Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5767 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

sperial לא יכולת להסביר את עצמך טוב יותר. זאת בדיוק הנקודה שלי.

אני יכול להקביל את זה לעסק אחר,

בחור צעיר בן 25 נתפס לאחר קטטה במועדון,

לדבריו מישהו דחף אותו, ואז כשהוא הסתובב לראות מי זה, נתנו לו אגרוף בפנים.

כשנבדק במסוף, גילו בתחנת המשטרה עוד 23 אירועים דומים עם הבחור.

הבחור אמנם אינו רוצח, ואינו אנס חס וחלילה, ואפילו לא גנב.

אבל הוא פושע!!!! כיוון שמשהו פה לא בסדר כשעושים את אותה עברה (אפילו מהקלות שבהן),

כל כך הרבה פעמים בכל כך הרבה מקומות, זה רק אומר שלא למדת לקח.

viper05 היקר, אני כבר מבין שהבנת את הטעויות שלך.

אני יכול להגיד לך רק דבר אחד, אני פשוט מצר על כך שהיה לך רישיון, ואוטו בגיל 17 בבית ספר

ואפילו לא ידעת מזה כחול לבן. באמת שאתה לא אשם, משרד התחבורה אשם שנתן לך רישיון.

אני בשנה יותר גדול ממך, ויש לי דו"ח אחד על פלאפון בגיל 18, ומאז תאמין לי, אני לא עונה יותר.

למה? כי אני מבין את המשמעות. ומי שחוזר על אותה עבירה מספר לא מוגבל של פעמים, הוא פושע!.!

ומי הכי פושע? זה עם הב.מ.ו X6 שחנה באדום לבן כי יש לו ישיבה והוא ממהר כמו שאמרת,

או זה עם היגואר שמדבר בטלפון ולא אכפת לו בתאלכס מ1000 שקל דו"ח כי זה עודף בשבילו.

לאנשים כאלה צריכים לקחת את הרישיון ואת האוטו.!!!!! כי הם שמים פס על כולנו.!

רותם.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ישה,

תודה

sperial,

אין לי וויכוח אתך, אבל אני מצטט מההודעה פותחת:

לנהג 46 הרשעות קודמות

46 עברות קודמות, גם 20, ואפילו 10, הן המון, המון המון המון המון עבירות.

אתה יודע מה חסר לי? המילה "חמורות". זה כול ההבדל.

Gunner,

אני כבר מזמן לא בן 25, אבל במסוף משטרתי אין שום "אירוע" על שמי. כנ"ל גם לרוב האנשים, שאני מכיר. אז בחור בן 25 שיש לו כבר 23 "אירועים" במשטרה (ולא משנה מאיזה סוג), הוא לא בדיוק אזרח נורמטיבי. לעומתו נהג עם 10/20/40 עבירות, אבל עם וותק וקילומטרז' מסוימים על הכביש - כן. כול עד אנחנו לא מדברים על עבירות חמורות.

אבל הבנתי, שאתה בן 23. יכול להיות שזה מסביר את הכול.

פורסם

מיקי היקר, ניכר הזלזול בדיבורך בנוגע לגילי, אך אתעלם כרגע ואמשיך בדיון.

הרי ברור שלא מדובר באדם עם וותק של 30-40 שנה רישיון וכל שנה קיבל דוח חניה.

אמרת את זה נכון בהתחלה, אבל אני אסביר את הכוונה שלי אחרת.

כשדיברת על "עברות חמורות" בוא נשים בקטגוריה את המעבר באור אדום או אי עצירה בתמרור עצור.

ונקדים תרופה למכה ונגיד שיש עוד מליון עבירות בסגנון הזה ששנויות במחלוקת.

מצד שני נניח על המאזניים את העברה ה"קלה" כדוגמא של חניה באדום לבן, או בחניית נכה,

הרי שמשקלה של העברה החמורה לכאורה גדול יותר והיא תנצח על כף המאזניים נכון?

ברור.

אבל אם נניח 10-15 עבירות חניה באדום לבן על כף המאזניים מול עבירה אחת של אי עצירה באור אדום.

אני חושב שהמנצח יהיה קצת פחות ברור עכשיו, הבנת את הכוונה שלי?

