Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בצדק! גם אם יש לך תעודת סיום לימודי שמאות, אינך ראשי לעסוק בשמאות ולתת אקספרטיזות או לקבוע ירידת ערך כשמאי, במסגרת העסק שלך. שמאי יכול להיות עצמאי או מטעם חברת ביטוח ולעולם לא עובד מוסך.

בקיצור, חרגת מתחום הסמכויות שלך.

תמיד ידעתי שמאחורי כל נוכל רמאי עומד מישהו שמסכים עם מעשי המרמה שלו.

לא ידעתי אבל שהאנשים האלה מסתובבים פה בפורום על תקן "בעל מקצוע מומחה"....

כל הכבוד לאותו בוחן שסיפר ללקוחה האומללה שמנסים לקחת ממנה מחיר מחירון מנופח על רכב שצריך להוריד ממנו אחוזים מסויימים עבור ליסינג, קילומטרים, ופגיעה פיזית.

מי יתן וערסים שמקללים אנשים כמו אותו צדיק, ישארו נטולי עבודה.

דרך אגב, אני מכיר מישהו שהפך את זה למקצוע - "תומך קניה לרכב יד-2". הוא מלווה את הלקוח החל מתהליך היעוץ, דרך בדיקת הרכב ועד תהליך המיקוח מול המוכר בהתאם לתוצאות וכו'.

• תגובות 159
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דווקא זה בדיוק מה שאני מצפה לקבל ממכון רכב כשאני משלם לו על בדיקת הרכב.

נמאס לקרוא כל פעם בסעיף פגיעה שולית או פגיעה קלה את המילים פגיעת שילדה מבלי לדעת בדיוק למה הכוונה.

זאת בדיוק ההערכה שמכון שמשלמים לו צריך להביא, פגיעה שמורידה מערך המכונית אחוז מסויים או לחליפין, פגיעה שפוגעת בבטיחות הרכב.

נמאס ממכוני בדיקה שלוקחים ממך כסף ורושמים הרבה דברים כללים מבלי באמת להסביר לך את מצב הרכב.

כל פעם שקניתי רכב הייתי צריך להסתמך על אינסטינקטים וידע מספק ברכבים כדי לדעת למה להתייחס ולמה לא.

כל שאר השירותים, כגון הצגה איך נכנסים למחירון לוי יצחק ואיך בודקים מחירון משוקלל הם סה"כ טובה

שאין לה שום קשר לבדיקה עצמה ולא רואה סיבה לא לעזור לבן אדם.

בקיצור

כל הכבוד!

שמחתי לקרוא.

פורסם
אני אשכרה לא מאמין שאני קורא את מה שכתבת, אתה באמת ובתמים כועס על בן אדם שאמר את האמת וגרם לאישה תמימה להמנע ממלכודת בה סוחר שקרן היה עושק אותה? :shock:

בגלל אנשים כמוך המדינה הזאת נראית כמו שהיא נראית, מה ציפית שהוא יהיה ראש נצנץ ויגיד זה לא בעיה שלי? :2gunfire:

תקרא את הכותרת ואת דברי ברזילי שבא עם דעות קדומות על הסיצואיציה ועל הסוחר וזאת לדעתי נועד לצורך פופוליסטי לפאר את עצמו בפני כולם, כרגיל. דוד חרג מתחום סמכותו , נקודה.

פורסם
תקרא את הכותרת ואת דברי ברזילי שבא עם דעות קדומות על הסיצואיציה ועל הסוחר וזאת לדעתי נועד לצורך פופוליסטי לפאר את עצמו בפני כולם, כרגיל. דוד חרג מתחום סמכותו , נקודה.

מהיכרות ארוכת השנים עם דוד אני לא רואה שום דעות קדומות וכמובן צורך פופליסטי.

מה זאת אומרת חרג מסמכותו ? יש כללים ברורים של גוף מסויים בארץ שהחליט שמכאן והלאה אסור לבעל המכון לומר את דבריו ?

תגיד אתה חיי במקרה ברוסיה הקומוניסטית ?

איזה כייף לי :)

פורסם

א. מהיכרותנו הארוכה בפורום עם ברזילי, הסיפור יסתיים בכך שהוא יפצה את הסוחר על ההפסד ואת הקונה על איבוד הזמן:)

ב. מעולם לא פגשתי מכון בדיקה שמסכים לחוות את דעתו בנושא מחירים ושווי רכב. זה מאוד נחמד עבור הקונה, וקצת פחות עבור המוכר. עכשיו הוא סוחר, אז לא אכפת לנו, אבל אם אני הייתי המוכר?

ג. זה קצת פתח לנוכלים. כי מדובר יותר על פרשנות מאשר על נתונים יבשים - כמו בטופס הבדיקה

פורסם

אני חושב שזה לא קשור להיותו שמאי, גם לי מותר לחוות את דעתי. אם אותה גברת היתה פוגשת אותי ברחוב ושואלת אותי

מה דעתי על הרכב הייתי אומר לה ושהיא תחליט אם לקבל את דעתי או לא.

פורסם

מה זה חרג מסמכותו?

היא שאלה אותו מה ירידת הערך בגלל התאונה והליסינג, איפה בדיוק החריגה מהסמכות?

הוא אמור לשלוח אותה למתמחר מקצועי?

מזל שיש אנשים כמוהו ולא רק חאפרים וזבלים כמו המוכר הזה.

