רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 974 צפיות
מדובר בטנדר טיוטה 2004 , הבעיה ש מרימי החלונות לא עובדים , האם זה פיוז או בעיה גדןלה , הן היו עובדות הכל טוב ויפה רק לפני שבוע. תןדה מראש
הודעה אחרונה מאת single_turbo, -
- 3 תגובות
- 950 צפיות
שלום לכולם יש לי מאזדה 323 סדאן LX שנת 96 1600 סמ"ק כאשר אני נוסע בכביש מישור ואני נמצא על הילוך 5 ברגע שאני על 80 קמ"ש הטורים כבר על 2.5 ואילו כשאני על 100 קמ"ש הטורים כבר על 3 האם יש צורך בללכת למוסך לבדיקה או שמא זה מה שאמור לספק לי מנוע שכזה בשנים הללו ? אם כן איזה בדיקה אני צריך לבצע ? כי לפי מה שהבנתי הרכבים הללו היו רכבים מאד מהירים ואיכותים
הודעה אחרונה מאת Mr. MAG, -
- 2 תגובות
- 740 צפיות
שלום רב הביטוח כולל שרותי גרירה, והרכב נגרר למוסך עקב תקלה. האם זה עלול לייקר הפרמיה בחידוש הביטוח ?
הודעה אחרונה מאת Mr. MAG, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום רב! אני רוצה לשתף אתכם במקרה מעניין שקרה לי היום. לפני שנה אני רכשתי מצבר MEGAVAT ב450 ש"ח בחנות לחלקי רכב בחיפה שנקראת "המגינים", לצערי הרב אחרי שאני חזרתי מחו"ל (לפני חודש) הרכב לא הניע, אחרי בדיקה של חשמלאי התברר שהמצבר "מת". מיד אחרי זה אני נסעתי לחנות הזאת, אבל המוכר אמר לי שבגלל שנשאר לי רק חודש עד לסוף האחריות הוא יכול להביא לי רק מצבר משומש, כמובן שסירבתי, שיחה עם היבואן ("לירז") גם לא עזרה. ואז המוכר הציע שאני אקנה ממנו מצבר חדש של שנ"פ ב300 ש"ח (הנחה של 200 ש"ח !) ואת המצבר הישן שלי הוא ישלח לחברה לחידוש ואז ימכור אותו וישלם לי בכמה שהוא ימכור (כמובן שלא האמנתי לו). היום הוא התקשר אלי ואמר שהוא מכר את המצבר, כשהגעתי עליו, לתדהמתי הרבה, הוא …
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
נחשפה הEOS הבאה: http://www.netcarshow.com/volkswagen/2011-eos/
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכול חברי הפורום.אני כרגע בצבא ואני כרגע מתחיל להיות חשמלאי רכב בחיל חימוש רציתי לדעת האם זה יכול לעזור לי באזרחות? האם יש ביקוש למקצוע הזה באזרחות?האם יש בה הכנסה של כסף בעתיד שתיהיה שווה את העבודה הקשה?והשאלה הכי רלוונטית האם אחרי שאני ייסים בצבא אני יוכל להתחיל לעבוד במוסך כעובד פשוט ולהיתקדם ולפתוח מוסך רכב הקשור רק בחשמל רכב. יעזור מאוד הצעות,תודה אלעד
הודעה אחרונה מאת ytzhak, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, ברצוני שכל אחד ירשום מניסיונו עם הרכב את הפרמטרים הבאים: דגם, מנוע צריכת דלק, אמינות(איזה חלקים הוחלפו וכמה זמן החזיקו) נקודות חזקות/חלשות, וכל מה שנראה לכם לנכון. גם בכדי לשבור מיתוסים על הרכבים האמריקאים. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת mike6, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום, ניסיתי לחפש פה בפורומים ומצאתי רק התייחסויות להוספת רצועות LED או Angel Eyes לפנסים קדמיים או לצמיגים... במידה שפספסתי פתיל בנושא אשמח אם תעמידו אותי על טעותי. בכל אופן אני בעל רכב שלמיטב ידיעתי בשנת המודל שלו אינו מגיע עם פנסי LED אחוריים בשום רמת גימור. הרצון הוא להחליף את כל מרכב הפנס האחורי במרכב כזה המכיל אוסף נורות לד, כמו הפנסים הללו: קישור 1 קישור 2 השאלה היא האם קיימת בעיה חוקית בביצוע החלפה כזו? מודה מראש לתגובותיכם.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 26.8 אלף צפיות
