניות עכשיו האוטו עולה נגיד 15000$ איך אני מחשב את הסכום הכולל,כי הבנתי שיש מס של 150% אז אני מחשב כאילו 15000$(שזה המחיר של האוטו) כפול 3.7(שזה הדולר) כפול 150% (שזה המס) מודה מראש ושבוע טוב
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לחברי הפורום שלום רב, לפני כחודש רכשתי מאזדה 3 חדשה מתצוגה , לאחרונה בדקתי את הצמיגים שברכב וגיליתי שלמרות שהרכב סהכ כחודש על הכביש, הצמיגים אשר הגיעו עם הרכב יוצרו בשבוע 32 של שנת 2009, האם יתכן שלרכב חדש יורכבו צמיגים משנת ייצור קודמת? בדקנו רכב נוסף זהה שעלה לכביש חודשיים לפנינו והנל יש צמיגים אשר יוצרו במרץ או אפריל השנה.
הודעה אחרונה מאת dsagi1, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
נהיה לי חשק לנהוג ולטייל קצת ולא לחזור הביתה אז לקחתי איתי חבר ונסענו לשם כדי להנות קצת התמונות אומרות הכל[מצטער על האיכות זה מהפלאפון] האמת: מפחיד! מאוד זה באמת חוויה מתקנת ושונה נהגתי לאט ובטיחותי בעיקר תירגלתי קוים נכונים על מהירות איטית ובכל זאת היה מעיניין רק מי שאחראי ובוגר לעצור את עצמו שיסע בלילה מה שכן זה כיף!! לא נורמאלי ולחשוב שבראלי הם אשכרה נוסעים ככה רק על מהירות משולשת ממה שנסענו שם ,לא ייאמן איזה אמון צריך בנווט שלך אז.... סעו בזהירות ומילה אחת לסיום אני אוהב את הפיגו שלי מאוד מאוד תודה לך פיזוס על ימים מופלאים ולא סתם שמי הוא :[/size] MADriver[/size]
הודעה אחרונה מאת madriver, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 42 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
ערב טוב, אז כפי שכולכם שמתם לב הטמפרטורות בימים אלו כבר החלו להרים לשחקים ואיתן רמת חוסר הסבלנות,העצבים,התסכול לנו בעלי הרכבים הכהים מרכב שמרגיש כמו טוסטר אובן אחרי רבע שעה של חנייה בשמש, מזגן שמצריך נסיעה בכביש מהיר על מנת שנוכר להיזכר שהוא באמת שם ועובד כי בעיר הוא לא אפקטיבי כל כך וכו.. אז נכון, לגבי החנייה אפשר למצוא פתרונות אם באמת רוצים כגון חנייה מקורה(?!),או לכסות את הרכב בכל קפיצה חפוזה מהרכב לסידור או שניים(?!). או שאפשר גם אחרת : הכהיית כל החלונות הצדיים ברכב,התקנת וילון בשמשה האחורית, ומשקפי שמש על מנת למנוע סינוור מהשמשה הקדמית. מה אתם אומרים? שווה את הסיכון? האם קיים עדיין הסיכון משוטרים מתוסכלים שרק מחכים ל"עבריין" שייתפס עם חלונות מושחרים? בתודה…
הודעה אחרונה מאת Wonka, -
-
שאלה לגבי קורס רענון נהיגה
מאת Guest rtd- 5 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
יש לי רישיון נהיגה 5 שנים, אף פעם לא קיבלתי זימון של רענון נהיגה והתוקף של הרישיון נגמר עוד שנתיים. מתי אמור להגיע קורס רענון, אם יגיע בכלל והאם הגיוני שלא יגיע גם עד החידוש הבא?
