Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5731 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הוא גורם ניטראלי לחלוטין, וכך הוא אמור להיות.

הקונה שוכר את הידע וההבנה המיקצועית שלו, ולכן מכון הבדיקה אמור לספק ללקוח תמונת מצב מלאה על המכונית שאותה הוא רוצה לרכוש.

הצד הכספי אינו מעיניינו כלל ואין זה מתפקידו לחוות דיעה לגבי המחיר.

מי אמר שהוא ניטרלי? מי ששילם את שכר טירחתו הוא הקונה ולפיכך המכון מחויב לו.

אגב, שים לב למה שאתה עצמך כותב: "ולכן מכון הבדיקה אמור לספק ללקוח תמונת מצב מלאה על המכונית שאותה הוא רוצה לרכוש".

האם נסועה חריגה איננה משהו שהמכון אמור להפנות את שימת לב הקונה אליו כדי לתת לו "תמונת מצב מלאה"?

אל תתבלבל, אם המכון היה מתבקש לשמש כבורר זה דבר אחד, אם הקונה ביקש (ושילם על כך) מהמכון לחוות דיעה על הרכב זה דבר אחר, נתון הנסועה של הרכב הוא אובייקטיבי - ונתון חריג הוא כזה שיש לציין כיוון שהוא מביא להפחתה בשווי הרכב, כמה? יחליטו המוכר והקונה בינהם.

• תגובות 159
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אפשר להתווכח, מותר לא להסכים אך לרדת לרמת גן?!

זריקת רפש ובוץ היא נחלתם של אלו אשר אין בפיהם דברי חכמה.

:x

אופסס..

מכון דפיקה=בדיקה

בטעות רשמתי דפיקה 8)

איזה כייף לי :)

פורסם

נקיש מתחום אחר

אתה הולך לרופא מומחה להתייעץ על מצב בריאותך. משלם טבין ותקילין ? משלם.

הרופא מצאתי לך ממצא כזה ואחר , לא תבוא השאלה המתבקשת , דוקטור מה הלאה ניתוח לא ניתוח.

אהה, זה לא אני זה תבררי במוסך.

אני לא הולך למכון אני הולך למוסך שיבדוק. אז המוסכניק ישלח אותי למכון שיגיד לי מחירים.

אז בוא נאמר שהמכון לא יודע את המחירים על בוריים ולכן מתבקש שלא ינקוב במחיר.

אבל ראבאק הוא בדק לא יגיד לנו לקנות לא לקנות. בא אליו הדיוט או הדיוטית במקרה הזה, לא יסביר לה על הרכב שבדק.

הרי כולנו אומרים וחוזרים ואומרים וחוזרים , קח את הרכב לבדיקה במכון שלך לפי בחירתך.

האם משמעות שולית נמוכה או גבוהה בשלדה יש לה חוקי ברזל. ? לא בטוח. עוסקת בברזל , כן.

המוכר רשאי לבוא למכון בטענה של סיכול מכירה, רק ,ואך ורק, אם המכון התרשל מקצועית.

אם המכון אמר אמת , בניגוד למוכר ששיקר , על מה יתבע המוכר , שהמכון לא סייע לו לשקר.

הזוי מי שחושב אחרת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ברור שמר ברזילי חרג מסמכותו, אבל מה הקשר לסמכות, כאשר הדבר נעשה במסגרת החוק ומתוך כוונה לעזור ללקוח?

נניח ומר ברזילי עובר שכיר במכון (אינני יודע מה מעמדו) והוא היה אומר לגברת כך: "תני לי 200 ש"ח ואענה לשאלותיך". אז היה ניתן לחשוב על חריגה מסמכותיו בתור עובד המחויב למקום עבודתו תוך ניגוד עניינים. ואילו הוא הבעלים של המקום וגם נתן קבלה על השירות ושילם מס כחוק - אין כאן מבחינת החוק שום פסול*.

