Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לנצ'יה דלתא - החל מ-170 K ש"ח בסוכנויות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תמורת סכום פעוט .

הדאגה היא לא להבטיח מחירון אלא שהמחירון בעוד 3 שנים יהיה 65%-70% מערכו של חדש ולא 30-45% מערכו של חדש.

לגבי המשפט באדום למה ועל סמך מה הגעת לה(א)נחה המושכלת הזו .

על סמך מה?

1. סחירות לנצ'יה בעבר לא הייתה טובה כאן.

2. המוניטין של לנצ'יה לא טוב בארץ.

3. החדרה מחדש של מותג שכשל היא אף פעם לא תהליך פשוט.

4. מדובר במותג יוקרה מבית פיאט, שאינה מזוהה עם יוקרה. נכון, אלפא הצליחו להתבסס - אבל זה היה תהליך ארוך וקשה.

כל זה לא אומר שהסחירות אכן תהיה גרועה. רק גורם לי להניח בסבירות טובה שאכן כך המצב.

בנוגע למחיר מחירון - מצא לי בבקשה דגם כלשהו שאחרי 3 שנים שוויו 30-45 אחוז מערכו כחדש. אין דבר כזה. השאלה היא בכמה הרכב יימכר מתחת למחירון. אם היבואן יציע קנייה במחירון אחרי 3 שנים, השאלה הזו פחות רלוונטית (ועשויה אף לעודד את סחירות הדגם בבוא הזמן).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 89
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לנצ'יה משדרת יוקרה בכל מקום בו היא נמכרת, כך מיצב אותה היצרן שלה.

זה שהיא משדרת לא מחייב שהצד השני יקלוט כמובן...

לעניין קהלי יעד, מי שמחפש מרצדס S או במוו X5 הוא לא קהל היעד לטעמי.

מי שהפרוטה מצויה בכיסו ובמצב אחר היה קונה רכב מנהלים/קומפקטי באיזור ה200-250 אלף ש"ח ויש בו עדיין מעט זיק של רצון להתנתק מעדר האודי/VW/במוו זולות וכו' בהחלט ישקול אותה.

זה מצחיק אבל דווקא רוב לקוחות ה159, אלה שקנו אותה בגלל איך שהיא נראית/איך היא נחשבת הם קהל היעד הקלאסי של הרכב הזה.

עכשיו כשיש אופציה אוטומטית אמיתית באותו טווח מחירים, מפואר יותר, מרווח יותר ועם סקס אפיל דומה אני מניח שקהל לקוחות זה עוד יתרחב.

מצד שני יש את אלה שתכננו להוציא 150-160 אש"ח על רכב, שם הרכבים כבר הרבה יותר סטנדרטים ובנאליים וכשעומדת מכונית כל כך שונה אל מול עדר הגולף, מאזדה 6, פסאט סופרב וכו' וכו' וכו' אני מאמין שיהיו מספיק כאלה שיקחו את הדגם הפחות מאובזר אך המרווח בערך כמו מכונית מנהלים והרבה יותר ממכונית קומפקטית, נראה שונה, מרגיש כמו מיליון דולר יחסית לפלסטיק היפני או השיממון הגרמני, זז על אמת כשלוחצים על הדוושה ובטח עוד דברים שהשמטתי.

פורסם
לא אני אהיה בין אלה שיהמרו אם בעוד שנתיים הרכב יהיה שווה 40% או 50% פחות ממחירו כחדש. כי לא יהיה לי ממה להשלים את ההפרש.

.

בר, לא טענתי שלנצ'יה משתווה למרצדס, רק שהיא בוודאי משדרת יוקרה וייחודיות יותר מהמותגים ה"סטנדרטיים". זה הרי כל הקטע (בדיוק כמו אודי ביחס לפולקסווגן, נניח, או לקסוס ביחס לטויוטה).

בנוגע לסחירות עתידית של הדלתא - באמת לא ניתן לדעת, ובאמת אפשר להניח הנחה מושכלת שהסחירות לא תהיה טובה. לכן יעשה בחוכמה היבואן אם ישכיל לדאוג להחדרה נכונה של המותג ולהבטיח קנייה חוזרת במחירון בעוד 3 שנים.