טריק בטיחות ב-C5 1 2
מאת nakar-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הידעתם שבבלימת חירום ב-C5 אורות משולש נדלקים אוטומטית למשך כמה שניות על מנת לההיר את הסביבה. שמתי לב לזה היום בבלימת חירום וחשבתי שמשהוא בטעות נגע במתג אבל כמ שניות לאחר הבלימה המשולש כבה לבד. רעיון קטן, פשוט ויעיל
הודעה אחרונה מאת בבא, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום חברי הפורום. לפני כחצי שנה, הייתה תקופה של כמה חודשים שהייתי מבחין ללא סוף בניידות סמויות של משטרת התנועה, הכוללות יונדאי גטס, טויוטה קורולה 06', פאסאט למיניהם וכל מיני דגמים שונים. בכל דלת ברכב ועל מכסה המנוע הייתה מוצגת לראווה מדבקה גדולה בצבע בז' עם סמל של משטרת ישראל ומתחת כיתוב "משטרת תנועה". לאחר שביררתי בכמה מקומות ושמעתי מכמה אנשים, הבנתי שנוצרה מן בעיה עם ניידות סמויות, ובאמת תקופה שלמה בכל איזור הצפון- ראש פינה חיפה, במסלול קבוע שעשיתי, לא הייתי עד לניידות סמויות, אלא רק לניידות עם מדבקות כאלו, וגם הן פחתו משמעותית על הכביש. הייתה גם תופעה של אופנוע בין צומת קדרים לצומת ראמה, שהיה מסתתר קבוע מאחורי טנדר טויטה אזרחי, ולוזר על רכבים מאחורי …
הודעה אחרונה מאת eyals05, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני כשבועיים קניתי הרכב הנ"ל (מטרייד אין), אין לי בעיה מיוחדת איתו (טפו, טפו, טפו...) פשוט אין לו ספר רכב ואני אוהב להיות יסודי לגבי הרכבים שלי ולדעת עליהם כמה שיותר. היכן אני יכול למצוא ספר רכב (אינטרנט, ספר מודפס???)? או בכלל כול מידע טכני כזה או אחר... בברכה ובתודה..
הודעה אחרונה מאת joe.avs, -
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
יש לי באחת המכוניות בעיה עם סוככי השמש. הם בסדר אבל החיבור שלהם לאוטו עצמו די דפוק, אז אי אפשר ממש להשתמש באחד מהם. חוץ מזה, החלק העליון של השמשה לא כהה אז נכנס המון אור כל הזמן. חשבתי על לשים מין סטיקר של פס בצבע האוטו בחלק העליון מבפנים. הרעיון הוא משהו כמו זה שבתמונה אבל מבפנים ובלי משהו כתוב, ככה שלא ממש יראו את זה מבחוץ. ככה פשוט יהיה פחות שטח של שמשה אבל אני לא אראה כמו איזה ערס. האם זה חוקי?
שלום רב לכל חברי הפורום, וערב חג שמח. בכל פעם שאני רואה כתבה בחדשות או שומע ברדיו או קורא בעיתון, על תאונה שקרתה או על מקרה חריג בנהיגה שנתפס אדם שיכור, או ללא חגורה, או דרס אנשים, או בהשפעת סמים, אני מנסה לאטום את אוזניי למשמע משפטים כגון "לנהג 46 הרשעות קודמות". ואני שואל, מדינת ישראל היקרה, משרד התחבורה ומשטרת ישראל, שעסוקים כל כך בלשדוד את הנהגים במדינה, ולשתות לנו את הדם, איך זה יכול להיות? איך לא צפו את זה קודם? למה הבנאדם נעצר או נכלא או נשפט רק עכשיו? 46 עברות קודמות, גם 20, ואפילו 10, הן המון, המון המון המון המון עבירות. מה לא בסדר פה? איך זה יכול להיות שמחכים שמישהו יהרג, ידרס, יפגע באנשים או כל דבר שכזה ורק אחרי תקופה ארוכה של עבירות על החו…
הודעה אחרונה מאת mikyl, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
למישהו יש מידע לגבי חוק הגריטה לגבי רכבים משנת 95? שמעתי שמועות שבחודש ינואר הקרוב גם רכבים משנת 95 יכנסו לחוק ואז אוכל להיפטר סוף סוף מהקאיה שלי אשמח למידע בנושא
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
אחרי בירור הבנתי שהחברה מצויינת לטיפוח הרכב ואני מחפש מקומות שמוכרים את המוצרים שלהם, בעיקר את הערכות של הטיפול בעור של הספות. אז איפה קונים את המוצרים שלהם בארץ? תודה
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אם יש מישהו שמעוניין להקדיש טיפה מזמנו ולתת לי לצלם את רכבו אני נורא אשמח. רכב מעניין מבחינתי זה כמעט הכל .. ככה שרק תציעו את עצמכם
הודעה אחרונה מאת eldar_206, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלב 1: אתה מכבה את הרכב . שלב 2: אתה יוצא מהאוטו לסידורים . הרכב מתדרדר אחורה ונעצר ע"י המדרכה , המשטרה מגיע ובתוספת תשלום מזכירה לך איפה הרכב נמצא. פשוט , נוח , מהיר.
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
-
- 4 תגובות
- 918 צפיות
אהלן,עשיתי תאונה עם ה306 האהובה שלי,שנת 94 מנוע 1800. בגדול המחירון של הרכב הזה לא בשמיים וכראות עיניי הנזק יעלה לפחות כחצי מהמחירון שלו ואפילו יותר. מכיוון שיש כל מיני תוספות וחלקים שהם חדשים על הרכב אני מעוניין לפרק אותם ולמכור כאדם פרטי לאדם פרטי. כמו כן להפסיק את הביטוח וכו'.למיטב הבנתי כדי להפסיק ביטוח אני צריך להוריד את הרכב מהכביש כי כל עוד יש לו טסט אני מחוייב בביטוח ובנוסף בכדי למכור חלקים אני חייב רישיון סחר חלפי רכב,זה נכון?
