Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ישראל - זה בדיוק מה שהתכוונתי. בוא נעשה אפילו יותר מזה:

נהג בן 23 עם 5 שנות וותק מול נהג בן 24 עם 0 שנות וותק - ברוב החברות בן ה-24 יקבל מחיר טוב משמעותית! עכשיו תן לו שנת וותק אחת - והוא כבר מקבל מחיר טוב יותר בכל אחת מהחברות.

ועוד יותר: קח את אותו בן 23 ומולו בן 24 עם שנת וותק אחת, 10 תאונות ו-10 שלילות. האחרון יקבל תעריף טוב משמעותית לפחות ב-4 חברות מהגדולות במשק.

המסקנה? מרבית החברות לא מתייחסות כמעט בכלל למרבית הנתונים, ונותנות חשיבות מוגזמת לגיל הנהג.

עוד דבר - נפח המנוע כמובן כבר מזמן לא מקביל לגודל הרכב. מה יגידו בעלי הגולף 1.4 TSI שצריכים עכשיו לשלם יותר מבעלי גולף 1.6 או 2.0 נניח? אה, וזה עמידים :wink:

רוני

אם אני מבין נכון,חברות הביטוח יוצאות מההנחה שהצעירים הרבה יותר פוחזים ופזיזים ?

פורסם

http://car.mof.gov.il/hevraParameters.aspx

כנראה שעיון כאן יסביר חלק מהדברים.

יש חברות שעל הז..ן שלהם פרמטרים כמו הרשעות תביעות וכו' ביניהן מגדל והפניקס.:shock:

מעניין לראות גם את טבלה 2 למטה , על ירידת המחיר בפרמיות , משום מה הם נעצרו ב 2005.

אם זה לא היה עצוב אז זה היה אולי מצחיק

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אכן כן , ולכן אין להם הנחה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

זה הרי ברור שממתגים אותנו על פי משהו אז במקרה של חברות הביטוח מפני שאין שום הגדרה למיהו הנהג הזהיר ממתגים אותנו על פי גיל.

גם אם הגיל הוא רק סטיגמה או נכון סטטיסטית זה לא משנה את העובדה שכל אדם נוהג אחרת ולכן כפי שצויין אדם בן 23 עם 5 שנות וותק לעומת נהג בן 24 עם אפס שנות וותק בן ה - 23 צריך כביכול לקבל מחיר טוב יותר אבל בפועל... אתם כבר יודעים חלם..

פורסם

כן, וזו כאמור הנחה סבירה בהחלט. אבל לא יותר סבירה מההנחה שוותק נהיגה אמור לשחק לטובת הנהג, או העדר תאונות, או העדר שלילות... ועובדה היא שלגיל יש חשיבות מכרעת ולשאר הדברים - לא ממש.

וכמובן, כמו שכבר הסברתי - האם נהג בן 24 הוא נהג בטוח ב-30% יותר מנהג בן 23 ו-364 ימים? והאם נהג בן 30 הוא נהג בטוח ב-20% יותר מנהג בן 29 ו-364 ימים?

בנוגע לשאלה השנייה - אני אודיע לכם בעוד חודש וחצי בערך :wink: (לצערי, יש לומר - מעדיף לשלם יותר ולהישאר בן עשרים ומשהו)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אגב - מי יודע לאיזו כתובת יש לפנות בכדי להתריע על העניין הזה? אני מוכן לנסח מכתב מפורט, אם יהיה לי למי לשלוח אותו...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני

הכתובת לכאורה היא המפקח על הביטוח .

למה לכאורה

כי הקביעה היא עצמאית על ידי כל חברה בנפרד, ואלה עצמאיות להחליט כאוות נפשם וכפי שאתה רואה כל אחת לוקחת בחשבון פרמטרים שונים ומשקללת אותם שונה והראיה המחירים השונים ביניהם על אותו "נהג".

כל מה שעושה המפקח הוא לדאוג שאם מגדל במחשבון קבעה תשלום של X שהיא לא תיגבה ממך יותר מה X

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
רוני

הכתובת לכאורה היא המפקח על הביטוח .