ומה יש לנו במקרה הנוכחי? הטיעון היחידי שהסוחר יוכל לעלות בבית המשפט הינו ניצול מעמדו של מר ברזילי להנאתו האישית בעיסקה מסויימת זו תוך ניגוד עניינים. מאחר ומר ברזילי לא לקח תשלום (לא ניתן להוכיח את עצם דבר היועץ תוך ניגוד עניינים) ואין לו כל אינטרס אישי או כספי במכירה או אי-מכירה של רכב מסוים זה (נניח הוא רצה לדחוף לגברת רכב משלו) - אינני מאמין שהסוחר יצליח בבית המשפט.

אגב, מישהו יכול להציג איזו תקנה או נוהל לגבי הסמכויות של מכוני הבדיקת הרכבים? אינני מאמין שיש כאלה בכלל.

ואם מר ברזילי חרג ממשהו, אז רק ממעגל השתיקה של אי-אלו בעלי המקצוע המחוברים למאכערים ועברייני הרכוש. מר ברזילי, שפו!

*-אגב, גם אני יכול לפתוח משרד ליעוץ בהבנת הנקרה של המחירון לוי יצחק ולגבות תשלומים על השירות הנ"ל גם מבלי להיות שמאי, בדיוק כמו שאני יכול לפתוח עסק לניחושים על קפה וכדומה. כל עוד אני משלם מס כחוק ומבהיר ללקוחות מהו הרקע שלי - לא יהיה כאן שום דבר עבירה.

פורסם
מי אמר שהוא ניטרלי? מי ששילם את שכר טירחתו הוא הקונה ולפיכך המכון מחויב לו.

.

אם הסוחר היה משלם חצי מהבדיקה אז היה יכול לבכות שפגעו בו , אבל כרגע ברזילי עשה את מה שצריך ,

וזה למי ששילם את הכסף , בקיצר הבחורה , ומה הבעיה שהוא מסביר לה איפה רואים את המחירון וכמה אחוזים זה יוצא ?

הוא לא קבע אותו ! הוא רק הראה לה אותו , אם הייתי שם והייתה שואלת אותי לא הייתי עוזר לה ?

זה כמו לשאול מה השעה היום או מה התאריך היום , שום דבר לא מוסתר ובטח לא צריך לנצל שהיא לא ידעה , או שהסתכלה על מחירון של אוטו אחר ,

ישה כתב את זה יותר טוב ממני

נקיש מתחום אחר

אתה הולך לרופא מומחה להתייעץ על מצב בריאותך. משלם טבין ותקילין ? משלם.

הרופא מצאתי לך ממצא כזה ואחר , לא תבוא השאלה המתבקשת , דוקטור מה הלאה ניתוח לא ניתוח.

אהה, זה לא אני זה תבררי במוסך.

.

פורסם
בצדק! גם אם יש לך תעודת סיום לימודי שמאות, אינך ראשי לעסוק בשמאות ולתת אקספרטיזות או לקבוע ירידת ערך כשמאי, במסגרת העסק שלך. שמאי יכול להיות עצמאי או מטעם חברת ביטוח ולעולם לא עובד מוסך.

בקיצור, חרגת מתחום הסמכויות שלך.

הישראלי המכוער מראה את פרצופו שוב ושוב,

הסוחר רכב ניסה לרמות אזרחית תמימה שלא מבינה ולא דבר אחד ברכב.

כל מה שהבוחן עשה הוא להפנות אותה למחיר הרכב שגם ככה כתוב בלוי יצחק.

גועל נפש!

פורסם
אם הסוחר היה משלם חצי מהבדיקה אז היה יכול לבכות שפגעו בו , אבל כרגע ברזילי עשה את מה שצריך ,

וזה למי ששילם את הכסף , בקיצר הבחורה , ומה הבעיה שהוא מסביר לה איפה רואים את המחירון וכמה אחוזים זה יוצא ?

הוא לא קבע אותו ! הוא רק הראה לה אותו , אם הייתי שם והייתה שואלת אותי לא הייתי עוזר לה ?

זה כמו לשאול מה השעה היום או מה התאריך היום , שום דבר לא מוסתר ובטח לא צריך לנצל שהיא לא ידעה , או שהסתכלה על מחירון של אוטו אחר ,

מה? :shock:

על יסוד מה אתה טוען שאני חושב שברזילי היה אמור להתעלם ולתת לקונה ליפול? דעתי הפוכה ואני סבור שהוא נהג בדיוק כמצופה ממנו, קרי - הפנה את שימת לב הקונה לעניין.