לפני כחמש שנים חידשתי רשיון נהיגה, שמח וטוב לב דחפתי אותו לארנק ושכחתי ממנו. לאחר כמה חודשים נסעתי לצרפת ל 10 ימים, נחתתי בפריז ניגשתי לעמדת השכרת הרכב עם השובר ששולם מראש ולתדהמתי אומרת לי הגברת "יש לך רשיון רכב רק חודשיים, אנחנו לא יכולים להשכיר לך רכב". אני מסתכל על הרשיון ונדהם לגלות שבמקום שבתאריך הוצאת הרשיון יהיה כתוב 1987 (אני יודע, אני זקן), התאריך הוא תאריך הוצאת הכרטיס עצמו, משמע, לפני חודשיים. בסוף הנסיעה חזרתי זועם לארץ לאחר שלא השתמשתי בשובר, חברת ההשכרה סירבה להחזיר את הכסף, שכרתי רכב אחר מחברה אחרת שלא שמה לב לעניין הזה(וכמובן שבתור לקוח מזדמן אז גם שילמתי את תעריף המקסימום) ובמשרד התחבורה כמעט התפוצצו מצחוק כשדרשתי פיצוי על ההוצאה המיותרת (…
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3965413,00.html 30 אוטובוסים של חברת קווים הורדו מהכביש בדיקה משטרתית הובילה להורדה מהכביש של 30 אוטובוסים השייכים לחברת קווים בעפולה. המשטרה: מדובר בפצצה מתקתקת. חברת קווים: אלה בעיות מינוריות שתוקנו מיד חיים זרזר המידע המודיעיני הוביל לפשיטה, בעקבותיה הורדו 30 אוטובוסים מהכביש. משטרת ישראל פשטה היום (ד') על משרדי חברת ההסעה קווים, המפעילה אוטובוסים בעפולה והסביבה, כמו גם באזורים אחרים בארץ. בעקבות הפשיטה, שנערכה לאחר מאמץ מודיעיני ממושך, הוחלט לבדוק את צי האוטובוסים בחברה. בדיקות טכניות העלו כי עשרות מהאוטובוסים סובלים מבעיות בטיחותיות, אשר מחייבות את השבתתם עד תיקון הליקויים. מחברת קווים נמסר ל-ynet כי מדובר בתקל…
הודעה אחרונה מאת simon377, -
דו"ח על פנס חלש 1 2
מאת yyoossssii-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום. היום בבוקר נסעתי עם טנדר. עצרה אותי משטרה. השוטר ניגש אלי עצבני ואומר לי שאם הוא מוצא משהו לא תקין באוטו הוא מוריד אותי מהכביש. אחרי 1/4 שעה שהשוטר בודק את האוטו הוא אומר לי שפנס הקדמי חלש הוא לא מוריד אותי מהכביש אלא רושם לי דו"ח 100 ש"ח + 4 נקודות... 100 ש"ח בסדר אבל 4 נקודות?! על מה? מה אני יכול לעשות? האם יש לי סיכויי לביטול הדו"ח? תודה. יוסי
הודעה אחרונה מאת xbox12341, -
-
פאסאט שוברת שיאים 1 2
מאת Boris002-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3964385,00.html בלי סוף
הודעה אחרונה מאת ezuf, -
-
שלום לכולם. בגלל תאונה שקרתה בכביש של בית הספר (ליד המגרש חנייה, יש כביש גדול שהאוטובוסים עוברים בו), אסרו על כל התלמידים להחנות בחנייה של בית הספר. רציתי לדעת אם זה חוקי לעשות את זה או שהם לא יכולים להגיד לתלמידים איפה להחנות? תודה לכולם.
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום, אני עתיד להתחיל עבודה חדשה ביוקנעם. לצורך העבודה אני אצטרך לנסוע עם רכבי הפרטי פעם בשבוע למקום העבודה (אין בעיה לנסיעה בכביש 6). יש לי מזדה 3 שנת 2007 בעלת 83 אלף ק"מ, מטופלת ושמורה. מרחק הנסיעה מראשון ליוקנעם הוא 107 ק"מ לכיוון. מהי עלות הנסיעה לכיוון שאני צריך לדרוש עבור נסיעה כזו מהמעסיק שלי?