רוני

תמורת סכום פעוט .

הדאגה היא לא להבטיח מחירון אלא שהמחירון בעוד 3 שנים יהיה 65%-70% מערכו של חדש ולא 30-45% מערכו של חדש.

לגבי המשפט באדום למה ועל סמך מה הגעת לה(א)נחה המושכלת הזו .

על סמך מה?

1. סחירות לנצ'יה בעבר לא הייתה טובה כאן.

2. המוניטין של לנצ'יה לא טוב בארץ.

3. החדרה מחדש של מותג שכשל היא אף פעם לא תהליך פשוט.

4. מדובר במותג יוקרה מבית פיאט, שאינה מזוהה עם יוקרה. נכון, אלפא הצליחו להתבסס - אבל זה היה תהליך ארוך וקשה.

כל זה לא אומר שהסחירות אכן תהיה גרועה. רק גורם לי להניח בסבירות טובה שאכן כך המצב.

בנוגע למחיר מחירון - מצא לי בבקשה דגם כלשהו שאחרי 3 שנים שוויו 30-45 אחוז מערכו כחדש. אין דבר כזה. השאלה היא בכמה הרכב יימכר מתחת למחירון. אם היבואן יציע קנייה במחירון אחרי 3 שנים, השאלה הזו פחות רלוונטית (ועשויה אף לעודד את סחירות הדגם בבוא הזמן).

רוני

בתשובה לבר כתבת את מה שכתבת אני רק הפכתי את זה ל 3 שנים בהתאמה לתקופה שאתה כתבת.

אכן זה לא יקרה, ובוודאי שהבטחת מחיר חשובה אבל חשוב עוד יותר שהמחירון באמת לא יהיה בקרשים.

כי הבטחה למחירון כשהמחירון יהיה ברצפה לא שווה מאומה לבר שרוצה בעוד שנתיים שלוש להחליף לחדשה מבלי שיצטרך "לבקש" טובות מהבנק.

הנקודות שמנית לסחירות הלא טובה הם בדיוק התשובה שנתת לבעל האופל שלא רוצה לבחון את המבחר הנכון ומסתפק באופל ועוד פעם באופל. רק הפעם בכיוון ההפוך.

מה הקשר בין מה שהיה פעם למה שיהיה היום או מחר.

כפי שאתה אומר הם הצליחו עם אלפא , למה שלא יצליחו גם עם הלנצ'יה. יש להם כבר דוגמה איך להצליח!!

ומבחינת מכונת נהיגה אני מחכה לשמוע את דעת המומחה ולכן הבמה שלך.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

המחירון לא יכול להיות בקרשים, ונראה לי שדי ברור למה. ראשית - חפש מעט במחירונים. גם דגמים שסחירותם נמוכה ביותר מאבדים בערך אותו סדר גודל לאחר שלוש שנים. רחוק יותר - ושם ההבדלים ניכרים. קח למשל אחד מדגמי סיטרואן מול המתחרים ותיווכח בזה היטב.

שנית - אין היגיון בהפלה מכוונת של מחירון לדגם חדש לחלוטין שלא מחליף אף דגם - לוי יצחק או יד2 לא מכירים את הסחירות של הרכב ובוודאי לא יהיה מקצועי מצידם להניח סתם כך שאף אחד לא יקנה אותו כמשומש, ועל כן להפיל מראש את מחירו... זכור הרי שכל עוד לא מתבצעות עסקאות יד שנייה, בלתי אפשרי לקבוע מחירון לפי "כוחות השוק", אלא רק בשיטת הטלת מטבע :-P

סמל"ת אכן הצליחו עם אלפא, אבל אני באמת צריך להסביר לך את ההבדל בין שני המותגים?

