רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
בקרייזלר, בעלת הבית בדודג', עובדים קשה על רענון היצע הדגמים שלהם. היום חשפו בדודג' פרטים ראשונים אודות מתיחת הפנים של הדודג' ג'רני. גם הפעם מבטיחים בדודג' טיפול יסודי בנקודות החלשות של המכונית. מתיחת פנים לדודג' ג'רני
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
- 13 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
עכשיו הסתיימה תערוכת פריז והוצגו שם דגמים חדשים לשוק. (דוגמת BMW X3 החדשה). בהנחה שהוא כבר מוכן ובתערוכה היתה רק ההשקה תוך כמה זמן הרכב אמור להגיע לאולמות התצוגה?
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש לי שאלה: לדוגנמא ואני נוסע לפיטסטופ ומשהו עולה 1500 שקל, אפשר לדבר איתם על המחיר או שהם גרזנים? אולי להוריד קצת? אני לא רוצה ליסוע סתם אני גר רחוק
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הטסט שלי נגמר ב24/10/2010, והרכב לא בשימוש כרגע, אולי עוד חצי שנה אני כן ירצה להשתמש עם הרכב, ואז אני יצטרך לשלם ברשיון על כל התקופה שלא השתמשתי בו, ובגלל זה אני רוצה להקפיא את הרשיון כדי לחסוך את זה, השאלה האם אני צריך להזדרז וללכת למשרד הרישוי לפני ה24 לחודש כדי להקפיא, או אחרי שפג תוקף גם אפשר להקפיא, ואין שום הבדל?
הודעה אחרונה מאת סאמי, -
- 0 תגובות
- 578 צפיות
ערב טוב לכולם צריך עזרה בכיוון המערכת ברכב רדיו דיסק פיוניר-5250 קידמיים JBL 180WATT 35 RMS אחוריים פיוניר 6X9 460WATT 90 RMS מגבר JBL GT01004 400 RMS סאב פיוניר 12" 400RMS תודה מראש על העזרה כל דבר שיתרום יתקבל בברכה חשוב לציין אוהב בעיקר מוזיקה שחורה אגב כרגע כלום לא מכוון
הודעה אחרונה מאת amit26, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, ברשותי טויוטה קורולה GLI. לפני מס' ימים הגעתי, פעם אחת, תוך כדי נסיעה, לטורים גבוהים - לתחילת האזור האדום בסקלה (כ-6.2*1000 סל"ד) למשך כשנייה. כמה הדבר פגע במנוע ? תודה,
הודעה אחרונה מאת ytzhak, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
"מערכת שקילה ראשונה מסוגה בעולם שפותחה בישראל ניתנת להטמנה מתחת לאספלט בכבישים. החשמל להפעלתה יסופק מכלי רכב שיישקלו במדויק, בכל מהירות" לקוח מכאן: http://www.port2port.co.il/Index.asp?ArticleID=69196&CategoryID=46 אוקיי, אז את הטכנולוגיה של להפיק חשמל מאנרגיה של כלי רכב חולפים לא קשה להבין, אבל מישהו יכול להסביר לי איך לעזאזל שוקלים רכב תו"כ תנועה? ברצינות, אני פשוט לא מבין איך זה אפשרי. (ידעתי שההחלטה לוותר על הבגרות בפיזיקה עוד תרדוף אותי...) חוץ מזה, נראה לי אחלה רעיון. כל הכבוד למפתחים!
הודעה אחרונה מאת ניר42, -
סוזוקי אלטו, בקרוב עם סמל של VW
מאת Guest Arco- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
http://www.autocar.co.uk/News/NewsArticle/AllCars/253349/ טוב, לפחות ימכרו את זה רק בהודו . כנראה הם רוצים בכוח להיות יצרן מספר אחד בעולם
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
לפני כשנה וחצי שלחו לי טופס שמורה עלי ללכת ולעשות בדיקת ראיה, באותו זמן הייתי מאוד עסוק ולא גרתי בבית הורי, גם השימוש ברכב היה מאוד לא משמעותי, לאחר זמן נוסף קיבלתי מכתב הזהרה שרישיוני יפסל בעוד X ימים לא זוכר בידיוק. התקשרתי למשרד הרישוי כדי לבדוק במה מדובר, ואמרו לי שהכל בסדר ושאין שום הודעה על כך שאני צריך להפקיד את רישיוני. המשכתי לנהוג לאחר מכן ללא ידיעה בכלל שרישיוני נפסל. עצרו אותי בשנה האחרונה בערך 10 שוטרים לבדיקות שגרתיות, אולי ל5-6 בדיקות נשיפון. ואף אחד לא אמר לי שהרישיון שלי פסול, היום עצרו אותי ופסלו לי את הרישיון, ומסתבר שהוא פסול כבר שנה וקצת, שכמובן בשנה וקצת הזאת הספקתי לעבור לא פחות מ 26 אלף קילומטר. השאלה המתבקשת היא, מה צפוי לי מחר במש…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 1 תגובות
- 810 צפיות
למה יש רעש חזק יותר לדוד זרימה חופשית או לפילטר פתוח? סליחה על הבורות
הודעה אחרונה מאת PsyRax, -
מה עושים בלי גלגל ספייר 1 2
מאת זקי- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
אני אמור לקבל רכב מהעבודה,מדובר בפורד S-MAX לרכב הזה אין גלגל ספייר האם משהוא מכיר פיתרונות לרכב בלי ספייר??