הודעה אחרונה מאת misterb, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
http://www.autoblog.com/2010/10/05/subaru-launches-2011-mediocrity-marketing-campaign-w-video/#continued אני לא יודע איך לעכל את הדבר הזה, כי בניגוד לדגמים המוכרים כיום הרכב הזה שונה לחלוטין. הוא מיועד להיות האוטו המשפחתי הכי בסיסי שאפשר. לפי הכתבה הרכב הזה אמור להופיע בשנה הבאה. ויש גם אתר רשמי: http://www.subaru.com/content/static...ity/index.html
הודעה אחרונה מאת Dittohead, -
-
- 1 תגובות
- 832 צפיות
הג'אנטים הם המקוריים שהוצעו אז באותם שנים עם הגולף gti. רכשתי אותם מיד שניה לפני כשבוע ואני מעוניין לחדש אותם. הם מלאים בשריטות קשות והמון לכלוך גדול וקשה. כמובן שצביעה לאחר הניקוי נלקחה בחשבון. אני מחפש עצות לספריי מיוחד בצבע כסף (צבע הג'אנט) שלאחר הניקוי יקבל צביעה כמו שצריך, וכמובן שיטות וחומרים לניקוי טוב ורציני לג'אנטים. תודה רבה וערב טוב.
הודעה אחרונה מאת Boris002, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
עלה הרעיון לחדש את מלאי הרכבים לעסק ושברולט סוואנה בראש הרשימה, בארץ המחירים מאמירים מעלה לתחום ה250-270 אלף, ובשום מקום שחיפשתי באינטרנט לא מצאתי מידע על מיישהו שעשה ייבוא אישי לדגם הזה, אולי כיוון שכשעושים ייבוא אישי הקלות המס לא תקפות? הגיוני? מישהו שמע על ייבוא לרכב הזה? כי אם זה אפשרי בטח ניתן לחסוך 40-50 אלף לפחות
הודעה אחרונה מאת dkny2, -
- 6 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
היי אשמח לשמוע על מכון שטיפה ידנית,מאחר ומראות הרכב שלי אינן מתקפלות אני חושש לגורלן ולכן ארצה לשטוף את רכבי לא דרך מכונת שטיפה. איזור גבעתיים\תל אביב\רעננה\כפר סבא תודה
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3419121,00.html נראה האים המחיר באוטו-דיל יהיה אטרקטיבי
הודעה אחרונה מאת sronis, -
שבוע טוב חברים, בזמן האחרון התחלתי לחפש אחרי אופנוע ים (עשיתי רישיון משיט) וחשבתי האם חייב ג'יפ כדי להוריד את האופנוע למים? ברשותי Audi A6 שנת 07 בדגם הקוואטרו עם הנעה של 4*4 האם אני אוכל להיכנס לחוף עם חול ים ולהוריד את האופנוע או שזה מתכון להתחפר שם בחול? די מתלבט מה לעשות ואיזה עוד אופציות בעצם קיימות כדי להתקרב לשפת המים בכדי להוריד את האופנוע? אשמח אם תעזרו לי בפתרונות יצירתיים.. (לא ממש בא לי להחליף רכב אז אני חוסך מכם תשובות כמו "תקנה ג'יפ").
הודעה אחרונה מאת omer_1636, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
טוב נתחיל ככה http://0404.co.il/?p=3354 ! בקיצור המזדה לא שלי ! זה המזל. שלי הייתה מלפניה סקודה סופרב 2005 ! הנזק שנגרם הוא לא גדול במיוחד יש כניסה של תמבון אחורי פינתי ! שזה באמת שטויות כמו שנכנסתי במדרכה או משהו כזה . וכל הצד ימין של הרכב שריטות . עכשיו יש לי שני שאולות. אחד מה לעשות לגבי העירייה מצד אחד הזנתי בעירייה תלונה על פגיעה. ולפני מה שהם אומרים חברת הביטוח תצטרך לתבוע אותם. השאלה אם זה יפגע לי בפוליסה ובכך אני ישלם פוליסה הבאה תשלום יותר גבוה.? והנזק של הפגוש בסביבות 300 שקל . ושאלה שניה. מה אני עושה עם השריטות האלה ?? אני מאוהב באוטו הזה והשריטות הרגו אותי. הן לא עמוקות האלה אם אפשר להוריד אותן בפוליש או משהו אחר . תודה רבה רון ! …
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
איך מעבירים הילוכים ברכב עם טורבו על מנת לאוצי את המירב מהטורבו זה איביזיה TSI באיזה סלד עדיף להעביר?