וכמובן - כשאנהג ברכב אשמח לספר את דעתי. ביום ראשון הייתה השקה ישראלית שלו, ואני מניח שבימים הקרובים יצוצו מבחנים ראשונים בעיתונות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
זה אכן המזל שלך, אתה לא חייב לי ולאף אחד אחר בפורום דין וחשבון זה נכון. בעקבות זאת אנחנו נאלצים לקבל מידי פעם את גיבוב השטויות חסרות הבסיס שלך, מצופות בשפה יפה ו"אינטלקטואלית" כראוי לאדם "במעמדך" (הרי יש לך מנוע V6...).

בדרך כלל התקפות אישיות מתחילות במקום שבו הטיעונים ההגיוניים נגמרים. לפי כך אני מרשה לעצמי שלא להגיב כי זה אכן לא הולם את מעמדי.

לעניין עצמו,

אני רואה שאתה זוכר מה שאני כותב היטב. אני גם יודע למה זכיתי לתשומת הלב שכזאת. אזי מוזר לי שאינך זוכר שאני דווקא בצד של המפרגנים לסמל"ת . יחד עם זאת לא ניתן להתעלם מהעיתוי שבו הדברים נעשו.

אני לא עד כדי כך נאיבי.

פורסם
שנית - אין היגיון בהפלה מכוונת של מחירון לדגם חדש לחלוטין שלא מחליף אף דגם - לוי יצחק או יד2 לא מכירים את הסחירות של הרכב ובוודאי לא יהיה מקצועי מצידם להניח סתם כך שאף אחד לא יקנה אותו כמשומש, ועל כן להפיל מראש את מחירו... זכור הרי שכל עוד לא מתבצעות עסקאות יד שנייה, בלתי אפשרי לקבוע מחירון לפי "כוחות השוק", אלא רק בשיטת הטלת מטבע :-P

סמל"ת אכן הצליחו עם אלפא, אבל אני באמת צריך להסביר לך את ההבדל בין שני המותגים?

וכמובן - כשאנהג ברכב אשמח לספר את דעתי. ביום ראשון הייתה השקה ישראלית שלו, ואני מניח שבימים הקרובים יצוצו מבחנים ראשונים בעיתונות.

רוני

רוני הנפילה בשלוש שנים היא 30-40% ממחיר של חדש.

ובאשר לקביעת המחיר על ידי המחירונים.

מה קודם למה הביצה לתרנגולת או התרנגולת לביצה.

כאשר אומרים על דגם מסויים הוא נמכר ב 20% מתחת למחירון , אז אתה אומר לעצמך , משהו עקום בממלכת דנמרק.

יש הבדל בין אלפא לבין לנצ'יה אבל שיטות מכירה מוצלחות כאן יכולות לשמש בהצלחה גם במותג האחר.

כאשר היבואן תומך במוצריו ,מתמחר אותם כראוי, מספק שירות במוסכיו במחירים סבירים , נענה לגחמות לקוחותיו גם אם הם לא צודקים במאה אחוז , עושה להם מסיבות להרמת המוראל היחידתי , מדגדג להם את האגו , בסוף המכירות גדלות.

ברור שכל אלה לא יצליחו אם אין לך מוצר טוב ביד.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

היום בדרך ליעדי ראיתי שלט פרסום גדול של הלאנצ'יה דלתא. נראה טוב, העלה לי חיוך. :-)

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

ישה,

במקרה הזה המחירון קודם למכונית. לוי יצחק ויד2 יורידו לה במחיר כמו לכל רכב אחר עד שיצטברו מספיק עסקאות כדי לקבוע משהו על שוק המשומשות. כמובן שיכול להיות ששניהם נגועים ב"פחד" הישראלי, או מינימום מכירים בפחד הזה בקרב הציבור, ועל כן מראש יורידו יותר ממכוניות מקבילות, אבל את זה נדע רק עוד שנה או יותר.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
סלח לי, אבל אם אתה חושב שלנצ'יה ומרצדס משדרים את אותו דבר, אני חושב שאתה זה שמבלבל. אם אתה לא חושב כך, אז הכתיבה שלך קצת דמגוגית. ברור שהיא ממוצבת מעל פיאט וסקודה.