כמובן, בל נשכח שהכל תלוי בתקופת הנהיגה על הכביש, גיל הנהג וכיוצא בזה.

רותם.

פורסם

אתה טועה, אין שום זלזול בדברי.התלהבות, ראיה פשטנית, אבסולוטית ובלתי מתפשרת של הדברים - אלה הן תכונות די אופייניות לגיל שלך ולא רק לך אישית. אני מכיר את זה היטב, כי יום יום עובד עם חברה פחות או יותר בגיל שלך.

מאיפה במה שכתבת עד עכשיו ברור "שלא מדובר באדם עם וותק של 30-40 שנה רישיון וכל שנה קיבל דוח חניה"? ואין מה לעשות, ישנן עבירות חמורות וכאלה שלא. למה? כי מחוקק קבע את זה. לכן גם ענישה היא מדורגת. ישנן עבירות עם ברירת כנס וכאלה שלא. על חלק מעבירות אתה מקבל ניקוד ועל חלק לא. על 25 קמ"ש מעל המותר תקבל קנס 250 ש"ח ללא נקודות ועל 41 הזמנה למשפט + 10 נקודות + אפשרות לשלילה מנהלתית ל-30 יום.

פורסם
אדיוט אחד כזה תרם הרבה לפרידתי מהפיאט מריאה שלי בטרם עת:evil::evil::evil:.

מישהו שחנה בצומת גרם לחבר שלי לצאת מהרחוב שבו הוא היה קצת יותר כדי לקבל שדה ראיה טוב יותר, רוכב אופנוע קיבל ליטוף מקדמת הרכב של חברי (שיצא לגמרי בתמימות כי חנו לו על הפאקינג צומת והגבילו לו את שדה הראיה לגמרי) ולאחר מספר שניות הוא כבר לא היה רכוב על האופנוע הזה... למזלו הוא יצא בלי פגע למרות שבדר"כ הפגיעה חמורה.

אם יש אנשים שאני שונא אלו האנשים שחונים על הצמתים, זה מפריע לכולם

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

ובכל זאת מיקי, לא ירדת לסוף דעתי.

ברור שיש עברות קלות וברור שיש עברות חמורות. ואני יודע על שיטת הניקוד.

אני רק אומר שיש פה בעיה. כמו הדוגמא שנתתי לגבי הבחור במועדון שבסך הכל התקוטט עם מישהו.

זה שטויות, מזה לדחוף מישהו או לתת לו אגרוף וללכת? זה לא רצח, זה לא אונס חס וחלילה וזה לא גניבה.

זוהי בסך הכל עברה "קלה", אבל כשמסתכלים במסוף ורואים 23 הרשעות דומות וקודמות, משהו פה לא בסדר.

וכמו שאמרתי, בנאדם שמקבל 10 פעמים דוח חניה הוא פושע.

בנאדם שקיבל יותר מפעמיים דוח על אור אדום, פושע.

בנאדם שקיבל דוח יותר מ5 פעמים על מהירות, פושע.

צריך להגביל את כמות הדוחות לגבי עברה מסויימת וספציפית, כדי ליצור שוויון על כף המאזנים.

כמו שאמרתי 10 עבירות חנייה באדום לבן מקבילות ושוות למעבר באור אדום פעם אחת,

וגוררות את אותו הטיפול כמו בשיטת הניקוד, שלילה מנהלתית, שלילת רכב, קורס נהיגה מונעת,

טסט חדש, תיאוריה חדשה וכו'.

המילה שמסמכת את כל מה שיש לי לומר, זה להחמיר.

בנושים האלה, ולא להשקיע בפרוייקטים דבילים כמו מצלמות מהירות.

כי אני בטוח שנתוני התאונות מצביעים על כמות גדולה יותר של תאונות מאנשים שעוברים באור אדום,

או אנשים שמתים בתאונה כי הם לא היו חגורים, או אנשים שהפריעו לתנועה וגרמו לתאונה וכו' וכו'.

שתהיה שבת שלום

רותם.

פורסם

צריך להגביל את כמות הדוחות לגבי עברה מסויימת וספציפית, כדי ליצור שוויון על כף המאזנים.