הודעה אחרונה מאת sagsagman, -
- 3 עוקבים
- 13 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
ברכבי הוחלפה משאבת דלק + מצוף. כמו כן, פרסמתי הודעה בנושא טכני בנושא. התיקון בוצע לפני 4 חודשים במוסך מורשה ברמלה. משיחה עם הפקידה בטלפון, נאמר כי האחריות על החלק והעבודה היא למשך שנה (חלקים מקוריים). וכי אני יכול להגיע למוסך, עדיף על הבוקר. האם לי כרוכש, מותר להנות מהאחריות על התיקון ? האם ישנו חוק/מוסכמה המחייבת את המוסך לממש האחריות ? תודה מראש, אריאל.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
הייתי חייב לשתף אתכם במה שקרה לי היום. חזרתי מאשקלון לביתי ב-9 בערב, נוסע בכביש על כ-100-120 קמ"ש. הגעתי לצומת עוצם, צומת מרומזרת, והרמזור השתנה לי לירוק, כמה מטרים לפני הצומת (מהיכרות שלי עם הצומת, אני יכול להספיק את הרמזור). פתאום!!! אני בולם את הרכב, כיוון שאיזה בחורה החליטה שהיא חוצה את הכביש תוך כדי דיבור בטלפון הנייד לפני שאני נכנס לצומת, וכל זה בזמן שיש לי ירוק מלא, אני בולם וצופר לה והיא מגיעה למדרכה, אני עובר את הצומת, עוצר בתחנת אוטובוס הסמוכה, כולי במצב של פאניקה וצועק לבחורה שהיא לא נורמלית והייתי עלול להרוג אותה והיא שומעת וממשיכה ללכת בשלה, למזלה היא חצתה באיזור מאוד מואר. 5 דקות לקח לי להרגע, להניע את הרכב חזרה ולנסוע לבית.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
החל מה-1 באוקטובר יוחמרו בדיקות זיהום האוויר ברישוי השנתי (טסט). ההחמרה תחול גם על רכבים ישנים (ממודל 1994 ומטה) שכעת תבדק גם פליטת הפחממנים שלהם, וגם על רכבים חדשים (ממודל 1995 ומעלה) שבדיקת ה-CO שלהם תוחמר. החמרה בבדיקות זיהום האוויר
- 2 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם, הזמנתי סוזוקי אלטו ואני מחכה למשלוח של נובמבר. רציתי להתקין 4 רמקולים בדלתות, 6.5 ולא 6X9 על המגש האחורי. לא מעוניין להשקיע יותר מדי, אבל אוהב באסים טובים. למישהו יש רעיונות? לא מעוניין להגזים עם ההוצאה על הרמקולים. בנוסף מעוניין לרכוש משענת יד אוניברסלית כזאת (סטייל אוטו דיפו וכד'), העניין שהאוטו קטן ולא כל המשענות יתאימו. מישהו כבר התנסה בנוגע לזה? תודה מראש לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת ברמונדו, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן, אני נוסע לתקופה ארוכה לחו"ל, ומעוניין להשאיר את הרכב שלי לחבר, מבלי למכור או להעביר בעלות. האם יש מניעה חוקית לכך? האם יש בעיות מסוימות שעלולות לצוץ כתוצאה מכך? תודה!
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
נגיד שעברתי המהירות המותרת, והמצלמה צילם אותי, מי מקבל הדו"ח? וממי יורד הנקודות?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
נסיעה רגילה לגרמניה, השכרת רכב מחברת יורופקאר, ונסיון להשחלה. #1 אמא שלי נסעה לפני מספר שבועות לגרמניה לטיול עם המשפחה, ושכרה רכב מחברת יורופקאר בפעם המי-יודע-כמה. כשחזרה לארץ עייפה אך מאושרת, הגיעה לתא-דואר הביתי מכתב מענייין מחברת יורופקאר, ובו רשום ... "Our car was damaged during the rental period. Within the scope of the percentege excess agreed upon in the car-rental contract we herewith invoice to you:" בקיצור, הם טענו שהאוטו נפגע בזמן ההשכרה והחליטו לקנוס את אמא שלי בסכום 930 של יורו, וביקשו שהסכום ימסר אליהם תוך שבועיים. #2 בנוסף הגיעה מכתב פירוט נרחב, בו אין לי ולאף אחד שאני מכיר, מושג מה רשום (רשום בהולנדית) #3 אבא שלי חטף קריזה, התקש…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חברי מגמגם מגיל צעיר הוא נהג צעיר וחדש ועבר 12 נקוד' הוא מחוייב בקורס נהיגה בסיסי, עכשיו הוא חושש ממה שהולך להיות לו שם, בקורס. ישאלו אותו שאלות מול התלמידים_או שרק שומעים למורה וזהו, ואז יש מבחן?_אשמח לדעת פרטים על הקורס, אם זה קשה כמו תיאוריה וכו'. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
מי מחובר 18 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 261 אורחים (הצג רשימה מלאה)