Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5735 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יש פה תגובות שמצחיקות אותי ,זה לא מה שאני מצפה ממכון בדיקה, צריך להיות אוביקטיבי, זה לא התפקיד שלך לקבוע מחירון בלה בלה בלה

עובדתית הבחור עזר לאישה להימנע מלהפוך לקורבן הונאה וכל הכבוד לו על זה ולא משנה אם זה התפקיד שלו או לא.

עוד מעט גם אנשים יגידו למישהו שנכנס לבניין בוער להציל זקנה "זה לא התפקיד שלך".

בנאדם כל הכבוד על מה שעשית!

אל תיקח אותם קשה, אני לא אתפלא אם האנשים שמגיבים ככה הם בעלי אינטרסים שהפעולה של אותו בוחן כנראה מסכנת/מפחידה אותם, כדי ש"חס וחלילה" זה לא יהפוך יום אחד לנורמה.

נורמה שבה מכוני הבדיקה לא מאפשרים לעבריינים לעבוד על לקוחות תמימים... פשוט אסון!

• תגובות 159
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איזה אינטרס בדיוק יש לי?!

שוב, ובפעם האלף, מכון בדיקות אמור לספק ללקוחותיו תמונת מצב על המכונית שברצונו לבדוק ותו לו.

לא אמור לעניין אותו מי הקונה, מי המוכר וכמה דורשים בעבור המכונית.

העיניין הכספי הוא בין הקונה והמוכר בלבד ולא עיסקו של בוחן הרכב.

מטרתו של מכון הבדיקות הוא לספק בדיקה מהימנה של המכונית הנבחנת ולא להציל נפשות טועות מידי סוחרים אכזריים..:-P

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ואם מגיע בן אדם פרטי מהרחוב ומחליט להתערב בשיחה ולתת עצה טובה לקונה שהולכים לדפוק אותו, האם לדעתך יש בזה משהו רע / לא חוקי / לא מוסרי ?

פורסם
עמית חוקים לא יכולים לסתור אחד את השני ולכן זה לא משנה איפה זה רשום.

במילים אחרות חוק יש רק אחד ואם רשום שמעיכה בקורה משמע, משמעות גבוהה!

אז משמעות גבוהה נקודה לא קו אופנים ולא נעליים.

הנחיות של משרד התחבורה משמע תקנות של משרד התחבורה, ולא אמרתי שזה חוק רק אמרתי שלא ניתן לסתור אם יש חוק ותקדים זה כמו חוק עד שנחקק אחד.

וכמו שכבר ראית יש תקדים בנושא, בבית המשפט, שפסק לטובת התובעת אז אתה יכול לשחות כמה שאתה רוצה רק תיזהר לא לטבוע.

אם הייתה תחרות בטפשות בוטות ובחוסר נימוס באולימפיאדה , אתה היית המועמד שלי.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
האם טעה בגלל שקיים חוק בנדון כפי שאומר קומפי או

האם טעה בגלל ...

הסבר והשלם.

אם הוא טעה בגלל החוק , יש לשנות את החוק ולא את האיש.

כך החליט העם, והמחקק כידוע לך , אמור לייצג את דעת העם.

פסק הדין כאן.

http://www.lawdata.co.il/UpLoad/PsakDin/196510.rtf

נשמח לקבל הסברים והבהרות.

המצחיק הוא שהתובעת תבעה 50000 ש"ח על רכב שרכשה אותו ב36000 אלף ש"ח.

ברור לך כבר שאנחנו בשרשור אחר שלא עוסק בדוד והסוגיה שלו , אלא בדבר שהוא לדעתי מעניין לא פחות

אולי אפשר יהיה לפתוח אותו כשרשור נפרד.

האם יש אפשרות לטובת הפורום להעלות את התנ"ך הזה ואז כולם יבינו על מה ניתן משמעות גבוהה על מה ניתן משמעות נמוכה ועל מה ניתן משמעות שולית.

האם למשל 5 ריג'קטים משמעות שולית מביא אותנו למשמעות נמוכה או שאין הצטברות שכזאת.

ואז אני חוזר לשאלת השאלות האם רכב X שייכנס לשני מכונים שונים יקבל את אותם "הציונים" בשני המכונים בכל הקשור לשלדה ומרכב.

בתודה מראש על תשובתך.

TIME OUT

אומר עמית קיימות הוראות של משרד התחבורה האוסרות על בוחן רכב להיות גם שמאי.

עמית יש ביכולתך להעלות את ההראות הללו לכאן . אני מאמין שכולם ישמחו לראותם אולי לא ישמחו לתוכנם.

ואז חוק לחוד ואתיקה ומוסר לחוד, כפי שקורה בהרבה מקרים בחיינו.

ולמי ששכח אני בעד דוד.

שאלה נוספת. כיצד קובע הבוחן את חומרת הנזק דהיינו משמעות גבוהה משמעות שולית משמעות נמוכה.

האם קיימים הוראות ברזל בנושא מטעם משרד התחבורה,או שאמות המידה נתונות פרשנות סובייקטיבית של הבוחן.

וסתם .

מחיר בדיקה לדוגמה נע בין 400 ל 500 ש"ח בוא נגיד 450 ש"ח.