למה לכאורה

כי הקביעה היא עצמאית על ידי כל חברה בנפרד, ואלה עצמאיות להחליט כאוות נפשם וכפי שאתה רואה כל אחת לוקחת בחשבון פרמטרים שונים ומשקללת אותם שונה והראיה המחירים השונים ביניהם על אותו "נהג".

כל מה שעושה המפקח הוא לדאוג שאם מגדל במחשבון קבעה תשלום של X שהיא לא תיגבה ממך יותר מה X

אם כך אז הכתובת היא לא המפקח על הביטוח אלא מישהו אחר במשרד התחבורה, שיכול להכריח את חברות הביטוח לנהוג בצורה הוגנת יותר עם הלקוחות.

נכון לעכשיו יש כאן עניין פרוץ למדי מבחינת מחירים, חסר הגיון ולא הוגן כלפי כלל ציבור הנהגים (כולם הרי חייבים בביטוח חובה).

אם נצא לרגע מנקודת הנחה שאנחנו מסכימים שביטוח החובה צריך להיות משתנה מנהג לנהג, יש לשאוף מצד אחד לתגמל נהגים פחות מועדים לתאונות או לעבירות תנועה ומצד שני "לקנוס" נהגים מסוכנים יותר.

מה שקורה כיום הוא שהתשלום על ביטוח החובה מבוצע כמעט לחלוטין לשיקול דעתן של חברות הביטוח, ובהתאם למאפיינים ארביטריים לגמרי. התוצאה היא חוסר אחידות ועיוותים במחירים עבור נהגים שונים, ללא קשר אמיתי למידת הסיכון שלהם.

הגיוני הרבה יותר, למשל, שמחיר הביטוח ירד משנה לשנה באופן רציף לפי גיל הנהג, ולא בקפיצות של גיל 24 ו-30, למשל. בנוסף, אפשר להשית חשיבות רבה יותר על היסטוריית התאונות והשלילות, ופחות על נפח המנוע (רוצה עמידות בתאונה? לך על משקל הרכב במקום).

אני חושב שמאוד הגיוני לבקש לפחות את בדיקת הנושא מטעם משרד התחבורה. השאלה היא כיצד מבצעים זאת (כתיבת הבקשה היא כבר עניין אחר).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
בספטמבר חידשתי את החובה לרכב איביזה 20vt 01, ואני בן 25 ועלה לי 1777

לעומת שנה שעברה שזה היה בסביבות ה-1700. ואגב בדקתי כמה סוכנויות וזה היה בין הזולים.

ל-vitek תתנחם בעובדה שבעוד כמה חודשים המחיר ירד.כפי שאתה יכול לראות...:roll:

turboy

פורסם

רוני

אני חש שנדלקת

עדיין הגוף המפקח על חברות הביטוח הוא רק המפקח על הביטוח, כשמו כן הוא.

ולא משרד התחבורה.

הייתי מציע לך להתחיל את הבדיקה שלך בנעשה בביטוח אצל ... הגויים.

גם אם אין שם ביטוח חובה הכללים לגבי צד ג' , מקיף מבחינה סיכונית זהים לכן אפשר להקיש משם גם לכאן.

להזכירך בתחילה של הביטוח חובה הוקם תאגיד אבנר , שהיה הגוף שאמור היה לספוג את הנזקים אם התעריפים היו לא מוצלחים.

התעריפים גם היו גבוהים הרבה יותר מאשר היום , לאחר שהעסק "הופרט" חזרה לידי חברות הביטוח ולאור הנסיון הביטוחי שנצבר משנת 1975 כאשר החוק התקבל.

אבל כל מה שמצאנו עומד בניגוד לטבלה שהבאתי בהתחלה בין נהג זהיר לנהג מסוכן.

אולי עוד נתיב לנסות וללמוד ממנו.

כאן בוודאי תוכל לשאול את המפקח להדגמה מוחשית מה הפרמטרים שבאמצעותם הגיעו לסכום X לנהג הזהיר לעומת 3X שהגיעו לנהג המסוכן.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...