הודעה אחרונה מאת זקי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אם כן זוהי הודעתי השניה בגלל שימוש בנקודות יתר מתנצל על כך זה לא יחזור בשנית ולעניינו ברשותכם האם מישהו מכיר את הרכב הזה? סיאט באמת התעלו על עצמם הפעם ואם מישהו יודע אם זה עתיד להגיע לארץ? יום מעולהhttp://www.seat.com/com/generator/su/com/SEAT/site/events/ParisMotorShow2010/IBe/main.html
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 15 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
השבוע, יחלו לפעול בעוטף ירושלים ובמחוז ש"י כלי רכב ממוגנים חדשים. כלים אלו הם הראשונים מבין יותר מ-70 כלי רכב אשר יחליפו את כל הסופות ממוגנות הירי אשר הגיעו לסוף דרכן במשטרה. הכלים יסופקו בצבעי ירוק למג"ב וכחול לבן ליחידות המשטרה האחרות.הרכב הממוגן החדש מבוסס על שלדת פורד 350, ממוגן הרבה יותר, בעל עבירות ומיגון גבוהים ...יותר. למרות גודלו, הוא בטוח יותר לנסיעה, וסלחני לטעויות נהג. הרכב כולל את כל המערכות הטכנולוגיות הנדרשות לפעילות שיטור כדוגמת מחשב, כריזה, מערכות קשר, וידיאו ועוד. הוא מאפשר נשיאה של שוטרים או לוחמים על נשקם וציודם ובשעת הצורך מאפשר נשיאת אלונקה לצורך פינוי באופן ממוגן.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
שלום לכולם! לא מזמן יצא לי לשבת עם נגד אחד, (אני חייל), שסיפר על זה שהוא לקח משכנתא מטורפת על הדירה, ושלא אכפת לו שעכשיו הוא צריך לשלם כל החיים. בכל זאת חיים רק פעם אחת אז לפחות לחיות טוב. עכשיו, אני לא בא לשאול איך לממן סובארו ג'אסטי אני מתכוון לכל אלא שנוסעים על המכוניות היקרות יותר, האם גם הם לקחו משכנתאות מטורפות על הרכבים שלהם? (אפשר לקחת משכנתא על רכב נכון?). ואם הרכב הולך טוטאל לוסט? עדיין צריך לשלם עליו ואז קצת קשה לרכוש רכב חדש, לא? חשבתי על זה קצת, אחרי הכל בעתיד ארצה רכב נחמד, אני לא מדבר פה על בנטלי ופרארי, אלא על משהו קצת יותר ממאזדה 3. אז אם לא אכפת לכם להשתתף בסקר קטן, על איזה רכב אתם נוהגים וכיצד אתם משלמים עליו? שבוע טוב …
הודעה אחרונה מאת TheOne23, -
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
פרקליטות המדינה רוצה לבצע רפורמה עם תיקוני חקיקה שבמקום דוחות תנועה עם ברירת קנס או שלילת רשיון יהיו מצבים שעל עבירות תנועה כמו לעבור באדום או לא לעצור בתמרור עצור ,קו לבן וכו המשטרה תעביר דוחות קנסות לפרקליטות המדינה וזאת תחליט אם יוגש כתב אישום פלילי (אולי גם עם עונשי מאסר בפועל) \ דודו רותם מישראל בתינו ראש החוקה מתנגד לזה.
