Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5733 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בצדק! גם אם יש לך תעודת סיום לימודי שמאות, אינך ראשי לעסוק בשמאות ולתת אקספרטיזות או לקבוע ירידת ערך כשמאי, במסגרת העסק שלך. שמאי יכול להיות עצמאי או מטעם חברת ביטוח ולעולם לא עובד מוסך.

בקיצור, חרגת מתחום הסמכויות שלך.

צודק בהחלט.

מעניין אם דוד היה מעז לתת "שמאות" במידה ובעל הרכב היה נוכח בחדר :?

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תגובות 159
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תקרא את הכותרת ואת דברי ברזילי שבא עם דעות קדומות על הסיצואיציה ועל הסוחר וזאת לדעתי נועד לצורך פופוליסטי לפאר את עצמו בפני כולם, כרגיל. דוד חרג מתחום סמכותו , נקודה.

מה יש לך תגיד לי??

הבן אדם עזר לאישה תמימה להינצל מסוחר נוכל מלוכלך ואתה יוצא בהצהרות נגד הבוחן??

אני מציע לך לשוב ולחשוב טוב לפני שאתה נותן דעתך. הלוואי וכולם יהיו ככה.

ואם זה נקרא לפאר את עצמו אז שימשיך כי מגיע לו!

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

מה הבעיה ב לענות לשאלה של הצד הקונה?

הוא בסך הכל עזר לה למצוא את הרכב במחירון "לוי מצחיק".

ולשאלת הגברת אמר כי ירידת הערך על כזה דבר הם האחוזים.

מה אתם בלחץ?

אם אתה סוחר מגעיל המרוויח על סבתות שלא יודעות למצוא רכב בספר מחירונים אז אתה הבעיה ולא הוא...

פורסם

הבעיה פה היא שאנשים מנסים למכור משהו שהוא לא שווה את המחיר המבוקש וגם רוצים להסתיר את האמת.

ישנה אמת אחת הקשורה למצב הרכב ומי שמוכר אותו צריך להבין שיש לו מוצר שהוא לא משהו בכלל.

למה אנשים לא יכולים להבין שאם הם עשו במהלך השנים נזק לרכב, הם צריכים לקבת את זה וזהו, לספוג את ההפסד?

הבעיה שללי היא עם אנשים שמנסים להסתיר דברים.

אין מה לפחד מהאמת, ומי שכן, סביר להניח שהוא משקר.

פורסם

כל הכבוד שעזרת לאשה ,

פעם הבאה הייתי ממליץ לך לא להיכנס למספרים כי זה באמת לא התפקיד שלך .

היית צריך להגיד לה שלרכב יש תאונה כזאת או אחרת שבעקבותיה יש ירידת ערך מסויימת שאסור לך לנקוב במספר.

עדיין קבל ח"ח על ההצלה , בקשר לסוחר , אני הייתי מזמין אותו לבוא לשבת איתי על קפה ולהסביר לו שפעם הבאה שידבר אלי ככה

הוא לא יוכל לבצע עסקאות בזמן הקרוב .

פורסם

כמו כל דבר בפורום, תמיד קשה להפריד בין בשר לחלב,

או בין גידים לעצמות.

אם נניח בצד את התנהגות הסוחר, נתעלם לרגע מהצד הזה של הסיפור ונניח שהוא לא קיים,

הרי שמר ברזילי אכן חרג מסמכותו. ברוב המקרים, גם אם תנסה בכוח להוציא

מבעל מכון את ירידת הערך הצפויה, או איזה שהוא רסיס של נתון שקשור לכסף או מחיר,

הוא יסרב למסור אותו. האמת היא שפשוט אסור לו.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אפילי אם מר ברזילי אכן חרג מסמכותו (בזה אני לא מתמצא).

לפעמים מצופה מאדם הגון להפעיל שיקול דעת מסויים ובמקרה של ניסיון תקיעה ברור של אדון סוחר, לא להתבייש ולרמוז לקונה כי העסקה לא כשרה.

זה מה שהיתי מצפה מבעל נסיון ומומחה הגון שלו אני משלם מכספי לקבל חוות דעת טכנית או במיקרה זה מפושטת על מצב הרכב , סעיפי הליקוים שלו ועל ירידת הערך.

לי אישית היה נקרע הלב על קונה שלא מבין כלום מעולם הרכב וצריך כלי תחבורה אמין וחסכוני בסך הכל שנופל בפח לאדם חמדן שקרן וגס רוח כמו הסוחר הנ"ל.