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
טוב אני כבר בן 17.8 ורק עכשיו עברתי תאוריה והתחלתי לעשות שיעורים (התחלתי כבר בגיל 16.8 והפסקתי לא משנה מה קרה זה המצב עכשיו) השאלה שלי אם אני יריץ את השיעורים 4-5 בשבוע זה בסדר? כי חלק אומרים לי שיותר מ3 שיעורים בשבוע זה לא טוב כי צריך זמן להבין מה עשיתי ו"לעכל" את השיעורים וכו' בקיצור מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת benjah, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הי ! רק להתעניינות: כמה יעלה לעשות מכסה מנוע שקוף? האם זה חוקי? כמה זה יעלה בערך? האם אפשר להוסיף תאורה בתא המנוע? ממה צריך לעשות מכסה מנוע שקוף? פלקסיגלס/פייברגלאס/פלסטיק שקוף (שעמיד בפני חום )/זכוכית רגילה/זכוכית מחוסמת/מה? תודה לעוזרים . נ.ב. - כמה יעלה "לטבול" (לצפות) כמה חלקים מתא המנוע בכרום/ניקל ?
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני שוקל ללמוד שם חשמל רכב, האם מישהו התנסה? או שמע משהו עליהם? תודה מראש לעוזרים אני מצטער אם זה לא הפורום הנכון, אבל זה קצת לחוץ, ואין לי הרשאה לפתוח נושא בתת פורום אוף תופיק.
הודעה אחרונה מאת Yakir9, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 28 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אהלן חברה יש לי שאלת סקר כזאת. אם יש רכב שהושקע בו כ30000 ש"ח תוספות (זה מה שהשקעתי בשלי), ולנסות למכור אותו עם כל התוספות בתוספת לפחות 20000 ש"ח כי האוטו רק בן שנה, מישהו מכם היה מוכן לקנות את הרכב ב-20000 ש"ח יותר מהמחירון? כי כבר עכשיו כל החברים אומרים לי שכל התוספות ילכו לפח, אף אחד לא ישלם עליהם שקל עדיף לפרק ולזרוק בבית או למכור ברבע מחיר. מה אתם אומרים מי מוכן ומי לא? התוספות הם: גלגלי מגנזיום, רדיו דיסק נדיר, 2 מגברים, 2 קומפוננטים, סאב, מתאם בלוטוס לרדיו דיסק, פנסי ערפל, פנסים ראשיים מיוחדים עם פס מקורי כמו לאאודי, קסנון גם בפנסים ראשיים וגם בפנסי ערפל, 5 חלונות שחורים, אזעקת ביפר, כיסויי עור לכיסאות מותאמים לרכב, פסי ניקל לקישוט, מגיני בוץ מקוריים…
הודעה אחרונה מאת niv, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 818 צפיות
שלום. אני רוצה בבקשה לברר לגבי קורסים של נהיגה מתקדמת אני בן 18 וחצי ,נהג חדש עם רישיון בערך שנה ו3 חודשים. אני מבקש לדעת אם זה אפשרי בכלל ואם אני אמצא קורסים של נהיגה מתקדמת לאנשים בגילי . מישהו יכול להמליץ לי על מקום שמאפשר ? רצוי שזה יהיה באיזור הצפון. ורצוי גם סדר גודל של מחירים. תודה רבה לעונים!
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
המצב המתואר: אתה בצומת כאשר הפנייה ימינה הינה ע"י השתלבות (ללא רמזור ). אתה עומד ברמזור אדום בכיוון נסיעה ישר אך לפתע נזכרת כי הינך צריך לפנות ימינה האם על פי חוק מותר לי לבצע רוורס של 3-4 מטרים כדי שאוכל לפנות ימינה ע"י ההשתלבות ? בתודה מראש דור.
הודעה אחרונה מאת בעל ג'ימני, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
האם אני מסתכן כשאני מאפשר לו לנהוג כדי לבחון את הרכב?
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
-
פתיחת מוסך
מאת zaretski- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שאלה לי אליכם אני הנדסאי מכונות וההתמחות שלי היא לא ברכב מה אני אמור לעבור אם בכלל על מנת לפתוח מוסך משלי? האם אני צריך ללמוד משהו או שהתעודה שלי מספיקה? מה כל השלבים שאני צריך לעבור כדי שיהיה לי מוסך משלי? תודה.
הודעה אחרונה מאת Fitch,
-
מי מחובר 26 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 300 אורחים (הצג רשימה מלאה)