Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5726 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עכשיו הסתיימה תערוכת פריז והוצגו שם דגמים חדשים לשוק.

(דוגמת BMW X3 החדשה).

בהנחה שהוא כבר מוכן ובתערוכה היתה רק ההשקה תוך כמה זמן הרכב אמור להגיע לאולמות התצוגה?

פורסם

ושאלה דומה ודיי באותו נושא - אם הזמנתי ספורטאז' חדשה,

והזמנתי אותה לפני שהגיעה לארץ, מתי אני אמור לקבלה?

מרוב התלהבות לא שאלתי את השאלות החשובות באמת :)

פורסם
מה הקשר למה ששאלתי??

הקשר, בהתחשב בעובדה שעניתי על השאלה הכללית ולא ספציפית לגבי ה-X3 שנתת כדוגמה, הוא שמכונית חדשה שמתחילה להימכר עכשיו בעולם, יכולה להגיע לארץ במהירות שתלויה באופן ישיר בכמות הכסף שיש לך.

הרי יש מצב שהדגם המסויים לא יגיע לעולם לארץ.

אם אין לך מספיק כסף, אז לא תוכל לשנות את זה.

אם יש לך מספיק כסף, תאמין לי שהיבואן יביא לך מה שרק תבקש. אם רק תשלם.

אם יש לך ממש מספיק כסף, זה גם יגיע ספיישל תוך יום-יומיים (המשלוח יעלה כנראה הרבה יותר מהרכב, אבל אנחנו מדברים על הפן התיאורתי).

כמובן שתמיד קיימת גם האפשרות שהיבואן יחליט על דעת עצמו להביא את אותו הדגם לארץ ביבוא סדיר, ואז הזמן שיקח לו להגיע לאולמות התצוגה בארץ הוא איפשהו באמצע (בין יומיים לאף פעם..), וזה תלוי בכל מיני גורמים - הכוח של היבואן, הרצון שלו והכסף שלו, חשיבות השוק הישראלי ליצרן, ועוד.

יש?

פורסם

וכבר היו מקרים שישראל קיבלה מכוניות עוד לפני הדילרים באירופה. אינפיניטי M37, לדוגמה. או מתיחת הפנים הקלה של יונדאי i30.

ולשאלה המקורית, דווקא אצל קמור, שאינה מחזיקה במלאים גדולים, תוכל לראות רכבים חדשים ממש בסמיכות להצגתם בתערוכות בחו"ל. עם השקיפות הקיימת היום בעידן האינטרנט, לא תוכל לראות יבואנים שקונים סטוקים מוזלים של דגמים 'פגי תוקף', כפי שהדבר היה מקובל בשנות השבעים והשמונים.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
יש?

לא, אין.

רכב שהוצג הרגע בחו"ל בתערוכה, כמעט בוודאי לא יגיע לארץ בתוך יומיים. זה עסק של כמה חודשים לפחות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
לא, אין.

רכב שהוצג הרגע בחו"ל בתערוכה, כמעט בוודאי לא יגיע לארץ בתוך יומיים. זה עסק של כמה חודשים לפחות.

בוא נתערב שאם אני שם מספיק כסף אני מקבל אותו ראשון בעולם לפני כל מדינה אחרת, ותוך 24 שעות הוא כבר נמצא אצלי, בהנחה שהוא מוכן למשלוח מהמפעל?

סביר להניח שזה יעלה לי כמה מיליוני דולרים אקסטרה, אבל זה לא משנה. לא דיברתי על עלויות עממיות.

פורסם
עם השקיפות הקיימת היום בעידן האינטרנט, לא תוכל לראות יבואנים שקונים סטוקים מוזלים של דגמים 'פגי תוקף', כפי שהדבר היה מקובל בשנות השבעים והשמונים.

אולי כדאי שתגדיר טוב יותר את המושג "פג תוקף".

אם אני זוכר נכון, בסוף 2003 הגיעו ארצה המאזדה3 הראשונות והטרוף היה בשיאו. אבל בדלק מוטורוס המשיכו למכור סטוקים ישנים של 323, בעיקר ללקוחות הליסינג.

ויש גם את צ'מפיון, שמשווקת כיום באגרסיביות את האיביזה עם מנוע 1600 סמ"ק שכבר נמצא עם חצי רגל בקבר.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אולי כדאי שתגדיר טוב יותר את המושג "פג תוקף".

אם אני זוכר נכון, בסוף 2003 הגיעו ארצה המאזדה3 הראשונות והטרוף היה בשיאו. אבל בדלק מוטורוס המשיכו למכור סטוקים ישנים של 323, בעיקר ללקוחות הליסינג.

ויש גם את צ'מפיון, שמשווקת כיום באגרסיביות את האיביזה עם מנוע 1600 סמ"ק שכבר נמצא עם חצי רגל בקבר.

הרבה ייבואנים מנסים "לגמור מלאי" לפני שהם מתחילים בשיווק של דגם מחודש, כדי לא להתקע עם דגם מחודש משנת מודל קודמת.

ככה קורה שבתחילת שנת דגם מלא דגמים חדשים נוחתים בארץ.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

יש "לגמור מלאי" קיים לפני הגעתו של דגם חדש, ויש "להצטייד במלאי" גדול של רכבים מהדגם היוצא.

הנחות על דגם יוצא מקובלות בכל תחום בחיים. בקסטרו תמצא הנחות על בגדים בסוף העונה, כנס לסופר רבע שעה לפני הסגירה ותקבל הנחה על המאפים. לעומת זאת לא תמצא סופר מרקט מכובד שמזמין במיוחד סטוק ענק של סוכריות קופצות שעוד חודש פג להן התוקף.

אני מסכים שבשנים האחרונות התופעה הזאת הולכת ונעלמת בארץ, אבל היא עדיין כאן ברמה כזאת או אחרת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...