כמו שאמרתי 10 עבירות חנייה באדום לבן מקבילות ושוות למעבר באור אדום פעם אחת,

וגוררות את אותו הטיפול כמו בשיטת הניקוד, שלילה מנהלתית, שלילת רכב, קורס נהיגה מונעת,

טסט חדש, תיאוריה חדשה וכו'.

זוהי תמצית שיטת הניקוד: העבירות מקובצות לקבוצות לפי חומרה, ומי שצובר הרבה עבירות חמורות או יותר עבירות פחות חמורות - נענש. הצד השני הוא שמי שממעט לעבור עבירות ויש לא הרשעות מקריות בתדירות נמוכה זוכה למחילה (מחיקת הנקודות).

מובן שמי שנוסע הרבה חשוף יותר לצבירת עבירות, מאידך הוא גם חשוף יותר למעורבות בתאונות, ולכן צריך לטפל בחומרה באותו נהג הנמצא הרבה על הכביש ולכן מסכן יותר את עצמו ואת האחרים.

וכפי שכתבתי קודם - יש קבוצה גדולה של נהגים נורמטיביים שמבצעים עבירה משמעותית אחת בחיים, אבל זו העבירה הגורמת לתאונה. כיון שהם נהגים נורמטיביים מרבית הזמן בבסה"כ הסיכון שכל אחד מהם מציב נמוך, אם כי כיון שמדובר במספר גדול של נהגים נורמטיביים סה"כ מעורבותם בתאונות (במספרים אבסולוטיים) גדולה. קשה מאוד לחזות מי מהם יבצע את התטעות הקטלנית האחת ומתי, ולכן אין סיבה לנקוט נגדם בצעדים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

החוק חייב להיות מרובע ורובוטי וכך גם האוכפים אותו על מנת שהוא יהיה נוח לכל האוכלוסיה, אם לא היה כך היינו נמנעים מיותר תאונות מהסיבה הפשוטה שלא חייבים לעבור עבירת תנועה כדי להיות "עבריינים", מספיק להיות "ערס הגה" או משהו דומה, מאלו שעוקפים בצורה גרועה, מצפצפים ברמזור עוד לפני שנדלק האור הירוק ובכללי מרשים לעצמם יותר מדי, יש לעקוב אחרי האנשים האלו ובאיזשהו שלב הם יהיו אלו בעלי "46 הרשעות קודמות"

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

רותם, הבנתי אותך טוב מאוד. לצערי, אין לי הרבה מה להוסיף. אתה טועה, כאשר עושה הקבלה בין עבירות פליליות ועבירות תנוע. אבל אפילו לשיטתך, צעיר שנהנה לריב בברים, הוא סתם בריון ולא רוצח. ואם כול אחד שיותר מ5 פעמים עבר על מהירות מותרת הוא פושע, אז כול נהג הוא עבריין מועד.

פורסם

מיקי, אילו האכיפה היתה בשיטה השויצרית (גאטסו כל 3 ק"מ וסבילות של 3-8 קמ"ש יחסית למהירות המותרת) אולי הייתי מסכים אתך, אולם מי שנתפס 5 פעמים במהירות מופרזת באכיפה הדלילה ועם ספי האכיפה המקובלים אצלנו (15-25 קמ"ש מעל המהירות המותרת) הוא כנראה נהג מסוכן, שכן על כל עבירה שבה נתפס עבר עוד מאות עבירות בהן לא נתפס. נהג כזה מגדיל את הסיכון לתאונה ויש לתקן את דרכיו.

אין בכך להקביל בין עבירות תנועה לעבירות פליליות אחרות וגם המערכת מתייחסת לכך, אבל העקרון של עבירות חוזרות דומה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
מיקי, אילו האכיפה היתה בשיטה השויצרית (גאטסו כל 3 ק"מ וסבילות של 3-8 קמ"ש יחסית למהירות המותרת) אולי הייתי מסכים אתך, אולם מי שנתפס 5 פעמים במהירות מופרזת באכיפה הדלילה ועם ספי האכיפה המקובלים אצלנו (15-25 קמ"ש מעל המהירות המותרת) הוא כנראה נהג מסוכן, שכן על כל עבירה שבה נתפס עבר עוד מאות עבירות בהן לא נתפס. נהג כזה מגדיל את הסיכון לתאונה ויש לתקן את דרכיו.