בא לקוח למכון ינקלה בדיקות בע"מ אומר אנא בידקו לי את הרכב. אומרים לו בשמחה 400 ש"ח .

דע לך לקוח שבמשרד הסמוך יושב שמאי רכב מוסמך ,דוד השמאי הוא תמורת 50 ש"ח ייתן לך בסוף הבדיקה הסברים מקיפים על כדאיות הרכישה כפי שעולה ממצאי הבדיקה. או בלשון העם תרגום למה שאנחנו מכנים כסת"ח טיפוסי או הבהרות אמיציות לאותם אלה שהבנתם הטכנית שואפת ל אפס

האם חוקי SET UP כזה?

לדעתי כן.

עמית אהל'ן

נסה לענות לי על שאלות ששאלתי .

הם לדעתי מעניינות את כולנו.

צירפתי את פס"ד שהביא הבחור "המלומד" במלואו. ממש לא כפי שמביא הבחור. אבל הייתי שמח אם תאיר את עינינו לברדק שהיה שם.

ככל שהבנתי לבסוף , המכון כשל בכך שכתב שתוצאות הבדיקה היו אמורות להיות בעל משמעות גבוהה , ואילו המכון כתב בעל משמעות נמוכה.

אני גם סבור כי היה טוב שהדירוג היה משמעות גבוהה משמעות בינונית ומשמעות נמוכה ולא כפי שהיום משמעות גבוהה משמעות נמוכה משמעות שולית .

מתנצל על העליהום.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

בפעם המיליון ואחת:

הוויכוח הוא לא על חשיפת הפגיעה במכונית.

הוויכוח הוא על ציון ירידת הערך באחוזים, יענו, נתינת ערך מספרי לפגיעה.

בקצב הזה עוד ייפתח פה פורום להבנת הנקרא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הנס

הבנו

אנחנו מנצלים את הבמה , כפי שנעשה בהרבה שרשורים שמאלף עוברים ללבן את ז'.

אנחנו כבר שם , ועל החובות של המכון כן או לא .

ולא רק החובות החוקיות אלא גם המוסריות , וכידוע לך, לא תמיד אלה הולכים יחד עם אלה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

כפי שנעשה בהרבה שרשורים שמאלף עוברים ללבן את ז'..

ישה, מה עשית לי???

אני מדמיין עכשיו עוברים בבטן של אמא לוקחים ברנר ליד ומלבנים לעצמם את ה ז' :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
בפעם המיליון ואחת:

הוויכוח הוא לא על חשיפת הפגיעה במכונית.

הוויכוח הוא על ציון ירידת הערך באחוזים, יענו, נתינת ערך מספרי לפגיעה.

בקצב הזה עוד ייפתח פה פורום להבנת הנקרא.

:mm_yeah: זה בדיוק הנושא !

בקיצור , אם אני הולך מחר לבדוק אוטו במכון , אז הוא חייב להגיד לי 'יש פגיעה בעלת משמעות נמוכה' אבל אסור לו

להגיד 'יש פגיעה בעלת משמעות נמוכה , שזה יכול להיות בערך 5%-10%' . ?

פורסם
עמית אהל'ן

נסה לענות לי על שאלות ששאלתי .

הם לדעתי מעניינות את כולנו.

צירפתי את פס"ד שהביא הבחור "המלומד" במלואו. ממש לא כפי שמביא הבחור. אבל הייתי שמח אם תאיר את עינינו לברדק שהיה שם.

ככל שהבנתי לבסוף , המכון כשל בכך שכתב שתוצאות הבדיקה היו אמורות להיות בעל משמעות גבוהה , ואילו המכון כתב בעל משמעות נמוכה.

אני גם סבור כי היה טוב שהדירוג היה משמעות גבוהה משמעות בינונית ומשמעות נמוכה ולא כפי שהיום משמעות גבוהה משמעות נמוכה משמעות שולית .

מתנצל על העליהום.

הרכב בקישור שצרפת עבר תאונת "בננה"(ככל הנראה) ונאלצו לחתוך את חלקו הימני התחתון מקו השלדה הקד' היורד מאחורי קו האופנים(המתלה הקד') דרך הסף הימני ובסיסי העמודים(קורות ABC) עובר לשלדה האח' מאחורי קו האופנים(המתלה האח').

בוחן הרכב פספס בגדול(מה בדול? ב-ע-נ-ק) את התאונה!!!

המכון נסה להתלות ע"ג הסעיף של "מעיכות בקורות תחתית" כאילו בכך יש לכסות את מחדליו. אך אליה וקוץ בה, מעיכות בקורות תחתית הנן בדיוק כפי שמעידות שמן - מעיכות בתחתית הרכב = מעיכות שהרכב מקבל מירידה ממדרכות ור"ל גם כאלו של נהגי ליסינגשטח.

בעצם אנו רואים בפס"ד שגם היושב בדין אינו יודע את רזי המקצוע, אך בתוצאה הסופית הוא לא נפל.

*שוב, אין כל חוק/תקנה בנושא כפל תפקידים אלא רק הוראה של משרד התחבורה.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...