לגבי ההתאמה אלי: אתה צודק, אבל אני לא מחפש יוקרה. הג'ולייטה בהחלט מעניינת, וגם הדלתא. אלא שיש הבדל: אני מניח שמהג'ולייטה אוכל גם להחליף בקלות יחסית לרכב חדש אחר, משום שיש לה רצף סחירות בישראל כהמשך של ה- 147 ושל רכבים אחרים. לרכוש לנצ'יה זה בדיוק כמו לרכוש כרומה, רק שאפילו המותג לא היה קיים בארץ עשור, לא רק הקטגוריה של היצרן. וכמי שהפרוטה מצויה בכיסו אך במשורה, לא אני אהיה בין אלה שיהמרו אם בעוד שנתיים הרכב יהיה שווה 40% או 50% פחות ממחירו כחדש. כי לא יהיה לי ממה להשלים את ההפרש.

שים לב: אני בכל הודעה כותב שאני מקווה שהם יצליחו. אבל אני לא חושב שמדובר בהצלחה גורפת, ואני כן צופה רכבים אצל סוחרים תוך פחות משנה. אם אתה חושב אחרת - ספר לי בבקשה מי מקרב חברי הפורום או מערכת אוטו רכש אחת (ובאיזה מחיר), או לחלופין בא ניפגש בעוד שנה. זה בסדר לטעון שלשוטים ניתנה הנבואה, אבל לא צריך לשים קורה בין העיניים כאשר מדובר בשוק הישראלי.

מילא דעה קדומה וצורך נפשי שלא לנסות דברים מעט חריגים, לאלו אפשר לנוד בצער אבל גם להבין. אבל לדמגוגיה הזו של ההשוואה המאוד מגמתית בין הכרומה, שאין ספק באשר לכישלונה בארץ, לדלתא שטרם "הניחה כאן אפילו את כף רגלה" ועוד לטעון בצדקנות מתקתקה ומעט מבחילה שאתה מאחל הצלחה כמובן ללנצ'יה. נו באמת.

אם איני טועה אתה הרי מחליף מכוניות דקה לפני תום האחריות מתוך תחושה ודאית שיום אח"כ האוטו מתמוטט, אז אנא מספיק עם ה"אבו עלי". הסיכוי שאתה תקנה ג'ולייטה, כמו שאתה "מאיים" כאן, זהה לסיכוי שעכשיו עומד אחמדיניג'אד בתור לגיור ברבנות בטהרן.

פורסם
כן... תומר הדר הזה, לא מבין כלום... חבל שהוא לא בא ללמוד קצת מקארספורום :roll:

דלתא סופר מיני ?

אם אכן כך נכתב אז עם כל הכבוד, הוא אולי כתב רכב ,לגבי מקצועיות זה כבר נתון בספק.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
מילא דעה קדומה וצורך נפשי שלא לנסות דברים מעט חריגים, לאלו אפשר לנוד בצער אבל גם להבין. אבל לדמגוגיה הזו של ההשוואה המאוד מגמתית בין הכרומה, שאין ספק באשר לכישלונה בארץ, לדלתא שטרם "הניחה כאן אפילו את כף רגלה" ועוד לטעון בצדקנות מתקתקה ומעט מבחילה שאתה מאחל הצלחה כמובן ללנצ'יה. נו באמת.

אם איני טועה אתה הרי מחליף מכוניות דקה לפני תום האחריות מתוך תחושה ודאית שיום אח"כ האוטו מתמוטט, אז אנא מספיק עם ה"אבו עלי". הסיכוי שאתה תקנה ג'ולייטה, כמו שאתה "מאיים" כאן, זהה לסיכוי שעכשיו עומד אחמדיניג'אד בתור לגיור ברבנות בטהרן.

אני חושב שאתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר.