הודעה אחרונה מאת dorki, -
אישה צעירה נכנסה אלינו למכון הבדיקה עם מכונית סיריון 2008 עם 98000 ק"מ , המכונית ליסינג לשעבר , הגברת מעוניינת לרכוש את המכונית. בתום הבדיקה , ישבתי לסיכום הממצאים , הסברתי לה שהרכב עבר פגיעה מאחורה ויש כיפוף בקורה האחורית ועל פגיעה זו יש ירידת ערך של 2 עד 3 אחוז מערך המכונית אמרתי לה גם שהמשמעות של הפגיעה היא נמוכה . יצאנו מהמשרד ובמסדרון ביקשה הגברת ממני שאסייע לה למצוא את ערך הרכב במחירון של יצחק לוי , הראתי לה את מחיר הרכב , היא בקשה ממני גם להראות לה כמה יש ירידת ערך על הליסנג ועל 98000 קילמטרים . הראתי לך , לחצנו ידיים והגברת נסעה. עברו 15 דקות והנייד שלי מצלצל, "מדבר איתך הסוחר.....ומייד אני בא לז....את האימה שלך , בגללך הפסדתי עסקה , לך אסור לדבר על ירידת ערך …
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לאחר ביקורים במגרשים/שיחות טלפוניות עם סוחרים/שיחות עם חברים וכו', הבנתי מה ה - type השולט בענף. מישהו יכול להסביר לי בבקשה מה הסיבה שכל סוחרי הרכב מיד שנייה (ויש גם רכב חדש) - אולי לא כולם אבל תסכימו איתי שהרוב - הם אנשים די מפוקפקים. עבריינים, ערסים , כאלו שלא היית רוצה שיגיעו אליך הביתה. למה? מה יש בענף הזה שמושך אותם כמו זבובים? רווחים מטורפים בקלות? אפשרויות להעלמות מיסים? מה ??
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכל העוזרים חיפשתי בפורום תשובה חד משמעית לגבי השחרת חלונות ולא כ"כ מצאתי ברשותי סיטרואן ברלינגו 2005 כרגע בחלונות האחוריים + בדלתות הבגאז' יש וילונות (אני לא רואה יותר מדי מאחורה ולרוב הם סגורים) אני רוצה להעיף את הוילונות ולהכהות/להשחיר את החלונות בצורה שלא יראו יותר מדי מה הולך בפנים ושאני אצליח לראות מה הולך בחוץ... אני מבקש המלצות על מקום שעושה זאת באיזור ת"א ברמה גבוהה וכמובן לא יקר מדי ( ראיתי פה בחיפוש 2000-2800 שקל על השחרת 4 חלונות - קצת יקר) האם צריך לעשות מדבקה או השחרה בתנור ? מה עדיף ? מה חוקי ? לא בא לי כל טסט לשבור את החלון/להוריד מדבקה או כל מיני טריקים כאלה.. חשוב לציין שבחלונות הקדמיים ובשמשה הקדמית אני לא מעוניין לשים כלום..…
הודעה אחרונה מאת ovadia10, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שאלה שמנקרת במוחי מפעם לפעם. בדרך שבה יש שני נתיבים בכל כיוון ובאמצע הדרך שני נתיבים המשמשים לתחבורה ציבורית ישנה פניה שמאלה כמו בשרטוט המצ"ב. בצמוד לנתיב ממנו פונים שמאלה מצד שמאל יש תמרור איסור על פרסה. האם האיסור הוא רק על פרסה אל הנת"צ או שהוא כולל גם פרסה אל שני הנתיבים בכיוון הנגדי כמו מסומן בחץ הירוק אגב. הצומת כולה מרומזרת כך שבשעת הפניה שמאלה לכל הבאים בנת"צ ובשני הנתיבים הנגדיים יש אדום כך שפנית הפרסה המסומנת בירוק לא יוצרת שום הפרעה או האטה למי מבאי הצומת.