אין בכך להקביל בין עבירות תנועה לעבירות פליליות אחרות וגם המערכת מתייחסת לכך, אבל העקרון של עבירות חוזרות דומה.

עד כאן

כנראה ששטיפת המוח עובדת.

מהירות לא גורמת לתאונה ולא מסוכנת .היא מחמירה את הפגיעה , כך שבמהירות 100 קמ"ש אתה תהיה מת קל במהירות 150 אתה תהיה מת קשה.

בהגיון הזה צריכים להוריד את המהירות ל 30 קמ"ש ואז לא יהיו הרוגים , אלא אם הם הולכי רגל או רוכבי דו"ג.

מהירות שלא בהתאם לתנאי הדרך מסוכנת.

העקרון של עבירות חוזרות מיושם בשיטת הנקודות שמעניקה "פרסים" לצוברים נקודות.

וכמו בכרטיס אשראי יותר נקודות = פרסים יותר גדולים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

עם כל הכבוד , לפני שבועיים נתפס צעיר , נהג חדש כשנסע 227 קמ"ש. היו לו 35 הרשעות! נהג חדש! אני חושב שפשוט השאירו אותו על הכביש כהשקעה לטווח ארוך... כנראה הבינו שזה תרנגולת מטילת ביצי זהב בצורה של כסף על דוחות... אחרת אני לא מבין איזה הסבר הגיוני היה להשאיר כזה נהג חדש על הכביש.

פורסם

sperial,

במשך 32 שנים אני נתפסתי יותר מ5 פעמים על מחירות מופרזת. אתה טועה בקשר ל15-25 קמ"ש, יש לי דו"ח על 104 קמ"ש בכביש של 90. יש לחובתי תעונה אחת - פגיעה קלה בפגוש של רכב שלפני (נזק 200 ש"ח). אתה חושב שאני נהג מסוכן?

rotman23

אני אצטט לך מתקנות נהג חדש:

נהג חדש שיורשע בעבירת תנועה חמורה עלול להידרש לעמוד מחדש במבחן נהיגה עיוני ו/או מעשי ו/או בדיקה רפואית – לפי החלטת משרד הרישוי. עד שיעמוד בתנאים אלה רישיונו יישלל, ולאחר מכן הוא ייחשב שוב כ"נהג חדש" למשך שנתיים נוספות

אז אך זה קרה, שרשיונו עדיין לא נשלל?

אני קבלתי הזמנה (בטלפון) לנהיגה מונעת 5 שנים אחרי עבירה אחרונה. את השאר תדמיין לבד.

פורסם

שטיפת המוח לא פועלת. הטענה שלי אינה שהמהירות היא הגורם לתאונות אלא שמי שאינו שומר על החוק גורם לתאונות, ושיש קשר בין חומרת העבירות לבין הסיכון שהנהג מהווה. עבירת המהירות הינה עבירה שנאכפת בצורה יחסית נמרצת ולכן בולטת בענישה. אין לי גם ספק שיש בעיה קשה בהתאמת המהירות המותרת לתנאים של כבישים מסויימים, אבל זו בעיה נפרדת למרות שהיא תורמת לנסיעה במהירות לא חוקית.

יש הבדל בין מי שנלכד בסטיה של 15 קמ"ש לבין מי שנלכד בסטיה של 50 קמ"ש, והדבר מתבטא גם בענישה. הטענה שלי היא שמי שנלכד הרבה פעמים בעבירות חמורות כנראה מסוכן לסביבתו.

מעבר לכך - תדירות התפיסה שלך היא בממוצע פעם ב-6 שנים ויותר, ופרט לעבירה שהזכרת לא ציינת את חומרת העבירות. אם לא היה לך ריכוז של עבירות בתקופה קצרה הרי ששיטת הניקוד היתה מבטלת לך את מרבית העבירות כעבור שנתיים, ומגדירה אותך כנמהג נורמטיבי או קרוב לכך. לעומת זאת אילו צברת את 5 העבירות תוך שנה ככל הנראה היית מוגדר כמסוכן והיו ננקטים צעדים כדי לנסות לתקן את המצב.

• תוכן חדש...