אתה בוחר להתייחס לעובדות שמעניינות אותך בלבד, ובזה "מלכלך" את הדיון. אם היית עו"ד ואני הייתי שופט, הייתי מזמן מחייב אותך בהוצאות לדוגמא. אתה מתעלם מכך שלפני הגולף TSI 140 היתה לי רובר 25 (שעד היום היא הרכב שהכי אהבתי), ולפניה מזדה לנטיס 1.8 ידנית (אולי 10 כאלה היו בכלל בארץ), ולפניה 309 ו- 205. ואתה ממש מצחיק אם אתה חושב שלהיות מבין הראשונים שקנו בארץ את השילוב של TSI DSG זה לא מעשה חריג, ועוד כשכולם איימו בבעיות שתצוצנה בוודאי.

אז תעשה לי טובה - כשלך תהיה משפחה, ואתה תשקול היכן להשקיע 170K, נדבר. עד אז, תמשיך לכתוב מה שאתה רוצה - לכתוב לא עולה כסף - רק תשתדל לדייק בשטויות שאתה כותב.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

המחירון של המשומשות מושפע באופן ברור מהצלחת המכירות של הרכבים החדשים.

אם לנציה תוכיח הצלחה מתמדת במכירות אם גידול ברור כל שנה הרי שגם המשומשות ישמרו על ערכם.

כמו כן, מיצוב נעשה בהרבה עבודה קשה ותמידית של שמירת קשר קבוע אם הלקוחות ואת זה החברה עושים מצויים עם מותג אלפא ולכן אני מניח שיעשה גם אם מותג לנציה.

נקודה אחרונה שתקבע אולי יותר מכל את השחירות היא כמות הרכישות החוזרות, כמה קוני לנציה יחזרו בתום 3 שנים לרכוש שוב לנציה - במקרה זה הרוכש הישיר של הדגם המשומש הוא היבואן בעסקת טרייד אין וצריך להיות לו אישית חשוב שהקונה החוזר ירגיש מרוצה ולכן הרכישה תצטרך להתבצע במחיר שפוי ולא מוגזם כלפי מטה.

פורסם
אני חושב שאתה פשוט לא יודע על מה אתה מדבר.

אתה בוחר להתייחס לעובדות שמעניינות אותך בלבד, ובזה "מלכלך" את הדיון. אם היית עו"ד ואני הייתי שופט, הייתי מזמן מחייב אותך בהוצאות לדוגמא. אתה מתעלם מכך שלפני הגולף TSI 140 היתה לי רובר 25 (שעד היום היא הרכב שהכי אהבתי), ולפניה מזדה לנטיס 1.8 ידנית (אולי 10 כאלה היו בכלל בארץ), ולפניה 309 ו- 205. ואתה ממש מצחיק אם אתה חושב שלהיות מבין הראשונים שקנו בארץ את השילוב של TSI DSG זה לא מעשה חריג, ועוד כשכולם איימו בבעיות שתצוצנה בוודאי.

אז תעשה לי טובה - כשלך תהיה משפחה, ואתה תשקול היכן להשקיע 170K, נדבר. עד אז, תמשיך לכתוב מה שאתה רוצה - לכתוב לא עולה כסף - רק תשתדל לדייק בשטויות שאתה כותב.

חברי המלומד, אל נא באפך. חבל שתתן לכעס לערפל את אמות המידה לפיהן אתה שופט אותי, שהרי אינך יודע מהו גילי, מהו מצבי המשפחתי ואולי אפילו הכלכלי. אולי גם אני שמעתי שמעם של סכומים מסחררים מהסוג שאתה מעלה כאן, לך תדע. והלא הבטחת שבהתקיים אלו נוכל לדבר.

לגופם של דברים או כלשונך המעט בוטה "השטויות שאני כותב", מי שמתעקש ללא הרף לטעון עד כמה חשובה הכלכלה הזהירה והמדודה בקניית אוטו חדש ועד כמה מסוכן להכנס להרפתקה מסוגה של הדלתא עסקינן, הוא הפלא ופלא נמנעם של דברים אלו ולא מי שכותב אותם. מכאן ועד המסקנות שהעליתי ושעוררו את חמתך קצרה הדרך, אפילו מאוד. הרבה בריאות ויישוב הדעת, אנא.

• תוכן חדש...