Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה ראשונה עם מלווה :[

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5713 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תראה - יש הבדל בין אבא'ים ויש גם הבדל בין בנים. עם הבן הבכור שלי לא היתה לי בעיה - ביום קבלת הרשיון לקחתי אותו לסיבוב במגרש ריק ומשם - הביתה בכביש. אחרי 3 חודשי ליווי היה ברור לי שהבחור בשל וביום ה-91 הוא לקח את הרכב ויצא לבלות.

לעומת זאת אני מלווה עכשיו בן שני - כנראה שהמורה שלו היה פחות מוצלח, אמנם העביר אותו בטסט הראשון אבל לא נתן לו שום מושג בראיית כביש, צפיית מהלכים של עוברי דרך אחרים ותגובות נכונות. התוצאה - אני מלווה לחוץ, הילד ממשיך לעשות שטויות ואני עדיין לא מאפשר לו לנהוג לבד למרות שתקופת הליווי הרשמי חלפה מזמן.

אני מקווה מאוד שקיבלת הוראת נהיגה טובה, אם כי 23 שיעורים (מוזר- נדמה לי שהחוק דורש 28) הם זמן קצר מאוד לפיתוח כישורי נהיגה. וכנראה שאבא שלך טיפוס לחוץ לא רק במושב הימני, אז כמו שאתה סובל אותו כבר 17 שנה תמשיך עוד כמה שבועות.

סע בזהירות ובהצלחה!

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה מזכיר לי את עצמי.. רק שאני לא נלחצתי ניסיתי לצחוק על כל העניין אז כמעת נכנסתי במישהו נו אז מה...

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

פורסם

כאשר אני קיבלתי רשיון אפילו לא הייה לנו רכב פרטי, הייה לנו רכב שאבא שלי קיבל מהעבודה (יודנאי גטס 2006 ידנית)

למזלי באמת הרכב הייה ידני, וזה איפשר לי לתרגל נהיגה על גיר ידני, ולא ישר לקבור את עצמי עם אוטומט.

אין לך מה לדאוג יותר מדי. אצלי בפעם הראשונה שנהגתי, אבא שלי העיר לי שאני נוסע לאט מאוד.

אחרי פעמיים שהוא ליווה אותי, פשוט הרשה לי להשתובב (לא שגיעת כתיב 8) ) עם האוטו לבד בתחומיי היישוב שלנו. (עוד לפני סיום המלווה)

בפעמים הראשונות שנהגתי לבד, הייה לי מאוד מוזר, שאין אף אחד שמפקח עלי.

ואני חושב שתקופת המלווה דווקא מאוד חשובה, מנסיון שכביכול לא הייה לי, זה מאוד חשוב שכשאר אתה יודע שכבר יש לך רשיון

עכשיו המטרה היא ללמוד קצת נהיגה מבעל נסיון שסה"כ רוצה בטוב ביותר בישבלכם (מבלי שתשלמו לו על כך...:-D )

כמובן שבפעם הראשונה שכחתי להדליק אורות בלילה מרוב התרגשות... אבל סה"כ אחר כך השתפרתי.

עריכה - נ.ב עד היום כשאני נוהג עם אבא שלי, הוא מעיר לי על חזרה לנתיב הימני. והאמת? זה נכנס לתודעה ואני מקפיד הרבה יותר.

גם אחרי 5 שנים של רשיון, אני עדיין לא מרגיש בנוח להסיע מישהו כשאני יודע שהוא יבקר את אופן הנהיגה שלי. זה גורם לך להילחץ סתם.

עצתי לך, כמו רוב החברים שהגיבו לפניי, שמע בעצותיו של אביך, ואל תילחץ מזה שהוא נלחץ. עדיף לנהוג באווירה רגועה יותר.

תנסה לתרגל איתו, כמובן כמה שיותר נסיעות, נהיגת לילה, נהיגות ביום. כמה שיותר נסיון יותר טוב.

COMP: ARC AUDIO Black 6.2

AMP: GENESIS Series III Four Channel

SUB: ARC AUDIO Black 12V2 D2

פורסם
ראשית כל ברכות על קבלת הרשיון.