פורסם

הכל נכון, אבל אסור היה לו להתערב בצד הכספי.

זה פשוט לא תפקידו.

ואם המוכר היה קצת פחות ערס, הוא יכול היה לתבוע אותו בגין טירפוד העיסקה, וסיכויו לזכות בפיצוי היו גדולים למדי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

יש משהו בדברי חכמי הפורום, החריגה מהתחום בוצעה ללא ספק.

אמנם חלק מבדיקת האוטו, חלה על האיזור בו הייתה פגיעה מאחור בתאונה וכאשר בעל מקצוע במוסך רואה

את זה אני מצפה ממנו בלי שום ספק לדווח לי על כך, במקרה הזה הבחורה כנראה שאלה על מה מדובר,

ומה יכול לנבוע מעצם הפגיעה, ודוד ענה לה, מכיוון שיש לו, ולו את הסמכות הבסיסית לומר את ערך הרכב.

דוד, כל הכבוד, אמנם יש פה מעט בתחום האפור מבחינת מה שעשית,

אך אני בטוח שגרמת טוב לאישה אחת, ואיך אומרים-

מי שהציל נפש אחת, כאילו הציל עולם ומלואו.

כן ירבו כמוך.

רותם.

פורסם

לפי מה שהבנתי קיימת חריגה מתחום עיסוקו , בכך שמסר את אחוזי הירידה של הרכב, אני רואה זאת בתור סיוע ללקוח באיתור המחיר המבוקש והנכון ברכב.

לא כל האנשים מתמצאים במחירון של רכבים וזקוקים לסיוע, מה גם שבשוק קיימים אנשים שאינם הגונים ומחפשים "טרף קל" כדי לעשוק את כספו.

אם נסתכל גם לכיוון הצד השני הסחור אינו בדיוק "ילד טוב ירושלים", בכך שניסה להעלים מספר פרטים "שוליים" ובכך למכור את הרכב במחיר מחירון.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
צודק בהחלט.

מעניין אם דוד היה מעז לתת "שמאות" במידה ובעל הרכב היה נוכח בחדר :?

דוד מעז מה שאחרים לא מעיזים מטעמים שונים לכן אינני רואה במעשיו משהו שחורג מאיזה כללים שבעלי מכוני דפיקה קבעו לעצמם.

האם יש חוק שחור על גבי לבן שדוד עבר עליו ?

איזה כייף לי :)

פורסם

משום מה, כשאני שומע מילה "סוחר", אסוציאציות והתחושה שנוצרת היא מאד שלילית.

אולי בגלל התדמית שהם יצרו לעצמם לאורך השנים במכירת מכוניות, עם רמאות והסתרת דברים הקשורים לרכב, מהקונה התמים (כמובן אני לא מכליל את כולם).

וכל הכבוד, על זה שעזרתה לאישה !!

פורסם
הכל נכון, אבל אסור היה לו להתערב בצד הכספי.

זה פשוט לא תפקידו.

ואם המוכר היה קצת פחות ערס, הוא יכול היה לתבוע אותו בגין טירפוד העיסקה, וסיכויו לזכות בפיצוי היו גדולים למדי.

למה זה לא תפקידו?

הקונה שכר את שירותיו כדי שיתן לו חוו"ד על הרכב ולכן הוא לא גורם ניטרלי אלא שלוחו של הקונה.

אם זה מתפקידו למסור לקונה שהמנוע שחוט ועל סף אוברול, אז למה זה לא תפקידו להודיע על קילומטרג' חריג שצריך להוריד ממחיר הרכב?

לא מבין את הטענות (בשרשור הזה בלבד) נגד דוד.

פורסם

בשביל 400-500 ש"ח (עלות בדיקת הרכב, שאיננה זניחה כלל), לא יקרה שום דבר אם ברזילי אמר מה שאמר.

סה"כ - כולנו (ז"א רובנו) בודקים רכבים במכונים, וחוץ מגיבוב של כסת"חים, קשה לנו לרוב להבין אם הרכב תקין או לא, ואם הרכישה כדאית או לא. אפשר לחשוב מה קרה.

alfa 156 2.5.

פורסם

הוא גורם ניטראלי לחלוטין, וכך הוא אמור להיות.

הקונה שוכר את הידע וההבנה המיקצועית שלו, ולכן מכון הבדיקה אמור לספק ללקוח תמונת מצב מלאה על המכונית שאותה הוא רוצה לרכוש.

הצד הכספי אינו מעיניינו כלל ואין זה מתפקידו לחוות דיעה לגבי המחיר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...