פורסם

ב. מעולם לא פגשתי מכון בדיקה שמסכים לחוות את דעתו בנושא מחירים ושווי רכב. זה מאוד נחמד עבור הקונה, וקצת פחות עבור המוכר. עכשיו הוא סוחר, אז לא אכפת לנו, אבל אם אני הייתי המוכר?

ג. זה קצת פתח לנוכלים. כי מדובר יותר על פרשנות מאשר על נתונים יבשים - כמו בטופס הבדיקה

ב. סוחר או לא סוחר, אם אתה מוכר את הרכב שלך ויודע (ומגלה בצורה נאותה) את ההיסטוריה שלו ו/או לא מסתיר פרטים משמועתיים (כמו למשל פגיעת שלדה בתאונה קשה) אז אין לך בתור מוער שום סיבה לחשוש.

אם אתה בתור מוכר בוחר להתנהל כמו הסוחרים המנוולים שעושים את הונם על גבם של חסרי ההבנה בתחום, אין כל סיבה שלא תיפגע מחו"ד של מכון הבדיקה.

ג.אני הייתי חושב הפוך- אם כבר משלמים כ-450 ש"ח על בדיקת רכב, אז כבר שאני אקבל במעמד זה את כל הנתונים האפשריים.

אם הם בחלקם כסתח"ים או סתם המלצות לא מגובות בהתחייבות, זה אני כבר עניין שלי כרוכש.

הנתונים היבשים בטופס הבדיקה הם בדיוק כפי שתיארו קודם- חלקם רלוונטים וחלקם פשוט נרשמים באופן אוטומטי. גם כאן יש חשיבות להבנתו של הרוכש (איך למיין את התוצאות המתקבלות).

פורסם

ביננו , הרכב זוועה עם או בלי התאונה .

98,000 ק"מ לרכב בן שנתיים+ ? מה זה היה מונית לגמדים?

חסר סיריונים נורמלים גם מליסינג עם נתונים סבירים?? הגיע הזמן שבודקי רכב יתחילו להסביר גם את טיב הרכב בלי קשר לתקלות

שיבוא בודק רכב ויגיד "שמע , לא הייתי ממליץ על קניה של הרכב, הוא קרוע לגמרי וגם עשה תאונה רצינית, לא חסר כאלו , וותר"

אגב , שקניתי את האוטו שלי, הבודק מצא את התקלות , אבל לא היה מוכן לומר אפילו הערכה גסה למחירים. אמר שיש לגשת למוסך לקבל מחירים (מה שעשינו כמובן)

אגב,

הרבה לפני שקניתי את הרכב שלי , נגשתי לאיזה סוחר ואפילו דרך שרשרת של טעויות מצידי הגענו לבדיקה - בבדיקה נמצא שהאוטו עבר תאונה עם שלדה , אבל הסוחר לא הסכים להוריד , אמר שהרכב תוקן ואין מה לדבר על מחיר.

פורסם
דוד חרג מתחום סמכותו , נקודה.

מה זאת אומרת חרג מסמכותו ? יש כללים ברורים של גוף מסויים בארץ שהחליט שמכאן והלאה אסור לבעל המכון לומר את דבריו ?

תגיד אתה חיי במקרה ברוסיה הקומוניסטית ?

הסטטוס קוו העלוב הזה שמאפשר לחברות הביטוח,לשמאים ולסוחרים להתעשר על חשבון ניצול ורמיה של אזרחים תמימים מגלגל הרבה מאוד כסף אז איך בדיוק רצית שהוא יגיב? :evil:

חרג מסמכותו אעלק!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

וואלה, הוא עזר לאישה וגרם לה לא לרכוש רכב שחוט.

מתי דוד נכנס על זה לכלא?

פורסם

אני רוצה להודות לך על היושר שהפגנת אפילו שאני לא קשור בשום אופן לסיטואציה, וטוב לדעת שיש אנשים כאלו.

המשך כך

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

דויד קבל ח"ח +1 :)

ולבחור פה שציין שאם הוא ימכור את הרכב מה יהיה?

מה שיהיה זה מה שצריך להיות בכל מדינה נאורה אם אנשים הגונים, אתה תסביר לאדון קונה בדיוק מה שקרה לרכב ולא תנסה להסתיר מידע ולקחת מחיר מופרז.

זאת בעיה מאוד רצינית שכל אחד מנסה להרוויח כמה שיותר אפילו על חשבונם של אנשים אחרים, זה מעגל אין סופי שמוביל לפחות או יותר מה שיש היום כמעט בכל מקום בארץ.

במילה אחת "עצוב".

והסוחרים שכולם מתעבים הביאו את התדמית על עצמם ללא עזרה של אף אחד אחר וזה בעיה שלהם ניתן רק להזהיר אנשים שלא יודעים על זה דבר כמו הגברת הנחמדה בסיפור להתרחק מהסוחר "השכונתי" שקיים בכל פינה בארץ גם כן.

פורסם

בדקתי עד היום מכוניות רבות במכוני בדיקה שונים, ולעולם הבוחן לא היתייחס לצד הכספי.

"זו הבדיקה, אלו התוצאות - תרצו, תסתדרו"

לו אני הייתי הבוחן במקרה הנ"ל, פשוט הייתי שוטח לפניה את תוצאות הבדיקה ותו לא.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...