פורסם

כהדיוט שצופה מהצד, אני לא ממש מוצא פסול בהתנהגותו של ברזילי. למיטב הבנתי את הסיטואציה, כל שעשה מסתכם במתן בדיקה כפי שממילא התבקש לעשות, וכן להפנות את הלקוחה לסעיף במחירון הרכב המתייחס להורדה עבור ליקוי בדרגה מסויימת.

במילים פשוטות, הוא פשוט ציטט עובדות יבשות כדי לבאר את הממצאים שעלו בבדיקתו, כך שגם הלקוחה תוכל להבין את חומרתם.

שוב: אני לא מתיימר להיות מבין גדול בנושא או בפן המשפטי/חוקי שלו, אבל התמונה שמצטיירת היא שלא ניתנה כאן חוו"ד פסולה, אלא בסה"כ נאמרו נתונים שממילא הם זמינים לציבור הרחב, ושאף אינם בהכרח משקפים את דעתו של אומרם.

אם זה לא שירות טוב, אינני יודע שירות טוב מהו.

דוד, כן ירבו כמותך!

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

דורקי תקרא את הודעתו זה מה שהוא בדיוק כתב. שדוד פעל נכון כפי שאתה כתבת

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני לא מבין המילה "שזה לא תפקידו" ואם זה לא תפקידו אז אסור לו לעזור? כשאתה הולך ברחוב, ומוצא מישהו שצריך עזרה ראשונה, ואתה מתמצא בזה, אז אתה יגיד לו, שזה לא תפקידך ותתן לו למות? מה קשור לתפקיד, האם יש איסור לעזור לאחים? נשמע כמו סדום.

פורסם

דוד כל הכבוד.

חכמים ממני אמרו שזאת חריגה מהסמכות שלך, ואולי יש בזה מן האמת - ובכל זאת מן הראוי שכולם היו פועלים כמוך ואני מקווה שגם בפעם הבאה תנהג כך.

ואם יבוא הסוחר בטענות תזכיר לו שגם עשיית עסקה שלא בתום לב היא עברה על החוק.

יתרה מכך, גם התנ"ך וגם החוק במדינת ישראל לטובתך (בערך) - לא תעמוד על דם רעך

אמנם אין פה סכנה לחיים, אבל אני לוקח פירוש נרחב יותר.

שששששששששירוקו אדומה

פורסם

עם כל הכבוד לדוד (ויש כבוד), צר לי אך אתה חרגת מתחום עיסוקך.

אמנם אולי סיימת קורס שמאות אך אינך שמאי רכב מוסמך (לפחות על פי המידע המופיע באתר משרד התחבורה וכן מהיותך בעלי מפעל לשירותי רכב - עיסוק האסור על שמאי רכב) ולכן אינך יכול לחוות דעתך אודות ירידת ערך של רכב.

הקוף, הסוחר, אמנם ראוי לכל גינוי אלא אתה אינך האוטוריטה לקביעות שקבעת.

עצתי לך, בפעם הבאה שמקרה כזה יגיע לפתחך, המלץ ללקוחה לבדוק את הנושא עם שמאי רכב מוסמך טרם השלמת העסקה וכך לא תחטא בעבירה ולו לכאורה.

פורסם

אם אני משלם כסף לבדיקה , אז אתה חושב שאני צריך גם לזרוק אצל שמאי מוסמך עוד כסף ?

אם דוד ברזילי פותח את המחירון של יצחק לוי ,וכתוב שצריך להוריד 15% על הק"מ שעשו בסיריון המסכן , אז אסור להגיד לה כי הוא לא שמאי מוסמך ?

הוא רק קרא מה שיצחק לוי כתב ! ועם כל הכבוד , אז נראה לי שיש כאן מישהו אחר שחורג מעיסוקו,

ולכל מי שחושב שדוד טעה , אז אני מאחל לכם שמישהי קרובה אליכם תקנה את אוטו כזה במחירון מלא ,כי אף אחד לאהסביר לה :)

• תוכן חדש...