אין צורך להיות לחוץ (זה טבעי, אבל צריך לדעת להתמודד עם הלחץ) זה לא יסייע לך בתפעול הרכב ובזמן הנהיגה בכלל.

בשנים עברו לא היתה תקופת מלווה וכל נהג חדש אשר קיבל את רשיון הנהיגה היה יכל לעלות מייד על ההגה ברגע שרשיון הנהיגה היה בידו.

לך יש את הזכות (ועל פי חוק) לנהוג עם נהג מלווה אשר לו יש רשיון נהיגה ויכל ללמד אותך ולהיות לצדך במשך תקופת החניכה.

ל'

ליטל,אין לי מושג,על איזו תקופה את מדברת לגבי אי צורך במלווה.

אני הוצאתי רישיום בשנת 1998 ונדרשתי לנסוע עם מלווה חודשיים /3 חודשים לא זוכר בדיוק.

פותחת השרשור,אל תתרגשי.

לאבי היקר והחביב,הספיקו 6 פעמים,שנהגתי על הרכב שלו בשביל לצאת במסקנות ואח"כ לא נהגתי בכלל שנה וחצי עד שקניתי את הרכב הראשון.

אני עוד זוכר,שכאשר הגעתי הביתה עם הרכב,סבא וסבתא שלי היו בשוק והם לא האמינו,שנסעתי לבד ולא פחדתי :shock::shock:.

הנסיעות הראשונות באמת לא היו קלות אך לאט לאט מיום ליום,צברתי את הביט7חון הדרוש (לא מופרז מידי).

עם זאת,ברור לי שיש נהגים טובים ממני כמו שיש גם פחות טובים.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
תראה - יש הבדל בין אבא'ים ויש גם הבדל בין בנים. עם הבן הבכור שלי לא היתה לי בעיה - ביום קבלת הרשיון לקחתי אותו לסיבוב במגרש ריק ומשם - הביתה בכביש. אחרי 3 חודשי ליווי היה ברור לי שהבחור בשל וביום ה-91 הוא לקח את הרכב ויצא לבלות.

לעומת זאת אני מלווה עכשיו בן שני - כנראה שהמורה שלו היה פחות מוצלח, אמנם העביר אותו בטסט הראשון אבל לא נתן לו שום מושג בראיית כביש, צפיית מהלכים של עוברי דרך אחרים ותגובות נכונות. התוצאה - אני מלווה לחוץ, הילד ממשיך לעשות שטויות ואני עדיין לא מאפשר לו לנהוג לבד למרות שתקופת הליווי הרשמי חלפה מזמן.

אני מקווה מאוד שקיבלת הוראת נהיגה טובה, אם כי 23 שיעורים (מוזר- נדמה לי שהחוק דורש 28) הם זמן קצר מאוד לפיתוח כישורי נהיגה. וכנראה שאבא שלך טיפוס לחוץ לא רק במושב הימני, אז כמו שאתה סובל אותו כבר 17 שנה תמשיך עוד כמה שבועות.

סע בזהירות ובהצלחה!

החוק דורש 28 של 40 דקות,אבל יש אפשרות לעשות שיעורים של שעה ואז המינימום זה 19 ,אז כנראה הוא עשה 23 של שעה.

פורסם
החוק דורש 28 של 40 דקות,אבל יש אפשרות לעשות שיעורים של שעה ואז המינימום זה 19 ,אז כנראה הוא עשה 23 של שעה.

בדיוק:mm_yeah:

דרך אגב יצאתי היום לנסיעה של שעה וחצי, מחוץ לעיר נהגתי פצצה והכי חשוב נהנתי.

חזר לי החוש בחזרה אני חושב :wink: אבא התלהב טוען שירשתי את זה ממנו,לא קיבלתי הערה אחת כל הדרך.

חניה ראשונה שלי על האוטו (בלי המראות המעצבנות של המורי נהיגה) יצא מושלם:-P

-אפשר לנעול אני חושב, תודה לכולם על התגובות.

:beerchug:

:ok:

• תוכן חדש...