הודעה אחרונה מאת mat@n, -
-
- 1 תגובות
- 817 צפיות
שלום לכולם. השבוע עמדתי בפקק ועלתה לי המחשבה: אם אני עומד במרחק מטר מהרכב שלפני עם דוושת ברקס לחוצה. יגיע רכב מאחורי ויתנגש בי (חו"ח). ובמצב הפותטי הרגל שלי תישאר לחוצה חזק על הברקס. האם הABS יפעל כאילו ננעלו הגלגלים בבלימה תוך כדי נסיעה ואתנגש ברכב שלפני? תודה
הודעה אחרונה מאת ytzhak, -
- 21 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
בוקר טוב.מדובר בגרסת הקופה (מנוע 3.7, V6, 332 כ"ס, אוטומטית).הנתונים שמפוזרים ברשת מגוונים מאוד. יצא לי לראות לפחות ב-3 אתרים מכובדים נתונים שונים ומשונים: 5.1 שניות, 5.3 שניות ו-5.6 שניות. אשמח לקבל תשובה רשמית וחד משמעית (אני מברר לחבר טוב שככל הנראה רוצה לרכוש את הרכב וחשוב לו הנתון הזה).תודה, ליאור
הודעה אחרונה מאת Enc0der, -
- 0 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
ה-9-4X של סאאב הוא רכב פנאי המבוסס על הפלטפורמה של הקאדילק SRX, והוא מיועד בשלב זה לשוק האמריקאי. סאאב מציגה את ה-9-4X
הודעה אחרונה מאת פבל, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום איפה משיגים ברז למיכל סולר ביתי עם כוסית שיקוע המיכל הוא מיכל סולר של קמין יש למישהו מושג? תודה
הודעה אחרונה מאת shark669, -
ראיתי עכשיו באתר של אורנג' שיש מבצע השקה על ה-A1 במסגרת מסע הפרסום BE FIRST שלהם. במסגרתו יוצאו הרכבים במחיר של 144,900 ועליו יציעו אחת מ-2 ההטבות: 1. הנחת בסך 7000 ש"ח שתביא את הרכב למחיר כמעט סביר של 138 אש"ח. 2. אביזרים בסך 10K ש"ח מתנה. http://www.orange.co.il/he-il/cellular/packages/deals/befirst/audi_join/
הודעה אחרונה מאת dorki, -
- 0 תגובות
- 983 צפיות
שלום, לאחר חיפושים באתר ובאינטרנט, לא קיבלתי תשובה חד משמעית, לגבי עלות רישוי שנתי לרכב עם מערכת גפ"מ. במקומות מסוימים רשום שעלות הרישוי היא -3000ש"ח, ובחלק ראיתי שהרפורמה לא נכנס לפועל, והרישוי עדיין כמו שהיה. ואשמח לשמוע אם מישהו שביצע התקנה ויכול להמליץ. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת mike6, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2 אלף צפיות
היום קיבלתי את השובר לחידוש ביטוח הרכב: 2454ש"ח רק לביטוח חובה ששנה שעברה היה זול יותר! התקשרתי לפניקס חשבתי יציעו מחיר זול יותר, אחרי תחקיר ביטחוני שלם ואחרי שעתיים חזרו אלי עם הצעה מבזה: 2800ש"ח רק חובה ו-1800ש"ח על צג ג' סך הכל 4600ש"ח!!! מה קורה למחירי הביטוח מה הם השתגעו?? כולה פולו 1600 97 ונהג בן 23 ללא אף תביעה או תאונה, האם באמת ככה המחירים? אין מצב למחיר זול יותר? איך נהגים מבוגרים יותר משלמים רק 4000ש"ח על חובה+מקיף??
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
נסעתי אתמול פעם ראשונה מאז שקיבלתי את הרשיון ובא לי לבכות, אבא שלי היה יותר לחוץ ממני הוא ציפה לראות נהג עם נסיון של שנים והוא שכח שהנסיון היחיד שלי על הכביש הם כולה 23 שיעורים. הוציא אותי לעיר באמצע הלילה ובלי להתרגל לרכב [נהגתי ידני וזה היה אוטומט]. לראות אותו לחוץ עשה אותי עוד יותר לחוץ והיו לי כמה טעויות [איתותים זכות קדימה וכאלה]. רציתי להרוג את עצמי, בחיים זה לא קרה לי, אולי מהלחץ שאין מי שיבלום אותי אין לי מושג. מישהו עבר את זה או שאני לבד בסיפור ? (בא לי לקבור את עצמי ).
הודעה אחרונה מאת Dinabol, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
באיזה עיר בארץ (ישראל!) מייצרים חלקים מקוריים לפורש? מי שיענה תשובה נכונה יקבל קופסה לפילטר דלק של פורש!
הודעה אחרונה מאת Dubchak, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום שמי אלכס אני מכרתי את הקטנוע שלי ויש לי כבר אוטו בתכנון . וכשהיום באתי לדואר להעביר בעלות אמרו לי שלא ניתן , והיפנו אותי למשרד הרישוי ,ומחר אנכנו הולכים להעביר בעלות וצריך אישור אפוטרופוס בשביל זה . והשאלה שלי היא : כשאני הולך להעביר בעלות של רכב האם אפשר להעביר אותו עליי? יעני בלי שום חתימה של אחד ההורים? [ כי אבא שלי אומר שהוא לא רוצה להיות אחראי על כול מיני שטויות שאני יעשה אם האוטו.] ואם צריך איזה קומבינה אני יכול לעשות בלי האישור שלו . [הבעיה שהוא לא רוצה שיהיה לי אוטו אבל זה הכסף שלי אז הוא לא יכול לסרב לי והוא בא אליי בפרנציפ ואומר שאני יחכה לגיל 18 ]
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 2 תגובות
- 995 צפיות
שלום רב, התחדשנו במשפחה ברכב חדש (לפחות בהזמנה של כזה) הבנתי שהביטוח לרכב הנ"ל יקר האם יש דרך להקל טיפה את רע הגזירה? תודה, ליאור
הודעה אחרונה מאת sperial,